Cărțile editurii Trei pe finalul anului 2018

Pentru acest final de an, editura Trei ne-a pregătit câteva cărți foarte interesante :

Lumina unui nou început de Agnes Martin Lugand

Putem fi fericiți când ne mințim singuri? La aproape 40 de ani, Hortense se împarte între meseria de profesoară de coregrafie și idila cu un bărbat căsătorit. Se crede fericită, dar cu toate acestea devine spectatoare a propriei vieți și este copleșită treptat de dezolare. Până în ziua în care destinul o obligă să se trezească. Dar nu este oare această lovitură ocazia de a reaprinde flacăra interioară pe care o lăsase să se stingă?

——-

Lasă-mă să mint de Clare Mackintosh

Un nou roman uimitor, semnat de Clare Mackintosh, autoarea bestsellerurilor internaționale Te las să pleci și Te văd.

Poliția spune că a fost sinucidere. Anna spune că a fost o crimă. Ambele variante sunt greșite. Tom și Caroline Johnson au ales să-și pună capăt vieții, aparent incapabili să trăiască unul fără celălalt. Fiica lor, Anna, se străduiește să se împace cu decesul ambilor săi părinți, nedorind să accepte verdictul de sinucidere. Hotărâtă să afle ce s-a întâmplat, Anna își investighează trecutul. Dar pe măsură ce află mai multe, cineva încearcă să o oprească.

Clare Mackintosh a lucrat doisprezece ani în poliție, apoi a fost jurnalist independent și consultant social media. Este fondatoarea Festivalului de Literatură Chipping Norton. În prezent este scriitoare profesionistă.

——-

O fată ca ea de Marc Levy

Cel mai bine vândut autor francez, Marc Levy, revine la Editura Trei cu o comedie romantică. O fată ca ea este o declarație de dragoste pentru metropola New York, care l-a adoptat în urmă cu mulți ani. Un roman puternic și fragil, amuzant și emoționant, o carte despre diferențele care ne aduc împreună.

Marc Levy a scris 19 romane și este tradus în 49 de limbi. Cu peste 40 de milioane de exemplare vândute, el este cel mai citit scriitor francez din lume.

——-

Dispariția lui Stephanie Mailer de Joël Dicker

Joël Dicker revine în colecția Fiction Connection cu un nou roman polițist – Dispariția lui Stephanie Mailer. După ce a primit Marele Premiu al Academiei Franceze pentru Adevărul despre cazul Harry Quebert, carte care a fost tradusă în peste 30 de limbi și a fost publicat în peste 45 de țări, Dicker ne provoacă să aflăm ce s-a întâmplat cu Stephanie Mailer.

Pe 30 iulie 1994, Orphea, o stațiune liniștită de pe litoral din statul Hamptons din New York, este șocată de un incident îngrozitor: primarul orașului și familia sa sunt uciși în propria casă. Ancheta este condusă de un cuplu de ofițeri de poliție tineri, Jesse Rosenberg și Derek Scott. Ambițioși și tenace, ei vor reuși să rezolve repede cazul. Dar, douăzeci de ani mai târziu, la ceremonia de pensionare a lui Rosenberg, jurnalista Stephanie Mailer îl confruntă: ea susține că Jesse și Derek s-au înșelat în privința criminalului, în ciuda dovezilor pe care le aveau, și că ea deține informații esențiale. Dar zile mai târziu, ziarista dispare.

——-

Liliacul de Jo Nesbø

Romanele lui Jo Nesbø au fost traduse în 50 de limbi, s-au vândut în 40 de milioane de exemplare și au fost recompensate cu numeroase premii internaționale. Liliacul este al doilea roman al autorului norvegian publicat de Editura Trei, după Fiul, și primul volum din seria Harry Hole. În acest volum facem cunoștință cu inspectorul criminalist Harry Hole de la Poliția din Oslo. El este detașat la Sydney ca să-i asiste pe omologii săi australieni în rezolvarea unui caz de crimă. Victima — o norvegiană de două­zeci și trei de ani — este o mică celebritate.

——-

Lovește-ți inima! de Amelie Nothomb

Lovește-ți inima! este unul dintre cele mai bune romane ale lui Amélie Nothomb. Sfâșietor, crud și impecabil scris. O carte excelentă despre maturizare, relația mamă-fiică, tărie de caracter și trădare. Lovește-ți inima! spune povestea Dianei, o tânără excepțională care crește fără iubirea mamei. Povestea relațiilor ei cu alte femei: cu Élisabeth, prietena ei cea mai bună, cu Olivia, mentorul ei, cu sora ei Célia și, bineînțeles, cu mama sa. E o poveste despre sen­timentele mai puțin nobile care animă relațiile umane: rivalitate, gelozie, neîncredere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *