Home > carti noi 2017 > Jurnalul diavolului de Robert K. Wittman si David Kinney (RAO, 2017)

Jurnalul diavolului de Robert K. Wittman si David Kinney (RAO, 2017)

SUPER-CADOUL Elefant de Black DAYS 2017 : voucher 20 de lei*

Jurnalul diavolului este o captivantă intrigă polițistă despre dispariția jurnalului intim al lui Alfred Rosenberg, filosoful „de curte” al lui Adolf Hitler, străbătând culoarele ascunse ale istoriei pentru a oferi o istorisire deopotrivă originală și șocantă a ascensiunii naziștilor la putere și a originilor Holocaustului.

Personaj influent încă de la bun început în „camarila” lui Hitler, Alfred Rosenberg și-a câștigat reputația răspândind idei otrăvite despre evreimea germană.

Jurnalul lui Rosenberg a fost descoperit la sfârșitul războiului într-un castel bavarez. Procurorii l-au studiat pe durata proceselor de la Nürnberg, însă acesta a dispărut în mod misterios după judecarea, condamnarea și execuția lui Rosenberg.

Robert K. Wittman a aflat de existența jurnalului în 2001, pe când lucra ca agent F.B.I. și consultant privat specializat în recuperarea obiectelor cu valoare istorică. La acea dată a fost contactat de arhivistul-șef al Muzeului Holocaustului din SUA, care l-a informat că cineva încerca să vândă jurnalul pe mai bine de-un milion de dolari.

Telefonul a declanșat o vânătoare pe parcursul a zece ani, purtându-i pe cei doi pe cărări întortocheate, pe care au întâlnit două secretare octogenare, un profesor excentric și un gunoier oportunist.

Categories: carti noi 2017
  1. No comments yet.