Libertatea : Laleaua neagră de Alexandre Dumas – 7 iunie 2018

Vă era dor de Alexandre Dumas ?? Joi, 7 iunie 2018, ziarul Libertatea ne oferă cartea “Laleaua neagră” de Alexandre Dumas, în cadrul colecției de cărți “Capă și spadă”.

Prețul unei cărți : 14.99 lei (ca și până acum, se vând separat de ziarul Libertatea)

Descrierea cărții : 

Alexandre Dumas a scris Laleaua neagră în 1851 și a poziționat întreaga acțiune a romanului, nu în Franța, ci în Olanda secolului al XVII-lea.

Narațiunea se concentrează în jurul personajului principal, Cornelius van Baerle și a visului acestuia de a obține, prin încrucișarea și cultivarea unor bulbi selecționați, prima lalea neagră – considerată în Olanda acelor vremuri cea de-a opta minune a lumii.

Strădaniile personajului sunt întrerupte însă în mod surprinzător, atunci când, acuzat pe nedrept de trădare, acesta este aruncat în temnițele regale pentru tot restul vieții. Aici, în închisoare, Cornelius van Baerle întalnește adevarăta iubire, pe frumoasa Roza, fiica temnicierului Gryphus, care, până la sfârșitul poveștii, îl va ajuta pe erou în marea și prețioasa sa descoperire.

Romanul, scris în stil alert și captivant, abundă de romantism, imprevizibil, tensiune și aventură.

Personajele negative nu lipsesc, dar binele învinge răul iar povestea se termină într-o explozie de fericire și sărbătoare.

Va urma Cavalerul reginei de Alexandre Dumas.

One thought to “Libertatea : Laleaua neagră de Alexandre Dumas – 7 iunie 2018”

 1. 1.
  LALEAUA NEAGRA
  de Alexandre Dumas
  Alexandre Dumas a pozitionat intreaga actiune a romanului, nu in Franta, ci, de aceasta data, in Olanda secolului al XVII-lea. Naratiunea se concentreaza in jurul personajului principal, Cornelius van Baerle si a visului acestuia de a obtine, prin incrucisarea si cultivarea unor bulbi selectionati, prima lalea neagra, considerata in Olanda acelor vremuri cea de-a opta minune a lumii.
  Stradaniile personajului sunt intrerupte insa in mod surprinzator, atunci cand, acuzat pe nedrept de tradare, acesta este aruncat in temnitele regale pentru tot restul vietii. Aici, in inchisoare, Cornelius van Baerle intalneste adevarata iubire, pe frumoasa Roza, fiica temnicierului Gryphus, care, pana la sfarsitul povestii, il va ajuta pe erou in marea si pretioasa sa descoperire.
  Romanul, scris in stil alert si captivant, abunda de romantism, imprevizibil, tensiune si aventura. Personajele negative nu lipsesc, dar binele invinge raul iar povestea se termina intr-o explozie de fericire si sarbatoare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *