E vremea poveștilor din trecut : Arhimede și Herodot de Jeanne Bendick

Săptămâna aceasta, în librăriile din România, au fost puse în vânzare două istorii captivante ale oamenilor care au schimbat lumea : Arhimede și Herodot.

Sunt Arhimede, grec de neam, din Siracuza. Am descoperit eu cel dintâi cum de-anumite lucruri se scufundă, iar altele plutesc, cum afli dacă aurul e îndoit cu-argint sau câte fire de nisip sunt pe o plajă.

Am meșterit mașinării nemaivăzute; pot ridica o navă doar învârtind de-o manivelă. Cu mintea mea, eu am aflat principii după care și astăzi se ghidează astronomii, inginerii, arhitecții și nu numai. Iar dacă-mi dai un punct de sprijin pot să ridic Pământul.

Arhimede și începuturile științei”  de Jeanne Bendick

Numele meu e Herodot. Aceasta e povestea vieții mele, și în același timp o carte despre toate câte sunt pe lume. Am fost în Tracia, am locuit cu sciții cei sălbatici, am văzut Babilonul și marea-mpărăție a perșilor, Egiptul și Italia și multe alte țări.

Am străbătut pământu-n lung și-n lat spre a lăsa o mărturie scrisă despre oameni, locuri, zei, războaie și legende. De-aceea mi s-a spus Părintele Istoriei.

Herodot și începuturile istoriei” de Jeanne Bendick

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *