Amercom : Masini de legenda. Din 12 septembrie 2016

Din 12 septembrie 2016, Amercom va lansa colectia „Masini de legenda”, o colectie de machete ale masinilor clasice, scara 1:43.

Aparitie bilunara. Primul numar – 9.95 lei, restul numerelor – 19.95 lei.

Primele trei numere ale colectiei :

1. Chevrolet Nomad – 12 septembrie 2016 – a fost un break care s-a produs intre anii 1955 – 1961, fiind renumit pentru stilul sau unic. Ceea ce il deosebea de celelalte masini din clasa lui era hayonul aproape vertical si aripile posterioare prelungice, care il faceau sa semene cu un sedan. Nu a fost primul break cu doua portiere oferit pe piata din SUA, dar cu siguranta a fost initiatorul sportwagen.

2. Lancia Stratos – 26 septembrie 2016 – a fost un model iesit din comun al companiei. Caroseria agresiva ascundea un motor Ferrari si detalii tipice masinilor sport. Automobilul a fost produs pentru un singur scop – sa castige pentru Lancia Campionatul Mondial de Raliuri. Cele mai mari realizari ale Lancia in competitie dateau din anii ’70, ’80 si ’90 ai secoluli al XX-lea. Prima victorie spectaculoasa obtinuta de Lancia Stratos a marcat inceputul unei perioada de glorie de peste trei decenii, interval cand compania a dominat pistele curselor de raliuri.

3. Ford Thunderbird – 10 octombrie 2016 – a fost lansat in 1954, ca raspuns la aparitia Chevrolet Corvette. Cu toate acestea, cele doua masini nu erau competitoare directe, Thunderbird avand un aspect mult mai luxos. Thunderbird a reprezentat inceputul unei clase cu totul noi – o masina de lux de dimensiuni medii care a fost ulterior numita de producatorul ei „automobil de lux”. A fost unul dintre modelele americane produs vreme indelungata. Designul masinii a fost conceput de William P. Boyer.

Poze ale colectiei.

62 thoughts to “Amercom : Masini de legenda. Din 12 septembrie 2016”

 1. sunt destule la satu mare si nu le cumpara nimeni. nu degeaba suntem la 10 km de gardul de sarma ghimpata de la frontiera cu Schengen

 2. Astazi a aparut colectia, am cumparat primul numar.
  Ati regasit pe undeva numarul total de exemplare?
  In revista sunt capsate 12 etichete, dar unele modele de masini din paginile de prezentare din revista (ex. Ford T) nu se regasesc printre cele 12 etichete, deci presupun ca vor fi mai mult de 12 numere.

 3. salutare! am gasit primul numar (Radauti) si dupa cum am vazut pe site-ul amercom e o colectie draguta. are 60 numere, cu toate ca am vazut pe o alta pagina ca ar avea la noi doar 26.

 4. A aparut in sfarsit si in Bucuresti, azi dimineata. Bandoul lateral e de proasta calitate, nu e lipit complet si se misca.

 5. Eu în Cluj tot nu am găsit. Am întrebat și în 12 la vreo 5 chioșcuri de ziare, am fost și astăzi, nu au primit nimic.

 6. E aceeași problemă ca și la celelalte colecții. Eu am vorbit cu o doamnă de la un chioșc din drumul spre muncă. Ea m-a ajutat să am cele 40 de mașini din colecția Amercom anterioară. Ea face tot posibilul, uneori cumpără de la alte chioșcuri ca să îmi dea revista. Cred că ea primește 1 revistă (sunt din Galați).

 7. Adrian , cate numere va avea colecția , ne poți spune ? Am văzut pe site-ul amercom 60 de numere la colecția asta. Vor apărea oare și la noi
  toate ?

 8. @Bogdan
  Pai, va avea cite exemplare le-au ramas nevindute prin alte tari :):) sau dupa cum va merge vinzarea pe la noi 🙂 !…asta, fiindca la fel au aparut (si s-au terminat!) si celelalte colectii ale lor – mai aveau pe site-ul lor oficial si alte modele, dar la noi nu au mai ajuns (exemple recente ar fi Elicopterele, Taxiurile sau Masinile de Politie)…asa incit, sigur nu stie nimeni – noi doar speram ca va fi si la noi o colectie care sa aiba toate modelele lor!

 9. Va salut pe toți ! Când am văzut la chioșcuri revista , am crezut că au revenit grecii…dar,nu ! Oricum ceva legende sunt , să nu fim răi , iar la acest preț , chiar merg !

 10. Va salut pe toți ! Domnule „Andrei 2” văd că sunteți foarte bine informat . Puteți să-mi spuneți și mie de unde as putea procura primul număr ? Bine , cred că aș putea să-l iau de la editura , dar e puțin mai complicat . Va mulțumesc !

 11. Scuze !!! V-am botezat domnule Adrian! Și nu am nici miel să vă dau ! Încă odată ,scuze !

 12. @ radu ion
  Ha,ha,ha…bunaaaaa!
  Pai, chiar asa de multe nu stiu nici eu!, dar va sugerez sa incercati pe site-ul: „magazinulcolectionarului.ro”…au acolo cam toate colectiile care apar pe piata, dar se cam dau destul de repede…oricum, nu strica sa incercati…bafta si numai bine!

 13. Va salut pe toți ! Interesante machetutele ! Unii spun că nu prea sunt de calitate ,dar la acest preț nu poți avea multe pretenții !Unele modele le stiu din copilărie dar pe altele nu le stiu decât din fotografii (nu sunt chiar așa de bătrân !) Sincer ,am cam început să aștept următoarele numere !Gata ,ca deja am plictisit !

 14. Numarul 19 – 1955, SUA : Ford Crown Victoria (apare pe 23.05.2017)

 15. Numarul 21 – 1967, SUA : Ford Mustang (apare pe 20.06.2017)
  …amintiri cu regretatul Steve McQueen si urmarirea din San Francisco in filmul „Bullit”…

 16. salut. sunt din constanta si nu am gasit numarul 20 care trebuia s apara pe 6-6-2017. ma poate ajuta cineva sa-mi spuna de unde sa-l cumpar. multumesc mult

 17. Numarul 22 – 1955, Marea Britanie : Triumph TR3 Roadster (apare pe 04.07.2017)

 18. În AG.VL.DB. nu au apărut revista cu jaguar ul S100. Poate dacă la văzut și cumpărat cineva sa o pozeze macheta Jaguar S100. Știe careva dacă va apare o noua colecție de masinieri?

 19. Numarul 25 – 1932, SUA : Cadillac V16 (data de aparitie s-a decalat cu 2 saptamani – intre numerele 20 si 21 a fost o pauza de 4 saptamani / cine stie, or fi fost in concediu 🙂 – deci, teoretic, ar trebui sa apara pe 29.08.2017).

 20. Numarul 26 – 1952, Italia : Maserati A6G 2000 Spider Frua (data probabila de aparitie 12.09.2017, dar s-ar putea modifica – daca am noutati, voi reveni).

 21. Colectia s-a incheiat (din pacate…) odata cu numarul 28, care a fost ultimul din aceasta serie.

 22. Mulțumesc pentru informațiile furnizate ! Păcat că se termina colecția , mai ales că din păcate nu am reușit să le găsesc pe toate ! Și sincer îmi aducea aminte de vechea colecție de „mașini de legenda” ! Sper sa ne mai întâlnim si pe alte „adrese ” ! Pana atunci , la revedere !

 23. Salut! Păcat ca s a încheiat aceasta „colecție” . chiar dacă nu au fost toate machetele care au fost în co lecția din alte tari. .. Totuși sa fim optimisti! Poate va mai apare o colecție de masini cap coada .fără blesterestricții strivite .sparte.machete descomplectate rupte.lipsa piese.. Știe cineva dacă în perIoana următoare va mai apare o colecție de masini? O zi plăcută.

 24. Va salut pe toți ! A apărut o colecție de machete de la gazeta sporturilor ! Din păcate sunt la scară foarte mică ( 1/60 cred !) În lipsa de altceva …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *