Libertatea : Foc și moarte de Henri Barbusse – 14 februarie 2019

Joi, 14 februarie 2019, la chioșcurile de ziare vom putea găsi cartea Foc și moarte de Henri Barbusse .

Preț : 29.99 lei (deși în promo se menționa 19.99 lei )

În jurul morţilor roiesc scrisorile care, în timp ce erau depuşi pe pământ, au alunecat din buzunare sau din cartuşiere. Pe unul din aceste albe petice de hârtie care bat din aripă în vânt, dar pe care noroiul le ţine încleiate, citesc, aplecându-mă puţin, această frază: „Dragul meu Henri, ce vreme frumoasă e de ziua ta.” Omul e pe burtă: are şalele spintecate de la un şold la celălalt printr-o brazdă adâncă: capul e pe jumătate întors; se vede ochiul scobit, în timp ce pe tâmplă, pe obraz şi pe gât a crescut un fel de mucegai verde.

Un impresionant şi realist roman de război al celebrului autor francez Henri Barbusse.

PROMO.

2 thoughts to “Libertatea : Foc și moarte de Henri Barbusse – 14 februarie 2019”

  1. Acțiunea se petrece în iarna lui 1915, în nordul Frantei. Este perioada tranșeelor.

    Într-o zi, în prima linie, plecați în căutarea unui foc pentru a se încălzi, patru soldați francezi greșesc tranșeea și se trezesc în zona germană. Ucid un neamț și îi iau chibriturile.

    Barque, întepenit, pare nemăsurat. Brațele îi sunt lipite de-a lungul trupului, pieptul îi e desfundat, pântecul scobit ca o albie. Cu capul puțin ridicat pe un ghemotoc de nămol, privește pe deasupra tălpilor ridicate în sus pe cei ce sosesc din stânga, cu o față întunecată, pătată de smocul vâscos al părului căzut în jos, și pe care sunt sculptate groase cruste de sânge negru, cu ochii opăriți, însângerați și parca fierți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *