Problema celor trei corpuri de Liu Cixin (Nemira, 2017)

Premiul Hugo 2015. Primul volum din seria „Amintiri din trecutul Terrei”.

Spre finalul Revoluției Culturale din China, un proiect militar trimite semnale în spatiu pentru a stabili contactul cu civilizații extraterestre. O astfel de civilizație, pe cale de dispariție, primește semnalul și plănuiește să invadeze Pământul.

Populația planetei seîmparte în doua tabere: una pregătită să primească ființe superioare nouă ca să preia lumea noastră coruptă, iar cealaltă gata să lupte din toate puterile împotriva invaziei.

Protagoniștii sunt Wenjie, fiica unui fizician ucis în timpul Revoluției pentru ideile lui reacționare despre relativitate, și Miao, un nano-tehnician care-și petrece tot timpul în realitatea virtuală numită Trei Corpuri, un joc atât de plin de metafizică, încât începe să semene cu un cult.

„O imaginație incredibilă, cu adevărat interesantă.“ – Barack Obama

„Cartea este un hard SF, plin de minuțioase detalii tehnice despre orice, de la mecanică cuantică până la inteligență artificială. Dar Cixin Liu iți susține teoriile spectaculoase cu personaje ușor de simpatizat, pe un schelet de acțiune și thriller convingător.“ – NPR.org

„Remarcabil, revelatoriu și de neratat!“ – Kirkus Reviews

Cartea poate fi precomandată de AICI, urmând a fi livrată după 16 noiembrie 2017. 20% extra-reducere cu acest voucher.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *