Dinastia este istoria celor patru regi ai noştri, care au domnit între 10 mai 1866 şi 30 decembrie 1947 – Carol I, Ferdinand I, Carol al II-lea, Mihai I.  A fost perioada cea mai fertilă din istoria României, devenită în acele timpuri, din păcate uitate, o ţară europeană.

Cartea nu este un tratat academic, pentru cercuri restrânse de cititori, ci dimpotrivă, este o carte scrisă pe înţelesul tuturor, dedicată marelui public.

În paginile ei se găseşte povestea nespunsă a celor patru regi şi a împrejurărilor omeneşti pe care le-au înfruntat şi care i-au dus, pas cu pas, la scrierea unei mari şi fericite istorii, poate una irepetabilă.

Un pasaj al autorului redă momentul în care România a devenit Regat. „După-amiază la ora 3, cum scria Constantin Bacalbașa în Bucureștii de altadată, generalul D. Lecca propune Camerei să se proclame regatul român. Uimire, aplauze frenetice. Camera trece imediat în secții, apoi generalul D. Lecca, numit raportor, propune un proiect de lege: «Art.1. Principatul Romîniei este înălțat la rang de regat și prințul Carol I de Hohenzollern ia titlul de rege. Art. 2. Prințul moștenitor ia titlul de Alteță regală, prinț moștenitor.»“

„Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume. Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri. Aşa să ne ajute Dumnezeu!“ – extras din discursul ţinut de Regele Mihai în şedinţa solemnă a Parlamentului din 25 octombrie 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *