Se reediteaza primul volum „Cel mai iubit dintre pamanteni” – Bpt

Foarte multe persoane m-au intrebat despre primul volum din seria de trei ce alcatuiesc cartea „Cel mai iubit dintre pamanteni” de Marin Preda, editia aparuta in Biblioteca pentru toti.

Ei bine, am un raspuns, saptamana viitoare va aparea reeditarea acestui volum.

Pret ziar + carte : 13.99 lei, pretul cu care s-a reluat colectia la inceputul acestui an.

15 thoughts to “Se reediteaza primul volum „Cel mai iubit dintre pamanteni” – Bpt”

 1. Eu sunt absolut sigur ca se vor reedita toate cele trei volume. Ceea ce nu inteleg este de ce numerotarea se vace in continuarea volumelor. As fi preferat sa fie numerotate 1, 2, 3. Rusinr Jurnalul! Eu unul NU voi cumpara aceste 3 carti si oricare carte care va aparea din nou doar cu numar schimbat.

 2. Se face de ras Jurnalul National cu acesta continuare a BPT. Oare nu mai sunt scriitori romani care sa-si merite locul in aceasta colectie ? Si mai au probleme si cu distributia . Intr-un oras cu 30.000 de locuitori au ajuns 4 bucati din ultimul numar .

 3. Eu nu am cumpărat niciun număr de când s-a reluat colecţia BPT … am luat decizia cu inima îndoită ( apreciam colecţia ) , dar am preferat să-mi completez colecţia de literatură română de la Erc Press ( Cartea de acasă ) , autorii şi titlurile sunt mai interesante . BPT putea să scoată un volum de poezii de Ana Blandiana , ceea ce nu a făcut , deşi Blandiana e una dintre cele mai importante voci ale poeziei europene . P.S. Parcă la început preţul era 14,99 ron .

 4. Este chiar o prostie numerotarea volumelor in continuare. Se putea foarte bine reluarea numerelor initiale, asa cum se face in toate colectiile importante din lume, asa cum a facut si Biblioteca pentru toti Minerva in majoritatea cazurilor ( au aparut de pilda din numarul 1 Poezii de Eminescu 10 editii) Propuneri pentru BPT Jurnalul National:
  – Sadoveanu – Povestiri
  – Al. O Teodoreanu
  – Ana Blandiana
  – Cezar Petrescu – Nuvele, proza fantastica
  – continuarea seriei Radu Tudoran
  – o serie de cultura generala cu Dimitrie Cantemir, Dosoftei, Miron Costin, cronicari in general.
  In paralele, as sugera sa se reia si seria de Literatura Nobel, eventual in alternanta cu literatura romana.

 5. Mda…, si mie mi se pare ciudat!
  N-am mai intalnit pana acum o colectie in care se reediteaza titluri aparute pe parcurs dar sunt numerotate in continuare. Nu stiu de unde le-a venit ideea asta, dar este evident una proasta.
  Normal ar fi fost sa fie reeditata cu numarul de ordine de aparitie avut initial, astfel ca cei care au ratat-o sa-si poata completa colectia. Nici eu nu sunt dispus sa dublez titlurile din cadrul aceleiasi colectii doar pentru ca au alt numar de aparitie.

 6. Am constatat ca au si alta coperta. Stiind ca titlurile din colectie au coperte care reproduc piicturi romanesti, este o foarte grava eroare sa schimbe coperta, fiindca destul de multi apreciaza ideea unor coperte reproucind picturi.
  Din noua serie apreciez Jurnalul intim al lui Marin Preda (cele doua volume), intrucit nu am stiut de existenta lui in alte editii. Dar, daca tot se face o chestiune serioasa, ar trebui respectati si bibliofilii, cei care nu agreeaza sa citeasca aceeasi carte doar ca are doua-trei numere diferite, sau coperte schimbate.

 7. Subscriu si eu la cele subliniate mai sus, ca iubitor de carte si bibliofil ce sunt.
  JN, nu va este rusine sa va bateti joc de cititorii vostrii?!
  Ar trbui sa va mai ganditi inainte de a retipari(ce-i drept o mare opera a literaturii noastre) lucrari deja publicate!!!!

 8. gabriel :
  Subscriu si eu la cele subliniate mai sus, ca iubitor de carte si bibliofil ce sunt.
  JN, nu va este rusine sa va bateti joc de cititorii vostrii?!
  Ar trbui sa va mai ganditi inainte de a retipari(ce-i drept o mare opera a literaturii noastre) lucrari deja publicate!!!!

  nici eu nu voi cumpara cartile care se vor repeta!!!!

 9. @altmarius

  Ai perfecta dreptate!
  Sincer sa fiu, dupa aparitia numarului de saptamana trecuta de la BPT (Mite; Balauca) ma asteptam sa urmeze si alte volume cu romane sau nuvele de Eugen Lovinescu: Nuvele florentine, Aripa mortii, Viata dubla, Diana, Acord final, etc.
  Sunt lucrari exceptionale, desi mai putin publicate si mai putin cunoscute publicului larg.

  Este doar un exemplu si doar o sugestie;autori romani cu opere de referinta sunt destui pentru a intregi o colectie serioasa si completa de literatura romaneasca.

 10. Si eu am ramas dezamagit de reeditarea romanului Cel mai iubit dintre pamanteni.
  Sincer nu imi doresc sa am in biblioteca un roman de doua ori. Sau daca se intampla sa am o dublura este din cauza altei colectii.
  Am inceput colectia BPT de la inceput , din 2009. Am completat colectia pana la final.
  Am citit 100 de volume din colectie , ca acuma sa constat de cata nerusinare dau dovada cei de la Jurnalul National & Company.
  Este a doua oara cand se retiparesc carti din colectie. Mihai Eminescu – Poezii a aparut si la volumul 44 si la 147 si dupa reluarea colectiei.
  Daca se mai continua reeditarea romanelor si a cartiilor din colectie nu o sa le mai achizitionez.
  E o pierdere de bani.
  Pacat ca se intampla ceea ce se intampla. Dar din pacate nu ma mai mira absolut nimic din moment ce traim in Romania .
  Aici se poate intampla orice. Peste hotare sunt mai calculati.

 11. pacat !!! sunt atatea volume care ar fi putut fi publicate in locul romanului lui Preda, editat in dublu … cei de la Jurnal nu sunt constienti ca majoritatea persoanelor care le cumpara volumele sunt colectionari ???? e logic ca avem si volumele 1,2 si 3… bataie de joc!

  as fi preferat – Z.Stancu cu Descult
  Ana Blaniana
  Gala Galaction

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *