Romania Libera : biografiile liderilor sec. 20. Din 20 februarie 2013

Incepand de maine, 20 februarie 2013, ziarul Romania Libera impreuna cu editura Litera va lansa colectia : „Biografiile liderilor secolului 20” – cele mai importante personalitati care au schimbat cursul istoriei.

Pret ziar + carte : 10 lei.

Primul volum al colectiei ii este dedicat lui Benito Mussolini.

Lista cartilor din colectia „Biografiile liderilor secolului XX” de la ziarul Romania Libera :

 • Benito Mussolini – 20 februarie 2013 – Elefant sau Litera
 • Hitler – 27 februarie 2013 – Elefant sau Litera
 • Stalin – 6 martie 2013 – Elefant sau Litera
 • Mao ZEdong – 13 martie 2013 – Litera
 • Che Guevara – 20 martie 2013 – Litera
 • Kennedy 27 martie 2013

16 thoughts to “Romania Libera : biografiile liderilor sec. 20. Din 20 februarie 2013”

 1. Cartonata,frumoasa.Nu ii groasa,dar la 10 lei e pomana.Merita toata colectia.Doar cartea de azi are 100 de poze!Felicit pe cei care au achizitionat o.

 2. Intreaga colectie pare interesanta. Cred ca biografiile acestor lideri trebuie cunoscute, pentru a nu mai permite sa devina „conducatori”, „sefi” sau „fuhrer”, anumiti oameni cu nimic mai presus sau mai prejos de alti oameni. As completa colectia cu alte citeva biografii: Ceausescu, De Gaulle, Franco, Salazar, Elisabeta a II-a, Idi Amin Dada, etc.

 3. As fi fost curios sa vad editia originala, cea aparuta la editura Mondadori – mi-a fost imposibil, grupul italian avind o prea mare serie de activitati, prin care editarea de carte este absolut secundara… In orice caz, banuiesc ca editura Litera de la noi nu a cumparat drepturile decit pentru cele 6 titluri, dar este pacat ca serii foarte bune sunt abandonate mult prea rapid. Vezi seriile de la Adevarul din Biblioteca de Arta, seris Raftul de Cultura generala, seria Romanul de dragoste (de la Libertatea, apoi JN si, se pare, si seria Nobel de la JN…

 4. Ar fi superb sa se continue (prelungeasca) acesta serie. Chruchill, Roosevelt ar fi doar niste exemple care mi-ar placea sa le pot achizitiona.

 5. Este o serie interesant alcatuita. Primele 4 sunt biografiile unor dictatori, care au provocat niste maceluri ingrozitoare. A cincea, este biografia unui revolutionar – depinde de unghiul de vedere pentru caracterizarea lui. Nu inteleg insa ce cauta Kennedy in aceasta pleiada? Pe de alta parte, nu am reusit sa gasesc informatii legate de colectie la italienii de la Mondadori, cei care detin copyright-ul. Sunt foarte curios daca exista mai multe volume in serie, si daca nu cumva s-au achizitionat drepturile numai pentru cele 6…

 6. Am incercat sa fac rost de doua numere (1 si 3) si nu le-am mai gasit nicaieri. Ma poate ajuta cineva cu un link de unde sa la pot comanda? Multumesc anticipat. Am inceput sa am sentimentul ca nu le voi mai gasi.

 7. Da, …am intrat in posesia acelor titluri care imi lipseau(elefant.ro; recomand cu caldura!). Stie careva despre o eventuala continuare a acestei colectii?…chiar si de catre un alt ziar?
  Eu chiar sper si nu cred ca sunt singurul care spera intr-o ipotetica continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *