Portul innegurat de Georges Simenon (editura Polirom)

Luna martie 2013 ne aduce la editura Polirom, cel de-al 66-lea volum din seria Maigret de Georges Simenon : Portul innegurat.

224 de pagini, editie brosata, format 130 x 200 mm, in traducerea lui Nicolae Constantinescu.

Descrierea cartii „Portul innegurat” :

Dupa ce Yves Joris, capitanul portului din Ouistreham, este gasit ratacind pe strazile Parisului, Maigret si menajera acestuia, Julie Legrand, il insotesc pe drumul de intoarcere spre casa.

Joris disparuse intr-o noapte din Ouistreham si parea sa-si fi pierdut memoria dupa ce fusese impuscat in cap si operat.

Printre scrisorile sale se gaseste si o instiintare de la banca potrivit careia cineva a depus 300.000 de franci in contul sau.

A doua zi dupa intoarcerea la Ouistreham, Maigret afla ca Joris a fost otravit. In timpul anchetei, comisarul il cunoaste pe Louis Legrand, fratele lui Julie, care fusese in port in noaptea cand disparuse Joris.

In plus, Louis are legaturi cu primarul, dar si cu un necunoscut suspect, pe care politia il prinde in cele din urma. Toti refuza insa sa vorbeasca, iar Maigret trebuie sa descopere daca exista vreo legatura intre aceste personaje si asasinarea lui Yves Joris…

Mai multe detalii veti gasi aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *