Corto Maltese 3 : Departe, tot mai departe de Hugo Pratt (2018)

Geografiile lui Corto Maltese sunt expresia nostalgiilor culturii europene. Pe hărțile lui, atât ceea ce este imaginat, cât și ceea ce este copiat de pe hărțile geografice tratează continentele imaginate ca pe realitatea unei culturi uitate, iar cultura imaginată ca pe realitatea unei geografii acum descoperite. Ceea ce face ca în povestirile lui Corto Maltese imaginarul să fie inseparabil de real, însă nu ca în fantasticul magic al lui Márquez, ci ca în fantasticul metafizic al lui Borges.

Întâmplările lui Corto Maltese nu se adresează direct setei de aventură, cum, probabil, fac celelalte benzi desenate. ci, în mod mai subtil și neașteptat, nostalgiei după ceea ce, în orice aventură, pare să fie căutarea originilor, a originarului — a acelui lucru din om de care se leagă întotdeauna începuturile. […]

Grupa de vârstă: peste 12 ani 21 × 28 cm/ carte cu coperta plastifiată/ 128 pag.

COPERTA.

Primele două ediții în română ale seriei pot fi cumpărate de aici (20% reducere cu acest voucher + livrare gratuită prin curierat dacă comanda voastră va depăși 50 de lei).

PS. Corto Maltese va apărea pe marile ecrane. Cu Tom Hughes, Milla Jovovich, James Thierrée (Rasputin) și Michelle Yeoh.

Filmările vor începe în ianuarie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *