De neînvins de Laura Hillenbrand (ediția Young Adult, Leda Edge, 2018)

În această lună, la editura Leda Edge va fi publicată ediția YA a romanului De neînvins de Laura Hillenbrand (ecranizat în 2014 și publicat în 2015 la editura Corint).

În aceasta carte tulburătoare, Laura Hillenbrand repovestește pentru tineri uluitoarea odisee a lui Louis Zamperini, delincvent incorigibil în adolescență, care a izbutit să-și canalizeze spiritul rebel spre atletism, ajungând să participe la Jocurile Olimpice de Vară de la Berlin din 1936 în cursa de 5.000 m.

După începerea celui de-al Doilea Război Mondial, a devenit aviator și a luat parte la campaniile de pe Frontul din Pacific, prăbușindu-se cu avionul în spatele liniilor inamice. A supraviețuit 47 de zile într-o barcă de salvare, plutind 3.200 km pe apele infestate de rechini, doar pentru a fi salvat și pentru a ajunge în cele mai îngrozitoare lagăre de concentrare nipone. În ciuda tuturor adversităților, tânărul a izbutit să nu se dea bătut, păstrându-și demnitatea și omenia.

Viata lui Louis reprezintă o mărturie cutremurătoare a capacității de rezistență, a ingeniozității și dăruirii de care poate fi capabilă o ființă umană, fiind paradoxal, deloc tragică ci de-a dreptul înălțătoare. O adevarată poveste despre supraviețuire și optimism.

COPERTA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *