Libertatea : cărti „Al Capone” – Denzel G. Jones. Din 24 mai 2018

Cărțile DEXON pot fi cumpărate online de AICI.

Începând de joi, 24 mai 2018, ziarul Libertatea va da startul colecției de cărți „Al Capone”, de Denzel G. Jones, în parteneriat cu editura Dexon,

Lupte pentru supremație între bande rivale, jafuri, crime și alte fărădelegi.

Prețul unei cărți : 14.99 lei. Apariție lunară.

Au fost anunțate 4 mai multe cărți :

 • Al Capone volumul 1 –  Nașul – 24 mai 2018

O ziarista americana, Gloria Hawkins, dorind sa dezvaluie secretele gangsterilor care terorizau orase intregi, reuseste sa faca parte din banda celebrului gangster Al Capone. Aspecte din luptele pentru suprematie intre bande rivale, jafuri, crime si alte faradelegi erau prezentate in presa vremii.

Asa cum este descris de Gloria Hawkins in acest volum, Capone nu apare ca un monstru, ci ca un tip simpatic, bonom sau zeflemitor, neindurator sau marinimos, in functie de imprejurari. Dusmanul lui de moarte este irlandezul Dion O Banion, care a incercat de multe ori sa-l suprime pe regele gangsterilor, dar de fiecare data a dat gres, Capone dejucandu-i orice actiune. Cand irlandezul ofera un premiu de 50.000 de dolari unei artiste de circ, pentru uciderea lui Al Capone, premiul ajunge chiar la acesta si este folosit pentru banchetul dat cu ocazia invierii din morti a lui Capone.

—-

 • Al Capone volumul 2 –  Trădarea – 21 iunie 2018

Intre anii 1920 si 1930 orasul Chicago era leaganul bandelor de contrabandisti cu alcool, care terorizau populatia. In prim plan apar doua personaje, total opuse: parolistul si bonomul Al Capone, zis si Scarface, aflat in dusmanie de moarte cu imprevizibilul si vicleanul Dion O’Banion.

Arogantul O’Banion se credea invingator, cand cel poreclit Scarface i-a jucat o farsa formidabila, invitandu-l la un banchet organizat cu prilejul „invierii sale din morti“.

Dupa banchet, Al Capone il provoaca pe O’Banion la un duel in nacela unui balon, dar acesta se foloseste de un siretlic si Scarface ajunge cu tot cu balon pe fundul Lacului Michigan Va reusi oare Al Capone sa-i mai joace o farsa adversarului sau? Se va putea bucura O’Banion de moartea celui invins de el prin viclesug?

 • Al Capone volumul 3 –  Răzbunarea – 19 iulie 2018

Evenimentele se succed cu repeziciune, unul dupa altul:

Al Capone scapa cu viata, insa O’Banion, dusmanul sau de moarte, nu mai putu sa afle aceasta, caci a fost ucis de doi gangsteri tineri.

Gloria Hawkins este acuzata de asasinarea directorului ziarului Chicago Herald, toate dovezile fiindu-i nefavorabile.

Banditii lui O’Banion jefuiesc banca lui Sam Ahrens, luandu-l prizonier pe bancher, iar mai tarziu si pe fiul acestuia, Nil, care voia sa faca parte din banda. El spera ca astfel isi va putea salva tatal din mana gangsterilor, care-l supuneau pe batran la chinuri ingrozitoare. In cele din urma, Nil urmeaza sa dea o proba, care consta din „tragerea la semn“, adica sa-si ucida tatal, fara sa-si dea seama, acesta fiind inchis intr-un manechin-tinta.

Cum se vor finaliza toate acestea, cititorul va afla din paginile acestui volum.

 • Al Capone volumul 4 –  Gangsterii – 16 august 2018

Al Capone, invinuit de asasinarea dusmanului sau, Dion O’Banion, si cea a procurorului Mac-Sigging, este arestat; odata cu el este arestata si Gloria Hawkins, deja acuzata de asasinarea directorului ziarului Chicago Herald.

Cat timp ei se afla in arestul preventiv, urmasii lui O’Banion la conducerea bandei din Zona de Nord afla, in urma unui denunt, unde sunt ascunsi bancherul Sam Ahrens si fiul sau, Nil. Cei doi, tata si fiu, sunt rapiti de raufacatori si supusi la noi chinuri inaintea unei morti hotarate de polonezul Hymie Weiss – unul din succesorii lui O’Banion la conducerea bandei si inventatorul unor torturi de care s-ar fi ingrozit si inchizitia din evul mediu.

Dar Al Capone si Gloria reusesc sa evadeze din arestul preventiv si pregatesc salvarea prizonierilor…

 • Al Capone volumul 5 – Inamicul (Izbavirea) – septembrie 2018

Al Capone isi face din seful politiei din Chicago un prieten, dupa ce il salveaza pe acesta din ghearele unei asociatii mafiote, Mainile Negre.

Dar lupta regelui gangsterilor cu adevaratele forte ale raului nu se opreste aici. Prietenul sau, bancherul Frederic de Rothschild, este prizonierul teribilei organizatii criminale Ku-Klux-Klan, organizatie ce avea drept scop alungarea sau chiar asasinarea tuturor strainilor si a negrilor din America.

Scarface isi elibereaza prietenul si, din acest motiv, o forta invizibila il provoaca la lupta, iar el primeste provocarea. Despre inamicul sau stie doar ca este o organizatie puternica, cu sediul undeva in New-York, si are in subordine Ku-Klux-Klan. Misterioasa organizatie este condusa de un personaj bizar, cu numele „Centrala”, si este cu mult mai puternica decat isi imaginase Capone la inceput?

 • Al Capone volumul 6 – Centrala – octombrie 2018

Lupta lui Al Capone cu dusmanul sau nevazut continua. Ceea ce la inceput parea a fi doar o provocare, devine o lupta indelungata. O organizatie criminala puternica, urmarea sa conduca America.

Centrala, care conducea aceasta organizatie, are la randul sau un sef Centrala cea Mare care se vrea a fi stapanul intregii lumi. Centrala cea Mare, care este o femeie, ii propune lui Capone sa-i fie alaturi, urmand ca el sa fie imparatul Americii, dar se izbeste de refuzul acestuia si astfel lupta se inteteste. Cand se credea ca lupta a ajuns la final si victoria este aproape, intervine neprevazutul…

 • Al Capone volumul 7 – Regele – 26 noiembrie 2018

Centrala cea Mare este detronata de cel care se vedea imparatul Americii. Henriette Debrien dispare, apoi fiul presedintelui este rapit.
Al Capone isi aminteste ca un geolog nebun ii spusese ca zonele au un centru in insula Java din Indonezia.
Pe Java, lupta nu se va desfasura pe fata. Oamenii lui Scarface fac mai intai cercetari pentru a afla unde sunt tinuti captivi Henriette Debrien si micul Ben Howard, fiul presedintelui.
Infruntand primejdii, aliatii lui Capone cauta sa afle cine este Centrala cea Mare, care are acum un nume nou: Regele David.
Ramas la Chicago, regele gangsterilor face pe detectivul particular, alaturi de prefectul politiei, pentru elucidarea misterului ce invaluie asasinarea unui bogatas.

 • Al Capone volumul 8 – Smintitul – 7 martie 2019

La Chicago, cativa oameni bogati sunt santajati cu scrisori de amenintare: cine nu plateste suma ceruta va fi ucis. Pentru gasirea si pedepsirea santajistilor, politia apeleaza si la priceperea lui Al Capone.
Dincolo, pe insula Java, lupta cu smintitul care se vrea stapanul lumii pare sa fie aproape de final. Pentru a-l pedepsi pe Hilary Mallton alias Centrala cea Mare, Nanda – servitoarea malaieza – foloseste un leac care-l aduce in pragul mortii fiindca i-a ucis un copil, al carui tata este chiar el.
Este salvat in ultimul moment, de catre servitoare si tatal acesteia, dar el tot ticalos ramane. Se razbuna pe binefacatorii sai, apoi va cauta alta ascunzatoare, de unde-si va urmari scopul nebunesc.

4 thoughts to “Libertatea : cărti „Al Capone” – Denzel G. Jones. Din 24 mai 2018”

 1. Al Capone #1
  NAŞUL
  de Dentzel G. Jons
  Primul vol din seria Al Capone

  O ziaristă americană, Gloria Hawkins, dorind să dezvăluie secretele gangsterilor care terorizau oraşe întregi, reuşeşte să facă parte din banda celebrului gangster Al Capone. Aspecte din luptele pentru supremaţie între bande rivale, jafuri, crime şi alte fărădelegi erau prezentate în presa vremii.
  Aşa cum este descris de Gloria Hawkins în acest volum, Capone nu apare ca un monstru, ci ca un tip simpatic, bonom sau zeflemitor, neîndurător sau mărinimos, în funcţie de împrejurări. Duşmanul lui de moarte este irlandezul Dion O’Banion, care a încercat de multe ori să-l suprime pe regele gangsterilor, dar de fiecare dată a dat greş, Capone dejucându-i orice acţiune. Când irlandezul oferă un premiu de 50.000 de dolari unei artiste de circ, pentru uciderea lui Al Capone, premiul ajunge chiar la acesta şi este folosit pentru banchetul dat cu ocazia „învierii din morţi“ a lui Capone.

  COPERTA.

 2. AL CAPONE nr 2
  Trădarea
  autor Dentyel K. Jones
  Vol 2 din seria AL CAPONE

  In prim plan apar doua personaje, total opuse: parolistul si bonomul Al Capone, zis si Scarface, aflat in dusmanie de moarte cu imprevizibilul si vicleanul Dion O Banion. Arogantul O Banion se credea invingator, cand cel poreclit Scarface i-a jucat o farsa formidabila, invitandu-l la un banchet organizat cu prilejul invierii sale din morti. Dupa banchet, Al Capone il provoaca pe O Banion la un duel in nacela unui balon, dar acesta se foloseste de un siretlic si Scarface ajunge cu tot cu balon pe fundul Lacului Michigan.

 3. Al CAPONE # 3-RAZBUNAREA
  de Dentzel G. Jones
  vol 3 din seria Al Capone

  Evenimentele se succed cu repeziciune:
  Al Capone scapa cu viata, insa O Banion, dusmanul sau de moarte, nu mai putu sa afle aceasta, caci a fost ucis de doi gangsteri tineri. Gloria Hawkins este acuzata de asasinarea directorului ziarului Chicago Herald, toate dovezile fiindu-i nefavorabile. Banditii lui O Banion jefuiesc banca lui Sam Ahrens, luandu-l prizonier pe bancher, iar mai tarziu si pe fiul acestuia, Nil, care voia sa faca parte din banda. El spera ca astfel isi va putea salva tatal din mana gangsterilor, care-l supuneau pe batran la chinuri ingrozitoare. In cele din urma, Nil urmeaza sa dea o proba, care consta din tragerea la semn, adica sa-si ucida tatal, fara sa-si dea seama, acesta fiind inchis intr-un manechin-tinta. Cum se vor finaliza toate acestea, cititorul va afla din paginile acestui volum.

  GANGSTERII
  nr 4 din seria Al Capone- Regele mafiotilor
  autor Denzel G. Jones

  Al Capone, invinuit de asasinarea dusmanului sau, Dion O Banion, si cea a procurorului Mac-Sigging, este arestat; odata cu el este arestata si Gloria Hawkins, deja acuzata de asasinarea directorului ziarului Chicago Herald. Cat timp ei se afla in arestul preventiv, urmasii lui O Banion la conducerea bandei din Zona de Nord afla, in urma unui denunt, unde sunt ascunsi bancherul Sam Ahrens si fiul sau, Nil. Cei doi, tata si fiu, sunt rapiti de banditi si supusi la noi chinuri inaintea unei morti hotarate de polonezul Hymie Weiss, unul din succesorii lui O Banion la conducerea bandei si inventatorul unor torturi de care s-ar fi ingrozit si inchizitia din evul mediu. Dar Al Capone si Gloria reusesc sa evadeze din arestul preventiv si pregatesc salvarea prizonierilor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *