La sfarsitul lunii august 2013, la editura Polirom va aparea cartea „Sunt o baba comunista” de Dan Lungu.

240 de pagini, editie brosata, format 130 x 200 mm.

Descrierea cartii :

Ne aflam la aproape zece ani de la caderea dictaturii ceausiste, cu putin timp inaintea alegerilor electorale.

Emilia Apostoae, pensionara, care si-a trait cea mai mare parte a vietii sub regimul „puterii populare“, primeste un telefon de la Alice, fiica sa, emigrata in Canada, fiind indemnata „sa nu voteze cu fostii comunisti“.

Acest telefon, urmat de alte discutii in contradictoriu, o arunca pe Emilia intr-o adevarata criza identitara, din care incearca sa se salveze rememorand trecutul si cautandu-si justificari, in ochii ei si ai fiicei, pentru propriile nostalgii.

Insotiti mereu de umor si autoironie, ne intoarcem spre copilaria si adolescenta Emiliei, intram in miezul nostalgiei paradoxale dupa dictatura, pulsam in ritmurile vietii cotidiene si intelegem din interior problemele epocii.

Mai multe detalii veti gasi aici.

3 comentarii la „Sunt o baba comunista de Dan Lungu (Polirom, 2013)”
  1. tare simpatica coperta 😀
    e interesanta cartea si mi-ar placea sa o citesc 🙂

  2. Am vazut filmul, e destul de hilar, cred ca toti am vazut astfel de caractere ca si Tanti Emilia. Nu ma mai tenteaza sa iau cartea, nu mi se pare ceva wow.

  3. Numai titlul cartii ma face sa zambesc si ma face sa ma gandesc ca aceasta carte este una amuzanta. Coperta aduce un plus ideii ca aceasta carte nu este neaparat serioasa, cat hilara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *