Roberto Bolano (1953-2003), poet si romancier chilian, a intrat deja in legenda. Dupa moartea sa prematura, la doar 50 de ani, traducerea in engleza a cartilor sale mari, Detectivii salbatici si 2666, a fost un soc de proportii in SUA si de acolo s-a propagat rapid in toata lumea.

„La 40 de ani dupa ce García Márquez a zguduit literatura din temelii cu Un veac de singuratate, Bolaño o face din nou. 2666 este, pur si simplu, epocal. Fara indoiala, prima carte mare a secolului XXI.“ – The Complete Review

Romanul 2666 este scris in ultimii trei ani ai lui Bolano, intr-o cursa contra cronometru cu moartea.

2666 a aparut totusi drept o singura carte, valoarea literara a ansamblului fiind mult prea mare pentru a fi divizat din ratiuni comerciale.

Toate cele cinci parti contribuie la configurarea unui spatiu in care crima si literatura sunt doua fete ale aceluiasi mister. Orasul Santa Teresa din desertul Sonora, la granita Mexicului cu SUA, este scena unor crime in serie impotriva femeilor, dar si destinatia finala a celui mai important scriitor german al secolului trecut, Benno von Archimboldi (personaj fictiv)

O puteti cumpara de aici, folosind acest voucher veti putea obtine un pret special de doar 82.49 lei, pret redus cu 45% de la 149.99 lei – cu siguranta cel mai mic pret al cartii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *