Litera : Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova. Din 16 octombrie 2018

Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova – o colecție unică, în 10 volume, care nu trebuie să lipsească din casa niciunui român!

Din 16 octombrie 2018, caută la punctele de presă primul volum al colecției, la prețul promoțional de 9,99 lei! Restul volumelor la 19.99 lei / exemplar.

Al doilea volum, lansat în 23 octombrie, va aduce cititorilor un cadou special : harta României Mari, cu cele mai importante locuri de vizitat în an centenar.

Realizată în urma unei documentări care se întinde pe parcursul unui deceniu, Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova este una dintre cele mai cuprinzătoare și mai amănunțite lucrări despre istoria românilor.

Coordonatorii acestui proiect cultural sunt :

 • Ioan-Aurel Pop – președintele Academiei Române
 • Ioan Bolovan – profesor-doctor la Facultatea de Istorie din Cluj.

Cei 12 autori ai acestei lucrări sunt reputați profesori universitari din Cluj și Iași, cercetători științifici de la institute de istorie, de arheologie sau de istoria artei din Cluj, Iași și București.

În cele 700 de pagini ilustrate color, colecția Marea Istorie Ilustrată a României și a Republicii Moldova poartă cititorul prin toate epocile istorice, de la preistorie, până în prezent, punând accent pe evenimentele care au condus la Marea Unire a românilor de la 1918.

România este astăzi membră a Uninunii Europene, exprimă și apără tradiția istorică a bătrânului continent, veghează asupra prezentului și pregătește viitorul generațiilor tinere. Românii nu sunt azi o națiune de succes, cu o prosperitate model și cu încredere nelimitată în propriile instituții și în cele europene. Dar acești români, ai căror strămoși au făurit România, se simt capabili să contribuie la coagularea continentului, la reducerea și eliminarea faliilor, la instaurarea climatului de dialog. (Academician Ioan-Aurel Pop, președinte al Academiei Române)

Volumele și data acestora de apariție :

 • volumul 1 – 16 octombrie 2018
 • volumul 2 – 23 octombrie 2018
 • volumul 3 – 30 octombrie 2018
 • volumul 4 – 6 noiembrie 2018
 • volumul 5 – 13 noiembrie 2018
 • volumul 6 – 20 noiembrie 2018
 • volumul 7 – 27 noiembrie 2018
 • volumul 8 – 4 decembrie 2018
 • volumul 9 – 11 decembrie 2018
 • volumul 10 – 18 decembrie 2018

PROMO / COPERTE VOLUME / PROMO VOLUMUL 2 + HARTA

11 thoughts to “Litera : Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova. Din 16 octombrie 2018”

 1. Am achiziționat și eu cele 3 volume apărute până în momentul de față, iar în volumul 2 se află harta României Mari. La prima vedere colecția este contruită foarte bine, iar la prețul de 20 de lei pe volum mi se pare o ofertă foarte foarte bună. Voi achiziționa toate cele 10 volume mai ales că îmi plac cărțile istorice.

 2. Dacă din lipsă de timp am pierdut unele volume și nu se mai găsesc pe piață, unde le-am putea găsi pentru a ne completa colecția?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *