Jurnalul Annei Frank. Adaptare grafică (Humanitas, 2018)

Jurnalul Annei Frank a fost publicat pentru prima oară acum şapte decenii, iar lumea a descoperit ororile nazismului prin ochii unei fete de 13 ani care, în ascunzătoarea unde s-a adăpostit împreună cu familia, în 1942, şi-a notat cu candoare tot ceea ce trăia şi simţea.

A stat ascunsă timp de doi ani (6 iulie 1942 – 4 august 1944), de teama deportării în lagăr, într-o anexă a sediului firmei patronate de tatăl său, în Amsterdamul ocupat de germani.

Cu excepţia lui Otto Frank, toţi membrii familiei au murit. Anne şi sora ei au murit de tifos la Bergen-Belsen, în februarie sau martie 1945. Eliberat din lagărul de la Auschwitz, tatăl Annei a publicat şi a făcut cunoscut în toată lumea jurnalul fiicei sale. Originalul este expus în casa pe care familia o avea în Amsterdam.

Astăzi, însemnările zilnice ale Annei sunt transformate într-un roman grafic în adaptarea lui Ari Folman şi a ilustratorului David Polons., bazat pe ediția definitivă a jurnalului, oferindu-le tinerilor cititori o perspectivă neobișnuită și interesantă asupra istoriei, în care vocea adolescentei este însoţită de imagini puternice, vii şi lămuritoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *