Negustorul de manuscrise de John Grisham (RAO, 2018)

Povestitorul numărul unu al Americii ne poartă în lumea traficanților de cărți rare.

O bandă de hoți pune la cale un furt spectaculos dintr-o cameră de valori aflată la subsolul Bibliotecii Firestone de la Universitatea Princeton. Prada este neprețuită, însă universitatea a asigurat-o pentru 25 de milioane de dolari.

Bruce Cable este proprietarul unui magazin de carte în Santa Rosa, însă câștigă bani buni ca negustor de cărți rare și ediții princeps, cochetând uneori cu piața neagră a cărților și a manuscriselor furate. Mercer Mann este o tânără romancieră care suferă din pricina lipsei de inspirație. Ea este abordată de o femeie elegantă și misterioasă care încearcă să o implice într-o poveste periculoasă, dar captivantă.

O sumă considerabilă de bani o convinge pe Mercer să accepte o misiune sub acoperire, astfel că se infiltrează în cercul de prieteni al lui Bruce Cable. Dar în paradisul de pe insula Camino survin întâmplări neașteptate și pline de suspans, iar adevărul amenință să iasă la iveală.

Am găsit-o la Libris, 20% reducere cu acest voucher.

Opinii despre carte :

„Cel mai bun autor de thrillere în viață.” – Ken Follett

„Un amestec plin de farmec între o misiune de spionaj și o aventură de-o vară, în mijlocul căruia se află un personaj cu două fețe.” – The Sunday Times

„O intrigă captivantă, care vă va îndemna să devorați fiecare capitol și vă va face să vă întrebați dacă nu cumva sunteți complice la acest jaf perfect.” – Heat

„Grisham ne prezintă un roman șarmant, de o inteligență fină, într-o proză delectabilă.” – The Times

„Un roman incitant…proaspăt…și care dă dependență.” – USA Today

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *