Home > carti noi 2017 > Stanisland de Anna Funder (Litera, 2017)

Stanisland de Anna Funder (Litera, 2017)

Stanisland de Anna Funder – povesti din spatele Zidului Berlinului.

În 1989, Zidul Berlinului a căzut. La scurtă vreme după aceea, cele două Germanii s-au reunificat, iar Germania de Est a încetat să existe.

Bestsellerul Annei Funder, Stasiland, ne aduce povești extraordinare din viața reală, așa cum era ea în fosta Germanie de Est.

Se întâlnește cu Miriam, care a încercat să fugă în Germania de Vest când avea doar șaisprezece ani; ne spune povestea tristă a lui Frau Paul, care a fost despărțită de copilul ei la Zidul Berlinului, și se îmbată cu legendarul „Mik Jeger al Estului“, pe care autoritățile l-au declarat – informându-l și în persoană – mort. Și se întâlnește și cu membrii Stasi, în continuare foarte mândri de metodele lor de supraveghere. Povestirea plină de forță a lui Funder despre o lume plină de brutalitate a intrat în rândul operelor clasice ale contemporaneității.

Lirică, amară, amuzantă și tristă, scrierea sa le permite multor martori să se elibereze a doua oară de povara trecutului. – The Observer

O carte fascinantă… Nu mă pot gândi la o introducere mai bună în realitatea brutală a represiunii din Germania de Est. – The Sunday Telegraph

Categories: carti noi 2017
  1. No comments yet.