Agonia lui Turing de David Lagercrantz la 9.21 lei (-76%)

8 iunie, 1954. Alan Turing, matematicianul vizionar, este găsit mort în locuința sa, aparent decesul fiindu-i provocat de un măr otrăvit.

Ofițerul de poliție Leonard Corell preia cazul și află că Turing era homosexual și fusese judecat pentru asta. Deși convins că e vorba de o sinucidere, Corell este totodată nedumerit de secretomania oficială privind activitatea lui Turing din timpul războiului. Mai mult, sexualitatea acestuia pare să alarmeze serviciile secrete – e posibil să fi fost santajat de spionii sovietici?

Descoperind uimit geniul lui Turing și întrezărind o scăpare dintr-o viață limitată, Corell devine fascinat de cercetările revoluționare ale matematicianului și e dispus să facă orice pentru a afla adevărul.

„Romanul lui Lagercrantz împletește abil două forme narative: biografia empatică a unei figuri istorice reale, pe care sistemul o supune unui tratament abominabil, și povestea unei anchete în care un polițist perseverent încearcă să dezlege o enigmă în ciuda mentalității intransigente a societății”. – Independent

Cartea beneficiază de un super preț : 9.21 lei (76% reducere de la 39 lei).

Da, este vorba de David Lagercrantz, scriitorul care a continuat celebra trilogie Millenium a lui Stieg Larrson.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *