Jack Spintecătorul de Michael Burgan (Niculescu, 2019)

Cartea face parte din colecția Cei mai răi oameni din istorie, lansată recent de editura Niculescu. Vor urma și alte titluri.

În 1888, Londra a fost terorizată de un bărbat misterios și de pumnalul acestuia. De la sfârșitul lunii august și până la începutul lui noiembrie, acesta a comis cinci crime cunos­cute – poate chiar mai multe. Apoi brusc crimele au încetat.

Poreclit de presă Jack Spintecătorul, acest personaj se strecoară pe străzile întunecoase și încețoșate ale districtului londonez Whitechapel, având ca țintă femei, însă nelăsând în urma crimelor sale niciun indiciu care să-i dezvăluie identitatea și niciun martor. Poliția a fost pusă în mare difi­cultate, iar presa a luat-o razna. Până la urmă însă, nimeni nu a fost în stare să-l găseasca pe Jack Spintecătorul. 

Chiar și astăzi, acest personaj continuă să-i fascineze pe oameni. Există detectivi amatori, specialiști în domeniu, cărți, filme și tururi cu ghizi care se concentrează asupra unei singure întrebari: cine a fost Jack Spintecătorul?

Faceți un pas în descoperirea răspunsului la această dilemă cu ajutorul cărții de față, ce aruncă o privire mai profundă asupră vieții lui Jack Spintecătorul, deoarece, deși este unul dintre cei mai răi oameni care au trăit vreodată, legenda lui dăinuie.

Cartea poate fi găsită aici.

20% reducere cu acest voucher – livrare gratuită prin curier la comenzile de peste 50 lei.

PS. Și Kerri Maniscalco are un roman interesant despre Jack Spintecătorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *