Arta războiului de Sun Tzu – roman grafic (Aramis, 2019)

Arta războiului este cel mai faimos manual de strategie militară scris vreodată, ale cărui origini se pierd în negura timpului. Despre Sun Tzu, autorul său, mulți susțin că este doar o legendă, un nume dat înțelepciunii colective care ar fi zămislit aceste minunate principii.

În prezenta adaptare a celebrului tratat privind lupta, un profesor își instruiește elevul în cea mai subtilă artă dintre toate. O artă care nu se referă strict la războiul propriu-zis, ci își relevă larga aplicabilitate în toate aspectele războiului de fiecare zi: carieră, cercuri sociale și chiar dragoste, putând constitui un adevărat ghid comportamental menit să ofere echilibru interior, dar să și încline balanța victoriei în favoarea celor ce și-l însușesc.

Operă a unui artist premiat – ilustratorul Pete Katz – cartea de față descrie într-un mod foarte antrenant și accesibil vechile scenarii strategice, punându-le într-o lumină nouă. Se citește ușor, fiind o lectură plăcută pentru toate categoriile de cititori, de la cei mici la cei mari, acest lucru trecând-o în categoria cărților ce nu trebuie să lipsească din biblioteca și cultura noastră.

2 thoughts to “Arta războiului de Sun Tzu – roman grafic (Aramis, 2019)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *