Adevarul : Feodor Dostoievski. Din 29 iunie 2011.

Cartile din colectia „Feodor Dostoievski” de la Adevarul pot fi cumparate de aici

De saptamana viitoare ( din 29 iunie 2011), ziarul Adevarul ne pregateste o noua colectie de literatura : Feodor Dostoievski.

O colectie ce va cuprinde 12 titluri in 12 volume.

Pretul unui volum + ziar : 14.99 lei.

Titlurile colectiei Feodor Dostoievski de la Adevarul cat si data acestora de aparitie :

 • 1. Fraţii Karamazov volumul I – 29 iunie 2011
 • 2. Fraţii Karamazov volumul II – 6 iulie 2011
 • 3. Amintiri din Casa Morţilor & Jucătorul – 13 iulie 2011
 • 4. Idiotul volumul I – 20 iulie 2011
 • 5. Idiotul volumul II – 27 iulie 2011
 • 6. Însemnări din subterană & Eternul soţ – 3 august 2011
 • 7. Crimă şi pedeapsă – 10 august 2011
 • 8. Adolescentul – 17 august 2011
 • 9. Dublul & Oameni sărmani – 24 august 2011
 • 10. Umiliţi şi obidiţi – 31 august 2011
 • 11. Demonii volumul I – 7 septembrie 2011
 • 12. Demonii volumul II – 14 septembrie 2011

64 thoughts to “Adevarul : Feodor Dostoievski. Din 29 iunie 2011.”

 1. O noua colectie un nou pret!!
  Presupun ca la urmatoarea colectie ce va urma dupa aceasta vor mai aduga un leu.

 2. Iupiii!! e si Demonii, pacat ca in ultimele numere..nu-mi place ca au bagat din nou Idiotul si Crima si pedeapsa.

 3. @Oana
  De la cat? si Colectiile Dumas si Sherlok Holmes au fost tot 14.99 lei bucata.

 4. da intradevar celelalte colectii au fost 13.99, dar merita sa dai un leu in plus pentru fiecare carte din aceasta colectie

 5. merita banii oricum. Primul volum din Fratii Karamazov are 580 de pag iar al 2 lea 680 deci tb sa apreciem faptul ca cei de la adevarul nu au facut 3 sau 4 volume iar in total costa mult mai mult. 30 lei nu este mult pt un asa titlu, in anticariate costa 65 lei veche. asa ca n-am ce sa le reprosez.

 6. Ati avut curiozutatea sa lecturati ,,CRIMA SI PEDEAPSA,, volumele I si II din colectia 101 carti?Traducerea este mizerabila,iar lectura devine un adevarat supliciu!Dar daca doriti sa va decorati casa cu colectii,va doresc mult succes!

 7. Mie sincer nu mi se pare mizerabila. Oricum Dostievski a fost tradus tradus in anii60 70 acum aceste traduceri sunt noi. Unele cuvinte erau cenzurate.

 8. Eu am citit primul volum si mi s-a parut traducerea sub orice critica!In fine,nu vreau sa mai comentez ca sa nu va stric euforia aparitiei colectiei!

 9. Nu sunt toate traduse de aceeasi persoana. De ex Fratii Karamazov au ca traducator pe Elena Vizir. Nu stiu cine a tradus pe timpuri acest titlu.

 10. Multumim Adevarul.O colectie cu adevarat deosebita care merita toti banii.Asteptam si altele,de exemplu Lev Tolstoi si Aghata Christie.

 11. Ce traducere are Fratii Karamazov? Nu a fost cenzurat niciodata Dostoievski pe timpuri. Nu avea de ce. Va dati cu parerea aiurea.

 12. da si mie mi se pare ok traducerea.
  sunt foarte curios daca traducerea asta este mai slaba decat traducerile vechi din 60-70 sau invers?

 13. recomandati cartea „idiotul” pentru un pusti de 14 ani? m-a apucat si pe mine pofta de lectura. azi am terminat „contele de monte cristo”..superba.
  si despre ce e vorba in „idiotul” daca stiti?mersi

 14. @edy
  nu o recomand la asa varsta. E destul de complexa, s-ar putea plictisi pustiul, mai bine tot Dumas sa citeasca. Dostoievski mai incolo pe la 18 ani…

 15. Ar fi o super idee o colectie a Agathei Christie…poate cei de la adevarul urmaresc acest blog si iau in considerare opiniile

  @Edy de asemenea nu recomand Dostoievski pt varsta ta, poate doar Fratii Karamazov…dar depinde si de preferintele tale…

 16. ar fi foarte frumos sa apara colectia Agatha Christie……..are cateva carti superbe si merita citite………
  tot frumos ar fi da ar scoate o colectie exclusiva cu Surorile Bronte…….. au cele mai frumoase romane de dragoste……
  ………sunteti de acord cu mine?

 17. Traducerea este execrabila.Imi pare rau ca am luat cartile. Pentru comparatie cautati alte variante traduse.

 18. Am apucat sa citesc decat Idiotul din colectia verde, si era traducerea veche, destul de buna. Din colectia noua vreau sa incep fratii Karamazov. Am observat ca sunt traduse de persoane de care n am mai auzit. Poate sunt intr-o interpretare mai noua, la cele vechi nu au dreptul de autor la traducere si au aplecat la traducatori de mana a doua.

 19. Ce oameni si astia de la Adevarul. Ok, „Idiotul” a mai fost publicat inca odata dar astazi la orice chiosc de ziare am intrebat nu primisera decat un singur exemplar. Nu prea mai inteleg ce vor sa faca. .

 20. Da, si eu l am cautat azi si nu mai aveau Idiotul. Se vinse bine inseamna. Ori au micsorat tirajul.

 21. Fratii Karamazov o am in biblioteca, intr-o editie intr-adevar de lux, aparuta in anul 1965. Ce inseamna editie de lux? Hirtie Biblie (un singur volum cu peste 1000 de pagini, coperta si supracoperta), caseta de pastrat cartea. Traducerea – absolut extraordinara – semnata de Ovidiu Constantinescu si Isabella Dumbrava. Am incercat sa citesc Idiotul din traducerea aparuta la Adevarul. Imi pare rau, dar era ilizibila. Mult mai buna mi se pare traducerea „Amintirilor din Casa Mortilor” – doamna Antoaneta_Liliana Olteanu pare mai aproape de spiritul dostoievskian.
  In orice caz, cartile de la Adevarul nu prezinta nici un avantaj ca sunt tiparite in Italia. Exista tipografii in Romania, cel putin la fel de performante.

 22. Traducerea este extraordinara….. Pacat ca nu au pus o fotografie cu traducatoarea – Elena Vizir…. Va multumim pentru efortul DVS-a….

 23. Ma bucur ca ati citit si v-au placut traducerile inseamna ca sunt bune. Idiotul este intraducerea veche (N. Gane), am citit-o atunci cand a aparut in colectia verde si mi s-aparut ff buna cu unele exceptii, legate de greseli de tipar….
  Ma pregatesc de Crima si pedeapasa care sper sa fie ok.

 24. Însemnări din subterană & Eternul soţ este atat de subtire ….cei de la adevarul se nesimtesc pe zi ce trece. Nu sunt deloc echilibrate la nr de pagini. Puteau ff bine sa publice Însemnări din subterană & Eternul soţ impreuna cu alte titluri cum ar fi Jucatorul si alte microromane……

 25. Eu una am renuntat la aceasta colectie :-j dupa primele 3 volume. Sunt neseriosi si nici macar traducerile nu sunt la fel de bune pe cat pretind. Cand o sa am chef de Dostoievski, ma duc la o librarie si imi cumpar o carte serioasa, nu ca astea de la Adevarul.

 26. Oare stie cineva ce colectie urmeaza sa apara dupa Dostoievski? Caci mai sunt doua volume si se termina.

 27. Si eu tot dupa primele 3 volume am renuntat sa cumpar aceasta colectie.Motivul a fost calitatea execrabila a hartiei.Nici din colectia 101 nu mai cumpar tot din acelasi motiv.

 28. Chestia cu hirtia proasta e o fita.Aduceti-va aminte de hirtia igienica pe care se tiparea inainte de 89.Iar traducerile sunt impecabile,felicitari Antoanetei Olteanu care a tradus enorm din literatura rusa[vezi Kurkov daca nu v-a placut Dostoievski].Nu prea le aveti cu cititul,nu-i asa?

 29. Multumim pentru colectia Lev Tolstoi, dar speram ca veti publica toate romanele lui, nu doar Razboi si pace.

 30. @marius
  E o poza cat pagina de ziar.

  Pagina 20. Cand afirm ceva pe baza zvonurilor va anunt acest lucru. Acum nu este cazul. Informatie vazuta in Adevarul de azi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *