Adevarul : carti despre Al Doilea Razboi Mondial. Din 27 aprilie 2015

Din 27 aprilie 2015, ziarul Adevarul va lansa colectia de carti „Al Doilea Razboi Mondial”, in parteneriat cu editura Corint.

Pret ziar + carte : 14.99 lei.

Colectia va cuprinde 4 carti, aparitie saptamanala.

11 thoughts to “Adevarul : carti despre Al Doilea Razboi Mondial. Din 27 aprilie 2015”

 1. au impartit colectia in doua, o parte o vinde libertatea si cealalta parte adevarul. nu stiu cati isi vor mai permite sa cumpere carti.
  asa anunta la inceput, mai intai 4 carti, apoi inca 10 si ajung pe la 150.
  cititorii ar merita mai multa onestitate din partea ziarelor care vand aceste colectii.
  inainte macar stiam -100 de carti, 101 carti.
  acum sunt colectii care nu se termina de 3-4 ani, mai ales la libertatea.
  probabil pentru ca n-au gasit ceva interesant cu ce sa le inlocuiasca.

 2. Lanseaza 4 carti pentru inceput si studiaza vanzarile pentru a afla daca este profitabil sa mai lanseze si altele.

  Faptul ca Libertatea a ajuns la 3-4 ani cu aceeasi colectie inseamna ca exista un public care le cumpara si le fac profitabile vanzarile. „Daca nu erau interesante” pentru public, nu le mai scoteau.

 3. Cei de la Osprey au foarte multe carti in colectiile lor. Deocamdata, la noi nu au fost centralizate: acestea 4 par din seria Essential Histories (la fel ca cele din seria „razboaie care au schimbat lumea”); cele de la libertatea care sta sa apara pe 23 (cu Moscova 1941) sunt din colectia Campaign. Iar cele mai vechi, biografiile lui Ataturk, Zhukov, etc erau din colectia Command. https://ospreypublishing.com/ Personal, preturile mi se par f accesibile publicului roman – sunt net mai scazute decat contra-valoarea in moneda straina.

 4. Intr-adevar, traducerile de la Osprey sunt foarte bune, se adreseaza unui public avizat – si sunt colectii extrem de vaste. In Essential History (tradus la noi „Razboaie care au schimbat Lumea”) exista peste 170 de titluri aparute. La fel, in Campaign, in Command sunt mai putine (as sugera si traducerea lucrarii lui Nic Fields referitoare la Pompei, pentru a completa trilogia). Sper ca editurile le vor achizitiona, fiindca public exista.

 5. Desi pina acum nu am putut comenta aici… Incerc totusi!
  Colectiile de la Osprey sunt foarte bogate, si pentru preluarea tuturor ar fi o munca titanica si de traducere, si de editare… Si costurile ar fi ridicate. Dar as opta pentru preluarea traducerii lucrarii lui Nic Fields, Pompei care ar completa trilogia, precum si a altor lucrari din „Essential History” (exista peste 170 de titluri, tratind razboaie din antichitate pina in contempoaneitate)

 6. Catalin Q :
  @Bogdan
  E interesant pretul din linkul pe care l-ai postat: o lira cartea. La noi e aproape 3 lire.

  edit: acum am vazut ca ala e ebook! Greseala mea!

  A citit cineva vreuna dintre carti? Care dintre colectii e mai interesanta: cartile de la Adevarul vad ca acopera un intreg front pe cativa ani, in timp ce alea de la Libertatea se axeaza probabil pe cate o batalie.

 7. @Catalin Q: pentru ca este ebook. Nu am gasit varianta softcover/hardback (aka fizica) a cartii pe site-ul lor. Probabil e out of print. Cauta titluri similare (fizice, nu ebooks) pe site-ul lor si o sa vezi preturi de 10-15 lire lejer.

 8. Se poate face abonament pentru aceste carti online? Sau cumparate numai de la chioșcurile de ziare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *