Jurnalul National : Mari compozitori. Din 19 februarie 2011.

Din 19 februarie 2011,timp de 40 de saptamani , Jurnalul National si Editura Litera ne ofera o colectie speciala: „Mari Compozitori” – CD si carte.

O colectie care reuneste capodoperele celor mai faimoşi compozitori ai lumii: Mozart, Tchaikovsky, Beethoven, Vivaldi, Bach, Chopin, Strauss, Schubert, Verdi.

Pret : 12.90 lei.

Cd-urile muzicale din colectia „Mari compozitori” de la Jurnalul National pot fi comandate de aici.

Multumirile merg la Sike.

Titlurile colectiei Mari compozitori de la Jurnalul National cat si data acestora de aparitie :

 1. Ludwig van Beethoven – 19 februarie 2011
 2. Gioacchino Rossini Giuseppe Verdi – 26 februarie 2011
 3. Wolfgang Amadeus Mozart – 5 martie 2011
 4. Georges Bizet – 12 martie 2011
 5. Antonio Vivaldi / Tomaso Albinoni – 19 martie 2011
 6. Johannes Brahms – 26 martie 2011
 7. Ludwig van Beethoven – 31 martie 2011
 8. Johann Strauss
 9. Gustav Mahler
 10. Wolfgang A. Mozart
 11. Joseph Haydn
 12. A. Vivaldi
 13. Rahmaninov/Musorgski
 14. Edward Grieg
 15. Wolfgang A. Mozart

sursa imagine : jurnalul.ro

34 thoughts to “Jurnalul National : Mari compozitori. Din 19 februarie 2011.”

 1. O initiativa foarte buna si o colectie pe care as vrea sa o am. Insa daca, cartea e cum spune un utilizator Marius, ”o brosura”, nu-si merita banii.

 2. Primul numar e 12,9 lei,sper ca si restul colectiei sa aiba acelasi pret.Ar fi acceptabil si extraordinar.De obicei,ca si in cazul dictionarului ilustrat al limbii romane,cei de la JN au avut primul numar la un pret promotional,imi doresc sa nu fie cazul si aici.Daca ramane 12,9 lei,o sa iau si celelalte numere,altminteri o sa zic pas,nu mai fac fata tuturor acestor colectii (mai cumpar si cartile din colectia rosie,colectia Alexandre Dumas,colectia Biblioteca pt toti…”.

 3. @Marius Oradea:

  Da,am vazut si eu primul numar din aceasta colectie prezentat la emisiunea de joi seara de catre Mircea Badea si,intr-adevar,dimensiunile „cartii” cat si grosimea ei sunt,la prima vedere,dezamagitoare.Carticica pare mai degraba o revistuta,de marimea unui compact disc,care nu cred ca are mai mult de 50 de pagini,dar per total,cred ca multa lume este de acord ca CD-ul este de fapt,cel care face toti banii.

  13 lei pentru vreo 70 de minute din cea mai buna muzica clasica cred ca merita,adica pentru impatimiti si pasionati este un chilipir.La sfarsitul acestei colectii,cei ce isi vor fi achizitionat toate cele 40 de numere (520 lei),vor avea peste 50 de ore de muzica clasica de cea mai buna calitate.Eu zic ca merita!…

 4. Mi-am luat si eu azi primul numar si recunosc ca sunt entuziasmata, in ciuda dimensiunii carticelei. Are fix 47 de pagini, in ea fiind mentionate cariera vieneza, maturitatea muzicala, pierderea auzului, patronajul, stilul muzical, perioada timpurie, perioada Bonn si perioada vieneza. In plus, sunt informatii despre lucrarile de pe CD si imagini ale portretelor sau ale lucrarilor sale. Consider ca merita cumparata, mai ales ca nu ocupa mult loc intr-o biblioteca, copertile sunt groase (protejand si cartea, si CD-ul), iar informatiile sunt necesare fiecarui om care iubeste muzica clasica si doreste sa-si imbunatateasca cultura generala.

 5. Am cumparat azi primul numar si va pot da cateva detalii: carticica e o brosura care are exact formatul unei carcase de CD, are 47 de pagini si contine la sfarsit CD-ul audio aferent.
  Acum o intrebare pentru cunoscatori: merita cele cateva piese de pe fiecare CD banii astia? colectia este doar pentru cunoscatori sau si pt cei care au mai auzit muzica clasica doar pe post de coloana sonora la filme sau desene animate.. stiti la ce ma refer, multe sunt cunoscute chiar si din Tom si Jerry.. deci daca nu esti pasionat, merita? piesele de aici sunt chiar atat de valoroase sau sunt doar pt pasionati?.. ca nu am de gand sa mai dau la conservator acum la batranete. 🙂

 6. mare dezamgire cu aceasta colectie. Am vazut-o acum la ziare. Pacat de proiect si de initiativa care merita laudata, dar din pacate nu merita, in primul rand cartea este de fapt o coperta a CD-ului, o brosura, nimic mai mult. Numai pt CD sa dau 13 lei in nici un caz, le gasesti si pe net, la fel si informatii. Nu este de colectie in nici un caz….Puteau sa scoata un fel de carte cu dimensiuni mai mari despre viata compizitorului respectiv, opera comentata in detaliu…. nu asa 3 randuri….mare pacat……….

 7. O asemenea colectie a aparut acum 3ani,la defunctul ziar Cotidianul,e drept,nu in 40 de volume!Pretul era pe vremea aceea cam 7 lei,pliant +cd.

 8. Lista cu titlurile din colectia Mari Compozitori: (continuare)
  8. Johann Strauss;
  9. Gustav Mahler;
  10. Wolfgang A. Mozart;
  11. Joseph Haydn;
  12. A. Vivaldi;
  13. Rahmaninov/Musorgski;
  14. Edward Grieg;
  15. Wolfgang A. Mozart;

 9. 16 – Camille Saint-Saens / Borodin / Ravel
  17 – Haendel (Missa, Concero Grosso in Do Major, Concertul pt. orga si orchestra)
  18 – Mozart (Simfoniile 41 si 35, excerpts din opere)
  19 – Richard Wagner (Uverturi din opere)
  20 – Chopin (Concerul nr. 1 pentru pian si orchestra)
  21 – Mendelssohn-Bartholdy (Simfonia nr 4 „Italiana”)
  22 – Franz Schubert
  23 – Robert Schumann (Concerul pentru pian si orchestra)
  24 – Ceaikovski (Concerul pentru vioara si orchestra, Concertul pentru pian si orchestra no. 1)
  25 – Albeniz / Granados / Rodrigo
  26 – Hector Berlioz (Simfonia Fantastica)
  27 – Beethoven (Simfonia a 6-a „Pastorala)
  28 – Ceaikovski (Spargatorul de nuci, lacul lebedelor, Frumoasa din padurea adormita)

 10. Sunt dezamăgită de modul neprofesionist în care se prezintă această colecţie. Mi-am dorit-o foarte mult, dar cred că mă voi opri la nr. 31 pe care l-am cumpărat astăzi. Pe CD scrie Beethoven, dar e cu totul altceva (măcar de-aş şti ce). CD-ul anunţă Concertul pentru vioară şi orchestră, Sonata pentru vioară şi pian nr. 5 şi Romanţa nr. 2 pentru vioară şi orchestră, în total 8 track-uri. În realitate sunt 5 track-uri şi nu ştiu cine e compozitorul. E o eroare grosolană şi nimic nu-mi poate da garanţia că nu se va repeta pe viitor (colecţia mai are 9 CD-uri). Am mai sesizat o greşeală pe CD-ul 16, unde coperta a „omis” să noteze două track-uri din „Carnavalul animalelor” de Saint-Saens, astfel încât tot ce urma după era decalat. Sunt curioasă dacă toate CD-urile 31 scoase pe piaţă au această eroare.

 11. Aceasta eroare exista intr-adevar, dar compozitorul este Beethoven. Insa, dupa cite stiu in acest caz este vorba de „Simfonia a IX-a” cu Oda Bucuriei, si in nici un caz ce scrie pe disc si este prezentat in carte. O gafa de mari proportii, pe care editorii de la Litera ar fi putut-o evita, daca aveau un minimum de cunostiinte in domeniu. De rusine, nu au mai actualizat nici site-ul! Nu am ascultat discul pina la capat, insa il voi asculta, pentru a vedea ce mai contine, caci si Simfonia a IX-a nu are decit 4 parti. Ar mai fi de spus ca este o dovada a crasei incompetente care se manifesta la editura Litera si la Jurnalul National, si ma mir cum au acceptat italienii sa dea drumul unui asemenea rebut pe piata. Intrucit am o colectie vasta de discuri de muzica clasica, nu am urmarit aceasta colectie. Dar pot spune un cuvint” Rusine!

 12. nr. 30 – Debussy – La mer, Preludiu la dupa-amiaza unui faun, Arabescuri, Reverie
  nr. 31 Beethoven – Simfonia a IX-a cu Oda Bucuriei (pe carte si disc este scris un alt program)

 13. Mulţumesc pentru lămurire. Ieri eram tare nervoasă şi nu am mai ascultat cd-ul, decât pe sărite. Altfel, aş fi recunoscut celebra „Oda Bucuriei”. În orice caz, e regretabil ce s-a întâmplat, păcat…
  Ultima parte de pe cd e „Egmont” (uvertura).

 14. As dori achizitionarea nr.33 – Dvorak, Smetana, Ravel – am pierdut achizitionarea acestui numar. – Ma puteti ajuta ca sa intru in posesia acestui numar ? –

  Daca aveti emise si numerele 35 – 40 , de asemenea le-asi dori si pe acestea –

  In total 7 CD

  va multumesc,
  Andrei

 15. Da, sunt cele doua CD-uri , corectura discului nr. 31 se afla pe contracoperta prima, iar discul nr. 39 (cel cu Simfonia a IX-a) la locul obisnuit, pe ultima contracoperta.

 16. Seria s-a incheiat cu numarul 40, un disc special continind „Pagini alese”, printre care Canonul lui Pachelbel si Rapsodia I al lui Enescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *