Click pentru femei : 4 volume din seria de carti „Rocambole”. Din 21 aprilie 2017

Vineri, 21 aprilie 2017, revista Click pentru femei va putea fi cumparata impreuna cu primul volum din indragita serie de carti „Rocambole” de Ponson du Terrail.

Sunt anuntate 4 carti. Aparitie saptamanala.

Pret revista +  carte : 10.99 lei.

Cartile anuntate si data acestora de aparitie : 

 • Mostenirea misterioasa vol.1  – 21 aprilie 2017
 • Mostenirea mesterioasa vol 2 – 28 aprilie 2017
 • Clubul valetilor de cupa vol.1 – 5 mai 2017
 • Clubul valetilor de cupa vol.2 – 12 mai 2017

Promo.

3 thoughts to “Click pentru femei : 4 volume din seria de carti „Rocambole”. Din 21 aprilie 2017”

 1. ROCAMBOLE nr1
  Mostenirea Misterioasa vol 1
  de Ponson du Terrail

  ROCAMBOLE este un personaj fictiv creat de Pierre Ponson du Terrail în romanul foileton Dramele Parisului care debuteaza in 1857, urmat de numeroase alte volume.

  ROCAMBOLE îşi incepe cariera de infractor copil fiind, sub atenta supraveghere a unui adevarat criminal profesionist, Sir Williams, care folosea furtul de identitate, jaful, şantajul şi crima pentru a-şi atinge scopurile. Dar, după o perioadă petrecută îm spatele gratiilor, Rocambole se schimba complet. Deşi păstrează obiceiurile de impostor, devine un adevărat justiţiar în lumea cenuşie şi periculoasă aflată la marginea societăţii. Este un precursor al eroilor din epoca modernă precum Batman, Superman, etc.

  Aventurile sale sunt atât de surpinzătoare, cu întorsături care de care mai neaşteptate încât, cu timpul, numel său a trecut în vorbirea curenta, iar cuvantul rocambolesc califică întâmplări, pur şi simplu neverosimile

  Rocambole a avut, de fiecare dată când a fost publicat, indiferent de ani şi numarul reeditarilor, un succes uriaş la cititori . Ponson du Terrail scrie în total 9 volume avandu-l ca personaj principal pe Rocambole.

  Prin Rocambole, este pentru prima oară când îşi fac apariţia aventurile fantastice, realizându-se trecerea de la romanul gotic la cel cu eroi moderni, aventuroşi cu caractere puternice.

  Sub presiunea cititorilor şi editorilor Ponson este practic obligat să continue aventurile lui Rocambole în numeroase alte volume, importanta unor personaje crescand sau chiar disparând pe parcursul lor. Evolutia lui Rocambole de la personajul malefic la eroul salvator se produce prin purgatorial închisorii. El nu îşi va mai folosi talentul de impostor pentru avantaje personale ci pentru a o ajuta pe orfana de posedată de moştenirea la care avea dreptul.

  Dată fiind popularitatea personajului, Rocambole a fost eroul a nu mai puţin de 8 filme de lung metraj realizate intre 1914-1967, un serial TV (1964-1965), piese de teatru, reviste de benzi desenate iar intre 2002-2005 personajul a fost reluat într-o serie noua de romane scrise acum de Michel Honaker.

  *

  În 1812, în timpul retragerii Armatei Imperiale Franceze din Rusia, colonelul Armand Kergaz este ucis de către subordonatul său, căpitanul Felipone. Patru ani mai târziu, văduva lui Kergaz – care avea un fiu, numit ca şi tatăl său, Armand – se căsători cu Felipone (neştiind că acesta era ucigaşul soţului ei), cu care avu un alt fiu, Andrea.

  Acţiunea romanului continuă, în 1840, cu lupta dintre cei doi fraţi după mamă – contele Armand de Kergaz şi vicontele Andréa Felipone – deveniţi inamici. Andréa jurase să-şi însuşească moştenirea baronului Kermor Kermarouet, al cărei executor testamentar era Armand. Pentru a-şi atinge scopul, vicontele nu se va da în lături de la nici o fărădelege.

 2. ROCAMBOLE nr 2
  Mostenirea Misterioasa vol 2
  de Ponson du Terrail

  Lupta pentru averea defunctului baron Kermor Kermarouet continuă. Vicontele Andréa Felipone, devenit acum baronetul irlandez sir Williams, aruncă în luptă tot arsenalul său: minciuni, intrigi, falsuri, sechestrări de persoane, trădări, asasinate – cam tot ce poate născoci o minte diabolică. Are un complice nou, pe Rocambole, un derbedeu de şaisprezece ani, uns cu toate alifiile şi deja îmbătrânit în rele.

  Falsul baronet era în pragul izbânzii – urma să se căsătorească cu moştenitoarea averii, frumoasa Hermine – când fu demascat de fratele său după mamă, contele Armand de Kergaz.

  ROCAMBOLE nr 3
  Clubul valetilor de cupa vol 1
  de Ponson du Terrail

  Demascat şi înfrânt de fratele său Armand de Kergaz, vicontele Andréa Felipone alias baronetul sir Williams va dispărea pentru câţiva ani. Va reapărea umil, în postura unui vagabond, găsit de fratele său întins în mijlocul drumului, aproape leşinat de foame.

  Căindu-se şi regretându-şi trecutul, acceptă ajutorul lui Armand, precum şi propunerea de a i se alătura acestuia în opera sa de caritate, dar…

  Căinţa este de fapt o altă stratagemă a lui Andréa, având drept scop răzbunarea. El duce o viaţă dublă: este şeful poliţiei fratelui său, dar şi capul unei cete de indivizi fără scrupule, numită Clubul Valeţilor de Cupă.

  „Măiestria şefului“ stârneşte admiraţia locotenetului său, Rocambole, care spune la un moment dat: „Satana va termina prin a abdica în favoarea dumitale, căci, pe cuvânt de onoare, eşti mai abil chiar decat el!“

 3. ROCAMBOLE nr 4
  Clubul valetilor de cupa vol 2
  de Ponson du Terrail

  Credulul conte Armand de Kergaz nu ia în seamă avertismentele cu privire la intenţiile rele ale fratelui său, aparent smeritul Andréa. Acesta, dorind cu orice chip răzbunarea împotriva celui care i-ar fi „furat moştenirea şi femeia pe care o iubea“, foloseşte orice stratagemă, sperând într-o reuşită care, deocamdată, nu pare a fi aproape.

  Trădări, mesaje contrafăcute, intrigi, ademeniri cu bani, promisiuni de tot felul, trădări în dragoste – toate acestea sunt doar câteva piese din arsenalul fratelui cel rău.

  Aliaţii – de fapt, complicii – vicontelui aplică o nouă tactică: sinceritatea împinsă la extrem, pentru a câştiga încrederea victimei, ca mai apoi să aibă ce înşela cu uşurinţă.

  Rocambole, discipolul credincios al lui sir Williams are, de acum, pentru maestrul său o admiraţie oarecum moderată. „Alături de tine, diavolul este un biet ştrengar“, îi spune acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *