Volumul 170 din Biblioteca pentru toti si scumpirea de 5 lei

Miercuri, 18 iunie 2014, va aparea volumul cu numarul 170 din colectia „Biblioteca pentru toti” de la Jurnalul National : Dama cu camelii de Alexandre Dumas – fiul.

Partea care a surprins cel mai mult in aceasta colectie, mai mult decat noua directia adoptata in colectie, a fost scumpirea volumelor cu 5 lei, dintr-un foc.

11 thoughts to “Volumul 170 din Biblioteca pentru toti si scumpirea de 5 lei”

 1. Nasol, nu mai e convenabil, o poti lua si de pe elefant cu o reducere buna, la un pret sub 20 de lei.

 2. sigur s-au gandit sa le vanda la iarana pe Elefant si au scumpit acum pretul ca sa aiba atunci din ce sa faca reducerea.

 3. @Raganar
  Asta sa fie motivul pentru care nu prea s-a gasit volumul 169 la chioscuri? Nu le mai trimit la chioscurile , fac economie din taxele respective, si le pun online pe o librarie la 12-13 lei si aia e?

  Dar nu era mai profitabil sa ruleze banii sau oricum ei platesc la 90 si ceva de zile catre tipografie?

 4. Partea proasta este ca de ceva timp, Jurnalul National si Gazeta Sporturilor ,dau tonul la scumpirea inserturilor,fiecare produs ajungind cam la 15 lei ,indiferent de produs sau calitate.Noroc ca cei de la Libertatea,inca mai mentin cumva pretul scazut la inserturile lor.Amintesc numai filmele scoase de Gazeta Sporturilor,desi foarte vechi ,au avut pretul de 15 lei.Pacat !Desi ,vinzarile nu mai sint ca cele de pe vremea Adevarului,in loc sa se gaseasca solutii de mentinere a pretului sau un pret scazut,se mareste ! In aceste conditii ,nu vor mai fi vinzari ,nici cite au fost si pina acum !

 5. @sike
  Si apoi, acele filme aparute cu 15 lei la Gazeta, le gasesti la Altex cu 5 sau 10 lei.
  Acele filme de Oscar scoase acum cateva luni erau 15 lei cand au aparut, apoi le-au bagat la Altex cu 10 lei.
  Ieri a aparut din nou volumul 2 din Mr. Bean si volumul din seria animata. Le-am cumparat. Volumul 2 a fost un dezastru. Carcasa sparta/topita, iar dvd-ul functioneaza doar pana la jumatate pe DVD Player, iar pe laptop deloc.

  Concluzia: preturi mari, calitate slaba.

 6. Mai mult decit pretul, ma deranjeaza la BPT alegerea titlurilor. Literatura franceza este extrem de valoroasa si in afara celor reeditati de zeci de ori, ca Flubert, Maupassant sau Alexandre Dumas. Si Tolstoi a mai fost editat, inca de vreo doua-trei ori.Nu mi-am cumparat nici un volum din aceasta noua serie, si mi se pare ca daca va continua asa, va face o serioasa contrapropaganda cartii in Romania.
  Bineinteles ca si cresterea de pret este nejustificata. Cererea de carte nu numai la noi este in scadere, si nu poti impulsiona piata cu cresteri de ptreturi. Din contra!

 7. Cred ca cei de la JN sunt proprii lor dusmani . De cand au reaparut pe piata cu BPT am cumparat doar 3 carti pentru ca volumele reeditate le aveam deja , iar din literatura universala doar pe Tolstoi caci celelalte le am de la Adevarul . Cred ca daca vor continua in acest stil nu vor avea prea multi clienti , mai ales daca le si scumpesc . Eu unul le transmit ca ma lipsesc de aceasta colectie .

 8. sper să nu aibă Raganar dreptate … eu zic că i-a luat valul , au văzut că le-am lăudat calitatea şi au zis să încerce cu un preţ mai mare , să vândă cât pot la tarabe iar restul cum a spus Raganar . Din păcate de la alde Libertatea şi Gazeta ni se trage , cărţile lor sunt de slabă calitate din punct de vedere tehnic dar preţul e tot 15 ron . Jurnalul speră să vândă cu 20 de ron , dar dacă nu sunt atenţi la titluri nu au nicio şansă nici pe elefant sau in mall-uri , chiar cu reducere .

 9. Nu cred ca cineva de la Jurnalul ar citi aceste rinduri – greselile repetate dovedesc ca in materie editoriala sunt departe de cei de la Polirom sau Humanitas, de pilda. Titlurile alese de BPT sunt cu drepturi minime de copyright, dar, totusi au scos 30 si ceva de titluri in seria Nobel cu drepturi integrale – dar aceasta serie face sau nu parte din BPT? Autorii francezi publicati in ultimele saptamini sunt de secol 19, si putine persoane isi mai pot permite sa citeasca acesti autori. Pe de alta parte, nu exista (cel putin nu am vazut) un plan editorial coerent, care sa cuprinda autori canonici romani sau straini. Cred ca publicarea in seria de literatura universala a unor scriitori ca Shakespeare, Goethe, Cervantes, era cu mult mai utila pentru educarea generatiilor tinere decit Maupassant sau Flaubert

 10. Mai bine o cumpar pe cea din colectia Adevarul, cu tot cu transport si economisesc niste bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *