Tranzit, din 4 ianuarie 2019 în cinematografele din România

Începând de astăzi, 4 ianuarie 2019, în cinematografele din România veți putea viziona filmul Tranzit (Transit, în regia lui Christian Petzold), care se bazează pe romanul omonim, autobiografic al Annei Seghers, scris în exil.

„La fel ca și opera sa de până acum, cel de-al patrulea film al regizorului este elegant, plin de ingeniozitate și provocări intelectuale” –  Screen Daily

Anna Seghers (1900 – 1983) a fost o faimoasă scriitoare germană de origine evreiască; în operele ei Seghers a descris ororile nazismului în cel de-al Doilea Război Mondial.

În 1930 a vizitat pentru prima oară Uniunea Sovietică. După venirea la putere a naziștilor Seghers este arestată, dar este eliberată după scurt timp. Sub regimul nazist cărțile ei au fost arse și interzise, iar ea a trebuit să fugă în Franța, prin Elveția.

După izbucnirea celui de al Doilea Război Mondial și intrarea forțelor naziste în Franța, Seghers s-a refugiat la Marsilia, Franța, iar soțul ei a fost internat în lagărul de la Vernet.

În martie 1941 Seghers și familia ei s-au reunit în Mexic. Acolo Seghers a întemeiat clubul antifascist „Henrich Heine”. În 1942 a apărut romanul ei cel mai celebru, „Das siebte Kreuz” (A șaptea cruce), în care descrie ororile din lagărele hitleriste de dinainte de război.

Vizionare plăcută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *