Deagostini : Bani de pe mapamond. Din 2 octombrie 2012


Astazi, 2 octombrie 2012, la chioscurile de ziare va aparea primul numar al colectiei „Bani de pe mapamond” de la Deagostini – urmatorul numar urmand sa apara peste 2 saptamani, dupa care aparitia va fi saptamanala.

Pret primul numarul 4.99 lei (restul numerelor – 12.99 lei)

Lista de bani si monezi din colectia „Bani de pe mapamond” de la Deagostini  :

 • nr.1 – moneda 20 de lire ITALIA + bancnota de 5 bolivari VENEZUELA.
 • nr.2 – moneda 20 de Centesime Uruguay + bancnota 50 de zloti Polonia  + cadou1″
 • nr.3 – moneda 1 franc Rwanda + moneda 1 Pfennig – Rep. Federala Germana + cadou2*
 • nr.4 – moneda 10 aurari Islanda + bancnota 1 dinar Croatia
 • nr.5 – moneda 2 centavos Bolivia + moneda 1 cent de lira mateza Malta
 • nr.6 – moneda 10 halieri Slovacia + 1 bancnota 1 centavo Nicaragua
 • nr.7 – moneda 1 toea Papua-Noua Guinee + 1 moneda guarani Paraguay + cadou3*
 • nr.8 – 1 tolar Slovenia + bancnota 5 piastri Egipt
 • nr.9 – 1 tambala Malawi + 10 centavos Brazilia
 • nr.10 – moneda 50 de ore norvegiene + 1 tugiric din Mongola

cadou1 : gratis primul bibliograft pentru colectionarea revistelor si prima folie transparenta pentru colectionarea bancnotelor.

cadou2 : gratis un biblioraft din piele ecologica pentru monedele si bacnotele colectiei, prima folie transparenta pentru pastrarea monedelor (precum si primele etichete de carton cu numele si tara de origine a monedelor si bancnotelor distribuite in colectie.

cadou3 : separatoarele aferente rubricilor din revista.

Descrierea colectiei „Bani de pe mapamond” de la Deagostini :

Aventurati-va intr-o calatorie fascinanta in lumea monedelor si bancnotelor de pe tot cuprinsul lumii. Invatati sa recunoasteti banii din diferite tari si aflati istoria lor.

Monedele si bancnotele autentice din fiecare numar va vor imbogati colectia si cunostintele in domeniul numismaticii.

Puteti realiza prima colectie de monede si bancnote retrase din circuclatie de pe intreg mapamondul.

Alcatuiti o colectie de monede si bacnote adevarate, din intreaga lume, si aflati care sunt principalele caracteristice, istoria si valoarea lor

 

 

379 thoughts to “Deagostini : Bani de pe mapamond. Din 2 octombrie 2012”

 1. am luat primul numar; interesant; oricum eu colectionam bani adevarati iesiti din circulatie de mult ; iar la un moment dat erau niste gume de mestecat care ofereau bancnote miniaturale …

 2. Da, foarte interesanta ideea de a publica o astfel de revista cu o astfel de tema. Eu sunt colectionar de peste 10 ani si am in posesie o mica avere numismatica. Imi propun sa cumpar toate numerele revistei mai ales ca se refera exclusiv adultilor! Primul numar nu m- a impresionat in mod deosebit din punct de vedere al informatiilor mult prea sarace, dar astept urmatoarele numere!

 3. De ce toată mulţi se miră că sunt bani adevăraţi şi alţii cred că sunt falşi sau că sunt, cum am mai auzit „traşi la xerox color”. Valoarea celor 5 bolivari este de aprox. 0,75 USD. Iar cele 20 de lire italiene… valorau prin anul 1998 cam 140 de lei vechi, adică cam 0,014 RON. Au fost scoase din circulaţie, şi o mare parte vândute către unele companii, pentru topire. Se pare că au mai scăpat unele şi de flăcări.

 4. Nu cred ca sint autentici(originali) ci,doar copii fidele ! Din cite stiu ,cind se retrag banii ,se distrug ,nu se pastreaza pt DeAgostini :))). Unde sint elementele de siguranta si care ,la aceasta prima bancnota?

 5. @sike
  din cate stiu eu cand se retrage o moneda sau o bancota niciodata nu este posibil sa se retraga in proprtie de 100%, mai mereu se gaseste cineva care sa mai pastreze.

 6. @ sike
  Asa, si daca ar fi copii fidele, pentru monede si-a facut DeA topitorie si turnatorie? Nu, bancnotele si monedele sunt reale si sunt achizitionate, presupun, de pe la bancile nationale, in mare parte. Trebuie luat in discutie si faptul ca ce ne da DeA sunt bani scosi din circulatie destul de recent, iar ei ii au de mai multa vreme luati, colectia asta aparand si in alte tari, cu mult timp inaintea noastra iar procesul de eliminare completa a unei valute dureaza mai mult, multe exemplare pastrandu-se in „patrimoniu” – pentru colectionari, muzee, etc.
  Trecand la colectia in sine, eu sunt multumit de primul numar si o sa o achizitionez pe toata, mai ales ca mereu am vrut o asemenea colectie dar timpul nu-mi permite sa alerg pe la anticariate sau sa caut pe net.

 7. Indiscutabil, colectia este interesanta. Desi, o discutie asupra autenticitatii nu este de loc inutila… Ginditi-va ca prima bancnota (cea de 5 bolivari) este distribuita in cel putin 1000 de exemplare, si asta doar in Romania. Interesant ar fi si cum au fost procurate de catre DeA monedele, desi acestea au valori insignifiante. Oricum, la prima bancnota este inutil sa fie cautate elemente de siguranta, caci in acea tara si in acei ani (Venezuela – 1995…) nu se puneau asemenea elemente. Revista mi se pare insa interesanta, si cu multe date care nu pot fi gasite usor pe internet.

 8. Seriile bancnotelor de 5 bolivari pe care le detin (mentionez ca am cumparat revista si in studiul de piata):
  C38183902
  C55429701
  Din ce observ de la daniel 234, seriile bancnotelor sunt relativ asemanatoare; stiind ca absolut toate bancnotele sunt absolut noi (neuzate) ma gindesc ca s-ar putea sa faca parte din emisiuni necirculate efectiv ale bancilor respective, si oferite colectionarilor de catre Bolaffi, in urma unor conventii cu guvernele respective.

 9. @ sike
  Ai perfecta dreptate trebuie,sa fi inapt sa crezi ca DEA produce bani reali sau a cumparat de la fiecare banca nationala a fiecarui stat in parte bani reali de acum 10-20 de ani noi nouti unuii chiar iesiti din uz,pur si simplu sunt replici fidele.

 10. Si daca vor aparea bancnote de 3 lei, din anul 1965 din Romania si de 25 de lei din anul 1954, si acestea ar putea fi copii fidele? Nu mi se pare chiar o ineptie ca fiecare banca nationala sa pastreze un numar de monede si de bancnote din fiecare emisiune, pe care sa le distribuie ulterior colectionarilor. Este poate la fel ce se intimpla cu timbrele, cu colectiile filatelice, in care neuzat inseamna efectiv necirculat. Nu cred ca DeA produce bani, ci a cumparat de la Bolaffi acele monede nationale, iar la rindul lui Bolaffi le-a cumparat de la bancile nationale.

 11. @ altmarius
  Bun hai sa zicem ca sunt neuzati,noi,cea ce este o aberatie pentru o bancnota din 65,oricum ar fi invechita de patina timpului,precum dosarele de la arhiva nationala,dar cati bani de genul asta sa fi oprit BNR dau un exemplu,sa poata imprastia astia prin toata tara in colectie,sau ai impresia ca BNR stia ca va scoate deagostini 45 de ani mai tarziu o colectie de bancnote si monede si s-au gandit sa nu caseze sau sa produca un surpus special pentru asa ceva.
  Hai ca fim seriosi,de curiozitate poti merge sa ii verifici daca sunt autentici chiar la BNR eu am curaj sa pun pariu ca nu sunt reali ,poti sa te duci unde vrei cu ei in ruptul capului nu sunt reali,si nu au nici o valoare.

 12. Nu ma intereseaza sa intru in vreo polemica, oricum neproductiva: neuzati pot exista si dupa 100 de ani, sta inseamna ca sunt nefolositi, si pastrati pentru colectie, si acest lucru il fac toate bancile nationale din intreaga lume! Deci: banii sunt foarte reali, iar bancnota din Venezuela are chiar o cota de catalog (costa 0,75 $) si acest lucru il poti verifica prin citeva site-uri numismatice., inclusiv romanesti.

 13. @ giani

  Se vede ca esti incepator in acest domeniu (ca si mine de astfel, dar macar eu nu ma bag unde nu stiu…) dar cu ajutorul acestei colectii mai aflam cate ceva ;))

 14. @ daniel234
  Sincer eu nu le am cu astea insa am un membru in familie care e pasionat de asa ceva,are o colectie destul de consistenta de monede si bancnote vechi si foarte vechi,s-a interesat temeinic inainte si a spus ca nu sunt autentici,deci nu are nici un sens sa iroseasca banii pe colectie.
  Acelasi lucru l-am auzit si de la alt colectionar de soi de astfel de lucruri,eu sunt cu masinile de legenda …ma rog alta poveste.
  Dar fie vorba intre noi fiecare face ce doreste, ii stapan pe banii lui.
  Nu zic ca ceea ce face deagostini este o aberatie,doar cultura generala se regeseste in mai multe forme chiar si colectionabile insa na deja de la un timp parca prea scot pe banda rulanta colectii intregi pe tot felul de chestii marunte si dublate,aici ma refer la cristale si pietre,avand in vedere aparitia comorilor pamantului,tot din surse afland ca o parte din ele coincid.

 15. Cititi va rog in ghidul seriei.Bolafii de ani strang bani din bancile emitente.Deagostini inainte de vanzare cere ca monedele si bancnotele sa fie slefuite pentru a pastra calitatea lor.Piesele numismatice sunt vechi dar reinoite pentru noi,cumparatorii.

 16. Nici macar nu trebuiesc reinnoite… De la colectia filatelica, stiu ca aceste valori se tiparesc pe un asemenea suport de hirtie cu o rezistenta deosebita in timp. Pe de alta parte, toate bancile nationale pastreaza un numar de monede si de bancnote in conditii ideale de temperatura si umiditate, in asa fel incit eventuale lor utilizare ulterioara de catre colectionari sa nu fie afectata. Deci: ceea ce spunea Giani de ruda care detine o colectie numismatica nu este real, intrucit acea colectie nu este oficiala, ci este cumparata de la diverse persoane.
  Cerificatul de garantie Bolaffi poate fi o certitudine asupra autenticitatii acestor valori, care,apropo, chiar nu sunt mari!

 17. In primuil nr se gaseste vreo pagina despre Istoria Bancnotei? Si cate pagini sunt despre Ghidul colectionarului?

 18. Atit istoria bancnotei, cit si a monedei (istoria generala, separat de cea a bancnotelor si monedelor prezentate cu revista), ghidul colectionarului, date despre tarile prezentate, sunt in foile detasabile ale revistei. Cred ca datele oferite in revista sunt foarte interesante, si oarecum mai ample decit ceea ce se poate gasi pe site-urile numismatice.

 19. colectie de storcit bani de la popor ca de astfel multe colecti absolut inutile aparute pana acum…romanul este atat de prost(scuzati afirmatia mea) incat deagostini scoate colectii absolute inutile stiind ca va scoate bani frumosi de la naivi(sunt destui…)…in legatura cu numismatica scoata de deagostini bani astia sunt replici fidele ale celor adevarati iar orbul ar spune cu siguranta ca sunt adevarati… in rest bani sunt bani dupa cum canta cocosul….

 20. Eu o sa iau si numerele viitoare pt ca imi ofera bibliorafturi sa pun bancnotele si monezile care le am deja, am romanesti, am de 2 dolari, si o gramada de monezi din diferiti ani dp vremea comunismului

 21. Deagostini sustin ca sunt autentici, chiar daca nu mai sunt utilizati in momentul de fata daca ar fi replici cei de la Deagostini ar savarsi infractiunea de falsificare de moneda, ceea ce …nu cred ca ar risca.

 22. @ KOTA

  eu am vazut intr-o publicitate la LIDL valiza de aluminiu pentru pastrat monede la 70 lei, incap 205 monede in ea, impartite astfel:
  1 tavita x 77 monede cu diametru <22mm
  2 tavite x 40 monede cu diametru <33mm
  2 tavite x 24 monede cu diametru <45mm

 23. O observatie:
  Designul copertei revistei DeA a suferit o modificare, destul de logica dupa parerea mea, dar nedusa pina la capat: in studiul de piata, pe coperta erau reproduse de 4 (patru)ori bancnote de 100 $, bani care sunt si acum in circulatie, chiar daca au fost emisi in anul 1800. Din cele patru reproduceri, nu a mai ramas decit un colt, iar 3 reproduceri au fost inlocuite de bancnote din Nicaragua si Venezuela…

 24. Cred ca biblioraftul in care sunt depuse piesele numismatice vor avea modificari.In studiul de piata era din imitatie din piele si acum spun ca este din piele ecologica.Sper ca au pus imbunatatiri in foliile din plastic,caci asa ma chunuiam sa pun monedele si bancnotele si se punea usor praful.

 25. Bine, si asta o spun celor sceptici – nici o firma din lume nu si-ar fi permis sa puna bancnote sau monede de valori mari la un pret modic; deci, in nici un caz nu ar fi avut ce cauta intr-o asemenea colectie bancnote de 100 de euro sau de 100 de dolari (desi astea erau aiurea reproduse pe coperta seriei in studiul de piata) sau mai stii, monede din aur. Ideea este a demararii unei colectii numismatice (in care baza ar putea fi achizitii ulterioare particulare)si a revistei – in Romania, cel putin acum nu mai exista nici o revista dedicata integral numismaticii. Exista reviste dedicate licitatiilor, inclusiv numismatice, dar acestea sunt ocazionale.

 26. Sunt integral de acord cu Alex. In toate tarile din lume, falsificarea de moneda se pedepseste foarte dur, si poate atrage pe linga pedeapsa cu inchisoarea, si suspendarea definitiva a activitatii firmei.

 27. Din punctul meu de vedere aceasta colectie este exact asa cum ne-a obisnuit deagostini : o idee excelenta realizata in bataie de joc. Cel putin prima bancnota (pe care am achizitionat-o) este trasa la xerox. Nici in anii 70 nu se folosea hartie obisnuita la confectionarea bancnotelor. De pe bancnota lipseste orice element de siguranta. Asa zisul certificat de autenticitate nu e semnat de nimeni. Asa zisele informatii sunt putine si doar despre ceea ce oricum se vede cu ochiul liber. Concluzia : idee buna, dar daca deagostini isi mentine politica de calitate se pot trage bani la imprimanta de pe internet cu exact aceeasi valoare cu a colectiei.

 28. Stiti daca se poate comanda doar coletul cu cele patru numere la pret de 2 fara sa-mi vina si celelalte reviste?

 29. Sunt reale 100 % , se si vad chiar pe mijloc , ma intreb daca or baga si suta albastra dp vremea lui Ceausescu , imi lipseste 🙂

 30. Nu mai trebuie comentata autenticitatea bancnotelor – este clar ca orice comentariu pe aceasta tema nu cunoaste legea, si faptul ca nimeni de pe lumea asta nu-si permite sa incalce aceasta lege. Certificatul de autenticitate Bolaffi este inutil in aceste conditii – dar denota firma care a putut tranzactiona cu guvernele respective popularizarea acestor unitati monetare, Cred ca pina la urma, tocmai certificatul Bolaffi a strirnit neincredere, uitind ca nici Bolaffi, nici DeA nu sunt romani…

 31. as vrea sa iau mai multe folii transparente in care sa pun bancnotele,de unde as putea sa le achizitionez

 32. Am citit comentariile si m-a apucat rasul la un moment dat. Aia care zic ca astia de la DeAgostini falsifica moneda sunt 100% sigur ca nu colectioneaza monede (eventual au avut tangenta cu d-alde 100 lei postdecembristi), d-aia nici nu ma stresez sa aduc argumente pentru veridicitatea banilor. E interesanta colectia, mai ales ca aduc monede (astea ma intereseaza in principal) din tari exotice (sincer nu ma bucura daca vad monede din tari ca Italia sau Germania care le are oricine in colectie). Ca tot intreba cineva de folii, de pe okazii.ro se pot lua, recomand cu tot cu clasor (nu stiu daca poti gasi la dimensiunile clasorului de la DeAgostini) si de la cei cu calificative multe si bune (oameni seriosi). Cu toate acestea, pretul e un pic cam mare pt un nr – tinand cont de valoarea monedelor si bancnotelor, dar se compenseaza cu revistele cu info si clasoarele.

 33. eu abia astept numarul in care primim o moneda din insulele solomon din doua motive: 1. pentru ca am o pasiune, ca si voi toti, pentru monede si bancnote; 2. (acesta motiv nu prea cred ca are vreun sens) eu port numele de Solomon si chiar sunt curios sa vad cu ce bani se face comertul in insulele „mele”

 34. Eu cred ca Csaba a demonstrat tuturor celor ce nu cred ca bancnotele sunt reale. Daca tot nu credeti, va pun si eu poza cu verificarea mea unde se vad acele elemente de siguranta.
  daniel 234: am fost anuntat ca s-a trimis coletul, astept sa-l primesc.

 35. Si eu am primit ieri coletul , insa sunt f dezamagit de calitatea monedelor pentru ca am primit in colet la doua numere niste monede care arata in ultimul hal si la chiosc erau curate si lucioase . Consider ca e mai bine sa le iei de la chiosc pentru simplul fapt ca le vezi starea .

  pentru cei pasionate exista o colectie de 24 de medalii placate cu argint la cei de la MUZEU GALERIE ARAD. La prima medalie comandata primiti si moneda de 100 de lei placata cu aur . eu am facut azi comanda si va tin la curent cu ce o sa primesc.

 36. pretul e cam mare dar cine vrea sa colectioneze si sa invete cate ceva despre numismatica da acesti bani…eu zic ca merita….cu toate ca am in mare parte ceea ce pun ei in revista(monede si bancnote)eu o sa cumpar aceste reviste…pentru doritori de schimburi sunt dispus sa schimb monede si bancnote si am si la vanzare@ stefan

 37. Eu am scris un mic mesaj celor de la http://www.bolaffi.com . Va recomand sa ii intrebati si voi (dati la lb. engleza in dreapta, apoi la contact si completati forma) daca garanteaza sau nu ei pentru aceasta colectie. Sper sa primesc raspuns, ca sa ne dumirim o data pentru totdeauna de autenticitatea acestor bancnote. Si mie mi se par in conditie prea buna, adica nu par a fi bani retrasi, ci necirculati (ma refer la bancnote).

 38. Pot fi si autentice, dar de unde poate face cineva rost de mii de bancnote necirculate ? Si ce banca scoate mii de bancnote care nu circula ?

 39. Pai sunt mereu rezerve consistente in bancile nationale. Pentru inlocuirea celor degradate/murdare, pentru suplimentare, etc. O tara face comanda pentru un numar de bancnote la o tipografie specializata dar nu le pune pe toate in circulatie, din start. Asta se intampla regulat. Bancnotele de poliester de la noi au aparut de multa vreme, dar nu te-ai intrebat de ce vezi din cand in cand bancnote neuzate pe piata? Valabil si la monede, am emisiuni ale unitatii de 50 de bani din 5 ani diferiti, inclusiv 2012.
  Iar cand se hotaraste schimbarea infatisarii bancnotelor/monedelor, bancile nationale raman cu un stoc necirculat.

 40. Ok, am primit si un raspuns, pentru toti cei care nu cred:

  „Dear Mihai,

  we thank you for your email. We are pleased to confirm you that we are partners, suppliers, of the coins and banknotes that are currently at the kiosks in your country with DeAgostini.

  All the coins and banknotes are authentic

  Please, do not hesitate to contact us for any further information you may need

  Kind regards,

  Melissa ”

  Si cu asta… basta :). Sunt reali.

 41. Mi-a venit coletul, cu intarzierea de rigoare….surpriza a fost…ca monedele si bancnotele sunt in stare buna, daca nu excelenta..

 42. Vreau sa va intreb daca la voi in oras, a aparut numarul 4 , ca la mine nu a aparut, decat martia asta nr. 5….

 43. Salutare. o intrebare pentru cei care au facut abonament inca de la primul numar al acestei frumoase cuolectii.: voua v-a venbit al doilea colet? eu am primit abia primul colet ce continea doar primul numar acum doua saptamani, si de atunci nimic. Nu trebuia sa vina cu o saptamana inainte de aparitia celui de-al patrulea numar din colet? ceva genul abonamentului de la Masini de legenda? Multam

 44. eu m-am abonat incepand cu nr 2 si saptamana trecuta am primit coletul ce continea numerele 2,3,4 si 5.

 45. Eu m-am abonat şi acum 14 zile am primit primul colet.
  Al doilea cu nr.6,7,8,9 vor fi expediate când apare la chioşcuri nr. 7 sau 8.
  Eu abia aştept nr.8 deoarece primim pani Egipteni,5 Piaştri,sunt faini.
  Bună faza cu codurile,să vedem diferenţele.

  1. 5 Blivari:Cod:D5024459
  2. 50 Zloţi:Cod:HR 1382775
  3. 1 Dinar:od:G9425492

 46. Suni la DeAgostini Romania si faci comanda; daca mai au pe stoc iti vor trimite, insa vei suporta cheltuielile cu transportul, pe langa valoarea revistei.
  Poti incerca si la chioscuri… poate ai noroc si gasesti un numar „1” ratacit.

 47. Numarul 7 al revistei Bani de pe Mapamond de la Deagostini va aparea astazi, 21 noiembrie 2012, si va contine 2 monede : 1 toea Papua Noua Guinee si 1 guarany Paraguay + separatoarele pentru rubricile din revista si pentru foliile din dosar.

 48. buna la toti,o intrebare si o rugaminte ,cine imi explica cum se pun separatoarele din numarul 7 ca nu ma pricep,multumesc anticipat

 49. Am luat si eu numarul 7 azi.. Destul de slabe separatoarele, nu le-au personalizat deloc (vezi Lumea Aviatiei) iar stickerele cu denumiri puteau sa le faca si ei de-o singura culoare (dar, deh, albul nu se vede bine pe fundal galben). ..

 50. Un nou numar al revistei Bani de pe Mapamond de la Deagostini : 27 noiembrie 2012 : 1 tolar Slovenia + bancnota 5 piastri Egipt

 51. In legatura cu intrebarea „Sunt autentice bancnotele?” Eu cred ca nu. Bancnota de 5 piastri (pe care am cumparat-o eu) din numarul 8, are in colturile de sus niste liniute, care se folosesc ca ghidaje pentru a taia, cu taiatorul de la fotograf, de exemplu, cartile de vizita de pe o coala mai mare, pozele de legitimatii, etc.
  Parerea mea … nu este autentica …

 52. Inca nu am primit coletul deci nu am bancnota de care zici, insa ce pot sa iti spun e ca vechile bancnote romanesti de hartie din anii 1995-2000 cu valori nominale de 1000 si 5000 au acele „liniute” de care amintesti. Sa fi fost si acelea false, cu sutele? Ma indoiesc.
  Astept sa primesc si eu coletul pentru a verifica autenticitatea acesteia iar in caz de fals, DeAgostini risca enorm (ceea ce nu prea cred, nu se risca la asa ceva).

 53. @ Bogdan Dan
  Te-ai gandit ca tocmai si asta poate fi un motiv (faptul ca a ta e taiata aiurea) pentru care bancnota sa nu fi fost pusa in circulatie si doar pastrata si-apoi vanduta, impreuna cu alte sute si mii la Bolaffi? Spre exemplu, bancnota mea de 1 Centavo e taita destul de grosier pe latura de sus, ceea ce ma face sa cred ca a facut parte dintr-un lot taiat prost, care n-a fost pus in circulatie tocmai din acest motiv.
  Masca lui Tutankhamon in filigran (in ovalul alb) e un element de siguranta destul de greu de reprodus…

 54. Pentru cei reticenti. Si eu incep sa fiu cam la fel. Nu pot sa afirm in totalitate unele lucruri ca e prima mea experienta in numismatica. Imi miroase un fel de conspiratie toate comentariile super pozitive. Tind sa cred ca unele personaje de aici sunt ceva colaboratori cu De Agostini Romania si sustin bussines-ul sus si tare. La o prima cautare pe Google, nu apare de nici o culoare posibila nici cea mai mica urma de vreo colectie de bani in Vest (UK, Italia etc)…in rest n-am apucat sa verific. Stau si ma intreb: noi romanii suntem cei mai mari consumatori de numismatica? Sau cumva in tarile vestice legea e foarte restrictiva in privinta falsului si a autenticitatii, iar acolo n-au putut intra pe nisa asta. La noi se pare ca se poate. Pe langa asta sunt enele bloguri cu comentarii despre colectie, cu 10 pagini scrise, si nici o recenzie negativa in sensul autenticitatii…foarte posibil sa fie moderate discutiile si eliminate cele negative. La monede e mai greu de verificat, dar bancnotele ar trebui verificate cu LAMPA CU ULTRAVIOLETE cum sunt la banci. Cei care apuca sa faca astfel de teste, si sa puna poze pentru demonstratie, sa puna si fata si verso-ul bancnotei…nu numai una dintre ele….LAMPA CU ULTRAVIOLETE e cam singura „arma” 100% de depistare. Ar fi pacat de colectie sa nu fie originala 100%, pentru ca fata de celelalte colectii, in numismatica colectia e egala cu 0 in timp daca nu e originala 100%.

 55. Si bancnota mea egipteana e taiata aiurea…asa ceva nu exista la nivel de banca nationala, precizia e maxima..cu circulatie, fara circulatie. Poate avem si vreun avocat colectionar, sa ne spuna cum stam cu legea privind falsul in Romania. Si ne face o comparatie si cu vestul. Poti sa ai certificare si de la Banca Vaticanului, daca cu ochiul liber se vad unele lucruri. II astept pe marii sustinatori de pe acest site…sa faca un efort sa puna poze cu bancnotele scanate la LAMPA CU ULTRAVIOLETE…Puteti merge la orice banca si sa rugati angajatii sa va scaneze bancnotele , caci toate agentiile au LAMPI CU ULTRAVIOLETE si in functie de constatari trageti singuri concluziile. Avand in vedere publicitatea facuta…nu e voie nici macar 1 farama de incertitudine sa avem, mai ales ca vorbim de NUMISMATICA…nu plastic topit.

 56. http://www.youtube.com/watch?v=O_etbn8OBmM
  am gasit clipul acesta pe youtube unde este prezentata o bancnota de 5 piastri autentica din egipt.diferentele nu sunt mari intrea aceasta bancnota si cea din revista bani de pe mapamond. elementul de siguranta principal,filigranul cu masca lui tutankhamon consider ca e greu de reprodus.

 57. Astazi, 4 decembrie 2012, va aparea numarul 9 al colectiei „Bani de pe mapamond” de la Deagostini : 1 tambala Malawi + 10 centavos Brazilia.

 58. Pt. Detectvul: am verificat bancnotele cu lampa ultravioleta, elementele de siguranta apar, sunt vizibile! Nu imi pierd vremea sa fac poze pentru a-ti demonstra autenticitatea acestora, poti si tu sa verifici (sa mergi la banca, precum ai zis).
  Si nu, nu sunt angajat, nici colaborator DeAgostini… sunt un simplu (amator) colectionar; de mic am o colectie destul de mare, dar cu timpul am renuntat sa mai adun. Mi-a redeschis pofta pt aceasta colectie o moneda (din 1765) gasita in gradina bunicii si aparitia acestei mini-colectii oferita de DeAgostini.
  Desigur, ceea ce ne ofera DeAgostini in materie de monede si bancnote sunt destul de scumpe in comparatie cu preturile acestora gasite pe mai multe site-uri de profil; atat ca ne pune la dispozitie cate o revista interesanta cu multe detalii si acel catalog destul de bine organizat (folii, etichete etc).
  Stima.

 59. Astazi, 11 decembrie 2012, Deagostini va lansa la chioscurile de ziare numarul 10 al colectiei „Bani de pa mapamond” ce va contine : moneda 50 de ore norvegiene + 1 tugiric din Mongola

 60. c imi pare mie cam suspect e k sunt facute toate din aceeasi hartie sau cel putin asa mi se pare mie

 61. In numarul viitor (43) la rusi va apare moneda de 1 BAN MOLDOVENESC! Sigur vor avea si bani romanesti in colectia lor, iar noi si gur vom avea bani rusesti.

 62. dinu, suni la DeAgostini Romania si faci comanda. Daca au pe stoc iti vor trimite; vei plati valoarea revistei plus transportul.

 63. @DINU

  sunind la nr.de telefon 0214010888,de luni pina vineri, intre orele 9.00-18.00 – serviciul relatii cu clientii .

 64. Vand primele 8 numere, desigilate si introduse in biblioraft, atat revistele cat si monedele/bancnotele. Deci primele 8 numere impreuna cu tot ce au aparut. Cine doreste ma poate contacta la: flutie7andrei@yahoo.com

 65. Nu vad de ce mi-a fost sters mesajul… nu am jignit, nu am vorbit tendentios. Cenzura functioneaza inca la cote maxime, din pacate.
  PS: Andrei, vroiam sa cumpar eu; m-am razgandit.

 66. Acele folii pentru bancnote/monede se pot comanda si separat contra cost cumva? Imi plac la nebunie ca le pot eticheta si nu prea am gasit la noi asa ceva..

 67. E o mare incurcatura cu ultimele numere: am gasit pe diferite site-uri 2-3 variante de bani primiti in numerele 11-14. Se poate sa detaliati ce ati primit cu fiecare dintre aceste numere? Multumesc.

 68. Azi, 15 ianuarie 2013, la chioscurile de ziare veti gasi numarul 15 al colectiei „Bani de pe mapamond de la Deagostini.

  Numarul 16 : 50 kapeek Belarus si moneda 1 cent Insulele Solomon

 69. Azi,nr.15 – impreuna cu acest numar :

  – 10 senti (Estonia)
  – 20 desenti (Tanzania)
  + folie pentru colectionarea monedelor

 70. Azi, 22.01.2012, a aparut revista cu numarul 16:
  – bancnota 50 kapeek (copeici), Belarus
  – moneda 1 Cent, Insulele Solomon

  In numarul urmator:
  – moneda 10 sentimos, Filipine
  – moneda 1 zlot, Polonia

 71. Mai aveti biletele pentru bancnote? Eu am ramas doar cu una pentru monede, dar la ultima bancnota nu am avut ce sa pun.

 72. Am eu folii cu etichetare(nu la fel ca cele din revista, dar de calitate net superioara)Bogdaniv81@gmail.com

 73. Nu rata astazi, 29 ianuarie 2013, numarul 17 al colectiei Bani de pe mapamond de la Deagostini : 1 zlot polonez si 10 sentimos filipineze.

 74. @Rodica, pentru bancnote. Mi-am comandat 2 pachete de cate 100 de folii, si mi-au ramas din ele dupa ce mi-am pus eu ce am avut + dat pe la prieteni aproximativ 60 pe care le pot oferi spre vanzare.
  Detalii pe email ca aici nu pot pune linkuri externe cu detalii.

 75. @Bogdan
  Mi-ar fi placut din cele pentru monede. Am avut ghinionul de a imi scapa biblioraftul, si au iesit toate monedele din buzunarele respective…

 76. Da cunosc problema cu picatul monedelor, nu e nevoie sa il scapi e suficient doar sa il tii intr o pozitie anume si gata s-au dus toate pe jos.
  Din pacate nu am pentru monede, deoarece nu sunt un mare fan al lor cu toate ca am strans ceva de-a lungul timpului.

 77. @bogdan, ti-am trimis mail zilele trecute referitor la folii. Astept detalii.
  Lupa primita de la DeA e una draguta si folositoare; ma asteptam sa fie ceva micut, dar e ok.

 78. Horatiu nu am primit decat un singur email, de la o persoana pe nume Viorel careia i-am si raspuns. Daca Horatiu = Viorel atunci ti-am raspuns deja, daca nu, nu am primit nimic pe contul de gmail. Mai trimite emailul o data eventual!

 79. Eu ultimul numar il am 17 (primit prin posta ieri), insa observ ca pentru ultima moneda si ultima bancnota nu mai am etichete din acelea albastre sau rosii… Stie cineva cand vor aparea ? M-am uitat cu atentie prin reviste si nu exista noile etichete.
  Am primit si lupa aceea, e destul de dragutica.

 80. @nelutu
  Nelutu, folii pentru monede cu etichetare nu am comandat si nici nu am. Ce mi-am comandat eu si mi-au mai ramas sunt cele pentru bancnote. Sunt luate din state, ebay si direct de pe un site de acolo

 81. Marti, 5 februarie 2013, la chioscurile de ziare veti gasi numarul 18 al colectiei „Bani de pe mapamond” de la Deagostini : 2 Lipa din Croatia si 25 Dram din Armenia

 82. Azi nr.19 – impreuna cu acest numar:

  -5 piastri (Egipt)
  -50 decentime (Belgia)

  -saptamina viitoare:100 de riali(Iran) si 1peseta(Spania)

 83. Buna ziua ! Am si eu o intrebare : etichtele de carton cu numele si tara de origine in afara de cele primite prima oara ce se intampla cu ele? Trebuie achizionate separat sau le vom primi intr-un viitor numar ? Primele primite s-au terminat demult si nu se aude nimic de viitoarele. Va multumesc !

 84. Astazi, 19 februarie 2013, la chioscurile de ziare veti gasi numarul 20 al colectiei „Bani de pe mapamond” de la Deagostini : 1 Peseta din Spania si 100 Riali Iranieni

 85. Eh… suspans :)) le vom primi si alea. Sunt lucruri mai importante in viata decat acele etichete care oricum vor veni.

 86. Astazi, 26 februarie 2013, in colectia „Bani de pe mapamond” de la Deagostini va aparea nr. 21 : 1 Peso Mexic si 5 Peso Uruguay

 87. Buna,

  la ce pret se comercealizeaza acele folii pentr bacnote si de unde as putea sa achizitionez.

  multumesc mult de tot

 88. nr. 22 – moneda de 1 cent Seychelles si bancnota de un fen din China.
  nr. 23 – moneda de 50 livres din Liban si 5 centi Africa de Sud.

 89. Azi,nr.23 – impreuna cu acest numar:

  – 50 de lire (Liban)
  – 5 centi (Africa de sud)

  – saptamina viitoare :1 rubla(Tadjikistan) si 5 centi(Swaziland).

 90. Azi,nr.24 – impreuna cu acest numar:

  – 5 centi (Swaziland)
  – 1 rubla (Tadjikistan)
  – folie pentru pastrarea bancnotelor

  – saptamina viitoare:5 poisa(Bangladesh) si 50 de para(Iugoslavia).

 91. dorin, intrebarea e formulata gresit „cat de autentici”. Nu exista mai mult sau mai putin autentic; o moneda (sau bancnota) ori e ori nu e autentica. Dupa cum a zis si Rodica, s-a discutat acest subiect inca de la aparitia colectiei.

 92. AM AFLAT MAI DE MULT NISTE MONEZI SI BANCNOTE DECI ASA
  10 CENT DIN 1980 DIN CANADA, 50 DE BANI ROMANIA 1386-1418 SI NUMAI DE COLECTIE NOI
  UN DOLAR DIN 1991 CANADA SI DE 500 LEI ROMANIA 1999 ACUMA BANCNOTELE
  5.000 CINCI MII ROMANIA 1998. AM DOUA 50.000 CINCIZECI MII 2000 SI 1996

 93. MA SCUZATI DE MANIERELE MELE RELE AM VRUT SA SPUN SA MA INFORMEZE CU NR 25 80 SI SA FACEM UN SCHIMB BANCNOTE SI MONEDE SI VA ROG SA MA IERTATI

 94. Adi, incerc sa inteleg ce vrei sa zici. In orice caz moneda de 50 de bani e din anul 2011, e o moneda comemorativa cu Mircea cel Batran si se afla in circulatie (1386-1418 sunt anii intre care a domnit Mircea cel Batran).

 95. Azi numarul 25:
  – 5 poisa(Bangladesh)
  – 50 de para(Iugoslavia)
  Saptamana viitoare: moneda 5 Centi Kiribati, bancnota 10 New Pence Marea Britanie

 96. Azi,nr.26 – impreuna cu acest numar:

  – 5 cents(Kiribati)
  – 10 pence noi(Regatul Unit)

  – saptamina viitoare:2 pfeningi(Germania) si 5 guarani(Paraguay).

 97. Oare nu trebuia sa primim odata cu nr. 26 al doilea biblioraft?
  Daca sunt 100 de numere ma gandesc ca trebuie impartite in 4 bibliorafturi.

 98. @Calin
  Intr-un biblioraft incap 30 de numere.Pe parcurs revistele vor avea mai putine pagini,si vor incapea 100 de numere in 3 bibliorafturi.Oricum este o colectie destul de ampla si sunt sigur ca vor aparea mai mult de 100.

 99. @ADI
  De exemplu daca te abonezi incepand cu nr 2 primesti bancnota din aur cu coletul 20(20x4numere) asta inseamna 80 de numere.Dar daca te abonezi incepand cu numarul 10 vor fi implicit 90 de numere obligatoriu.De obicei DeA cand anunta 80 de numere,colectia va mai avea 20 de numere in plus.

 100. Din moment ce vor fi 100 de numere in 3 bibliorafturi(90 de numere) vor trebui sa faca ceva ca sa intre toate.CRED.

 101. Azi,nr.27 – impreuna cu acest numar:

  – 2 pfeningi(Germania)
  – 5 guarani(Paraguay)

  – saptamina viitoare :20 de haleri(Slovacia) si 100 de kip(Laos) + o folie pentru pastrarea monedelor

 102. @MUNTEANU FLORIN
  1. Nu am observat practica asta (diminuarea numarului paginilor la reviste), la DeA, indiferent de colectie.

  2. Nu exista restrictii la achizitionarea bibliorafturilor. Adica poti sa cumperi 4-5 bucati la o aparitie si ti-ai luat de-o grija. Spre exemplu, la Lumea Aviatiei, pe la numarul 60 aveam deja 11 bibliorafturi luate (in 3 aparitii).

  3. De unde informatia cu 100 de numere? Eu ma astept la vreo 60 maxim 80.

 103. Nr.28 – impreuna cu acest numar:

  – 20 de haleri(Slovacia)
  – 100 de kip(Laos)
  – o folie pentru pastrarea monedelor

  – saptamina viitoare :20 de centavos(Mozambic) si 2 toea(Papua Noua Guinee).

 104. BUNA IN NUMARUL 32 BANI DE PE MAPAMOND VOM PRIMI BANCNOTA DE 5 CENTAVO NICARAGUA MONEDA DE 50 STOTINCI SLOVENIA

 105. BUNA KEFALUS VREAU SA SPUN CA O SA APARA BANCNOTA DE 5 CENTAVO NICARAGUA SI NOI AVEM 1 CENTAVO NICARAGUA SI ASTEPT COMENTARI

 106. BUNA MUNTEANU FLORIN O SA APARA BANCNOTA DE 5 CENTAVO NICARAGUA SI NOI AVEM 1 CENTAVO NICARAGUA

 107. Miine,in nr.30 :

  – 2 tambala(Malawi)
  – 10 tijin(Kargazstan)
  – o folie pentru pastrarea bancnotelor

 108. Va rog sa imi raspundeti la o intrebare.Impreuna cu biblioraftul ce s-a vandut separat cu nr 30 s-au dat si urmatoarele separatoare?
  Va multumesc!

 109. Azi,nr.31 – impreuna cu acest numar :

  – 5 centavos(Brazilia)
  – 10 sengi(Republica Democrata Congo)

  – saptamina viitoare :50 de stotnici(Slovenia) si 5 centavos(Nicaragua).

 110. BUNA SIKE DE CE LA TINE O APARUT REVISTA SI LA MINE NU SI TE ROG SA FACI O POZA CU NUMARUL URMATOR

 111. @adi

  Nu am de unde stii, de ce la tine nu a aparut,desi e marti,intreaba-i pe cei de la DeAgostini,iar in ceea ce priveste nr.urmator, cum sa-ti fac poza ,daca inca nu a aparut? Ceea ce apare saptamina viitoare,este anuntat mereu in interiorul fiecarei reviste !

 112. @ADI
  O puteti cauta si maine la chioscurile de ziare, este foarte posibil ca distribuitorul de ziare sa fi facut o mica pauza si astazi.

 113. OARE CARE SA ABONAT LA BANI DE PE MAPAMOND CA VREAU SA IAU O HOTARARE SA MA ABONEZ SI EU CA SUNT LA NR 32 SI VREAU NISTE INFORMATI

 114. numarul 32 al colectiei Bani de pe Mapamond – Deagostini – 14 mai 2013 :

  – 50 de Stotinci – Slovenia
  – 5 Centavos – Nicaragua

 115. ADI: nu cred ca se mai pot face abonamente dar pentru a fi sigur de asta si pentru a afla orice alta informatie poti suna la DeAgostini.

 116. CINE ASTEAPTA NR DE MAINE BANI DE PE MAPAMOND
  5 FILSI IRAK SI 1 BAN REPUBLICA MOLDOVA

 117. am gasit pe un site multe monezi si bancnote care au aparut la deagostini pana acum care au un pret rezonabil 2-2,5lei bucata…deagostini scoate la colectie doar monezi,bancnote care se gasesc usor deci le achizitioneaza ff ieftin si nicidecum nu le achizitioneaza de la bancile tarilor respective asa cum au spus ei.

 118. Dacă aceasta este „Pagina Colecţiei” ar fi interesant ca sus să fie inserate TOATE unităţile monetare apărute până acum şi NU doar primele 10 😛

 119. ADI de unde stii ce apare la nr 36?? eu am cumparat azi nr 35 si scrie ca in nr 36 va apare 5 centi Tarile de jos si 100 ruble Belarus.

 120. DRAGA GEO AZI AM AFLAT CA NR 37 VA APAREA MONEDELE 5 CENTIME HAITI SI 25 SENTIMOS FILIPINE

 121. Daca ai incerca sa nu mai scrii cu majuscule.. ar fi bine. Ce zici, incercam?

 122. sincer sper să fie moneda de 25 de sentimos care a circulat până în 1994; are mai multă personalitate; părerea mea. nu mă pot pronunța în privința celei de 5 centime – dacă faci abstracție de geografie, pare o monedă franceză (da, știu că a fost colonie franceză).

 123. Ieri, in nr.36 – impreuna cu acest numar:

  – 5 centi(Tarile de jos),
  – 100 de ruble(Belarus)
  + o folie pentru colectionarea banilor.

  – saptamina viitoare:5 centime(Haiti),25 de sentimos(Filipine).

 124. 5 Centime Haiti = 0.0039 RON, asta doar asa… sa vedeti ce ne „vinde” DeA 🙂

 125. Astazi,nr.37 – impreuna cu acest numar:

  – 5 centime(Haiti),
  – 25 de sentimos(Filipine)

  – saptamina viitoare:2 zloti(Polonia),1 som(Uzbekistan).

 126. De mult ma cam bate gindul sa renunt si eu la colectie,deoarece am vazut ca numai valori mici ni se livreaza.Oare numai valori mici au strins cei de la Bolaffi in decursul timpului?Ce fac cu valorile mai mari?

 127. Si eu am renuntat de curand la colectie. Am impresia ca cei de la DeA ne cam iau de fraieri. Pretul, pur si simplu, nu se justifica.

 128. Atat! Au mai si marit pretul… asta inseamna ca le-au cam scazut vanzarile si vor sa scoata parleala de pe cei care inca mai cumpara. Pacat. Era o colectia extraordinar de frumoasa.

 129. O vai dar e doar 1 leu.Sa zicem ca mai sunt 40 de numere.Nu puteti da 40 de lei pe o perioada de aproape 1 an.Acesta nu este un motiv justificat ca sa renuntati la colectie.

 130. Cresteara pretului are legatura cu inflatia, ca doar Winston nu cred ca au inceput sa piarda bani ca si restul brand urilor de tigari/alcool/suc etc.
  In afara de salarii,totul creste constant.
  2. Daca ai pornit la drum in a achizitiona o colectie iti asumi anumite riscuri si realizezi anumite dinamici/tipare de marketing.
  Normal ca poti sa te plangi ca se intind pe un nr f mare de exemplare,cum am mai spus pe alt topic, in Italia colectia pt asamblarea unui avion de vanatoare depaseste 1000 Euro, colectia pt crearea(in doi) ani al modelului

 131. Enzo de la Ferrari ajunge la 850 Euro.
  Stii de unde pleci,asta daca ai o capacitate cognitiva analitica si stii unde poti ajunge ca si efort financiar.simplu

 132. @Calin
  Am inceput colectia mai mult o curiozitate, nu mi-am propus de la inceput s-o cumpar integral pentru ca totalul pentru cele 80 de numere m-a descurajat. Si dupa experienta cu revista „Comorile Pamantului”, presimt ca numerele vor fi mai multe in final. Chiar si cei 13 ron erau cam mult daca ne gandim la valoarea monedelor si bancnotelor oferite pana acum. Revista numara cateva pagini, iar informatiile se pot gasi si pe diverse site-uri de profil. Exemplele din Italia sunt irelevante atata timp cat noi nu avem veniturile celor de acolo. Un colectionar impatimit va continua sa cumpere revista oricum, eu insa am ramas fidela unei singure colectii DeAgostini in prezent, pentru ca are legatura cu hobby-ul meu.

 133. Cris_ina, revista avea/are pret nasol, monedele/bacnotele nu valoreaza aproape nimic, sau prea putin, si tu ai ajuns la nr 37?
  Esti masochista sau pe emotie?
  Preturile Deag din Italia sunt ca si pret, proportional cam ca la noi, in nord(salariul) media neta e 1000/1300, in sud in jur de 800 maxim, iar la noi salariul mediu net e cam de 1000 ron, ma refer la mediul real nu la elucubratiile de la tv.
  Cat priveste fidelitatea, apropo de colectia pe care continui sa o cumperi, eu,daca as fi in locul tau, din mandrie,nu de altceva as renunta sa finantez o corporatie care ne o trage.

 134. @Calin
  N-am ajuns pana la nr. 37, iar din cele de pana acum, am cumparat pe sarite, am destule numere lipsa. Referitor la revista pe care inca o cumpar, mi-am dorit mereu sa ma perfectionez in domeniul respectiv, asa ca mi-am facut imediat abonament. Pretul nu s-a modificat in tot acest timp, am primit niste cadouri foarte utile in momentul in care m-am abonat si nu ma bate gandul sa renunt, desi am cateva inconveniente si in legatura cu acea colectie. E o colectie de suflet si cine e pasionat de un anumit lucru, stie la ce ma refer.
  Salariul unui italian este mai mare, crede-ma. Cu cat ai scris tu acolo, sunt platiti unii romani.
  Dar, parca te aratai destul de partinitor inainte…ce s-a intamplat intre timp, ai reevaluat situatia?!

 135. Da, intradevar e aproape insesizabil acel leu. Atunci de ce au scumpit? 🙂 Prin asta multi au renuntat sa mai cumepre revista. Iar, daca tot e infim acel leu, puteau sa ieftinesca revista (cu 1 leu) si castigau mai multi clienti.

 136. Ieri au fost cu revista: 1 Som Uzbekistan, 2 Zloty Polonia.
  In numarul 39 vor fi: 1 Franc Belgia, 1 Cent I. Fiji.

 137. @Horatiu
  DeAgostini nu cred ca doreste sa castige mai multi clienti la colectia Bani de pe mapamond,deoarece nu prea multa lume se va apuca sa colectioneze revista cand aceasta este aproape la jumatate.Prin acel leu se reflecta cota TVA(9%)

 138. Scuze pentru dublu post (oricum sunt 2 zile intre), insa vreau sa spun ca ieri a aparut numarul 40, iar in numarul 41 vor fi doua monede: 1 Centim Andorra si 1 Cent Canada.
  Eh… tare curios care dintre monede va fi, ma refer la cea din Andorra. Din cunostintele mele s-au emis doar monede comemorative si toate sunt frumoase.

 139. Azi poate voi lua revista, depinde ce ne ofera din Andorra… s-ar putea sa fie ceva interesant, desi ma indoiesc

 140. Horatiu :
  Azi poate voi lua revista, depinde ce ne ofera din Andorra… s-ar putea sa fie ceva interesant, desi ma indoiesc

  Etichetele vor sosi cu nr 41 ?

 141. Ar fi trebuit sa dea acele etichete ca sa nu stam cu banii pe reviste fara a le putea pune in biblioraft.
  Foarte faina colectia dar trebuia sa se gandeasca si ei ca nu pun monedele si bacnotele,iar apoi stau sa vad care corespunde carei etichete…

 142. Maine apare moneda de 10 para(Iugoslavia) si bancnota de 100 escudos(Mozambic).

 143. Este posibil ca maine sa nu apara colectile Bani de pe mapamond,Cristale si pietre si Insecte Reale la Inmedio,deoarece nu se afla in lista lor de pe blog(se regasesc doar Papusi de portelan si Lumea Aviatiei).http://inmedio.ro/blog/

 144. Deci nu-mi vine sa cred ca am primit o bancnota mai mare decat una din cele 3 folii de la biblioraft. Si nu inteleg de ce n-am primit inca etichetele, peste sapte numere deja trecem peste inca o serie de etichete (24 de etichete pentru monede/serie). Si iata inca un certificat de autenticitate care ma pune la indoieli pentru ca, din nou, n-are nicio semnatura.

 145. Numarul 42 al colectiei contine:
  – 10 Para (Iugoslavia)
  – 100 Escudos (Mozambic)

 146. Le am dat mail la dea si mi au raspuns ca au dat etichete la numerele 3 si 21.
  Au dat etichete la nr. 21?

 147. @Calin

  In urma raspunsului din partea departamentului abilitat, va informam ca a fost o problema tehnica si de aceea al treilea set de etichete nu a fost introdus in numarul 41. Ne cerem scuze pentru inconvenientul creat.
  Lucram pentru a solutiona acest inconvenient si estimam ca aproximativ impreuna cu numarul 45 se vor distribui aceste etichete catre dumneavoastra

 148. Au inceput foarte bine cu aceasta colectie, dar incet incet s-a dus de rapa aproape tot…

 149. Numarul 44 – Bani de pe mapamond – Deagostini – 6 august 2013

  – 1 Kwacha Zambia
  – 1 Dinar Irak

 150. Eu am observat la bancnota din nr 44 ca nu este autentică.Va rog sa imi spuneti si voi daca ati observat si voi!!!

 151. Ai dreptate. Am constatat cu stupoare că bancnotă de 1 dinar italiană este o copie xerox grosolană. Vreau să depun plângere la Loc pt că am fost înşelat. De asta am intrat pe forum să imi confirm părerea.

 152. Ai dreptate. Am constatat cu stupoare că bancnotă de 1 dinar irakiana este o copie xerox grosolană. Vreau să depun plângere la opc pt că am fost înşelat. De asta am intrat pe forum să imi confirm părerea.

 153. Ştie cineva când apar separatoarele pentru biblioraft. Eu ţin doar revistele în biblioraft. Am dubii serioase cu privire la bancnotă irakiană din nr. 44.

 154. Asa este!!! Dinarul irakian este o copie de foarte slaba calitate. Poate ne explica cineva despre ce este vorba.

 155. Așa pare, chiar dacă ei au scris în revistă că bancnota a fost tipărită în condiții proaste, de război, culorile din revistă sunt mai vii, mai bine accentuate…

 156. Niste smecheri astia de la Deagostini, iar ceilalti ECC care garanteaza autenticitatea si mai smecheri, deoarece pot oferii astfel de mizerii clientilor(probabil le-a fost oferit lotul de dinari irakieni gratis; cred ca este mai scump plasticul in care au fost ambalati). Pai ce , daca era razboi tipareau banii la colt de strada, cu imprimanta de rahat?Atunci moneda oare cum o bateau?
  Daca ECC asta era o companie ce se respecta, de ce nu a oferit varianta tiparita de societatea britanica De La Rue?(ahaaa era mai scumpa!)
  Oricum………RUSINEEE Deagostini !

 157. Am facut o mica sesizare catre Deagostini, Sa vedem ce raspund!

  Buna ziua

  Stimata editura, pe zi ce trece sunt tot mai dezamagit de calitatea produselor oferite de firma dumneavoastra,prin intermediul revistelor colectabile!
  Daca la colectia Cristale si pietre, ati putut oferi o bucata de oribila de plastic in locul mineralului howlit, la care imitatia era destul de reusita. acum cu numarul 44 de la Banii de pe mapamond, falsul prin copiere a bacnotei de 1 dinar irakian este asa de vizibil, incat si copiii si-au dat seama de acest lucru. Daca aceasta companie ECC, care ,,garanteaza,, autenticitatea bancnotelor crede ca noi clientii din Romania suntem mai inghesuiti, se inseala amarnic! Iar dumneavoastra ca editura nu trebuia sa permiteti distribuirea si publicarea acestui fals grosolan. Daca te uiti in acest numar 44 si compari imaginea bancnotei din revista cu bancnota oferita, te pufneste rasul! Cum adica, daca era razboi in Irak, tipareau banii la colt de strada cu imprimante de 2 bani? Din curiozitate am cautat pe siteurile cu profil numismatic din Romania si am gasit de vanzare bancnota de 1 dinar, tot emisa in 1992, la pretul de 3,30 lei, care este cea reala si care nici nu se compara cu falsul grosolan din acest numar!
  Oricum, voi arata aceasta bancnota unui specialist , sa aflu parerea sa , apoi probabil ma voi adresa Politiei, (pentru punere in circulatie de bancnote false) dar si Protectiei consumatorului, pentru neconformitatea produsului oferit!
  Eu ,ca si unul din miile de clienti Deagostini, astept totusi cumva rezolvarea acestor incidente ce nu fac deloc cinste unei mari edituri!

 158. Au fost promti in raspuns!Iata ce au scris:

  Buna ziua,

  In ceea ce priveste sesizarea dummneavoastra pentru mineralul howlit, aceasta va fi inaintata catre departamentul abilitat si vom reveni cu un raspuns in acest sens.

  In urma informatiei primite din partea departamentului abilitat cu privire la bancnota oferita impreuna cu numarul 44, dorim sa va informam ca aceste bancnote irakiene au fost emise la data razboiului din Golf. Exista variatii de culoare, si, uneori, ele sunt chiar gresit taiate.
  Aceste bancnote au fost tiparite în regim de urgenta, din cauza razboiului din Golf si de aceea calitatea nu este întotdeauna la fel.

  In cazul in care sunteti nemultumit de aceasta bancnota si de raspunsul oferit, avem posibilitatea sa va returnam suma aferenta pentru acest numar achizitionat.

  Va multumim pentru intelegere si va dorim o zi placuta!

 159. @MUNTEANU FLORIN
  Probabbil o sa comand de pe net bancnota originala sa o inlocuiesc pe cea trasa la xerox si o sa ma las de aceasta colectie Banii de pe mapamond care nu-si merita pretul.
  Incet , incet incep sa ma lamuresc de Deagostini. Nu merita efortul si timpul sa ma pun sa trimit colete la editura , pentru 14 lei!

 160. Odata cu nr.40 m-am oprit ,din a achizitiona aceasta colectie,Vazind ce ni se ofera numar de numar ,mi-am dat seama ca de fapt aceasta colectie ,este doar pentru profitul DeAgostini,Numai bancnote in valoare de 1 sau 2.Plus ca unde mai pui,au si scumpit colectia ,oferind motive nejustificate ,la pretul care il avea deja si asa prea scump.

 161. Se pare ca sunt multe conflicte intre cititori si DeA pe pagina lor de facebook din cauza bancnotei din nr.44.Multi au cerut si un certificat de autenticitate semnat.

 162. @victor

  Nu ti s-ar parea logic ca, daca ai un magazin virtual sau daca ai posta pe un site poze cu bancnote, sa pui poze cu cea mai buna bancnota pe care o detii?

 163. @daniel234
  Nu ! Daca pui ceva la vanzare in magazinul virtual, normal ar fi sa pozezi obiectele ce le ai spre vanzare si nu sa dezinformezi cumparatorul ! Nu fotografiezi bancnota reala si trimiti apoi copii ordinare! Eu asa cred ca ar fi corect!

 164. Si pe site la ECC sunt 2 variante ale dinarului irakian. Exista o varianta mai stearsa, intradevar nu e asa stearsa ca varianta livrata in revista dar exista 2 variante.

 165. Am vazut si eu in magazin bancnota de care vorbiti.. intradevar arata ciudat. Nu am putut sa o analizez mai atent, nu mai sunt abonat al acestei colectii. De 50 lei pe luna imi iau cel putin 50 de monede (aceeasi valoare ca a celor de la DeA) sau mai putin dar mai valoroase.

 166. Nu e foarte ieftina revista si baga in revista doar monede si bancnote ieftine ca valoare. Dar mi se pare normal, nici nu ma asteptam sa bage intr-o revista de pe piata monede si bancnote rare sau valoroase. Poate mai echitabil pentru noi era daca bagau in revista 3-4 monede/bancnote in fiecare numar.
  Revista e buna desi cam scumpa, eu cred ca o sa ma tin de ea pana la sfarsit. Pe mine ma incanta si informatiile dar si monedele din tari mai exotice (Kiribati, Ins. Solomon, anumite tari africane) care cred ca se gasesc mai greu in Romania.

  Si pe mine m-a dezamagit dinarul irakian, nu cred ca e fals, cine naiba sta sa falsifice asa ceva. Dar e la o calitate foarte proasta si as fi preferat pe cel afisat in revista.

  Azi a aparut nr 46:
  – 1 cent Zimbabwe
  – bancnota de 1000 de dinari Bosnia-Hertegovina

 167. Numarul 47 monedele de 10 lire italiene si de 5 centi Insulele Cook.
  Apropo la al doilea biblioraft pentru reviste nu avem separatoare.Stie cineva cand o sa apara?

 168. @MUNTEANU FLORIN
  In legatura cu separatoarele,nu o sa mai primim.Un prieten a trimis un mail celor de la DeAgostini si au raspuns ca nu vom mai primi.Daca vor fi trei bibliorafturi pentru reviste,va trebui sa aranjam rubricile din revista,astfel incat sa incapa toate in cele trei bibliorafturi.

 169. In legatura cu numarul 44 la bani de pe mapamond, sunt foarte curioasa sa confruntam seriile.
  Daca cei de la deagostini spun ca este autentica mi se pare dubios ca o bancnota din ’84 sa miroase inca a toner proaspat.
  Va atasez un link cu seria tradusa in google translate. Daca aceasta corespunde si aici ma refer sa verificam cu totii pentru ca exista posibilitatea sa fi fost falsificate vreo 4-5 serii ca sa fie random treaba.
  http://translate.google.com/?hl=ro#ar/ro/%D9%A3%D9%A9%D9%A1%D9%A1%D9%A7%D9%A8

 170. anca :
  In legatura cu numarul 44 la bani de pe mapamond, sunt foarte curioasa sa confruntam seriile.
  Daca cei de la deagostini spun ca este autentica mi se pare dubios ca o bancnota din ’84 sa miroase inca a toner proaspat.
  Va atasez un link cu seria tradusa in google translate. Daca aceasta corespunde si aici ma refer sa verificam cu totii pentru ca exista posibilitatea sa fi fost falsificate vreo 4-5 serii ca sa fie random treaba.
  http://translate.google.com/?hl=ro#ar/ro/%D9%A3%D9%A9%D9%A1%D9%A1%D9%A7%D9%A8

  ٣٩١١٧٨ care reprezinta 391 178

 171. stati calm e „facatura” bancnota din nr 44 si nu numai marea majoritate sunt simple hartii …cele adevarate se simt la mana sau cand dai cu unghia…iar „facaturile” sunt finela pipapit…cele adevarate nu au cum sa miroasa a toner proaspat dupa atatia ani de cand au fost facute mai merge colectia pana se sesizeaza autoritatile ,daca vor fi multe nemultumiri din partea clientilor vor renunta …oricum ei s-au speriat si au anuntat ca cei care nu sunt multumiti de bancnota nr 44 vor primi banii inapoi…cine vrea sa se convinga de aceasta colectie sa mearga la o banca sau la un centru care achizitioneaza antichitati pt ca cei de acolo au aparate speciale…

 172. Eu ma voi interesa la o banca apropo de banii astia.Daca sunt fake le fac plangere la opc si politie.

 173. salut, a mai vazut cineva pe undeva prin Bucuresti Nr. 42, sau are cineva de vanzare? de 3 saptamani caut si primesc doar promisiuni pe la chioscurile de ziare, de genul „vino maine”, „incearca peste doua zile” si tot asa…

 174. „De asemenea avem restrictia de la legea romaneasca sa includem doar monezile si bancnotele care sunt retrase ori nu sunt mijloace legale de plata si nu sunt considerate bunuri culturale.” …acesta este rsp celor de la deagostini in urma unui mail trimis de mine…voi ce intelegeti de aici?…ca legea romaneasca nu le da voie sa ne dea doar monezi autentice?…adica noi trebuie sa cumparam si simple hartii sau diferite metaluri fara valoare??…la inceput spuneau ca sunt autentice in totalitate iar acum o dau la intors…

 175. Buna ziua,
  asa dori sa mai achzitionez 2 ( doua) buc catalog pentru indosarierea documentatiei ( cele cu 2 inele) Puteti sa-mi comunicati care este procedura?

 176. @victor
  Victore, tu ai intrat in posesia unui dinar elvetian (Swiss Dinar), din 1984, tiparit in Marea Britanie, iar in revista a venit un dinar din 1992 sau 1993 (nu se vede clar in imaginea de pe blog), tiparit in Irak sau China in timpul primului razboi din Golf, in conditii foarte proaste, nu neaparat un fals. Dealtfel, asta este descris si in paginile referitoare la bancnota respectiva din revista. Vezi si http://en.wikipedia.org/wiki/Iraqi_dinar#Banknotes si http://en.wikipedia.org/wiki/Iraqi_Swiss_dinar

 177. M-am interesat de curiozitate despre faimoasa bancnota de 1 dinar din Irak si treaba sta asa:
  Bancnotele originale sunt dinainte de razboi si de embargoul SUA, cu matrite din Elvetia si tiparite in UK. Odata cu embargoul, implicit bancnotele din UK nu au mai intrat in tara. De aici au aparut cele tiparite in regim de urgenta si de calitate inferioara. Asa ca se pare ca nu are de ce sa fie falsa.

 178. colectia a ajuns la numarul 63 si pe 31 decembrie va aparea numarul 64, conform celor de la DeA care mi-au raspuns la un mail.

 179. @Adi
  Adi, cu siguranta am citit ce scrie in revista, dar am schimbat bancnota deoarece nu da bine printre celelalte.Iar dinarul meu nu este elvetian. 🙂

 180. nr 77 a aparut pe 25 martie cu monedele de 2 tolari slovenia si 1 cent guyana. Pe 1 aprilie nr 78 cu moneda de 1 sente Lesotho si bancnota de 50 de intis Peru.

 181. Le-am gasit pe toate la Inmedio si in Cora, in Bucuresti. Mi s-au zis de probleme cu distributia la tonetele de ziare, insa, aparent, Inmedio n-a iavut problema asta.

 182. Probleme cu distributia o dat faliment firma care distribuia,nici in Caransebes de vreo 2-3 saptamani nu gasesc nimic de DeAgostini,nici o colectie,o sa vina pana la urma dar nu stiu daca o sa pot sa dau vreo 400-500 de lei odata

 183. Pacat ca acuma cand unele din colecti sunt aproape de final sa fie problema asta,dar e de asteptat traim in Romania si asta ne ocupa tot timpu si ne face sa ne scarbim pe zi ce trece

 184. Posibil la mine nu sunt magazine Inmedio si Cora,numai tonete de ziare,astept sa vina macar sa termin colectile care sunt terminate sau aproape terminate

 185. pe 8 aprilie, nr. 79 cu monedele de 1 butut Gambia si 1 franc Burundi, iar pe 15 aprilie, ultimul numar, 80 cu moneda de 25 centi Suriname si bancnota de 500 afghani, Afganistan.

 186. emi :
  pe 8 aprilie, nr. 79 cu monedele de 1 butut Gambia si 1 franc Burundi, iar pe 15 aprilie, ultimul numar, 80 cu moneda de 25 centi Suriname si bancnota de 500 afghani, Afganistan.

  De unde stiti asta?

 187. emi :
  de la Deagostini.

  DeAgostini nu spune niciodata inainte ce apare nici daca le dai spaga 🙂

 188. Rodica :
  @mariusica
  Ba mie mi-au răspuns politicos la toate întrebările și ce au răspuns a fost corect. Ce bine că se termină colecția.

  Ei ti-au raspuns politicos, dar tu nu stii sa raspunzi la fel de politicos.

 189. Ba da, mie mi-au zis de fiecare data cand i-am intrebat ceva.Si au fost prompti in raspunsuri.

 190. ok Emi, dar, stii cumva daca se mai continua cu aceasta coilectie si dupa nr. 80? Mersi!

 191. Si pe pagina lor de FB au anuntat ca numarul 80 va fi ultimul. Aceasta veste nu poate decat sa ma bucure.

 192. Gata si aceasta colectie! Mi-a ramas un spatiu gol ca bancnote si unul la monede si nu cred ca am ratat un numar.
  La voi e la fel?

 193. Adela :
  Gata si aceasta colectie! Mi-a ramas un spatiu gol ca bancnote si unul la monede si nu cred ca am ratat un numar.
  La voi e la fel?

  da este la fel, eu mai am si o folie in plus pt. bancnote 🙂

 194. Mariusica, mama! Ai probleme? Cu ce am fost eu nepoliticoasa? Nici măcar nu înțelegi ce spune lumea pe aici.

 195. Care este numarul de telefon de unde pot cumpara intreaga colectie si primesc vreo reducere?Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *