Jurnalul National : Cronica ilustrata a omenirii. Din 28 octombrie 2011.

Cartile din „Cronica ilustrata a omenirii” de la Jurnalul National  pot fi comandate online de aici !

Din 28 octombrie 2011, Jurnalul National impreuna cu editura Litera ne aduc o noua colectie enciclopedica : „Cronica ilustrata a omenirii” .

16 volume despre marea scena a lumii – scrisa in 7 milioane de ani – din preistorie si pana azi.

Peste 5 500 de pagini cu informaţii generale, dar şi cu detalii semnificative, susţinute vizual de peste 8 000 de imagini color, structurează o viziune complexă şi fascinantă a lumii noastre de-a lungul mileniilor.

Apare in fiecare zi de vineri. Pret ziar+ carte : 14.90 lei.

„Cronica ilustrata a omenirii’ – conceputa si realizata de un grup de specialisti germani, bucurandu-se de consultanta de specialitate a unor cercetatori cu reputatie.

Texte scurte, scrise cu ingrijire si cu probitate stiintifica, rezumandu-se la esenta informatiei, fac trimitei incrucisate la o seama de evenimente si, nu in ultimul rand, se bucura de o ilustrare ampla si sugestiva, ceea ce confera lecturii un plus de atractivitate rezultat din contactul vizual de mare impact.

Titlurile colectiei :

 • vol. 1 – Inceputurile omului si culturile timpurii
 • vol. 2 – Grecia si Antichitatea clasica
 • vol. 3 – Roma si elenismul
 • vol. 4 – Apogeul si criza Imperiului Roman
 • vol. 5 – Antichitatea tirzie, Imperiul Carolingian, Evul Mediu timpuriu
 • vol. 6 – Din Evul mediu in epoca moderna
 • vol. 7 – Absolutism, Iluminism si Revolutie
 • vol. 8 – Noua ordine in Europa si Restauratia
 • vol. 9 – Revolutia industriala si spiritul national
 • vol.10- Perioada imperialismelor
 • vol.11- Primul Razboi Mondial si urmarile lui
 • vol.12- National-socialismul si Al Doilea Razboi Mondial
 • vol.13- Impartirea lumii postbelice
 • vol.14- De la Razboiul Rece la coexistenta
 • vol.15- Sfirsitul conflictului Est-Vest
 • vol.16- Noua ordine mondiala

Multumiri Sike !

66 thoughts to “Jurnalul National : Cronica ilustrata a omenirii. Din 28 octombrie 2011.”

 1. cred ca voi prefera sa astept sa apara toata colectia si voi cumpara toata colectia la pret redus,ca asa scot editurile cartile colectiile ramase 😀

 2. Am vazut ca cei de la jurnalul au reeditat English Today.Stie cineva cat costa?Tot 14,9 lei,cum se vindea cu saptamana financiara?Ma intereseaza de la ce nr incepe nivelul intermediar si pana la ce nr.Multumesc!

 3. English Today costa 15 lei se vinde cu Jurnalul de duminica la fel ca si Mari compozitori si este strucurat in felul urmator 4 aparitii nivel incepator, 4 aparitii nivel intermediar, 4 aparitii nivel avansat si mai departe nu mai stiu. In total sunt 22 de volume cred si sunt la reducere pe http://www.litera.ro ,inca de asta vara (costa 256,2 lei adica 50% reducere)

 4. da astia de la litera is smecheri,ca acolo e 19.9 ron bucata la English Today,si de acolo scad ei 50%

 5. O abordare modernă, dinamică și interdisciplinară a istoriei umanității.

  Peste 5 500 de pagini în 16 volume, cu informații generale, dar și cu detalii semnificative, susținute vizual de peste 8 000 de imagini color, structurează o viziune complexă și fascinantă a lumii noastre de-a lungul mileniilor.

  I Începuturile omului și culturile timpurii (7 mil.ani–1000 î.Hr.)
  2 Grecia și Antichitatea clasică (1000 – 323 î.Hr.
  3 Roma și elenismul (323–27 î.Hr.)
  4 Apogeul și criza Imperiului Roman (27 î.Hr. – 313 d.Hr.)
  5 Antichitatea târzie, Imperiul Carolingian, Evul Mediu timpuriu (313–1204)
  6 Din Evul Mediu în epoca modernă (1204–1648)
  7 Absolutism, Iluminism şi Revoluţie (1648 – 1793)
  8 Noua ordine în Europa și Restaurația (1793–1849)
  9 Revoluția industrială și spiritul național (1849–1871)
  10 Perioada imperialismelor (1871–1914)
  11 Primul Război Mondial și urmările lui (1914–1933)
  12 Național-socialismul și al Doilea Război Mondial (1933–1945)
  13 Împărțirea lumii postbelice (1945–1961)
  14 De la Războiul Rece la coexistență (1961–1973)
  15 Sfârșitul conflictului Est-Vest (1973–1989)
  16 Noua ordine mondială (1989 – prezent)
  Sursa:Editura Litera

 6. O carte superba.Ca si continut este in pur spirit german ,cu o acuratete impresionanta.De asemenea de remarcat este multitudinea de capitole.Este structurata concis,elaborat si imagini sugestive. Singurul of al meu este calitatea hartiei,care duce catre Enciclopedia Britannica, dar se indoaie repede
  Totusi, merita efortul de a-ti acesta carte, pentru ceea ce scrie in ea

 7. Sunt absolut incintat de aceasta colectie, asa cum se prezinta la primul volum. Este o colectie, din care, citind-o, orice tinar are de invatat, si orice netinar are de studiat ceva.
  Sunt incintat si de prezentarea tehnica. Hirtia si reproducerile de fotografii de o calitate ireprosabila, legatoria foarte buna, in fine, merita cei 2 milioane si jumatate vechi cit va costa in final colectia.

 8. Cultura Cucuteni se extinde pe o perioadă de peste 1.000 de ani, iar reprezentanţii ei locuiau într-o zonă acoperind Moldova de astăzi şi o parte din Ucraina. Satele lor înfăţişează o imagine impresionantă a acestei culturi, cunoscută mai ales datorită vaselor de ceramicăşi statuetelor. La început, satele nu aveau mai mult de circa 20 de case,. În faza tîrzie a acestei culturi, apar însă aşezări cvasiurbane cu peste 2.000 de case

 9. @ altmarius
  Este într-adevăr o colecţie deosebită, dar se vede că a apărut în Germania iniţial, deoarece accentul se pune pe culturile de pe teritoriul german sau se compară cu ele.
  Cu toate acestea, eu consider că merită a fi cumpărată.

 10. Am remarcat si eu, citind destul de minutios primul volum. Sper sa-l pot termina astazi, iar miine sa incep al doilea volum, care este dedicat Greciei. In Antichitatea clasica, Germania nu prea a spus nimic. Germania va avea un cuvint de spus doar dupa caderea Imperiului Roman. Sunt curios!

 11. A aparut al doilea volum din „Cronica ilustrata a Omenirii”. Grecia antica si antichitatea clasica sunt temele fundamentale ale acestui volum.

 12. A aparut al treilea volum din „Cronica ilustrata a omenirii”, o lucrare exceptionala a specialistilor germani, care nu ar trebui sa lipseasca din nici o biblioteca. Am citit cu pasiune primele doua volume, iar numarul informatiilor noi a fost neasteptat de mare. O lectura aprofundata a acestor volume creaza bazele pentru o cultura generala deosebita.
  Nota bene. Pot exista felurite defecte, inerente in procesul de tiparire. Acestea insa nu impieteaza cu nimic asupra caracterului lucrarii!

 13. Totuşi se insistă prea mult pe celţi . De asemenea se vorbeşte prea puţin de sciţi , traci . Asta , ca şi puncte slabe , în rest e ok . Ilustraţiile sunt f.bune

 14. Da, si mie mi se pare ca in primele doua volume au insistat pe gemani, si mi s-a parut extrem de putin spatiul alocat filosofiei si artelor in Grecia antica. Despre traci si despre sciti e aproape normal ca nu s-a vorbit, fiindca nici noi nu am stiut sa ne popularizam istoria. Atunci, sa o faca nemtii?
  Cu toate aceste scadei, lucrarea ramine de referinta, si este mai buna decit multe enciclopedii aparute pe banda rulanta.

 15. 358 – pina acum, fiecare din cele 3 volume aparute au cite 358 de pagini. Ele pot fi citite intr-o saptamina, cu conditia unei lecturi sustinute, de circa 60 de pagini pe zi.

 16. @gd
  Mi-a fost pusa o intrebare, si eu am raspuns; bunul simt ma impiedica sa-ti raspund asa cum meriti – iar daca nu ai invatat nimic din Cronica, raminind la stadiul primar…

 17. Ciudat
  A aparut volumul 5 al Cronicii, dar pe acest blog nu mai exista decit insecte si masini de legenda… Chiar cultura nu mai preocupa pe nimeni? Ne preocupa insectele, care apropo, sunt luate din natura si ucise?

 18. @ altmarius
  Marius, insectele şi maşinile sunt mai uşor de cuantificat, dar cultura mai puţin. Totuşi, nu ne-o lua în nume de rău că suntem ca şi copii în legătură cu aceste 2 colecţii (ai uitat de Comorile Pământului, apropo); lasă-ne să ne bucurăm şi de ele.
  Însă acum o întrebare referitoare la colecţie – nu ai opinia că unele fragmente de text se cam repetă? Adică după expunerea generală de la început, parcă în articolele deliate din volum, preiau câteodată bucăţi mari din expunere? Sau este doar o părere?

 19. @ Tommy
  Respect pasiunile fiecaruia, acest lucru nu m-a impiedicat sa observ ca au fost aproape abandonate cartile in favoarea celor pomenite mai sus.
  Toate colectiile sunt interesante (si Comorile bineinteles, si Insectele, desi in tinerete m-a chinuit mult obligatia scolara de a face un insectar)
  @Ionu Primele pagini (circa 20-30 sunt o sinteza a volumului. Este normal ca anumite lucruri pomenite in sinteza sa se reia si in detaliu. Volumele sunt extrem de utile, si contin foarte multe informatii de care nu stiam nici acum, la peste 50 de ani ca virsta, si cu o oarecare pregatire in domeniul istoriei.

 20. @Ada
  Depinde de orasul in care te afli… In Bucuresti, se mai gasesc si volume mai vechi, ca si in Tirgu Mures, unde locuiesc. In alte orase, nu stiu. In mod cert, poti rezolva prin comanda online, fie la editura Litera, fie la Jurnalul Natioonal (la shop on line)

 21. Am procurat si eu aceasta carte.Este cea mai buna carte care am citit-o!!!Sper ca imi voi lua si urmatorul volum.

 22. Din pacate am aflat de aceasta carte abia de la volumul 9. De unde as putea sa le cumpar pe celelalte? va multumesc

 23. Saptamana aceasta toate publicatiile de la Jurnalul nu au aparut din cauza zapezii si a gerului. De sapatamana viitoare se reia.

 24. Am primit informatii ca in Bucuresti a aparut volumul 14, si doar in Tirgu Mures nu a ajuns. Situatia e diferita de cea a Bibliotecii pentru toti, care acum se tipareste in Croatia; Cronica nu stiu unde se tipareste…

 25. pentru zona Sibiu există unele probleme cu distribuția pentru această colecție; nu știu dacă se aplică și pentru Inmedio sau Kiosk, dar din câte știu sunt mici probleme, așa că încercați la cunoștințe din alte zone.
  Idem comentariul meu de mai sus 😀

 26. Oare vor mai avea cei de la JN ideea de a continua aceasta colectie istorica cu una asemanatoare despre istoria Romaniei? Oricum, cartile istorice sunt binevenite!

 27. @ Horia
  Regret sa te informez ca aceasta colectie – intr-adevar exceptionala – este o creatie a istoricilor germani, si este doar tradusa in limba romana. Nu cred ca Jurnalul National, chiar daca ar dori acest lucru, ar putea sa mobilizeze un colectiv de istorici care sa creeze ceva similar pentru Romania. Citind cu atentie volumele insa, am remarcat unele scapari, sau chiar influente politice si la aceste volume; de pilda, in ultimul volum aparut (15 – pentru perioada 1973-1989) nu se sufla nici un cuvint despre marele cutremur din Romania din 1977, desi acesta s-a simtit in toata partea estica a Europei; nu s-a spus nimic de participarea romaneasca la Charta’77, desi a existat si aceasta. In fine…

 28. Si in Radauti, jud.Suceava e problema cu nr.14. Nu a aparut deloc si celor care au cumparat intreaga colectia, inclusiv mie, le lipseste acest volum 14. Din cate am inteles, nici in Suceava nu a aparut. De unde sa fac rost de nr.14?

 29. Va rog sa anuntati in timp util daca apare cumva toata colectia la reducere.
  La fel si pentru Seria Neagra 2. Va multumesc anticipat.

 30. Doresc sa cumpar ultimele 3 volumele (14-15-16) din Cronica Ilustrata a Omenirii, cu livrare, rog raspuns multumesc,
  Paula Andrei / tf. 021/221.43.03.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *