Home > carti noi 2017 > Calatoria diletantilor de Bulat Okudjava (Polirom, 2017)

Calatoria diletantilor de Bulat Okudjava (Polirom, 2017)

SUPER-CADOUL Elefant de Black DAYS 2017 : voucher 20 de lei*

Unul dintre marile romane de dragoste ale secolului XX.

Ne aflăm aproape de mijlocul secolului al XIX-lea, iar ţarul Nicolae I stăpîneşte Rusia, înconjurat de camarila lui, de spioni şi conspiratori.

Unii dintre decembrişti sînt încă în viaţă, iar ecoul morţii lui Puşkin şi a lui Lermontov încă nu s-a stins. Ajuns la plinătatea vîrstei, plecat de la curtea ţarului şi retras la conacul său de la periferia Petersburgului, melancolicul prinţ Miatlev îşi petrece zilele cufundat în tristeţe, departe de îndeletnicirile potrivite rangului şi de tovarăşii săi din regimentul de husari.

Într-o zi, Miatlev salvează o tînără de sub roţile unei trăsuri în plină goană, o duce acasă, o îngrijeşte şi se îndrăgosteşte nebuneşte de ea. Viaţa lor pare să se îndrepte spre un făgaş fericit, însă Alexandrina, negăsindu-şi calea în viaţă, e disperată: va dispărea pe neaşteptate, lăsînd în urmă ruinele unui conac bîntuit de o fantomă „care nu mai sperie pe nimeni”, iar prinţul încearcă deznădăjduit s-o găsească.

Ce nu vede încă e că viitorul – dragostea, adevărata libertate, fuga de lumea plină de toane – abia începe.

„Romanul Calatoria diletantilor poate fi vazut si ca ultima mare opera a asa-numitei «epoci de aur» a literaturii ruse.” – Russian Classical Literature Today

Categories: carti noi 2017
  1. No comments yet.