Home > carti noi 2017 > Celalalt pe care-l adoram de Catherine Cusset (Humanitas fiction, 2017)

Celalalt pe care-l adoram de Catherine Cusset (Humanitas fiction, 2017)

În „Celălalt pe care-l adoram“, Catherine Cusset urmărește, cu o lupă halucinantă, parcursul lui Thomas Bulot —fost iubit, devenit prieten apropiat al naratoarei-autoare —, un francez născut la Paris care pleacă să studieze în Statele Unite.

Este povestea unui tânăr exuberant, extrem de inteligent, uneori de o sensibilitate maladivă, amuzant, înconjurat de prieteni, care iubește viața, femeile, literatura —cu precădere pe Proust —, filozofia, filmul, muzica, jazzul —mai ales pe Nina Simone și Léo Ferré —, dar care ajunge, la 39 de ani, să-și pună capăt zilelor într-un orășel din Virginia.

Un roman electrizant, scris la persoana a doua singular, care vorbește despre fericire, dragoste, prietenia dintre un bărbat și o femeie, dar și despre eșec, impas, neputința adaptării și depresie, având în plan secund fascinația intelighenției franceze a anilor ’80 pentru New York.

„Celălalt pe care-l adoram“ de Catherine Cusset este considerat de majoritatea criticilor francezi cel mai bun roman al anului 2016.

Categories: carti noi 2017
  1. No comments yet.