Adevarul : Aventura – literatura pentru copii. Din 19 octombrie 2011

Cartile din colectia „Aventura” de la Adevarul pot fi cumparate de aici in luna iunie 2012 cu 7.99 lei / buc (12.99 lei , 38% rducere)

Incepand cu 19 octombrie 2011, ziarul Adevarul ne va oferi colectia „Aventura – literatura pentru copii” .

„Literatura de aventuri s-a bucurat dintotdeauna de un public cititor pasionat si foarte numeror, fiind caracterizata printr-o mare varieteta tematica.

Contribuie la dezvoltarea imaginatiei copiilor si adolescentilor, a unor trasaturi pozitive de caracter : curaj , dorinta de cunoastere si explorare, perseverenta .

Pret ziar + carte : 12.99 lei .

Copertele acestei colectii sunt cartonate, iar formatul este de 12,5 x 20 cm (identic cu cel de la colectiile Alexandre Dumas, Tolstoi etc.)

Titlurile colectiei „Aventura – literatura pentru copii” de la Adevarul  cat si data acestora de aparitie :

 • 1. 19.10.2011: David Copperfield vol.1 – Charles Dickens
 • 2. 26.10.2011: David Copperfield vol.2 – Charles Dickens
 • 3. 2.11.2011: Oliver Twist – Charles Dickens
 • 4. 9.11.2011: Aventurile lui Tom Sawyer – Mark Twain
 • 5. 16.11.2011: Aventurile lui Huckleberry Finn – Mark Twain
 • 6. 23.11.2011: Tom Sawyer detectiv/ Tom Sawyer in strainatate – Mark Twain
 • 7. 30.11.2011: Alice in Tara Minunilor/ Alice in Lumea Oglinzii – Lewis Carroll
 • 8. 7.12.2011: O lume disparuta – Sir Arthur Conan Doyle
 • 9. 14.12.2011: Corsarul negru/ Regina caraibelor – Emilio Salgari
 • 10. 21.12.2011: Testamentul incasului – Karl May

Multumiri celor de la Adevarul !

21 thoughts to “Adevarul : Aventura – literatura pentru copii. Din 19 octombrie 2011”

 1. Formatul este cel obisnuit la cartile Adevarul. Regretul meu este ca . dupa cite observ si in fotografie, s-a renuntat la copertile cartonate, care erau utile mai ales in cazul copiilor. Adevarul a scazut foarte mult calitatea tehnica a cartilor pe care le editeaza, ajungind de la colectia de lux la niste carti cu nimic deosebite de ceea ce se edita inainte de 1989. Criza este reala, si probabil ca se manifesta si in domeniul editorial. Dar as spune, ca vechii latini: Non Multa, sed multum.; adica sa scoata mai putine carti, dar in standarde de calitate mai ridicate.

 2. Copertile parca sunt din anii `90 in loc sa evolueze ei dau inapoi. Cand am vazut pt. prima oara coperta mi am zis ca am mai vazut undeva astfel de carti. Seamana cu cele de la Editura Minerva de pe timpuri.. in formatul acela mic…. Nu merita banii oricum. Noroc ca am achizitionat toata colectia de lux cu Ch.Dickens si nu sunt nevoit sa le cumpar pe acestea. In schimb cred ca merita L.Caroll- Alice…si Conan Doyle.

 3. As fi interesat sa aflu unde sunt tiparite aceste „nestemate” ale productiei editoriale antedecembriste. Nu cumva la Monitorul Oficial, in care s-au bagat niste bani zdraveni, pentru a-l aduce la standarde europene?

 4. dupa parerea mea, nu neaparat caliatatea copertilor ar trebui sa ne intereseze, ci calitatea cartilor care apar…literatura foarte buna pentru copii…si in plus , cartile au un prert accesibil

 5. Daca nici la literatura pentru copii nu va plac imaginile, atunci chiar nu va mai inteleg. Parerea mea e ca sunt f. potrivite cu continutul cartilor. Mi-ar fi placut totusi sa fie cartonate.

 6. Nu am comentat nimic asupra ilustratiilor. Chiar ilustratiile sunt obligatorii in cazul cartilor destinate copiilor. Am comentat faptul ca era necesar ca la o asemenea colectie sa fie coperti cartonate, dind mai multa rezistenta cartilor! Iar faptul ca banuiesc ca aceste carti nu mai sunt tiparite in Italia, denota o proasta politica editoriala la Adevarul.

 7. Copertele acestei colectii sunt cartonate, iar formatul este de 12,5 x 20 cm (identic cu cel de la colectiile Alexandre Dumas, Tolstoi etc.)

 8. Fotografia de mai sus nu denota coperti cartonate, ci brosate. Daca ele vor fi cartonate, precum spuneti, cu atit mai bine. Banuiesc ca fotografia este luata tot de pe site-ul lor…

 9. @Tgabriel
  Cartile nu pot fi scurtate, si nici nu pot aparea editii mai usor de citit! Traducerea trebuie sa fie fidela textului original, altfel nerespectarea copyrightului poate aduce penalizari foarte serioase.
  @ Liviu
  Miine este 2 noiembrie, si trebuie sa apara Oliver Twist, tot de Dickens.

 10. Mulţi se plâng de calitatea formei cărţii (are sau n-are coperţi cartonate? are cotor color? are coperţile prea colorate sau prea puţin colorate? etc.) şi uită ce este mai important la o carte: calitatea autorului, a operei şi/sau a traducerii…
  E păcat că preferăm superficialitate sau aparenţele în detrimentul profunzimii sau esenţei lucrurilor. Deh, la naţia română majoritar ortodoxă, contează mai mult aparenţele…
  Îi rog pe acei români ortodocşi sau neortodocşi 🙂 care nu pun accent crescut pe formă şi care au cumpărat cărţi din colecţia Aventura, de dragul autorilor şi a operei lor, să treacă numele traducătorilor, acei eroi mai puţin cunoscuţi şi apreciaţi de cititori…

 11. Pt cei care au cumparat carti din colectia asta, de ex Corsarul negru sau oricare.
  Ce marime au literele ? Daca aveti o rigla la indemana poate cineva sa masoare un ‘o’ mic sau un ‘e’. Intrebarea e serioasa n-o luati ca pe o gluma.

 12. Am facut rost de un exemplar asa ca intrebarea nu-si mai are rostul. Intrebasem pt cineva cu mici probleme de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *