Home > Uncategorized > Movie night by the book – Blade runner (1982, Ridley Scott)

Movie night by the book – Blade runner (1982, Ridley Scott)

Miercuri, 5 iuie 2017 – ora 21:00, sunteti invitati la o noua editie “Movie night by the book” cu o editie speciala a filmului Blade Runner (regia Ridley Scott, 1982) si o discutie despre cartea “Viseaza androizi oi electrice” de Philip K. Dick, care sta la baza filmului.

Evenimentul are loc pe terasa barului Epic (strada Coltei, numarul 50) din Bucuresti.

Filmul cult Blade Runner a apărut în 1982 şi a fost regizat de Ridley Scott. În rolurile principale sunt Harrison Ford ca Rick Deckard, Rutger Hauer ca Roy Batty şi Edward James Olmos ca Gaff. Nu este o ecranizare exactă, dar, folosind elemente noir, transpune o parte din ideile şi temele abordate de Philip K. Dick în romanul său. Toamna aceasta vom avea parte şi de o continuare, ”Blade Runner 2049”.

Romanul Visează androizii oi electrice?, de Philip K. Dick, spune o poveste postapocaliptică în care personajul central încearcă să afle ce înseamnă să fii om într-o lume plină de roboţi şi cu multă acţiune. O explorare interesantă a luptei omului cu idei precum real versus ireal, inteligenţă versus deficienţă mentală, emoţii, umanitate şi valorea credinţelor.

Categories: Uncategorized
  1. No comments yet.