Libertatea : seria de carti „Capitanul” de Michel Zevaco. Din 14 septembrie 2017

Incepand cu 14 septembrie 2017, in fiecare saptamana, la chioscurile de ziare veti putea gasi volumele seriei „Capitanul” de Michel Zevaco.

Pretul unei carti : 14.99 lei (se vand separat de ziarul Libertatea).

Cele 6 volume ale seriei si data acestora de aparitie : 

 • Capitanul : Giselle de Michel Zevaco – 14 septembrie 2017
 • Capitanul : Aventurierul de Michel Zevaco – 21 septembrie 2017
 • Capitanul : Sageata de Michel Zevaco – 28 septembrie 2017
 • Capitanul : Annais de Michel Zevaco – 5 octombrie 2017
 • Capitanul de Michel Zevaco  – 12 octombrie 2017
 • Capitanul : Sfarsitul de Michel Zevaco  – 19 octombrie 2017

5 thoughts to “Libertatea : seria de carti „Capitanul” de Michel Zevaco. Din 14 septembrie 2017”

 1. Capitanul vol 1- Giselle
  de Michel Zevaco

  Este primul volum din noua serie intitlulata -CAPITANUL
  După moartea părinților săi, tânărul Adhémar de Trémazenc, cavaler de Capestang, adună toate lucrurile de valoare din castelul părinților săi și le vinde, achitând datorille pe care le primise moștenire și cu puținii bani rămași, își cumpără un cal bun, pe spinarea căruia pornește plin de încredere către Paris pentru a face avere, având în buzunar o scrisoare de recomandare către Marchizul de Ancre, mareşalul Franţei şi prim‑ministrul regelui Louis al XIII‑lea.
  În drum spre Paris este, fără voia lui, martor la o întrunire a conjuraților, în urma căreia află că ducele de Angoulême dorește să-i ia locul tânărului rege, susținut de ducele de Guise, prinţul de Condé și de bătrânul și influentul marchiz de Cinq‑Mars. Tânărul Capestang hotărăște atunci că el trebuie să fie cel care-l va apăra pe micul rege Louis, care la doar 15 ani se vede singur și urât de toți, inclusiv de mama sa, Marie de Médicis.
  Plin de elanul tinereții și de cavalerismul inspirat de romanele de aventuri pe care le citea acasă, tânăul cavaler sare în ajutorul frumoasei Giselle, fiica ducelui de Angoulême, pe care o zărise pentru puțină vreme cu o zi înainte la un han din Longjumeau și de care se îndrăgostise pe loc, și care avea și ea în taină aceleași sentimente pentru tânărul cavaler. Tânăra Giselle era pe punctul de a fi răpită, de către marchizul de Ancre, care făcuse o pasiune bolnavă pentru ea, și probabil că acest lucru s-ar fi înâmplat fără intervenția curajoasă a cavalerului de Capestang, care reușește să o salveze, luptând ca un leu împotriva a opt sau zece spadasini.
  Va reuși el să-și împlinească visul de iubire alături de Giselle de Angoulême, de a cărei mână se consideră nevrednic datorită obârșiei sale modeste?
  Va reuși tânărul Capestang, poreclit ulterior de multi pentru faptele sale CAPITANUL, de mai-marii vremii Fanfaronul, dar pe care regele îl numește Cavaler al Regelui, să apere viața și tronul regelui?
  Va reuși el să scape viu de mânia și comploturile celor mai puternici uneltitori cărora încearcă mereu să le dejoace planurile?

  Capitanul vol 2-Aventurierul
  de Michel Zevaco

  Este al dolea volum din noua serie intitlulata
  CAPITANUL
  Aventurierul, continuă peripeţiile tânărului Adhémar de Trémazenc, cavaler de Capestang care, deşi ajuns de puţină vreme la Paris, unde venise plin de speranţă că îşi va găsi norocul şi va câştiga o avere, nu reuşeşte să câştige decât duşmani.
  Cu firea sa mândră şi cutezătoare, cu acea lăudăroşenie şi emfază ce îl caracterizează reuşeşte să capete porecla de Căpitanul, făcându-se astfel referire la personajul cu acelaşi nume, ce reprezenta tipologia Fanfaronului, din comediile vremii.
  Si totuşi, asemenea eroilor legendari din vechime, reuşeşte şi de această dată să vină în ajutorul foarte tânărului rege Louis al XIII‑lea pe care îl impresionează cu vitejia sa, dar îl enervează în aceeaşi măsură cu lipsa sa de supunere, făcându-l şi pe acesta ca, după ce l-a ridicat la rangul de Cavaler al Regelui, să-l numească şi el Căpitanul.
  Capestang reuşeşte să schimbe soarta prinţului de Condé şi să încurce planurile Léonorei Galigaï, soţia lui Concino Concini, marchiz de Ancre, pe care Léonora se străduie să-l facă rege. Léonora hotărăşte că atât Cpestang cât şi Giselle de Angoulême trebuie să moară.
  Va reuşi cavalerul să scape din acest complot şi de planurile malefice ale Léonorei şi ale reginei Marie de Médicis?
  Va reuşi el să o revadă pe scumpa sa Giselle, pe al cărui tată încearcă să-l impresioneze prin faptele sale de vitejie?

 2. Capitanul vol 3 – Sageata
  de Michel Zevaco

  Este al 3-lea volum din noua serie intitlulata
  CAPITANUL
  Căpitanul, căci așa este numit de majoritatea celor care îl cunosc, reușește să schimbe destinele tuturor celor cu care drumurile lui se intersectează.
  În încercarea lui de a găsi gloria și recunoașterea meritelor sale care să-l aducă mai aproape de mâna celei la care sufletul său tânjește, cutezătoarea Giselle de Angoulême, schimbă de fapt cursul istoriei.
  Rămâne de văzut dacă va reuși și de această dată să dejoace planurile tenebroase ale Léonorei Galigaï sau dacă va reuși să țină departe pasiunea bolnavă a lui Concini de scumpa sa Giselle, pasiune pentru care mareșalul este dispus să renunțe la tot, la mărire, la avere și chiar la viața lui.

  Capitanul vol 4 – Annais
  de Michel Zevaco

  Este al 4-lea volum din noua serie intitlulata
  CAPITANUL
  Scrisoarea pe care Armand du Plessis, Cardinalul Richelieu, a scris-o reginei Anne de Austria, l-ar trimite la eșafod în cazul în care regele ar cititi-o. Dar cineva află de existența ei, înainte de a i se usca cerneala și acest cineva vrea viața lui Richelieu: Annaïs de Lespars, venită de la Anjou pentru a-și răzbune mama, trădată și ucisă din ordinul cardinalului. Mesagerul cardinalului, călugărul Corignan este atacat de Annaïs și apoi salvat de maestrul de scrimă Trencavels, alertat de strigătele acestuia, dar prețioasa scrisoarea dispare. Cine o are? Trencavel, Annaïs, călugărul sau cardinalul. Deducție falsă, pentru că ea este la un prieten al maestrului de arme, care l-a buzunărit subtil – și l-a pus într-un pericol foarte real pe Trencavels. Situația se complicată: Fără a o cunoaște înainte de încăierare, Trencavels se îndrăgostește de Annaïs și acum încearcă să o ajute în toate împrejurările, dar aceasta încă îl vede ca pe un inamic… Răsturnări de situație și lovituri de sabie se succed într-un ritm amețitor, până la sfârșitul reprezentat de conspirația foarte reală de la Chalais, care oferă cadrul pentru această aventură eroică la început de martie 1626, în Franța lui Ludovic al XIII-lea.

  Capitanul vol 5 – Corignan si Rascasse
  de Michel Zevaco

  Este al 5-lea volum din noua serie intitlulata
  CAPITANUL
  Complotul pus la cale de fratele regelui, ducele de Anjou, care îi implică pe toţi nobilii de seamă ai vremii şi chiar şi pe tânăra regină Anne de Austria, riscă să îi ducă pe toţi la eşafod.
  Iscoadele cardinalului de Richelieu, fratele Corignan şi cocoşatul Rascasse, încearcă să-şi salveze pielea punând la cale un plan de a-i demasca pe conjuraţi.
  Vor reuşi aceştia doi să treacă peste invidia ce-i macină şi să lucreze împreună, fără a-şi mai încurca treburile unul altuia?
  Va cădea cardinalul Richelieu pradă complotului?

 3. SFARSITUL
  de Michel Zevaco

  Ultimul volum din seria CAPITANUL
  Acesta este „Sfârşitul”. Rămâne, însă, de văzut dacă va fi sfârşitul cardinalului de Richelieu sau acela al conspiratorilor care i-au dorit moartea.
  Complotul, al cărui cap a fost ducele de Ajou, fratele regelui Louis al III-lea, şi al cărui creier a fost ducesa de Chevreuse, a eşuat.
  Va reuşi totuşi cardinalul să-i îngenuncheze pe duşmanii săi, nu puţini la număr, dar mai ales pe regina Anne de Austria?
  Va reuşi Annais de Lespars să-l provoace la duel pe cardinal şi să răzbune dezonoarea şi moartea mamei sale?

 4. Îmi lipseşte vol 3 – Săgeata, din seria Căpitanul de Michel Zevaco. Nu ştiu din ce motive nu a apărut la chioşcurile de ziare. De unde aş putea să o cumpăr ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *