Nocturnă cu vampir nu pune accent pe victime—acestea fiind tot felul de granguri și corupți– ci pe detectivul Ticu Naum, personajul cu care ne identificăm. De asemenea, romanul răspunde la o întrebare binecunoscută în România: ce s-ar întâmpla dacă Vlad Tepes ar invia din morți pentru a pedepsi o gașcaă de hoți aflată la putere? Și dacă se va întoarce, ar arăta ca noi? Ar fi unul dintre noi? Prezența lui ar fi una bună sau rea?

Dar cine este Naum? Imaginați-vă un tip din clasa muncitoare, un băiat de treaba care este, de obicei, șomer. Pentru o vreme înscris în Legiunea Străină franceză, acum lucrează pentru o agenție de detectivi demnă de un film al fraților Marx. Este un nihilist, un socialist mai mult decât orice altceva, un boxeur, un tip dur cu o inimă de aur, preocupările lui principale fiind băutura și, bineințeles, femeile.

Romanul începe cam așa… În toiul nopții, exact în momentul când singura preocupare a lui Naum era cum să se distreze mai bine cu o fufă agățată la bar, primește un telefon înfricoșător. I se spune să părăsească apartamentul pentru a merge la o anumită adresam unde va găsi un cadavru tras în țeapă după care vede o umbră terifiantă ridicându-se pe  bloc din apropiere.

Tot în aceeași noapte Naum devine principalul suspect al Poliției în ancheta privind dosarul „Vampirul”. Crimele în serie care urmează vor fi anchetate de șeful Brigăzii Criminale, bătrînul comisar Iorgu Arsene care va deveni mentorul lui Naum.

Vor fi șapte crime în total. Se va dovedi că toți cei uciși au avut legături cu fosta Securitate. Acest lucru lasă romanul cu două probleme de rezolvat. Va fi salvarea lui Naum una morală ori spirituală și cine este cu adevarăt vampirul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *