Colecția Secolul XX – 20 de mistere esențiale de Jakob Van Eriksson la chioșcurile de ziare?

DA, informația a fost confirmată!

Colecția va avea 20 de volume.

Prețul este de 14.99 lei per volum  (unul din motivele pentru care noi credem că va apărea la chioșcurile de ziare, este doar o presupunere – nu avem nicio confirmare).

Descrierea colecției :

Istoria nu mai este demult, pentru nimeni, ceea ce scrie în manualele de istorie sau, în orice caz, nu doar ceea ce consemnează, părtinitor, acestea.

Atât de aproape de noi dar atât de departe de… adevăr, Secolul XX a fost, poate, cel care a născut cele mai mari mistificări istorice și cel în care istoria nu a fost doar trunchiată și „coafată” pe ici, pe colo, prin părțile mai mult sau mai puțin esențiale, ci chiar de-a dreptul amputată neconcesiv, deformată grotesc și mistificată grosolan, în slujba unei ideologii totalitare sau a alteia, a unui dictator sau a unui grup de interese oculte, dominând din înălțimile puterii absolute o țară, un popor, un grup etnic, cultural sau lingvistic, un continent sau însăși Planeta!

O propagandă bine hrănită de fonduri secrete, de proveniență incertă dar de dimensiuni colosale, a tratat majoritatea demistificărilor drept ridicole „teorii ale conspirației”, niște biete gogorițe scornite de niște oameni aflați într-o avidă căutare a senzaționalului.

Cred că a sosit timpul să încercăm să punem în ordine o multitudine de informații disparate și fragmentare pentru a încerca să reclădim, dintr-un puzzle ciudat, istoria adevărată a veacului trecut!

Coperta volumul 1 :

6 thoughts to “Colecția Secolul XX – 20 de mistere esențiale de Jakob Van Eriksson la chioșcurile de ziare?”

  1. au vreo valoare cartile astea? omul a fost redactor la playboy, a scris carti de retete si despre vinuri, iar ce scrie acum e orice despre oricine. in ritmul asta il depaseste pe ilie dobre, omul care scrie de la hagi si pana la mos ion.

  2. Nu au valoare documentară. Un fel de povesti nemuritoare bune de citit în concediu. Nu au note bibliografice ci sunt enumerate mai multe titluri de carti la sfârșitul fiecărui volum. Sunt cam scumpe pentru informația oferită. Cred că autorul a strâns o sumă de bani consistentă din drepturile de autor. Meritul lui. Nu pe Ilie Dobre vrea sa-l întreacă ci pe Sandra Brown. A avut cineva răbdare să numere câte titluri a tipărit acest autor prolific în ultimii 2 ani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *