Ding viseaza de Yan Lianke (editura All, 2015)

Inspirat din scandalul provocat de epidemia de SIDA care a decimat provincia Henan în anii 1990, romanul lui Yan Lianke spune povestea ignorantului sătuc Ding, care îşi plăteşte scump patima de înavuţire.

Netulburat nici măcar de moartea propriului fiu, care istoriseşte evenimentele de dincolo de mormânt, Ding Hui face o avere cumpărând sânge de la săteni şi transmiţându-le necruţătorul virus HIV.

Ca să răscumpere păcatele fiului său, bunicul Ding înfiinţează în clădirea şcolii un cămin pentru bolnavi, dar comunitatea armonioasă care se înjgheabă aici cade în curând pradă lăcomiei, vanităţii şi rivalităţilor meschine.

În tot acest timp, Ding Hui îşi continuă afacerile cu un cinism care frizează absurdul, vânzând sicrie la suprapreţ şi aranjând căsătorii între morţi. Irizată de umorul negru şi inteligent care l-a făcut celebru pe Yan Lianke, povestea sătucului Ding arată cum bizarele idealuri comuniste ascund adeseori sub masca lor patimile celui mai crunt capitalism.

Cartea „Ding viseaza” de Yan Lianke urmeaza sa fie lansata la editura All, putand sa o cumparati ulterior de la : Elefant, Libris sau Emag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *