Din 28 mai 2014, colectia Biblioteca pentru toti va continua cu cele mai importante titluri clasice din literatura universala.

Se va pastra numerotarea dar si formatul avut pana acum in colectie.

Cel de-al 167-lea volum este „Invierea” de Lev Tolstoi.

Multumiri, Altmarius !

PS. Ma astept sa ajunga lejer la vreo 300 de volume, cu mentiunea sa aleaga titluri la fel de bune ca acesta.

9 comentarii la „Biblioteca pentru toti continua cu titluri din literatura universala. Din 28 mai 2014”
  1. In mod normal, o asemenea colectie ar trebui sa depaseasca lejer 300 de numere. As fi bucuros, daca s-ar alterna titlurile din literatura universala cu cele din literatura romana, as fi extrem de bucuros daca s-ar crea si o serie de cultura generala (lucrari stiintifice de la Miron Costin la Mircea Eliade), in fine daca nu s-ar mai reedita anumite titluri decit cu reluarea inclusiv a numerelor de colectie. In Franta, de pilda, exista asemenea colectii ajunse la numarul… 5000! La Polirom, in doi ani, colectia Top 10+ a depasit 200 de titluri…
    Se poate!

  2. Ce bine imi pare. Chiar ma gandeam ca s-a terminat colectia cu Rodica Ojog Brasoveanu, s-a terminat Osho de la JN, se termina si Sven Hassel, mai ramaneau doua carti de la GSP si inca vreo 2-3 de la Stapanul inelelor. Vestea aceasta a venit extraordinar. Multumim JN!

  3. Sincer , mă bucur pentru noua colecţie şi totodată regret vechiul format , asta pentru că apreciam colecţia de carte românească ( stricată doar de reeditări ) , bine măcar că nu au oprit-o înainte de a mai scoate un volum de Eliade . La noua colecţie există riscul să editeze titluri apărute în colecţiile de la Adevărul . Ce e drept începutul e de gală , dar oare cartea va apărea doar într-un volum ? Sper să apară din când în când şi câte un volum de poezie …

  4. Se pare că o să apară într-un volum , după cum am văzut pe jurnalul.ro , coperta e superbă , sper să fie şi acelaşi tip de hârtie şi legătura la fel de bună … ideea e că eu căutasem indicii despre nr de pagini şi am găsit ceva între 375 şi 495 , de aceea am întrebat în câte volume va apărea . Sper să aibă şi cronologie şi prefaţă ( dacă referinţele critice vor lipsi ) .

  5. marele avantaj a; cartilor BPT de la Jurnalul National fata de cele de la Adevarul este tocmai prefata si tabelul cronologic, cit si, uneori, postfata. Invierea a aparut intr-un singur volum,asa a fost si in editia de lux de la Adevarul. Intr-adevar, ideea de a fi publicate si volume de poezie din literatura universala este extraordinara. Dar revin la ideea alternantei cu volume de literatura romana – sunt foarte multe serii care ar trebui continuate (Radu Tudoran, Ionel Teodoreanu, Al.O.Teodoreanu, Damian Stanoiu), etc. etc.
    Sugerez din literatura universala: scriitorii maghiari Jokai Mor, Mikszath Kalman, Petofi Sandor,
    din literatura americana Hemingwaysi multi, multi altii. Sper ca Ana-Maria Vulpescu sa citeasca aceste rinduri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *