Adevărul : Pe marginea prăpastiei – volumul 1 și 2 / 18 și 25 februarie 2019

Adevărul ne prezintă totul despre Legiune : cauze, scop și consecințe,  prin cartea Pe margina prăpastiei : Generalul Antonescu și Statul Legionar.

Volumul 1 pe 18 februarie 2019, volumul 2 pe 25 februarie 2019.

Preț ziar + carte : 16.99 lei.

PROMO.

One thought to “Adevărul : Pe marginea prăpastiei – volumul 1 și 2 / 18 și 25 februarie 2019”

  1. Din prefața cărții :

    „Odată cu prăbuşirea graniţelor ţării din vara anului 1940, cu inevitabilele consecinţe – abdicarea Regelui Carol II şi prăbuşirea sistemului şi regimului politic care a patronat şi determinat acestea – s-a pus problema Conducerii Statului, care nu îngăduia niciun fel de amânare – şi aceea a regimului care să guverneze ţara, în vremuri atât de vitrege.

    Lovitura din 6 septembrie, ca o dreaptă şi firească soluţionare, a adus la conducere pe omul cu cea mai vastă experienţă şi unanimă popularitate – Generalul Antonescu, care timp de mai bine de zece ani a luptat şi a suferit ca nimeni altul, pentru salvarea ţării.

    Cea mai grea problemă a fost aceea a regimului de guvernământ. Niciunul din vechile partide nu mai avea încrederea naţiei. Orice încercare de a strânge în jurul Conducătorului pe toţi oamenii de bine, rămaşi nepătaţi, nu rezolva decât parţial şi provizoriu problema. În căutarea unei echipe de lucru cu adânci rădăcini în masa poporului, se profila, plămădită din vâltoarea atâtor ani de zbucium şi de suferinţă, „mişcarea legionară“.

    Cu argumentul tinereţii şi al patriotismului zgomotos şi larg popularizat, această „mişcare“ – singura rămasă netrecută prin examenul greu al experienţei – justifica speranţele poporului, înşelat în aşteptările sale de fostele partide politice. Spre a rupe cu un trecut şi cu un sistem perimat, Generalul – după încercări neizbutite de a asocia la guvernare oamenii competenţi dar nepătaţi – cheamă pe legionari la guvern, instaurând astfel „regimul naţional-legionar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *