Home > Reduceri si promotii la carti > Cele 5 carti ale seriei “Intoarcerea acasa” de Orson Scott Card la 68.16 lei

Cele 5 carti ale seriei “Intoarcerea acasa” de Orson Scott Card la 68.16 lei

Profitand de voucherul de 50% reducere la mii de carti, veti putea cumpara cele cinci volume ale seriei “Intoarcerea acasa” de Orson Scott Card cu doar 68.16 lei (rezultand un pret de 13.63 lei per volum)

Acțiunea seriei se petrece la patruzeci de milioane de ani în viitor, cea a primelor trei volume având loc pe planeta Harmony. După ce Pământul a devenit nelocuibil în urma războaielor, omenirea a plecat pe Harmony și pe alte patruzeci de planete (în serie apar doar numele a două dintre ele: Ramadan – colonizată de arabi și Harmony – colonizată de slavi).

Pe Harmony, coloniștii au pus o inteligență artificială, Sufletul Suprem – pe care bărbații îl consideră ca fiind de genul masculin, iar femeile de genul feminin -, să monitorizeze planeta folosind o rețea de sateliți. El/ea influențează acțiunile oamenilor; deși nu îi poate împiedica să facă rău, limitează distrugerile provocate de ei suprimând orice gânduri care ar putea duce la călătoria pe distanțe lungi sau comunicarea instantanee. Deși tehnologia de pe Harmony include calculatoare primitive, fără capacitatea de a folosi o rețea gen internet, iar Sufletul Suprem a fost folosit pentru transferul de date și arme alimentate cu energie solară, nu există mașini sau trenuri.

Sufletul Suprem, proiectat să reziste douăzeci de milioane de ani, începe să se defecteze. El/ea decide să trimită o expediție înapoi pe Pământ pentru a cere sfatul unei entități a cărei imitație este: misteriosul Păstrător al Pământului. Puțin după aceea, oamenii încep să aibă vise similare celor transmise de Sufletul Suprem: ele vin direct de la Păstrătorul Pământului, lucru care demonstrează că acesta stăpânește comunicarea cu viteze superluminice.

Călătoria spre locul unde se află navele, un lung periplu prin deșert întrerupt de sarcini, ocupă primele trei cărți. A patra carte, Înapoi pe Pământ, povestește călătoria uneia dintre nave și misiunea ei de a stabili o colonie și de a relua legăturile dintre cultura umană și creaturile apărute pe Pământ între timp. Acțiunea ultimului volum, Născuți pe Pământ, se petrece la cinci secole în viitor: singurul membru al expediției originale rămas în viață pune noua cultură pe calea cea bună, împlinind misiunea Sufletului Suprem.

  1. No comments yet.