Home > carti noi 2017 > Cartile verii 2017 la editura Nemira

Cartile verii 2017 la editura Nemira

SUPER-CADOUL Elefant de Black DAYS 2017 : voucher 20 de lei*

Vara aceasta, editura Nemira ne poarta prin peisajele exotice ale oraselor Buenos Aires, Maroc sau din vechiul Ceylon :

Zeii tangoului de Carolina de Robertis spune povestea Ledei, o tânără de șaptesprezece ani, care ajunge din Italia la Buenos Aires, în 1913, cu o valiză și o vioară. Rămasă fără soțul promis, trebuie să-și facă o altă viață într-o altă țară. Sedusă de ritmurile tangoului, vrea să facă muzică. Dar tangoul este o lume a bărbaților.

Viața scandaloasă și întunecată din cabarete și bordeluri se împletește cu viața muzicii, așa că eroina care înfruntă tabuuri și prejudecăți are nevoie de o nouă identitate. În Zeii tangoului descoperim un roman plin de erotism despre muzică, pasiune și căutarea unei vieții autentice.

Căsătorie de plăcere de Tahar Ben Jelloun  este povestea a două generații într-un roman care are parfumul tare al mirodeniilor. Amir, prosper negustor din Marocul anilor ’50, pleacă într-o călătorie lungă.

Abia ajuns la Dakar, urmând cutuma islamică, o alege pe Nabou pentru o „căsătorie de plăcere“, dar se trezește îndrăgostit și începe o altă viață cu această a doua soție, trăită în paralel cu existența de familie.

Destinele se amestecă, așa cum se amestecă albul și negrul, frumosul și urâtul, binele și răul, iubirea și ura. La fel, credințele, tabuurile, convingerile, prejudecățile.

Soția plantatorului de ceai de Dinah Jefferies  este o poveste pasionantă și plină de suspans, despre mistere, conduite și prejudecăți, care se petrece în Ceylon (Sri Lanka de azi).

Tânăra Gwendolyn Hooper ajunge în exoticul Ceylon, nerăbdătoare să înceapă o viață nouă ca soție. O întâmpină însă un soț distant, secretos și întotdeauna ocupat. Explorând singură plantația de ceai, Gwendolyn descoperă uși încuiate, rochii vechi și alte semne ale unui trecut necunoscut. Când trebuie să aducă pe lume un copil, trebuie și să-i dezvăluie lui Laurence adevărul.

Categories: carti noi 2017
  1. No comments yet.