Dinastia vulturilor de Alessandro Baussmerth (Corint, 2018)

„Al treilea roman cu pretext istoric al lui Alessandro Baussmerth se folosește de circumstanțele ascensiunii și decăderii dinastiei de Hohenstaufen, ca și de multe dintre evenimentele din Europa secolelor al XII-lea și al XIII-lea pentru a ne provoca, de fapt, la o dezbatere veșnică privind puterea, exercitarea și sensul exercitarii acesteia.

Narațiunea se plimbă din contemporaneitate în Evul Mediu, având și o proiecție către viitor, tocmai pentru a sublinia perenitatea acestei teme – cui îi folosește exercițiul puterii, care este raportul dintre cei care o dețin și cei care suportă consecințele, ce este aceea o «bună guvernare» în trecut, dar și în prezent.

Vă recomand textul lui Alessandro Baussmerth nu numai datorită profunzimii mesajului subliminal, ci și pentru dinamismul acțiunii și desfășurarea extrem de alertă a narațiunilor (în planuri diferite, în momente istorice diferite). Este o lectură atractivă, instructivă, este o carte pe care nu o veți lăsa din mână.”

Prof. VLAD NISTOR

Două cărți ale lui Alessandro Baussmerth (Talismanul etrusc și Haos)pot fi cumpărate cu doar 15.98 lei – preț foarte bun, lectură foarte plăcută.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *