Jurnalul de noapte de Veera Hiranandani (Epica, 2018)

În ajunul celei de-a douăsprezecea aniversări, Nisha primește un jurnal – un loc unde să-și însemneze gândurile pe care se pare că nu mai are curaj să le rostească, de când începe să vadă lumea cu ochi mai maturi.

Dar nu numai Nisha e în schimbare. Ea nici nu-și mai recunoaște țara.

Este 1947, iar India, proaspăt eliberată de sub stăpânirea britanică, a fost împărțită în două state: Pakistan și India. Mulți oameni sunt uciși în timp ce trec granițele, iar tensiunile dintre hinduși, musulmani, sikhii și ceilalți izbucnesc aprins. Nisha nu știe de partea cui ar trebui să fie sau de ce ar trebui să aleagă.

După ce și-a pierdut mama, la nașterea ei, nu-și poate închipui cum ar fi să-și piardă și țara de baștină. Mama a fost musulmană, dar acum nu mai trăiește. Tata este hindus și spune că nu mai e sigur pentru ei să rămână în Pakistan. Prin urmare, Nisha și familia sa devin refugiați și se îmbarcă într-o periculoasă călătorie cu trenul și pe jos, ca să ajungă la noua lor casă de pe partea cealaltă a graniței.

Relatată prin scrisorile pe care Nisha i le scrie mamei sale în jurnal, ,,Jurnalul de noapte” este povestea unuia dintre cele mai dramatice momente din istorie și a unei fete în căutarea unui cămin, a identității personale și a unui viitor cu speranță.

În 2018 și în limba română, la editura Epica.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *