„… datorita banilor lui (Dinu Patriciu) si ideilor unora s-a produs cea mai mare operatiune de culturalizare la scara nationala din istoria Romaniei. Si azi imi pare rau ca nu i-am trecut numele pe cartile editate”

„…. zecile de milioane de carti ajunse in casele oamenilor”

Sursa aici.

Am rugamintea sa nu excaladati subiectul si sa ramanem doar pe ideea din articol, orice alte comentarii, fara logica si nesemnate, vor fi sterse.

A facut pentru noi, prin colectiile de carti si filme Adevarul, ceea ce nu a fost in stare sa faca ministerul educatiei in toti anii scursi de la revolutie (carti ieftine, accesibile tuturor pentru ca doar prin cultura putem prospera).

4 comentarii la „Adio, Dinu Patriciu !”
  1. probabil aceste carti au fost cumparate tot de cei care au prins biblioteca pentru toti. ar mai fi si altele de spus dar risc sa-mi fie stearsa postarea.

  2. Las la o parte implicatiile politice ale subiectului – care, in paranteza fie spus, nu ma intereseaza – si recunosc ca editura Adevarul a fost o operatiune absolut extraordinara. SWi acum regret seriile „Pictori de geniu”, „Muzeele lumii”, „Opera” si „!00 de carti” Ma gindesc ce bine ar fi fost daca ar fi fost continuate toate aceste serii, care si arata foarte bine, si sunt foarte bine documentate.
    A ramas acum doar BPT-ul, dar si acesta da semne clare de apropiere a sfirsitului. Sper sa nu fie asa, si opera de culturalizare sa poata continua, prin intermediul cartilor.
    Odihneasca-se in pace, Dinu Patriciu!

  3. Eu ii sunt recunoscător lui Dina Patriciu din două motive:

    1. Mi-a oferit cărți superbe la preț mic.
    2. A oferit libertate angajaților săi, deși în trusturi asemănătoare, alți moguli nici nu concepeau așa ceva.

    Odihnească-se in pace!

  4. Nu pot sa ii fiu decat recunoscatoare lui Dinu Patriciu, acest OM care a adus o raza de lumina in ceea ce priveste cultura (prin seriile de carti pe care le-a oferit la preturi derizorii), dar si educatia. Fundatia Dinu Patriciu a oferit sute de mii de euro ca burse, dar si recompense pentru elevi si profesori, in cadrul Galei Premiilor in Educatie. In 2009 am fost castigatoare, iar ceea ce mi-a oferit atunci (nu doar bani, ci in primul rand increderea in mine din punct de vedere profesional) nu se poate compara cu nimic.

    Dinu Patriciu, Dumnezeu sa te odihneasca in pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *