Home > carti noi 2017 > Cei opt munti de Paolo Cognetti (Polirom, 2017)

Cei opt munti de Paolo Cognetti (Polirom, 2017)

SUPER-CADOUL Elefant de Black DAYS 2017 : voucher 20 de lei*

Pietro e un băieţel de la oraş, solitar şi cam morocănos. Mama munceşte într-un centru de consultanţă familială de la periferie şi talentul ei este să le poarte de grijă celorlalţi. Tatăl este chimist, un bărbat irascibil şi fascinant, care se întoarce acasă în fiecare seară de la serviciu plin de furie.

Pe părinţii lui Pietro îi uneşte o pasiune comună: muntele. Cînd descoperă sătucul Grana, la poalele masivului Monte Rosa, simt că au găsit locul potrivit: Pietro va petrece toate verile în locul acela „închis în sus de creste gri-fer şi în jos de o stîncă ascuţită care împiedica accesul“, dar traversat de un torent care îl ademeneşte din prima clipă.

Şi acolo, aşteptîndu-l, se află Bruno, cu părul lui blond cînepiu şi gîtul ars de soare: de aceeaşi vîrstă cu el, dar în loc să fie în vacanţă, duce vacile la păscut.

Încep astfel veri de explorări şi descoperiri, printre casele abandonate, moara şi cărările mai aspre. Sunt şi anii în care Pietro începe să facă drumeţii cu tatăl lui. Pentru că muntele înseamnă cunoaştere, un adevărat mod de a respira, şi va fi legatul lui testamentar cel mai autentic O moştenire care, după mulţi ani, îl va reapropia de Bruno.

Cei opt munți este în curs de apariţie la Editura Polirom. Romanul semnat de Paolo Cognetti a fost distins cu Premiul Strega și Premiul Strega Giovani (acordat în urma votului elevilor între 16 şi 18 ani, din 50 de licee din Italia şi din străinătate).

Categories: carti noi 2017
  1. No comments yet.