Deagostini : Mari corabii. Din 26 ianuarie 2011.

Bazarul colectiilor Deagostini”  – locul unde poti vinde, cumpara sau schimba inserturile Deagostini (click pe link).

01. Descrierea colectiei Mari corabii :

„Construiţi o corabie unică din secolul al XVII-lea şi întindeţi pânzele spre mările lumii!

Galioanele au stăpânit mările în cea mai mare parte a secolelor al XVI-lea şi al XVII-lea. Aceste nave extraordinare, cu osatura lor caracteristică şi cu tunurile foarte puternice, sunt un capitol important din istoria velierelor şi a descoperirilor geografice. Impresionanta machetă pe care v-o oferim, integral construită din lemn, cu detalii din metal, se distinge prin reconstrucţia fidelă şi detaliată a originalului şi prin uimitorul finisaj al pieselor. Precizia reproducerii se poate observa şi în interiorul vasului: lestul, bucătăria, pompele, depozitele din cală.

Un model de înaltă calitate, care, prin dimensiunile (78-66 cm) şi eleganţa lui, va înfrumuseţa locuinţa dumneavoastră, oriunde l-aţi aşeza. Fără îndoială, veţi fi încantaţi să construiţi şi să expuneţi un galion atât de frumos.”

02. Perioada de aparitie a colectiei :

Din 26 ianuarie 2011 – inceputul lui 2013.

100 de numere. Aparitie saptamanala.

03.Pret :

Primul volum 6.90 lei, restul 14.9 lei.

Cost total aproximativ al colectie : 1.500 lei

04. Achizitionarea colectiei Mari corabii :

021.401.0888 L-V: 10-18 si info@deagostini.ro. Nu se poate face abonament.

05. Ce va contine colectia Mari corabii :

100 de carti, impartite in 4 categorii a cate 25 de numere + 1 corabie macheta.

[informatii&poza : deagostini.ro] [Multumiri, Andrei]

767 thoughts to “Deagostini : Mari corabii. Din 26 ianuarie 2011.”

 1. cum ? trebuie sa cumperi toata colectia sa faci corabia intreaga?:D aveti idee cate numere sunt, sa-mi fac un calcul cat ma costa toate?

 2. Judecând câte piese sunt îm primul număr – număr aproximativ de reviste necesare asamblării complete a navei se situează la circa 100 de ediţii; multiplicând cu preţul de 14.90 ron (de la al doilea număr), suma totală s-ar situa undeva la 1500 de ron. Mi se pare preţul asemănător cu suma plătită pentru un set de navomodelism a-la-carte pe care îl poţi comanda de pe Amazon.com. (vedeţi acest link ) Partea frumoasă e însă că nu vei fi omorât dintr-odată ci vei fi scurs de sânge puţin cu puţin 😀 sigura problemă ar fi să nu se oprească revista la jumătatea apariţiei, deşi această problemă ar fi aproape inexistentă – vezi revista Interiorul Corpului Uman, care continuă să apară.
  Per total, o nouă apariţie marca DeAgostini care îşi merită banii, din punctul meu de vedere.
  (p.s. apare din 26 ianuarie 2011)

 3. De unde si pana unde pasiunea asta pentru corabii la mine…..habar n-am…dar…nu conteaza….am un nou scop in viata! Corabie in RATE …fara buletin!!!!!
  Multumesc Deagostini!

 4. O colectie foarte interesanta, o activitate buna pentru un copil, chiar pentru un adult pasionat!

 5. Multumesc la toti pentru informatii, in special lui Ionu pentru link Amazon si Mihai pentru video. Dupa calculul meu iti trebuie 2 ani sa asamblezi corabia si te costa destul de mult, sunt corabii mult mai ieftine pe Amazon si faci rost de ele mult mai repede.

  P.S. Am luat in calcul doar corabia fara carti. Per total sa colectionezi si cartile se merita.

 6. macheta se livreaza si la nivel de kit???? Sa astepti 100 de numere asta dureaza 2 ani pana atunci ori moare magarul ori piere sultanul!!!!!

  Cu stima!

 7. din cat in cat apare revista?din saptamana in saptamana sau din luna in luna imi puteti raspunde ?Multumesc1

 8. 15 Ron pentru atata….exagereaza deja Deagostini cu aceste preturi….In jurul lumii mai cumpar…deja si acolo ultimul dvd avea numai 59 de minute,care nu prea merita…dar colectia Mari Corabii absolut nu merita banii aia

 9. am luat si eu cea cu corabiile e diferit putin fata de cel din 2005 din republica Moldova. Pare promitator. Intrebarea mea ese daca cumva pe viitor vom avea si noi http://www.deagostini.it/prodotti/lamborghini-revent-n asa ceva.
  P.S. din cate am inteles vor exista 4 Machete cate 25 de numere / model. Sper ca am inteles bine. Daca e asa ar face foarte multi oameni fericiti.

 10. Am luat in calcul si chiar e prea scump. Toate costa 1491 de lei. Decat sa faci colectia mai bine ei un lego din seria Corsair sau sa iei de pe Amazon si sa cumperi o carte despre acel subiect nu? Cine crede ca as avea dreptate sa spuna.

 11. atentie un pic… in revista este specificat aparitia a 100 de editii. in acestea vor fi incluse 4 corabii, deci pentru fiecare corabie ar fi alocate 25 de editii..

 12. ma….e cam mult….15 milioane…..cu totul……..dar, pt cine e pasionat….sa investeasca. eu nu o sa investesc chiar atat. M-ar interesa, de curiozitate, asa o corabie….dar……..nu as da asa de multi bani

 13. da , am mai fost si eu in magazine de machete ,dar sa stiti ca majoritatea sunt din plastic
  si eu mi-am cumparat una si am inceput sa o asamblez ,partea enervanta la cele din plastic este ca se picteaza destul de greu, iar pentru o nava ca cea de la revista am vazut in bucuresti in jur de 200- 300 de lei ceea ce dupa parerea mea este cam mult

 14. Am luat si eu primul numar. Am zis sa vad dak are peste 20 numere nu iau daca are sub 20 numere iau coectia. Cand am desfacut nr 1 mi s-a aprut promitator. Printre componente era si o pila” de fie” care s-a rupt imediat cum am apasat un pic pe ea. mai bine faceau mai putine numere sa zicem 10 cu 25 RON. Pacat ca nu le fac de calitate. Oricum dak considerati ca va e de folos macheta unei corabii luatile , eu nu le mai iau pt ca sunt foarte multe numere si piesele nu prea au calitate. Apropo de colectia in Jurul Lumii. Stie cineva cand apare biblioraftul . Ca scrie pe Numarul 21 cu Suedia sa-lcomandam la chioscurile de ziare dar spun ca nu a aparut. Macar colectia In Jurul Lumii este o colectie buna. Eu asa o consider,.

 15. „Am cumparat astazi revista (26.01.2011) din Carrefour – Baneasa, la pretul de 6.90, urmatorul numar 14,90.
  Intr-o forma de prezentare exceptionala, cuprinde:
  – revista,
  – instructiunile de asamblare,
  – primele parti ale galionului;
  – prima bucata a cavaletului de lucru.
  Din informatiile existente , va avea o aparitie saptamanala, exceptie nr. 2 care va apare peste 2 saptamani impreuna cu un DVD cuprinzand instructiuni detaliate de executie ale galionului Sfantul Ioan Botezatorul, construit in santierul naval din Livorno, in secolul al XVII-lea , a navigat sub emblemele navala ale familiei de Medici si a infruntat piratii corsicani. Aceasta nava cu trei catarge, dotata cu 24 de tunuri este reproducerea fidela a prototipului. Fiind construita toata din lemn, cu portiuni din metal, reproduce chiar si cele mai mici detalii, precum instrumentele de navigatie si balasturile, ghiulelele de tun si mobilierul de bucatarie.
  Nr. 3 va contine si biblioraftul aferent colectiei. „– mesaj de la Boby

 16. Mda acum am vz sunt 4 sectiuni:

  Sectiunea 1 (secolele 17-18)
  Sectiunea 2 (secolul 19)
  Sectiunea 3 (nave contemporane)
  Sectiunea 4 (de la primele nave cu velepana in secolul 17)

  Dar oare credeti ca da iei 4 astfel de machete. Da doar una …. impartita saptamanal in bucati de 1% din ea. Ne-a atras cu primul numar la 7 lei , dar eu nu le mai iau.

 17. Sectiunea 1 ( cele 25 de numere ) cred ca sunt pentru a face corabia Sfantului Ioan Botezatorul. In pirmul numar nu este 1% din ea…daca sunt 25 de numere = 4% :))

 18. Este clar! Pentru a face macheta iti trebuiesc toate cele 100 de numere 😉 , adica fix 1482 lei si 2 ani de asteptare . Daca erau 4 machete nu era un capat de tara …

 19. mah, scrie ca vor fi 4 sectiuni adica pe secole diferite, ( e vorba despre navele si descoperirile din secolele respective, documentatie-text-poze-etc) eu nu vad unde scrie ca vor fi 4 nave(machete); sa-mi zica si mie va rog cineva de unde are informatia cu 4 machete. Cred ca doar o corabie la cele 100 nr :))

 20. Colectia „Mari Corabii” va contine in total aproximativ 100 de numere, pe parcursul acestor numere vor fi distribuite toate piesele aferente construirii unei singure corabii.

 21. chiar imi pare rau k am cumparat primul nr ………………….si ma entuziasmasem……….sunt fffff dezamagita, banii multi, timp de finisare indelungat, calitate inferioara .niciodata nu o sa ma mai uit macar la vreo publicatie deagostini. dezamagire totala va bateti joc de niste lucruri interesante si amagiti

 22. Se specifica clar in revista: 100 de numere pentru a finaliza corabia. Editura isi rezerva dreptul de a modifica acest numar (pot sa scoata mai putine sau mai multe, oricum numarul total, necesar finalizarii, se va invarti in jurul valorii de 100).

 23. 100 numere inseamna DOI ANI!!!!
  Sa fac o macheta, frumoasa de altfel, in doi ani, mi se pare exagerat rau de tot.
  Nu stiu cum au gandit cei de la DeAgostini dar nu e in regula. Pacat.

 24. Toti cei care vor intreaba cate numere va avea colectie, cate corabii vor aparea sau chestii deja mentionate in articol nu vor avea comentariul aprobat.

 25. corabia arata bine , dar la cele 15 milioane si la timpul de 2 ani de asteptare , pe langa ca uneori nu se gasesc si iese un mate tam-tam pana ce reusesti sa faci rost de numarul care iti lipseste, NU SE MERITA ! o astfel de macheta costa maxim 5 milioane la un magazin specializat

 26. 1. link-ul lui ionu e la o nava care o primesti deja asamblata asta daca cititi review-urile (si daca e asa une e farmecul???)
  2. pila aia nu e sa pilesti pomul 😀 plus ca piesele nu prea necesita acea pila 😉
  intr-adevar necesita timp indelungat pentru a construi aceea nava.. dar cine e pasionat asteapta.. eu unul o sa o fac.
  o seara placuta!

 27. Fratilor nu va ambalati, este clar scris intr-o brosura sectiunile care contin fiecare cate 25 de numere cu titluri diferite ex sectiunea 3 cu 25 de numere care reprezinta nave contemporane,deci cum ar fii sa construiesti inca o nava din secolul al XVII-lea in continuare si daca ar fi asa n-as zice nimic dar in brosura care explica metoda si fiecare pas de constructie sunt de fapt reprezentate de fapt 4 numere ale acelelasi constructiii si se pare ca la ultima pagina este de fapt un sfert din nava construita.Doar nu o sa aiba nu stiu ce piese mai ales ca dupa cateva numere o sa aiba elemente de suprastructura deci…..nu va speriati ca nu o sa platiti mult mai exact 355 de RON.Restul daca vreti sa cumparati e treaba voastra ,pe mine unul nu ma intereseaza navele contemporane, una si buna….numai bine si cine s-a apucat spor la treaba.

 28. Scurt si la obiect: prea scumpa pentru ce ofera, prea lung timpul de aparitie, prea putine piese/aparitie, ca sa o lungeasca foarte mult, etc. NU se merita.
  Pentru cei care vor sa se apuce de modelism recomand sa caute machete de lemn pe site-urile romanesti de specialitate.

 29. eu sunt fff entuziasmat de colectia asta kre a reaparut, sa ne reamintim k acum cativa ani a mai fost o data si sa oprit pe la nr 4 sau 5. acum dak eu ma apuc so cumpar si ma trezesc k pe la nr 15 (dau exemplu) imi trag iar clapa astia de la deagostini eu am voie sai dau in judecata sau cva de genu asta? pt k mi se pare fff aiurea sa inceapa o colectie si dupa cateva numere sa se dea la fund k nu le convine lor nush ce. pe de alta parte eu sunt convins k aceasta colectie e mai easy de achizitionat vis a vis de cea cu „comorile pamantului” pt ca spre deosebire de „comorile pamantuilui” unde te stresai ca nu prinzi o piatra frumoasa sau nu te lasa vanzatoru sa iti alegi piatra sau alt amic are o piatra mai mijto acum la „mari corabii” toate piesele vor fi la fel in toata tara … pt mine asta este un lucru ok 😛 eu colectionez si „comorile pamantului” si nu de putine ori mam stresat k am prins o piatra urata sau nu ma lasat vanzatoru sami aleg si alte faze. intradevar pt a construi o singura „barca” e cam lunga perioada asta de 2 ani si pretu dak aduni toate numerele pana la ultimu e un pic exagerat, totusi 15 mil sunt o suma de bani mai ales pe vreurile astea, dar pe de alta parte dak stam sa ne gandim 150 de mii pe sapt nu e chiar sf lumii pt k dak esti pasionat 100% te poti strange de 150 de mii pe sapt relativ lejer. de exemplu dak iti faci economii de 20 de mii pe zi fie de la un rest de la paine de la tigari de la orice adunat acolo 7 zile sau cat se poate se face pt sapt viitoare de un nr (asta pt cei care se sperie de pretu saptamanal) sa fim seriosi acuma k de banii astia saptamanali pt revista am putea sa ne luam alte porcarii care ne sunt daunatoare pt minte si organism. eu de ex as fi dispus sa renunt la o shaorma intro sapt sau la un pachet de tigari lucruri care ne fac relativ rau 😛 nu vreau so dau in filozofii dar krd k se pot face rost de banii astia intro sapt dak te ecnomisesti la unele mici mofturi k sa zic asa … in concluzie sper sa mearga colectia pana la capat si pt cei care sunt pasionati si vor sa duca colectia pana la final ne mai auzim paici …

 30. pentru cei care au cumparat primul numar din colectie ,daca citeati bine cartea de prezentare intelegeti ca de fapt aceste 100 de aparitii sunt impartite in 4 seturi a cate 25 de aparitii=4 corabii in total ,dar e mai bine sa dam cu presupusul si cu pareri aiurea

 31. Am sunat la serviciul clienti si m-au informat ca piesele corabiei sunt impartite in cele 100 de numere. Deci dureaza doi ani sa poti termina corabia.

 32. modelistii au in general rabdare si-si fac propriile corabii incepand de la translatarea planurilor pe materiale de buna calitate pe care si-le traforeaza, slefuiesc si finiseaza .ideea deagostini este buna dar cu toata rabdarea de care vrei sa dai dovada nu cred ca se adreseaza mai departe de grupa 2 de gradinita ,iar in final nu realizezi daca tii cont de litera rvistei de indrumare si de materialele puse la dispozitie pentru finisaje,decat o semimanea pornind de la anourile ancorelor pana la furnilul folosit la sifonier in general si mai deloc la nave de sec.XVII. CU SIGURANTA FIRMA SI-A ATINS PRINCIPALUL SCOP SI ANUME ACELA DE A VINDE PRIMUL NUMAR ASA PENTRU CURIOSI.

 33. @alexbrateanu
  Eu am sunat si a zis operatorul de acolo ca sunt 100 de numere si o singura corabie. Cartile sunt impartite in 4 volume a cate 25 de buc. In fiecare volum se scrie despre alt secol.

 34. Eu am cumparat anul trecut 4 numere al revistei DeAugostini dar dupa 4 aparitii a disparut de pe piata am sunat la nr. din revista si am aflat ca cei de acolo erau doar distribuitori si nu prea stiau cind va reapare revista dar ma asigurau ca in momentul reaparitiei voi primi 2 nr. gratuite si voi fii anuntat, acum constat ca reapare din nou dar in prinul numar are o piesa care anul trecit nu era [eu aveam lipici iar asta are o pila si o traversa eu aveam smirger] acum ar trebui sa le cumpar din nou toate cele 4 nr. am inteles ca 100 de numere sa construesti o nava[corabie] macheta. am construit 3 machete de plastic sint mai ieftine si scara 1.13 problema o pun cit va aparea[cit de seriosi sint cei de la DeAgostini] daca imi trag iar teapa.

 35. la sfarsitul uneia dintre reviste scrie foarte clar ,, DeAgostini va garanteaza completarea colectiei!In cazul in care ati pierdut un numar, sunati la serviciul relatii cu clientii.Pentru orice informatie, lamurire sau pentru inlocuirea unor parti ale galionului , sunati-ne la nr. de telefon : 021.40.10.888 .In cazul in care nu gasiti revista la chioscurile de presa, puteti lua legatura cu noi la nr. de tel. de mai sus”.In caz contrar ii putem da in judecata deoarece nu si-au indeplinit conditia spusa de ei.Acum sper sa traim si sa trecem cu bine de 2012 pt. a vedea galionul terminat:))

  aa si inca ceva. eu cred ca nu putem face abonament datorita pretului foarte mare care se strange in cele 100 de numere, eu unul in loc sa dau 1500 RON pe abonament prefer sa iau una din magazin la 500-600 RON , in rate vor fi mai multi cumparatori

 36. Farmecul nu e sa ai galionul pe frigider … ci sa il construiesti. Eu am facut mai de toate, de la corabii la avioane, dar mai mult ma incalzeau privirile de bucurie ale copiilor cand le faceam cadou decat sa le tin pentru mine. Constructia lor si momentul daruirii. Si le faceam singur de la zero. Dar pentru incepatori cred ca e mai ok asa cu piesele prefabricate. Desi cred ca dureaza cam mult … 2 ani …

 37. Mda.. Sigur ma apuc sa-i dau in judecata daca ma lasa cu ochii in soare… N-AM CE FACE? Daca esti bine, sanatos si viata ta nu depinde de asta, atunci ocoleste de departe tot ce are de-a face cu justitia / legea romana. Pentru 60 RON pierduti pe luna prefer sa injur in sinea mea decat sa-mi lege funia de gat doamna cu balanta. Doar mama omida stie ce are de gand DeAGOSTINI 😛 . Eu sper sa pot termina corabia inainte sa ma termine ea pe mine 😀 .

 38. Am studiat un pic problema … In Rusia 🙂 sunt la nr.52, vezi pe forumul RHC … deci este doar o chestiune de rentabilitate. Rusii au pus si piesele / descrierea asa ca daca se opresc continuarea este posibila. Piesele sunt de calitate … kit-ul este pentru cineva priceput dar fără mare experiență. Acum fiecare stie daca i se potriveste …

 39. salut , sa inteleg ca aceasta corabie o poti duce la bun sfarsit in doi ani ? fiecare numar apare din luna in luna ? k vad anumite comentarii .. si m-ati derutat.. sus scrie k o data pe staptamna apare alt numar..

 40. Foarte buna aceasta colectie. Sint foarte incintat ca a aparut si cu siguranta o voi achizitiona in intregime. Singurul punct slab il consider ca fiind pretul cam mare.

 41. e chiar tare chiar daca nu mie potrivita mie colectia ca am numai 12 ani da dar am facut tot ce mia cerut sa fac din manual eu o sami fac toata colectia si in primul rand nare cum sa fie 2ani uitate in manual daca din nr.4 este deja atata pai gandestete in doi ani putem construii doua

 42. Am cumpărat şi eu revista azi şi după am căutat pe forumuri… mare prostie… deşi sunt răbdător, nu cred că am atât de multă răbdare cât să mă ţină 2 ani… undeva la 3-4 maxim 6 luni ar fi fost ok… dar 2 ani să nu uit sau să mă duc săptămânal la chioşcul de ziare pentru a cumpăra revista… nu prea ţine… măcar de aş putea să fac abonament. Nu ştiu dacă o să o mai cumpăr în condiţiile astea.
  Nu sunt pasionat de modelism, dar ideea mi se pare tentantă pentru că îmi place să fac diverse lucruri.

  M-a mai descurajat şi faptul că a mai fost o dată colecţia scoasă la vânzare şi s-a oprit după numărul al 4-lea… dacă se opreşte şi acum, dar nu la numărul 4 ci undeva pe la 50 sau 70 de exemplu… ce fac? rămân cu nişte lemn în casă şi cu o grămadă de bani aruncaţi?
  Investiţia s-ar merita abia în momentul în care corabia este terminată.

  În cazul în care nu mai apare revista, ştie cineva dacă se pot cumpăra de la ei restul pieselor / revistelor?

 43. Eu sunt incantata de idee pentru ca de fapt tu creezi ceva, iti pune la treaba imaginatia, creativitatea si de fapt iti dezvolta o calitate, nu doar citesti niste pagini si bye, bye!
  Ceea ce nu imi place este ca trebuie sa astepti atat de mult sa termini corabia. 2 ani e enorm…….trebuie sa ai o rabdare imensa.
  Mi-as dori sa fie mai multe numere ale revistei pe saptamana si mai multe corabii sau si mai multe obiecte.
  De pret nu comentez…….dar adevarul este ca daca iti doresti ceva faci tot posibilul sa il obtii.
  Succes!

 44. @@bogdan
  Tu nu te uiti mai sus la ce au scris alti colectionari? Au sunat si li s-a spus clar, vor fi 100 de numere (25X4secole diferite) , pentru construirea unei singure corabii. 100nr=2ani.

 45. O data pe saptamana, nu scrie asa in articol? Exceptie o face doar numarul 2 care apare la 2 saptamani dupa numarul 1, restul aparand saptamanal.

 46. Aţi vazut ultima variantă de reclamă la „Mari Corabii”? Eu aş fece-o cam asa:
  „Azi am împlinit 80 de ani. Am reuşit să ma târăsc până la chioşcul din colţ
  şi mi-am luat revista. Am primit un ineluş de la tachelaj. Am încercat să-l montez, dar catargul
  s-a prăbuşit. Mâinile îmi tremurau îngrozitor. Aştept strănepoţii să vină să mă ajute. O să fie bine.” 😀

 47. Dupa ce am studiat aceste commenturi ajung la parerea ca este prea scumpa aceasta nava. Cred ca nava va fii terminata in primele 25 de numere . Pentru cei care deja au revista uitati-va pe acel manual in care prezinta primele 4 numere , iar la sfarsitul revistei a 4 a avem o poza in care nava este terminata sa zic asa 10%, cred.

 48. Eu personal sunt incantat de seria aceasta, sper doar sa nu se opreasca dupa 10-15 numere. Nu am nici un fel de experienta de navomodelism dar mereu m-a pasionat subiectul, iar macheta asta pentru incepatori mi se pare un mod excelent sa vad daca e pentru mine navomodelismul sau nu. Nu ma deranjeaza deloc nici faptul ca primesc pe rand, saptamanal, bucati din kit pentru a-l asambla, o data ca nu mi-as permite sa-l cumpar pe de-a-ntregul, dar o investitie de 150 mii / saptamana pot face pentru 2 ani. Nu cu mult timp in urma dadeam 100 mii pe un pachet de tigari o data la 2-3 zile, asa ca nu ma deranjeaza deloc sa dau 15 lei / saptamana pentru un hobby atat de interesant. De asemenea, cele cateva ore necesare pentru asamblarea saptamanala sunt exact cat imi permit sa dedic acestui hobby, datorita programului foarte incarcat, si sunt convins ca mai exista persoane in situatii similare cu a mea. E o idee buna si sper sa nu se opreasca publicarea pe la jumatatea constructiei.

  Ah, as avea si niste intrebari scurte, legate de materialele aditionale pe care trebuie sa le procuram: Ma poate sfatui cineva ce vopsele (numele nuantei, tipul vopselei) sa iau, ca sa semene cat mai mult cu vasul “lor” (cel din revista/instructiuni)? La fel si pentru lac si aracet 🙂 . Multumesc!

 49. @Mihaita
  Bai frate o dati inainte ca se va termina constructia unei nave dupa 25 numere, voua nu va este clar 100 de numere o singura nava. Suna frate la Deagostini sa te convingi. cumpara tu primele 25 de numere si spune daca este gata nava. peste 2 zile aud pe altu”25 de numere si e gata nava”

 50. e interesanta corabia dar…f.f.scumpa si apoi timpul de achizitie….la pensia mea nu renteaza.care are bani si nu are ce face cu ei e treaba lor.

 51. @Mihaita

  Multumesc, citisem si eu in revista, cautam recomandari (daca exista), de nuanta si astfel de detalii (daca e recomandata o anumita marca de vopsele sau nu conteaza, etc). Daca cineva se pricepe si cunostea astfel de lucruri.

 52. Nu inteleg persoanele care sustin ca aceasta macheta este scumpa. A incercat cineva sa caute o macheta de corabie scara 1:50 care sa aibe atatea detalii ca aceasta? Eu am cautat cateva si depasesc pretul cu mult.
  Ce nu-mi place, e ca aracetul il primesti in revista cu numarul 3 si ai nevoie de el din primul numar. Asa ca o sa astept primele 4 numere dupa care o sa ma apuc de ansamblare.
  Nu se poate da firma in judecata daca intrerupe pubilcarea revistei, pentru ca-si rezerva acest drept, apare si in una din reviste specificat.

  P.S. Eu o sa am rabdare 2 ani si sper ca publicatia Deagostini sa fie seriosa in publicarea tuturor numerelor.

  Spor la treaba!

 53. @ropotron

  Nu ma pricep foarte bine la modelism, dar am avut ceva incercari si o tangenta maricica cu mediul asta. Eu am cumparat deja pt vopsit 3 nuante de maro (care am considerat eu c-ar fi potrivite pt cum as vrea sa arate nava) de la Ravell (neaparat vopsea acrilica). Ravell e o firma in domeniul modelismului recunoscuta international si produse Ravell gasesti in lanturile Diverta. Am folosit deja vopseaua pt primul numar, arata foarte bine.

  Pentru lipici nu folosesc aracet pt lemn, nu stiu cum vor fi in continuare lipiturile, dar stiu sigur ca nu vreau sa pun menghini si sa astept cateva ore sa se usuce lipiciul. Asa ca folosesc Epoxy de la Bison cu timp de uscare 5 min – gasesti la Praktiker, Brithouse, Dedeman etc. Tot acolo gasesti si lac incolor pt lemn.

 54. Le-am scris celor de la DeAgostini cu intentia a de vedea care este raspunsul lor referitor la faptul ca aceata colectia a mai aparut in 2005 dar s-a oprit dupa cateva numere. Mai jos postez raspunsul lor.

  „Anterior colectia a mai fost lansata la centrele de presa, intradevar la numarul 4 aceasta intrerupandu-se, insa pentru imbunatatiri.

  In momentul de fata aceasta colectie s-a relansat, s-au adus mai multe modicari in cadrul acesteia, calitatea revistei si a pieselor din corabie este la un grad mai inalt decat anterior.

  Ne cerem scuze pentru inconvenientul creat anterior insa va precizam totodata ca aceasta colectie nu se va mai intrerupe, ajungand pana la numarul 100.”

  Sa speram ca asa va fii.

 55. IN CE MAGAZINE SE GASESTE ???? AM FOST LA CARREFOUR IN CONSTANTA SI NU AM GASIT-O
  AM FOST PRIN LIBRARII LA FEL NU ESTE DE GASIT !! MA PUTETI AJUTA VA ROG ?

 56. pffffff voi va ganditi numa la bunuri materiale!?!? nu va pasa ca odata cu piesele o sa vina si o carte cu istoria lor ?

 57. @willy
  Din pacate trebuie sa-ti dau dreptate. Deagostini are campanii similare in Italia, si cineva de acolo mi-a confirmat ca dau tzepe (adica intrerup editia dupa cateva numere, conform cu ce spune si willy). Mi-am luat si eu primul numar, fiind entuziasmat, dar mi-e frica sa nu-l fi luat degeaba. Probabil ca oprirea editiei se face si daca pe parcurs renunta multi oameni. Oricum interesul lor e sa faca bani rapizi, cu piese realizate in China…

 58. salut
  ancorele sint confectionate din metal (ghearele,bratele)si din lemn(umerii de ghidare)
  trebuie vopsit cu negru partea metalica si maro partea lemnoasa

 59. vrea sa imi cumpar toate numerele colectiei da sunt nelamurit pe parcurs primesti si uneltele necesare

 60. Stimați colecționari, într-adevăr, este vorba de o singură corabie, ale cărei piese sunt împrăștiate pe parcursul a 100 de numere, echivalentul a doi ani. Investiția este foarte mare: și cea de timp, dar așteptarea merită și cea financiară. Comparabil cu ceea ce se găsește în magazinele de specialitate, este cu mult mai ieftin (n.b. nu se gasește așa ceva în magazine gen Carrefour, Metro, Bricostore etc. ). Am să atașez, pentru exemplificare, un link ce conține poza și prețul celebrului galion istoric, Mayflower. http://shipmodels.ro/ro/machetele.html. Mult succes tuturor în construirea machetei!

 61. Am si eu niste intrebari:

  In cadrul Revistei Nr.1 primesti un „Ghid de asmblare”. Pe prima pagina a „Ghidului de asamblare” ( Pe verso la coperta) scrie: ~ ( … ) In plus, acelora dintre dumneavoastra care nu au nici un instrument de lucru, DeAgostini le ofera oportunitatea de a comanda o trusa de scule de baza, la un pret special. ( … )~

  Intrebarie ar fi: ” Ce contine aceasta trusa? ” ; ” Ce pret are aceasta trusa? ” ; ” Cum as putea comanda? ” si ” La cat timp dupa comanda va ajunge produsul la domiciliu? ”

  Apropo: Am citit toate mesajele postate aici. Am observat ca foarte multi va plangeti ca este prea scumpa colectia. Eu spun ca nu e si va si arat ( cum cred eu ). In primul rand o nava ca aceasta noua ( cu tot ce are aceasta , pe care o achizitionati) costa in jur de 500 lei – 600 lei, in plus pentru ca o construiesti tu cu „manuta” ta mi adaugam 200 lei , in cadrul colectiei mai primim si 100 reviste cu „Istoria Navelor” + CD-uri , toate aceste informatii nu le puteti gasi oriunde de aceea zic eu ca merita inca 400 lei, va dati seama ca cei de la DeAgostini sau chinuit sa obtina aceasta Nava de aceia le reies si lor 300 lei -400 lei. Nu vad ce este chiar atat de scump.
  Mai ales sunt 15 lei pe saptamana, deci daca stragi cate 2 lei pe zi ai facut de revista.

  Orcum zic eu ca merita sa fie Cumparata colectia.

  Multumesc.

 62. Incercati si cautati forumurile de modelism romanesti si CITITI despre ce e si cu ce se mananca modelismul. Asa va puteti face o idee ce unelte suplimentare va trebuie, puteti capata informatii despre vopsele si lacuri, puteti studia alte tehnici de asamblare, in afara de cele oferite de revista, puteti urmari topicurile modelistilor mai experimentati, etc. Oricat de mult s-au straduit cei de la DeAgostini sa fie cat mai completa instruirea cumparatorilor, sigur au mai scapat cate ceva.
  Uneltele si materialele pentru modelism, in mare, le luati de la magazine specializate, de pe net sau din orasul dvs (cautati pe internet, in romania sunt cel putin 4 magazine online de modelism static in care gasiti destule), de la magazinele de bricolaj si chimicale (lupe, smirghel, etc), de la farmacii (bisturie cu rezerve si ace medicinale si altele), de la magazine de tip DAISO (masti de protectie, menghine, perii de metal, cutting mat, etc), de la librarii (sublere si rigle, sabloane, etc), si asa mai departe. Nu pot intra in amanunte ca eu nu fac decat machete din plastic.
  Vopsele (acrilice sau emailuri), si lacuri transparente gasiti in destule varietati la magazinele de modelism. Petru baitz sau nitrolac sau diluant pentru vopsele industriale, cautati la magazinele de chimicale sau la magazine auto. Pensule de buna calitate gasiti la magazinele pentru arte plastice, insa sunt foarte scumpe (alea de calitate superioara).
  Cuttere gasiti si la librarii, insa nu sunt de calitate foarte buna. Burghie se gasesc prin marile magazine, insa daca va trebuie ceva cu diametrul foarte mic, aveti putin de cautat. Incercati si la magazinele de electronica,pentru clesti si pensete sau pentru diferite piese de schimb sau unelte electrice.

  @James

  Probabil trusa este compusa ca asta: http://www.model-space.co.uk/hms-victory (cea de mai jos, de sub lupa). Apropo, o lupa de genul m-a costat 10 euro in Italia, insa este foarte practica.
  O alta trusa: http://parcmodels.ro/p_12-piece-Boat-Building–Craft-Tool-Set-4495_1.html
  Pretul probabil bate peste 50 ron, daca nu chiar peste 100.
  Trusa de burghie si nu numai: http://parcmodels.ro/p_Rotacraft-RC18-Variable-Speed-Rotary-Tool-Kit–include-60-accesorii-4494_8.html
  Comanda se face la ei, la DeAgostini Romania. Vezi mai sus, unde scrie cu rosu, „citeste neaparat”, ca ai numar de telefon pentru comanda. Din cate am trait „dimpreuna” cu DeAgostini, ei trimit coletul ramburs (plata la ridicare), prin posta romana. Coletul te va costa PRETUL TRUSEI + 8,5 RON (taxe postale – daca coletul n-are prea multe kg; de la o limita, in sus, se taxeaza pe kg). De ajuns, in cel mai optimist mod, iti ajunge in 3 saptamani. Prietena mea a comandata acum 2 ani niste numere din 100 personalitati si au ajuns dupa 2 luni jumate. Deci asteapta-te la orice.

  Cat despre pret, ia in considerare faptul ca multi care scriu aici au deja incepute alte colectii (eu am Lumea aviatiei, Comorile pamantului, Rahan, 101 carti de citit -doar unele-, Dictionarul ilustrat de la JN, si aparitia lunara Marvel, Spiderman, precum si „sezonierele” Modelism International, Top Gun si ModelIST. Ei, punand la socoteala doar Lumea av, Com pamantului si dict ilustrat, pe care trebuie sa le iau neaparat saptamanal, am deja 130 ron pe luna); in conditiile astea mi se pare mie scumpa. Si gandeste-te ca e posibil sa mai apara curand si Insecte reale, tot de la DeAgostini, pe care o vreau. Plus Mari batalii,mai tarziu… Deci e scump 15 ron pe sapt. Daca era un numar la 2 saptamani si avea macar cu 2 piese mai multe, atunci era bine. Dar asa, eu nu am nicio perspectiva.
  Pretul final este mare, dar are putina relevanta, pentru ca e in „rate” si se simte mai putin. Aglomerarea pietei cu nenumarate colectii, in aceeasi perioada de timp mi se pare un mangement prost. Pentru ca daca ar fi scos Mari corabii, dupa ce ar fi terminat Comorile pamantului, as fi luat-o si eu. Si multi altii…
  Nu vreau sa mai intru in detalii, insa daca revista este scrisa in stilul 100 de personalitati sau comorile pamantului, nu merita nici 3 ron.
  <> Un profit de 30% e chiar foarte mare, as zice. Cred ca le iese mai putin.

  Cam atat ar fi de discutat pe tema asta. Vor fi 100 de numere, va fi O SINGURA nava, vor fi, probabil 5-6 bibliorafturi (a cate 15 reviste), care vor aparea din 15 in 15 numere sau mai des,etc. Incercati, inainte de a posta comentarii, sa cititi cu atentie descrierea pusa de Colectionarul, la fiecare colectie. Sunt convins ca nu va mai fi atatata confuzie si atatea intrebari, repetate la nesfarsit.

  Bafta la modelit 😉

 63. @pstlvictoras
  multumesc. am fost la dedeman si mi-am cumparat toate cele necesare. din pacate nu-mi place culoarea vopselei acrilice…si am mai dat si 80 lei pe toate (lac, vopsea, un cater bun, lipici, superglue si niste pensule de o calitate groaznica…pot sa le arunc. m-am uitat pe http://www.revell.ro la vopsele….dar nu stiu care nuanta ar fi potrivita.

 64. @Edelweiss
  la care nuanta te-ai oprit din cele 3 cumparate…m-am uitat si eu pe site. care mi-o recomanzi?? iar referitor la „lipiciul” Epoxy… e de 3 feluri…si nici unul pt lemn…care il folosesti? cel universal?

 65. Nu stiu ce sa va spun. 100 de numere X 15 lei = 1500 lei (15 milioane lei vechi) Cred ca gasesti mult, mult mai ieftin in comert. Si mai ai riscul de a rata un nr (nu ai posibilitate de abonament, si un nr pierdut trebuie sa comanzi ulterior, la pret mai scump decat la chiosc + taxe postale !!!)
  Eu zic ca nu merita…

 66. @Edelweiss
  am intrat si eu pe site-ul celor de revell. ce nuanta de maro ai ales? ma gandeam la wood brown. iar Epoxy de care folosesti? este pt lemn?

 67. @adana
  eu am sunat la DeAgostini si mi sa spus ca culoarea vopselei acrilice nu conteaza momentan doarece ea trebuie sa protejeze lemnul nu sa dea aspect…pe parcursul numerelor vom primi vopsea si lac , pentru a face corabia sa arate ca cea din revista

 68. pobabil ca intrebarea mea o sa para prosteasca pt majoritatea dar eu sunt curios: ei de unde isi achizitioneaza componentele astea din kit? hai sa zici ca partile din placaj si tot ce tine de lemn se pot face de ei pe banda rulanta, dar tunurile alea mici si alte detalii din metal si orice alt material care sunt unice ca sa zic asa de unde le procura? ma gandesc ca exista un kit cu toate piesele care sa se cumpere cu totul o data din prima evident la un pret pe masura, nu? as fi curios cu ce firma sau magazin de modelism lucreaza si ei. daca as sti as cumpara direct tot pachetu ca sa sar peste perioada de 2 ani si de toate astea. nu? daca afla cineva sau daca stie cineva va rog sami raspundeti borday_greuceanu@yahoo.com multumesc

 69. DeAgostini a mai avut o tentativa esuata cu mari corabii in 2005 deci pina la nr 100 se pot intimpla multe,de ce primul nr.costa 6,90ron?si restul 14,90ron?e tun DeAgostini,si apoi nu 15 milioane lei vechi Gabriel mai pune,suport specia, trusa de lucru,lacuri vopsele,bibliorafturi,scumpiri specifice lor doar a mai facut asta la jumatea drumului cu colectia ATLAS 4,90 la 6,90,tunuri specifice,deci total 22 milioane de ce inparte totul in 4 sectiuni pentru naivi care cred in 4 corabii ei vind maculatura care se afla si pe internet caci pretul corabiinor mii… este foarte mic cind le faci pe masini cu comanda numerica, adica mii de buc pe zi in rest, prin urmare si asa deci azi am vorbit despre greci…..

 70. MAI OAMENI BUNI INTELEGETI CITITI MAI BINE
  ACEASTA COLECTIE ESTE IMPARITA IN 4 SECTIUNI FIECARE CUPRINZAND 25 DE NUMERE
  DECI NUMARUL GALION NU ARE 100 DE NUMERE ( LOL ) ARE 25 DE NUMERE.TOATA COLECTIE MARI CORABII ARE 100 DE NUMERE
  GANDITI SI VOI INAINTE SA SCRIETI MA REFERE LA CEI DE PE PAGINA 1

 71. Am si eu o intrebare daca puteti sami raspundeti……de unde ati luat vopsea acrilica …lac acrilic..aracet pt lemn…dar nu de pe internet,din magazin normal cum ar fi dedeman etc……va rog ajutatima..nu gasec nicaieri :((

 72. salutare la toata lumea.toata afacerea asta nu merita 1500 ron eu zic ca nu merita aruncati banii asa usor cineva castiga bine din treaba asta ,va recomand sa luati o corabie gata facuta ca e mai ieftina cu mult ajunge la juma de pret ,la pretul de 15 ron de la al doilea nr eu zic ca trebuiau sa dea toate cele necesare pt asamblare fara nici un comentariu ,bafta pt cei ce incearca si si nervi de otel

 73. Sa o iau …Sa nu o iau…
  Nu stiu sigur daca merita sau nu…
  La palatul copiilor – am fost la aeromodele , iar la grupa de avansati faceau si barci , corabii , etc. Dar pentru a ajunge acolo trebuie sa treci mai intai prin aeromodele , un platesti materialele + 8 concursuri sa treci la avansati , apoi mai costa si nava cand ajungi la avansati.( clasa a 9-a + porneste direct de la avansati ).

 74. @James
  Nu prea cred ca merita, poate la 10 lei numaru ar mai merge dar 15 e prea mult, ori 100 de numere iasa 1500 de lei o corabie care mai trebuie sa o si asamblezi si daca nu te pricepi cat de cat la navomodelism nici nu vreau sa stiu cum iasa. La pretu primului numar mam bucurat dar am renuntat cand am vazut cat ma costa mai departe.

 75. Initiativa este buna. Insa din cauza unor chestii incerte pe care nu le-am inteles nici dupa ce am citit chiar si comentariile celor ce au postat inaintea mea, consider ca este dreptul si datoria mea de cumparator (adica cel care da banul si teoretic conform sloganului ,,Cumparatorul are intodeauna dreptate”) sa cer celor de la DeAgostini sa dea informatii explicite cu privire la :
  1. In cate numere se distribuie intregul Galion. 25 sau 100 ,nu conteaza numarul ,important este sa se specifice clar si consumatorul sa fie bine informat.
  2. Care este adevaratul motiv pentru care nu se face abonament?
  Personal am unele consideratii de facut:
  – este suficient un numar de 25 de reviste pentru un model .
  – revista sa se limiteze strict la modelism
  – sa puna in kit mai multe piese si componente ale modelului .
  – sculele, cleiurile ,lacurile si vopselele ,etc., un modelist pasionat le gaseste in comert la preturi mai mult decat rezonabile sau le are deja. Informatiile despre achizitionarea lor ,marca si tipul, le puteti da in instructiunile de montaj.
  Acestea fiind zise astept un raspuns clar de la DeAgostini si sper ca sugestiile celor ce au scris si postat aici sa fie luate in consideratie , Sper ca aceasta intiativa sa fie una serioasa si nu o simpla afacere ,,Made in Romania” de tipul sa-i prostim pe prosti. Cu respect.

 76. nu stiu ce sa cred o 100 de numere pe corabia asta mai oameni buni nu avem cum sa facem o corabie din o 100 de nr. si apropo sunt patru bibliografturi nu cinci nuici sase in care se imparete in 25 de nr.

 77. Ma simt ca Don Quixote, iar cei care o tin pe a lor cu 25 de numere sunt morile de vant. Din pacate o sa fiu invins, dar incerc in continuare. SUNATI MA LA DEAGOSTINI SI INTREBATI!!! – 0214010888 – Si ganditi logic: daca primesti 3 scandurele in fiecare numar, iar aia e ditai corabia cum naiba sa ai toate piesele in 25 de numere??? Ca fapt divers: in Rusia au aparut deja 55 de numere si toate piesele furnizate pana acum sunt pentru acel galion. Iata si un link (gasit pe cartula.ro): http://www.ship.deagostini.ru/forum/viewtopic.php?f=7&t=300 .

 78. @Nori
  lipici îţi recomand Bic fluid – lemn şi poate şi metal – disponibil la unele magazine de birotică; lacuri şi vopsele, cum ai zis, găseşti la Dedeman, Baumax, Obi, trebuie doar să cauţi 😀
  Romanov, ai dreptate cu morile de vânt 😀 nu mulţi pricep negru pe alb, asta e

 79. Buna.Am si eu o intrebare:cum se numeste unealta aceea care are forma unei pompe si la ce este folosita?In Rusia a aparut in nr. 25.Astept un raspuns.

 80. Si eu intelesesem 25 de numere per corabie dar uitandu-ma din nou pe reviste,cred ca aveti dreptate. 100 saptamani pentru a face o corabie? Mi se pare exagerat de mult. Cine are rabdara 2 ani doar ca s-o cumpere? Sa nu mai spun de pret…calculul facut de James nu prea tine,eu unul nu vreau revistele ci doar nava si instructiunile de asamblare.Stiu ca la pretul asta e posibil sa cumpar 2 corabii gata montate dar unde mai e farmecul… Grea decizie,sa incep sa cumpar ceva ce ma va face sa astept 2 ani zilele de joi si sa dau (chiar si in rate) 1500 iar in final e posibil sa fie totusi un fiasco din multe cauze.

 81. @Tommy
  Asya daca n-ai alta ocupatie… Modelismul nu e pentru oricine si ar fi absurd ca DeAgostini sa se astepte la vinzari record. Pentru un om care n-are o inclinatie in directia asta, 60 de lei pe luna e mult pentru un moft care va ramine undeva, intr-un raft, alaturi de tone de literatura rasuflata, vinduta cu ziarele drept marile carti ale lumii, alaturi de pseudo-enciclopedii, carti pentru copii la care coperta e mai groasa decit continutul etc.

 82. Oameni buni, as vrea sa semnalez faptul ca in Constanta este o intreaga nebunie cu aceste colectii foarte interesante si foarte utile, de altfel… Alerg de mai bine de o saptamana sa-mi gasesc o „pila” la un chiosc de ziare pentru a putea cumpara si eu Mari Corabii si cand in final am gasit, mi s-a cerut 18 lei pe numar.
  Adica, pretul nu este nici pe departe 1500 lei ci poate ajunge chiar la 2000 lei oricum ai da-o. Daca le comanzi prin posta platesti transportul iar daca le vrei de la chiosc dai spaga de rigoare in fiecare saptamana.
  Nu stiu in alte orase cum se prezinta situatia, dar la Constanta e mafie. Cei de la Deagostini trebuie sa gaseasca o solutie pentru aceasta problema pentru ca altfel multi doritori vor fi descurajati.
  Ce sa mai zic … Nu mai suport tara in care traiesc!!!

 83. @ M : Suna si tu la numarul ala din revista (l-am scris si eu mai sus) si spune-le despre aceasta problema. Daca poti da-le si adresa chioscului. Oricum nu te complica prea tare (gen reclamatii oficiale, O.P.C, etc.), nu merita efortul. Sfatul meu e sa renunti la colectie daca situatia nu se rezolva. Daca DeAGOSTINI nu e in stare sa controleze distribuitorii atunci arde-i prin refuzul de a cumpara revista.

 84. acum (09-02-2011ora 10.05 ) am sunat la deagostini.
  100 de numere pt 1 galion.
  adica 1500 lei pt 1 corabie.
  exagerat de mult, atata timp cat sunt kituri cu 100-500lei.

 85. Salutare all. Azi am achizitionat nr. 2 de la Mari Corabii si am sesizat deja o greseala la una din piese. Mai exact: la jumatatea din puntea inferioara piesa PPL nr.6 nu este identica cu cea din nr.1 si cum arata ca trebuie sa fie in revista si in nr.2, precizez faptul ca nu este doar in cazul meu. Ma rog sa existe o rezolvare decenta a celor de DeAgostini si sa se tina cont de ca in acest „ultra-mega-puzzle” care va rezulta o frumoasa corabie se incepe stangaci de la nr.2 eu nu vad bine asta pt. viitor. Astept un raspuns si imi cer scuze daca nu am inteles eu bine.

 86. ObY :
  Salutare all. Azi am achizitionat nr. 2 de la Mari Corabii si am sesizat deja o greseala la una din piese. Mai exact: la jumatatea din puntea inferioara piesa PPL nr.6 nu este identica cu cea din nr.1 si cum arata ca trebuie sa fie in revista si in nr.2, precizez faptul ca nu este doar in cazul meu. Ma rog sa existe o rezolvare decenta a celor de DeAgostini si sa se tina cont de ca in acest “ultra-mega-puzzle” care va rezulta o frumoasa corabie se incepe stangaci de la nr.2 eu nu vad bine asta pt. viitor. Astept un raspuns si imi cer scuze daca nu am inteles eu bine.

  Le-ai suprapus? Trebuie sa fie in oglinda deci identice.

 87. Le-ai suprapus? Trebuie sa fie in oglinda deci identice.

  Evident ca le-am suprapus si le-am verificat pe toate partile, si cea din nr doi este diferita cu un minus de material, lucru care eu nu il vad bine, la experienta mea tehnica o vad rezolvata doar din mini blanitele care se vor lipi pe punte complectand acel minus dar in revista din nr.1 unde arata piesele din nr.2 vizual nu corespunde.
  Inca o data mentionez faptul ca daca am dreptate cu aceasta eroare vreau sa va spun ca bani mei si ai vostri pt. achizitia numerelor nu au defecte, erori….. maine voi suna la DeAgostini sa vad raspunsul am sa va comunic raspunsul.

 88. astazi am achizitionat numarul 2 al revistei si m-am uitat pe dvd-ul de asamblare al galionului….o adevarata capodopera …si rabdare cat cuprinde…pentru cei mai putin experimentati in ale modelismului , pe parcursul asamblarii s-ar putea sa ne iasa altceva..vreu avion sau vreo moara ceva :)))
  Nu fiti descurajati …mai avem 98 de numere

 89. Ati reusit sa deschideti dvd-ul de la numarul doi? La mine nu merge si am incercat deja pe doua calculatoare. Cum fac rost de un altul?

 90. …. am cumparat si eu numerele aparute pana acum … eu nu am mai facut o macheta de vreo 4 ani , inainte de asta aveam o pasiune pentru Kiturile Revell am cosntruit in catva ani vreo 30 de modele dintre care un singur vapor ( Tirpitz ) , realizarea vaporului respectiv a fost cea mai grea incercare , am lucrat vreo 75 zile (in medie 2-4 ore pe zi ) , imi place sa cred ca am ceva experienta in modelism … Am vizionat aseara DVD colectiei , NU O SA FIE USOR !
  Cunosc foarte multa lume care a cumparat revista si vrea sa construiesca macheta , am pus un pariu , eu sustin ca din cele 6 persoane pe care le cunosc eu minim 3 nu o sa duca constructia pana la sfarsit . Tind sa cred ca pronosticul meu este valabil si la o scara mai mare …….. nationala ?
  Nu vreau sa descurajez pe nimeni , Nu vreau sa discut despre pretul final , vreau sa va ganditi bine inainte de a cumpara produsul ca nu exista cale de intoarcere si nu va puteti permite sa aruncati pe geam cateva sute de lei ( asta depinde la ce numar va opriti) , un coleg ma intrebat cu Rautate ” si ce propui ? ” eu propun sa cumparati primele 4 numere ( cred ca e suficient ) si sa va apucati de treaba ca sa vedeti cum va reactioneaza organizmul si starea spirituala la activitatea asta ….. si luati decizia dupa acesta experienta ( va costa 52.00 lei ) , este un pret rezonabil avand in vedere ca aveti sansa sa descoperiti un Hobyy !

  Lipsa de experienta , se poate compensa cu rabdare ( si googel + forumuri ) ….

  sper ca sa reusim cu toti sa terminam macheta . Desi timpul liber este un lux , poate ne mai auzim pe forumuri .

  P.S. inainte sa ma apuc cred ca totusi imi fac niste analize , sa vad ce zic medici ca 2 ani tutusi e o perioada lunga

 91. @ObY
  Imi pare rau daca e asa. Spre norocul meu, la mine, sunt identice.
  Ai dreptate insa daca o iau cu greseli inca de la nr.2
  cine stie ce mai apare pana la o numarul o suta.
  Sunt curios si eu ce o sa-ti raspunda Deagostini.

 92. buna.Daca a cumparat cineva trusa de instrumente de la Deagostini, as vrea sa stiu si eu ce contine si cat a dat pe ea si daca se merita(daca sunt de buna calitate sau de proasta calitate)?Astept un raspuns cat mai rapid.

 93. mam uitat si eu pe siteu din rusia si am vazut k la numarul 25 primesc si pin pusher-ul pentru cuie…stie kreva dak o sa nil dea si noua?da nu prea cred..

 94. Azi am sunat la DeAgostini la prima ora 10.02, cred ca am sunat primul, am vorbit cu o doamna si i-am explicat problema mea cu piesa defecta ppl nr.6 din nr.2 si am primit urmatorul raspuns: sunati saptamana viitoare pe joi dupa orele 16 si o sa va punem in legatura cu o persoana de specialitate pt. detalii……… Ticul profesional m-a facut sa insist cu un telefon mai tarziu ora 16 si am primit urmatorul raspuns: lasati-mi adresa si numele si o sa va trimitem noi piesa buna, am intrebat daca au mai sesizat si alti asta si mi sa raspuns cu da.
  Consider decenta rezolvarea celor de la DeAgostini. Am sa va comunic daca o sa primesc piesa.

 95. mai..intradevar e trist…ca sunt 100 de numere pt o corabie…2 ani e cam mult de asteptat…sincer…mie imi este „frica” de alceva…: scrie undeva daca ati citit…ca deagostini poate intrerupe oricand publicarea acestor reviste pe piata…ce te faci daca ajungi la nr 25-50 dai si o gramada de bani…si surpriza…este scoasa de pe piata…ar fi cam trist…si nu imi mai amintesc bn…dar va aduceti aminte ca acum vro 5 ani cred…a mai fost pe piata romaneasca o serie de reviste tot de la deagostini daca imi amintesc bn..cu acesi sau o alta nava…ideea e ca nu imi amintesc sa fi vazut decat cateva zeci de nr…nu cred ca au difuzato pe toata…probabil ca nu se cumpara …ar fi pacat sa se intample asa din nou…sper doar sa apuc sa o construiesc …

 96. Cine ne garanteaza ca pana la numarul 100 nu se scumpeste sau daca li se trezeste lor sa nu o mai publice?pe mine cine ma despagubeste?ca raman cu nite lemn care pot sa-l bag pe foc nu mai am ce face cu el apoi!deci?nu mai spun ca la 15 lei e totusi destul de scump adica 60 de lei pe luna e un abonament la utilitati in casa de care te folosesti plus timpul tau alergatura si munca!asta e un hobi mai mult!dar in ciuda pretului oare sunt seriosi si o sa publice totul asa cum trebuie?lamuriti-ma sa nu mi para rau ca am cumparat pana acum degeaba!

 97. eram asa entuziasmat cand am vazut reclama si am cumparat primele 2 nr.ale revistei….dar,parerea mea este ca nu merita!DELOC!ganditi logic 2 ani pai in 2 ani de zile nu se stie ce se va intampla daca dupa numaru 50 li se trezeste lor ca ar fi bine sa fie 30 de lei revista unde ajungem?cine ne garanteaza increderea?sasa este un pret destul de mare chiar foarte mare si in 2 ani de zile sa stai zi de zi cu stresu pe cap dute – cumpara strange asambleaza…se mai rupe cv sau nu-ti iese ce faci?nu este corect sunteti cam hoti imi pare rau dar ar fi bn sa o mai ieftiniti umpik…undeva la 10 lei saptamanal mai merge dar asa….ma las si mai mult de 70 la suta se vor lasa!o sa vedeti!sper ca cineva sa citeasca si sa inteleaga!

 98. mai…poate e asa …poate nu…ideea e doar sa le vanda in continuare..asa cum sunt scumpe sau nu…eu personal sunt pasionat de modeling si sincer si la pretul ala…tot as luao..pt ca sti cum e..nui dai pe toti deodata ca sa simti la buzuanr…este in „rate” saptamanale…tot e mai bn…dar cum am zis numai sa le dea in continuare…sincer.,,….daca sar ajunge pe la un nr mai avansat…25 sau asa si ar renunta..ios mas interesa si chiar ias da si in judecata…pt ca totusi e o investitie pe termen destul de lung…

 99. @Iceman
  :)) Ai idee macar cam cat te-ar costa cheltuielile de consultanta, judecata, etc., tu versus o firma internationala? Nu o sa fie cazul, zic eu. Pana acum, cu toate temerile si toate scenariile apocaliptice, DeAgostini a terminat toate colectiile (sper sa nu ma insel). Asa se agita lumea si la Lumea Aviatiei, ca nu se cumpara, ca n-o sa iasa decat 10 numere, etc., insa uite ca saptamana trecuta s-a implinit un an de cand apare saptamanal, la fel si la 100 de personalitati, la fel si la Comorile pamantului (pe care inca o pot anula, desi este foarte putin probabil). Studiile alea de piata au si ele un rol. Faza e ca, probabil, isi dau si ei seama ca la Mari corabii nu e ca la Comorile pamantului: daca intrerupi, macar ai ramas cu niste esantioane si niste fise; aici treaba e mult mai complicata, pentru ca fiecare numar are legatura cu altul. Similar se intampla si la Lumea Aviatiei.
  Diferenta mare pe care o face Mari corabii in domeniul acesta al publicatiilor saptamanale este ca impune cumpararea intregii colectii. Daca la Comorile pamantului se poate renunta oricand, urmand sa ramai cu cate pietre ai luat, la corabii nu se poate, decat daca-ti convine sa ramai cu un schelet mai mult sau mai putin complet. Si cred ca 95%,cel putin, din cei ce s-au hotarat sa cumpere colectia, la inceput, au facut-o cu gandul ca o vor cumpara INTEGRAL, ca, pana la urma, se cumpara pentru corabie si mai putin pentru revista. Ca multi vor renunta pe parcurs din motive de plictis/nervi/bani/etc., asta e alta problema. Targetul propus de DeAg va fi fost atins: un numar consistent de „abonati”, care vor ramane fideli pana la capat.
  Nu sunt un avocat al celor de la DeA, insa trebuie sa-i dam cezarului ce-i al cezarului: pana acum nu cunosc nicio publicatie de asemenea tip, scoasa de ei si la care au renuntat subit. Corectati-ma daca gresesc…

 100. deci pana la urma ce ma sfatuiti sa fac sa continui sa o cumpar?daca se va scumpi?ce facem?pna la urma ori cu 15 lei pe saptamana ori fara tot saracu ala sunt!daca nui dau pe asta ii beau sau ii fumez si tot nimic nu fac!

 101. pai cum zice alin k dak se vor lasa 70 la suta din cei care cumpara atunci e posibil sa ramanem cu niste lemnutze pentru foc

 102. Salut, si eu m-am hotarat s-a cumpar revista. Cei care tot fac calcule pe aici, nu cred ca au ce face acasa: 15 x 100 de numere = 1500 Lei. De parca ii dai pe toti odata. Am vazut chituri de lemn de vanzare pe net, pe la 800 lei, si era mult mai mic si mai putin detaliat, si cine da 800 lei banu’ jos? Asa cate 15 lei pe sapt. nu cred ca se simte chiar asa. Pe tzigari nu va mai vaitati cati bani dati… eu zic ca merita. Si chiar daca dureaza 2 ani, galionul trebuie facut incet si cu rabdare, altfel nu iese nimic. Si daca nu ai prea mult timp liber, e bine, ca construiesti putin cate putin la el.
  Salut.

 103. om trai si om vedea 😉 asa este cel mai bn…si sa speram…noi romani ne pricem de minune la asta..si vb aceea ..daca la rusi a ajuns deja la nr 25…la noi dc nu ar ajunge?

 104. salut colegi …. am sa cumpar si eu colectia … ma bazez pe seriozitatea firmei am studiat pe net este o corporatie destul de serioasa si pana acum nu a dezamagit pe nimeni ……
  Eu sincer sper ca cei care dupa cateva numere cumparate de curioazitate …. vor merge pana la final cu realizarea machetei ….o sa gasim o solutie sa ne ajutam intre noi .
  Cu cumparatul de ustensile eu zic ca inca este prea devreme mai asteptam un pic sa maia apara cateva numere , din cat am vazut eu nu o sa fie prea dificil de achizitionat si nici scump nu o sa fie , o sa ne transmitem aici pe forum eventual experientele noastre unu la altu cat sa nu facem aceleasi greseli sau sa nu cheltuim mai mult decat e necesar .

  Nu stiu e kit de unelte ne pot oferi cei de la DeA , daca e gratis atunci e fantastic 🙂 daca e pe bani trebuie sa verificam cat ar costa sa il cumparam separat de altundeva . asi avea o usoara pretentie ca la bani astia sa ni se dea absolut tot e e necesar dar asta nu cred ca se poate .

 105. Salutare! E bine sa putem tine legatura cu totii (ma refer la colectionari) si sa expunem din experiantele in „galiomodelism” (ce cuvant am scos :))))

 106. Problema nu ar fi cei 1500 lei , problema cea mai mare e ca doar dupa 2 ani il termini, dupa ce umbli dupa numere in fiecare saptamana. Mi se pare ireal.

 107. @Ciprian
  In principiu sunt de acord cu Ciprian. Totusi pretul este putin cam mare. Un kit de talia asta de la producatori de renume este de aproximativ 900-1200 ROn sau asemanator (si e vorba despre kituri de la Corel, Amati …) Mai este si dezavantajul asteptarii si mai ales al nesigurantei ca va aparea tot kit-ul
  Este insa adevarat ca timpul de lucru pentru un asemenea model este de circa 1-2 ani, iar explicatiile din brosuri si din DVD-ul din nr 2 sunt foarte bune. Experianta mea de modelist de ani de zile, spune ca ceea ce s-a livrat pana acum in cele 2 numere este OK.
  Revista est destinata mai mult celor pasionati, modelistilor sau viitorilor modelisti.
  Cred ca cei care fac reclama trebuiau sa anunte asta foarte clar, si atunci nu mai erau atatea probleme si nemultumiri

 108. Salve! Si eu sunt hotarat sa cumpar pana la capat aceste numere in speranta ca se vor publica. Eu aproape am terminat o corabie de la Revell (din plastic) si anume HMS Victory. Mentionez ca e prima data cand fac asa ceva si sunt foarte incantat. Va doresc succes tuturor si sper sa ne ajutam reciproc in realizarea acestui galion 🙂

 109. Cristikc – Unde gasesc informatii despre navomodelism? Este un forum specializat? Am sa caut si eu sa vad ce gasesc despre navomodelism dar mi-ar prinde bine si informatiile date de cunoscatori. Multumesc anticipat!

 110. Singura problema care se ridica este problema seriozitatii firmei..vor duce treaba pana la capat? In rest..rabdare am..de bani fac rost..experienta o acumulez in timp (am 2 ani la dispozitie :)) )

 111. cristikc…legat de pret…este mare si nu…pt ca cu cat este mai minutios si mai detaliat este mai scump…am vazut asemenea galilee de marimea acestuia…cu pret intre 3000-7000 de euro…ieftine nus…mai acesibila mi se pare aceasta de la revista decat una care costa ft mult..si nici nu este facuta de mine…mai mult conteaza pt fiecare din noi..faptul ca noi am facut-o…e ceva frumos care o sa iasa de pe mainile nostre…si asta o poate spune orice modelist…asta este adevarata pasiune…sa te mandresti cu ce iese de pe mainile tale

 112. Salutare tuturor. Eu am inceput sa cumpar colectia si chiar astept cu nerabdare urmatorul numar. Totusi am si eu o intrebare: voi ati inceput sa liptiti toate piesele? Eu m-am gandit ca o sa le fac pe toate o data. Voi cum procedati?

 113. Salut, am de gand sa cumpar si eu colectia pana la capat desi nu sunt convins ca va fi un ” drum ” fara probleme…ca doar asta e Romania nu ?:)
  Experienta in modelism nu am, dar vointa ar trebui sa ajute la ceva ! 🙂
  Succes tuturor si ne mai „auzim” pe aici .

 114. Salutari tuturor! Sunt si eu nou in bransa si m-am paucat de construirea acestui galion pentru a-mi ocupa timpul si a face ceva productiv.
  Dupa primele doua numere am insa impresia ca puntea inferioara nu se va aseza bine. Am asezat cele doua sagmente pe suporturi si puntea nu continua linia navei; la piesa numarul 5 am un spatiu de cel putin un centimetru daca incerc sa o indrept (sa fie paralela cu piesa 1). Daca o las asa se formeaza un unghi destul de mare si sunt sigur ca nu se alinia bine cu restul pieselor. A mai intalnit cineva probleme pana acum? Eventual faceti o mica verificare si vedeti daca se aliniaza bine puntea pe suporturi

 115. Buna tuturor!

  Pt.Radu550: pt puntea inferioara ca sa fie la acelasi ivel se va livra , cred ca in nr.3 sau 4, niste traverse, daca le spun bine, si ele se vor lipi transversal cea ce va aduce puntea la acelasi nivel cu a doua „rama”.
  Nu stiu voi ce ati ales pentru vopsit, dar eu am ales prima data vopsea acrilica, asa cum se spune in revistra dar am fost dezamagit de rezultat, iese un chici, dar am ales o lata varianta care a dat un rezultat de caliate, si anume: am folosit bait pe baza de apa de culoarea stejarului, am dat 3 straturi dupa care am dat 2 straturi de lac pe baza de apa.
  Ce a iesit, este exact cum este exmplificat in revista cu indicatii.
  Daca observati bine cel care vopseste foloseste ceva asemanator cu baitul si nici decum vopsea acrilica.

 116. @radu550
  Da eu am intalnit o problema simila da este vb. depre piesa ppl nr. 6 nu corespunde cu piesa ppl nr. 3 trebuie sa fie identice, vezi in revista, ppl nr. 6 este cu un minus de material fata de ppl nr.3 . Se poate rezolva dar trebuie sa suni ei relatii cu clienti si sa explici problema ta, le lasi nume, adresa si mie mi-a promis ca o am in 2 spatamani. Succes

 117. in revista deasupra numarului de telefon scrie ca editorul isi rezerva dreptul de a intrerupe sau prelungii aparitia revistei!deci in orice moment poate sa o intrerupa!de asta imi este frica in rest as fi incantat sa construiesc acest galion!

 118. Tot in revista sau in ghidul de asamblare scrie ca garanteaza completare colectiei.. asa ca mergem la noroc 🙂

 119. Nu imi dau seama ce vopsea trebuie folosita.daca poate cineva sa imi dea un sfat il accept cu placere.ma refer la vopseaua aia pt coaste.multumesc anticipat si o zi buna!!!

 120. @Alin
  Asta scrie cam pe toate publicatiile de gen. E „disclaimer”-ul clasic. Adica te pune in garda, in cazul in care, din varii motive, editura nu mai poate continua colectia, tu ai fost informat si ai luat la cunostinta de acest lucru, cumparand revista pe propria raspundere.
  Eu zic, totusi, sa nu-ti faci griji. Nu inca…

 121. Salve,
  Eu inca nu am inceput sa „imbin” pentru ca inca ma gandesc cum sa fac cu vopseaua/lac. sa dau sa nu dau? am vazut ca tipu din film si mi se pare ca si in instructiuni zice ceva de genu ca se da cu smirghel peste sa se elimine deformarile. Ne mai lucrand in „domeniu” nu pot sa nu ma gandesc ca n-am facut nic daca dau cu vopsea si dupaia cu smirghel. Si de unde cumpar las si vopsea si ce e ala „bait”?
  Multam

 122. DEJA AL TREILEA NUMAR NU SE MAI GASESTE S-AU ADUS MAI PUTINE LA CHIOSCURI.PROBABIL VOR BANI PE COMENZI .SPER SA SE REGLEMENTEZE.

 123. Salut azi mi-am luat ultimul numar, nr.3, si am constat ca piesele sunt disproportionate, cand incerc sa pun puntea… imi sta stramb. Locasurile de fixare a puntii nu sunt in linie dreapta.. sunt decalate. Voi aveti la fel sau numai mie mi se intampla?

 124. sunt foarte dezamagit de perioada lunga de aparitie si de ce nu de pretul destul de piperat
  obtinut la final ,faza cu stinghiile prinse cu cuie si apoi acoperite nu mi se pare deloc profi
  stau sa ma gandesc daca merita ??? sunt pe piata chituri mai ieftine sau mult mai complexe
  la banii astia

 125. @razvan
  PUNTEA SE ASEAZA INCEPAND CU NR 4. deoarece incepand cu nr 4 vom primi niste scanduri care se aseaza intre coaste,fapt ce duce la centrarea corabiei,nu incerca sa asezi puntea inainte, deoarece este instabila si poti fisura intregul schelet, te rog sa te uiti in ghidul de ansamblare , acolo iti explica mai detaliat

 126. incepand cu nr.2,au aparut si problemele:nr.2 si 3,au aparut intr-un tiraj de doua ori mai mic ca nr.1.o fi politica firmei?eu nu am prins nr.2 si acum astept,poate il primesc prin posta.am sunat la telefonul recomandat si mi-a raspuns o fatuca,care nu cred ca stia nici cum o cheama, ce sa mai dea si relatii.oricum,din ce am inteles de la cei cu distibutia,in cele100 de numere,vor fi 4(patru)corabii,cam 25 nr./corabie(revista se numeste „MARI CORABII” nu „O MARE CORABIE”) si asta schimba putin socotelile,nu?eu abea astapt sa vad ce va fi de la nr.4 incolo.

 127. Salutare. eu nu sunt colectionar insa mi s-a parut foarte interesanta ideea si mi se pare o provocare si o sa o cumpar pana la capat revista si o sa fac aceasta macheta, o sa bag la fav acest site si cand o sa am vreo intrebare o sa apelez… numai bine

 128. Salut, am luat și eu azi nr. 3. Nu am fost prea încântat de biblioraft, mai exact de modalitatea de prindere a revistelor. Pur și simplu stau prinse cu 2 bețigașe de plastic care la cea mai mică neatenție se pot rupe, plus că revistele nu stau fixe în biblioraft. Piesele sunt ok, par drepte și bine conturate. Aștept cu nerăbdare nr.4. 😀

 129. Sal is din Bacau.Eu va sfatuiesc sa cumparati in continuare este o revista interesanta din punct de vedere in construirea machetelor.Eu o voi cumpara in continuare…….dar daca stiti cam pe la c numar da catarg?AAAAA si maia poti da comanda la nr 3 dar cred ca costa ceva mai mult.

 130. Am observat deasemenea că după nr.4,vom primi al doilea ghid de asamblare şi aţi observat şi voi că deja începe să capete contur..Mă refer la primele 4 nr.

 131. @ maria: Încearcă la mai multe chioșcuri de ziare și dacă nu găsești vorbește cu persoana care vinde să mai dea comandă de alte numere (pt că se poate) și zii ca de acuma să iți păstreze la fiecare ediție un nr. 😛 Eu am noroc că orașul în care stau nu e chiar atât de mare și pot găsi la orice ora a zilei! 😀 + că dacă mă vede că tot vin la ei să cumpăr, îmi păstrează și fără să îi zic. Succes! 😀

 132. @Andrew
  Andrew, nu ai prea luat de la DeAgostini să-nţeleg; nu vreau să fiu rău, dar toate colecţiile de la ei au acest gen de biblioraft – mă refer aici la colecţiile care sunt gen broşură (vezi Enciclopedia Britanica) – iar „micile neatenţii”, deşi sunt inerente unei citiri intense a revistei, pot fi evitate cu o mai mare grijă şi o lecturare a lor înaintea plasării în biblioraft.

 133. salutare…o idee pt la sfarsit…panzele inmuiate in tus negru, apoi cu o matrita(pe o coala decupat insemnul piratilor) si dat cu alb (vopsea sau corector/pic)…in loc de steaguletele care se dau in revista….aaaa, cum ar iesi? …black pearl :))

 134. mie nu mi se pare scumpa doar k dureaza prea mult pana va fi complta..2 ani e cva oricum a mai ramas 1 an si vreo 9 luni :))

 135. *mi-a placut aia cu analizele la doctor, doi ani… e mult , poate se mai gandesc…
  *e mai greu cu cei care nu vor sa inteleaga : galionul = 100 numere . (punct)
  *pentru o mai buna asamblare , asteptati macar 4 numere ca sa va apucati de treaba, mai ales cei care nu aveti experienta , mai invatati intre timp de la altii , chiar si din greselile lor…
  *ptr cel care nu are PPL6 ca PPL3, ia-ti un traforaj…
  *pretul nu putem sa-l calculam acum la inceput , vom vedea la final…
  *eu unul sper sa termine ce au inceput , poate scurteaza timpul la jumatate (cu mici sperante), si sa ne mandrim la final cu ce am realizat
  SUCCES !!!

 136. am o problema cu cd-ul venit cu revista.il bag in unitatea calculatorului,dar nu apare nimic..am incercat si pe alte calculatoare dar imi da o eroare si nu vrea sa il citeasca.ce pot face in aceasta situatie???ma poate ajuta cineva??

 137. SALUTARE… OARE MAI GASESC NUMARUL 3 PE LA CEVA CHIOSC IN CJ? CINE IMI POATE SPUNE? PLSSS… MLTUMESC ANTICIPAT

 138. @Ionu
  Salut Ionu. Ai dreptate. Nu prea am cumpărat nimic de la ei, mai ales un biblioraft… deși încerci tu să mă convingi că laptele este alb eu tot rămân la ideea mea ca biblioraftul putea fi realizat cu mai multa gândire. Dar nu asta e important. Urez tuturor celor care s-au implicat în acest „mic/mare proiect” să reușească să-l ducă la bun sfârșit! 😀 Nu de alta dar e păcat de bani. Succes tuturor. 😀

 139. Salutare tuturor. Am inteles din filmuletul de pe CD ca suportul vaporului il vom primi pana in primele 11 numere. Eu zic ca abia in acel moment ar fi cel mai indicat sa te poti apuca de lucru.
  Ce eram curios pana in clipa in care am vazut in linkul de la ionutzu, ciocanul cela pneumatic pentru cuie mici. Dar am observat ca il primim cu numarul 25.
  Pana una alta, am pungulitele cu bucatele inca nedesfacute, astept momentul prielnic cand o sa ma pot apuc de ele. Dar parca cu cat astept mai mult cu atat ma tachineaza mai tare. Ma gandesc ca multi dintre voi ma inteleg. 🙂
  Bafta tuturor.

 140. Nu incepeti constructia galionului pana nu ne dau suportul pe care se construieste..parerea mea.. 🙂 Defapt puteti face puntile. 😛

 141. salut la toata lumea…
  din ce am citit aici am vazut ca unii se plang de cine stie ce probleme legate de piese. eu pana acum nu am sesizat nici o problema la piese.
  singura problema, nu prea mare pentru ca sincer nu ma prea incurca cu nimic, este ca dvd-ul meu nu are sunet. adica porneste si merge bine atat doar ca nu se aude nimic. si nu e de la codecurile instalate pe PC sau de la programul cu care il deschid. a mai patit cineva asa cu dvd-ul sau???

 142. salutare tuturor
  miroase a prosteala de la primele 3 numere, chiar daca s-ar opri acum din publicarea acestei corabii, tot teapa se numeste, banii dati, astia multi putini, nu ii mai primeste nimeni inapoi…de ce spun asta?, am inceput constructi si….:
  1. lemnul a inceput sa se curbeze dupa vopsire
  2. la nr 3, sipcile nu sunt suficiente ptr a acoperi puntea, iar „bucata in forma de potcoava” :)), este mai mica decat celelalte si decat iti arata pe DVD si in revista
  3. in reviste se specifica faptul ca poti suna la ei, iar un „mare specialist” iti sta la dispozitie cu orice informatie si ajutor de care ai nevoi, dar practic, nu il gasesti decat joi intre orele 16:00 si 18:00, asta daca prinzi linia libere, sau daca iti mai raspunde cineva
  4. nu scrie in nici o revista si nici in DVD nu specifica faptul ca, nu tre sa te apuci de constructie dupa nr x, y sau z, dar fara nr 4 nu poti pune puntile…ptr cei care nu au fost atenti la acest lucru (printre care si eu), au mai luat o alta mica teapa de la estia
  stau si ma intreb, daca nu cumva pe la nr 30 (daca se va ajunge acolo), vom cumpara panzele, sau catargele, iar peste un an si 6 luni, cand tre sa le montezi sa mai fie si strambe……
  trageti voi concluziile…..

 143. @Utzu, eu cred ca sunt printre cei putini care nu am avut probleme cu DVD. Ai incercat pe alt pc?
  Astazi apare numarul 4, sper sa-l pot prinde inaintea altora. Mi-am luat toate masurile necesare. :))

 144. nu va merge DVD ul pt. ca aveti targi de calculatoare va zic eu!citest tot felu de bazaconii p forum si nu mi vine sa cred cat de „intelectuali sunt unii” scrie mare si frumos si in revista ca autorul isi propune REALIZAREA GALIONULUI IN 100 de numere plus ca au explicat o gramada inainte acest lucru pe forum insa…tot apar oameni care spun ca in in 100 vor fi 4….etc….sau de unde pot cumpara revista numarul nustu care….scrie in carte pt imformatii sunati la numaru………ala de acolo ce e asa greu?

 145. @Rudy, am incercat si pe alte calculatoare si acelasi rezultat.
  @Alin, „targi de calculatoare”??? tin sa te contrazic. in ceea ce ma priveste am un PC nu bun, foarte bun. poate cu mult mai bun decat iti permiti tu, asa ca…nu te baga in oala daca nu cunosti. poate ca la altii acesta sa fie motivul, insa nu la mine. si nu cred ca sunt singurul.

 146. salutare, am fost acum la taraba de ziare de unde cumpar eu de obicei si nu am gasit revista, mi-a zis ca nu a aparut inca saptamana asta. vorbesc de numarul 4…voi il aveti, adica l-ati gasit?

 147. NU AM GASIT NIMIC LA CHIOSCURI!!! Si e numai numarul 4 pai daca o tin tot asa pana la 100 o sa se plictiseasca lumea.

 148. Ati fost la chioscul de ziare oameni buni? La Targu-jiu se pare ca niciun chiosc nu a primit azi numarul 4. Imi poate spune cineva daca e la fel in toata tara? Urmeaza iar o tzeapa din partea astora?

 149. salutare. din cate stiu eu revista apare miercuri’poate maie… in Ploiesti… am cautat la o gramada de chioscuri , diferite firme, si au zis k nu au primit … „poate maine” l-a gasit cineva azi pe undeva??
  multumesc

 150. Revin; am sunat la deAgostini si motivatia lor pentru lipsa revistei la chioscuri a fost urmatoarea:din cauza vremii nefavorabile ,nici ei nu au primit revista si mi-au dat asigurari ca maine sau cel mai tirziu vineri numarul 4 va fi difuzat la chioscurile de ziare, in mod sigur nefiind vorba de o intrerupere a revistei… din nou.

 151. @Alin
  Alin, îmi pare rău să spun asta, dar acest blog se doreşte a fi un spaţiu de comentarii civilizate, nu răutăcioase. Ştii cum se spune – dacă n-ai nimic bun de zis, mai bine nu spune nimic.

 152. salut, am sunat la ei si au zis ca se poate ca din cauza zapezii sa nu fi ajuns in tara machetele pt ca nu sunt facute la noi… cel putin asa mi-a zis o tanti de la call centerul lor
  sper sa vina maine
  bafta

 153. bn imi cer scuze daca am suparat p cnv. cu comentariul meu rautacios!nu asta a fost intentia…Am o senzatie ca iar va fi ca acum cativa ani cand pe la numarul 4 -5 sa intrerupt comercializarea revistei!deja nu a aparut pe nicaieri si cred ca daca de acum din prima luna sunt probleme sa ne gandim ce se poate intampla in 2 ani!!!mai bn sa renunte acum decat peste 1 an…

 154. Eu am vb. cu doamna de unde cumpar eu si mi-a zis ca revista va aparea joi de acum inainte din cauza ca se suprapune cu o alta revista nu i-am retinut numele. Raspunul asta mi l-a dat dupa ce a vb. cu furnizorul la telefon. Concluzia e ca maine o sa apara .

 155. Probleme de astea se intampla cateodata si la Lumea Aviatiei. La un moment dat a aparut cu 2 zile intarziere. Eu zic sa aveti rabdare…

 156. Salut tuturor, urmaresc forumu asta de cand a aparut revista dar acesta este primul post pe care il scriu.

  Sincer sa fiu daca se opreste publicarea dupa 1 an nu ar fi o problema pt mine.
  In circa 6 luni se trece la suprastructura la nava asa ca o sa ne fie usor fiecaruia sa ne cream singuri piesele ramase necesare,….mai putin cele metalice ca tunurile dar ideea e ca toti am folosit o trusa de traforaj cand am fost mici si suntem capabili sa terminam galionu chiar daca s-ar opri publicarea rebistei dupa un an.

  Atata timp cat terminam structura nu e problema, chair si asa piesele sunt usor de facut odata ce se afla dimensiunile.

  PS nici eu nu am gasit revista azi la magazine, sper maine(Bucuresti)

 157. salutare… asa cum am scris zilele trecute eu unu e prima data cand incerc asa ceva si am ambitia sa duc pana la capat, insa intrebarea mea pt voi, cei care nu sunteti la prima macheta construita , nu e mai usor sa te apuci de ansamblare cand ai toate partiile? adica cele 100 de numere? nu stiu intreb si eu sa stiu cum e mai usor sa fac si eu asa!
  multumesc

 158. Le-am trimis un mail celor de la DeAgostini in legatura cu nedifuzare nr. 4 al revistei.

  Raspunsul lor a fost :

  Numarul 4 din colectia „Mari Corabii” va fi distribuit cu o mica intarziere la centrele de presa, maine, pe data de 24.02.2011. Ne cerem scuze pentru acest inconvenient.

 159. va tot stresati k dupa nush kate numere se va intrerupe comercializare acestei reviste …dak in alta tara nu sa intrerupt atunci la noi dc sa se intrerupa?….si o zi intarziere sau 2 nu cred e k asa mare problema..eu sunt din satu mare si nu a aparut nici aici numarul 4 ..o sa apara maine sau poimaine in toata tara..doar k trebe sa avem putina rabdare.
  a scris cip mai sus k nu ia ajuns sipcile…sipcile trebuie sa ajunga…primesti si la nr 4 sipci si o sa-ti ajunga stai lin…dak nu iti ajung iti trimit eu kteva;;)….iar lemnunl nu inteleg cum sa curbat poate ai pus pre multa kantitate…de aceeasuntem aici k sa ne ajutam unii pe altii…si eu zic k vom reusi sa o ducem la sfarsit

 160. dc isi face probleme lumea ca s-ar intrerupe? pai nustiu, e posibil sa fie motivul asta: Colectia mari corabii a fost lansata in aul 2004 sau 2005 in romania in 6 orase, EXACT aceleasi numere, EXACT ACELEASI PIESE in ele, cand trebuia sa apara numarul 5 din revista, pauza,… distributia sa oprit, motivul lor a fost ca cik vor sa se reorganizeze,…..lucru care a durat 5-6 ani. Dupa o faza ca asta tu te mai miri de ce se intreaba lumea daca se opreste din nou? (Ionutzu)

  Iar pentru cei cu piese strambe, am nimerit si eu o bucata de punte curbata, am inmuiat-o in apa o ora, dupa care am pus-o intre 2 bucati de faianta presata in cuptoru al aragaz pentru inca o ora, dupa care la uscat pe balcon in frig inca o ora,….. si sa indreptat complet.

  Apa, presiune si caldura atat va trebuie ca sa indreptati orice piesa de lemn.

  Maine care gaseste Numarul 4 la magazine anuntati si voi aici daca a aparut va rog.

 161. Corect Ionut d-aia ne facem probleme ca n-o sa mai apara!sunt multi aici care vb aiurea…de genu…daca nu mai apare ce?asta e!pai nu e asta pt ca daca iti doresti cu adevarat sa faci aceasta corabie nu ti pica bine daca maine te anunta ca nu mai apare plus ca pierzi niste bani!pai mai bn ii fumezi sau bei decat sa i pierzi dupa 1 an sa nu te alegi cu nimic!

 162. Am luat numarul 4 (tiraj foarte mic) cu greu l-am gasit in Timisoara probabil ca se vand la negru ca asa-i la noi in Romania, produsul a tot scazut din calitate de la primul numar si pana acum calitatea se vede cu ochii liberi nu prea am mari sperante ca vor finaliza cu bine proiectul. Pentru cei care au gasit-o spor la treba si pentru ceilalti bafta la cautat.

 163. am gasit nr 4 si la Cluj. totul imi pare a fi ok cu piesele. sa speram ca totul va fi bine si vom apuca sa ducem la bun sfarsit acest proiect.

 164. salutare si la ploiesti e totul ok. eu am rugat un nene sa imi pastreze cate un nr pe saptamana ii las si lui 3 lei si nu am probleme in a gasii revista… plus ca dupa ce am luat-o am mai intrebat si alte chioscuri si inca mai aveau cate 3-4 reviste si din cate am inteles primesc cam 10 bucati ( de chiosc) asa mi-a zis nenea ala…

  PS: revin cu urm intrebare pt ca e prima nava pe care ma apuc sa o construiesc as vrea sa stiu cum e mai usor sa astepti toate numerele ( 100) si pe urma sa incepi sa construiesti? sau cum vine revista pe saptamana sa mai faci ceva? voi… cum procedati?

  multumesc

 165. Pai compara tu cum arata Nr. 1 cu Nr. 4 – o revista cu un carton in ea impachetata de parca mi-am ambalat eu mancare pentru servici, eventual la NR.5 ma astept sa fie totul intr-o punga de gunoi legate cu sarma. Asta e parerea mea mi pare rau dar nu va suparati pe mine sper sa ma insel. 😉 c@eXistenZ

 166. @bytza
  Bytza, părerea mea e că ar trebui să aştepţi măcar până ai mare parte din piesele punţi şi abia apoi să te apuci să asamblezi. Apropo, scuze că spun asta, dar dai degeaba bani în plus ca să ţi-o ţină la chioşc; eu, de exemplu, îmi cumpăr toată presa de la un chioşc şi îmi ţine din oficiu 😀

 167. Acum observ faptul dorinta lor ca editia sa fie lunga de 100 de numere chiar este peste masura. Nr.25 are o surubelnita si niste cuie, probabil special gravate cu DeA….

  @Vlad

 168. Si eu am gasit numarul 4 in Bucuresti fara nici o problema, pararea mea pentru cei care incep sa se apuce de construit, e sa astepte macar pana la numarul 6-7 . Cei care au inceput unde ati gasit lac acrilic si vopsea acrilica. Tot am intrebat pe la magazinele de bricolaj dar au numai cutii mari, eu am nevoie de niste cutiute ca nu vopsesc un gard. 😀

 169. @Ionu
  salut ms mult asa ma gandeam si eu sa astept sa am mare parte din piese si pana atunci sa imi achizitionez ustensilele necesare si ce mai trebuie… sincer prefer sa sa ii dau 3 lei decat sa patesc cum am patit cu primul nr… nu l-am mai gasit si acum am dat comanda la ei si astept de 2 saptamani si cica ” tre sa ajunga”
  multumesc
  keep in touch

 170. aline …..normal k imi doresc mult sa fac aceasta corabie pana la kapat….si dak cumva se va renunta la revista nu cred k o sa ne anute stai linistit..dar eu sper sa nu se intample asa cva…si oricum dak neam apukt sa o cumparam nu are rost sa renuntam k poate va merge pana la kapat si o sa ne para rau…nui asa? (pt toti) cel putin mie da.
  iar in numaru 4 piesele sunt destul de ok k si numar…vor fi nr in kre vor fi si mai putine…normal k e diferenta intre 1-4 si la reviste k innr 1 sa primit ghid de asamblare pt 1-4…iar in urmatoarele nr vom primi alt ghid

 171. O mare porcarie!!!
  Nu stiu cine le face strategia de marketing si vanzari,dar ar trebui schimbat.
  Astazi a aparut in Brasov nr 4,dar nu cred ca au fost mai mult de 100 de exemplare in tot orasul,care are totusi vreo 300.000 locuitori.La ora 14 am colindat pe la toate chioscurile si nu am mai gasit.Mai mult,chiar vanzatorii se plang ca li se aduc putine reviste 5-10-15 bucati cel mult in functie de chiosc.
  Pacat de reclama agresiva care o fac…ca produsul tot nu se gaseste.
  Mai bine renuntati fratilor decat sa dati spaga si pentru asta…poate isi revin si cei de la DEAGOSTINI.

 172. Ca si Alexandru, in Timisoara a fost jale. Chiar daca m-am trezit dupa 4 ore de somn sa pot prinde un numar, tot nu am ajuns la timp. La primul chiosc mi-a spus ca au ajuns la ora 8 dimineata si cica doar 2 numere,(nu prea cred eu asta, mai mult ca sigur le tinea pentru vecini, prieteni) in fine, iar la alte chioscuri seceta. Abia dupa o ora de mers la pas alergator prin ninsoare am reusit sa dau de un butic izolat unde inca se mai gaseau. Macar atat.
  Ma bucura faptul ca au bagat un chestionar sa afle parerea consumatorului in legatura cu ce parere avem despre tiraj si abonare. Am sa-l trimit, poate asa nu mai sunt nevoie sa ma trezesc saptamanal cu fata la perna si cu gandul daca nu prind un numar.

 173. vand revistele 1,2,3,4 mari corabii..mentionez ca nu am desfacut pungutele cu materiale ,sunt intacte.am citit doar revistele.dvd-ul nu a vrut sa porneasca.le vand,poate cineva doreste sa astepte cei 2 ani sa termine barca.nr meu de tel este 0.7.2.0.0.7.9.4.4.1….pretzul pt reviste este de 60 d lei cu o reducere de max 10 lei dak nu va merge dvd-ul.multa bafta in continuare modelistilor si astept poze de la voi…NU SUNT SAMSAR,vreau doar sa imi recuperez investitia.

 174. @bytza
  Din cauza celor care gandesc ca tine s-au invatat vanzatorii sa puna reviste deoparte. Faza e stupida si injositoare, dupa parerea mea. As prefera sa nu o iau deloc sau sa fac comanda la DeAgostini decat sa mituiesc vanzatorul, care, la randul lui, vazand ca sunt destui dispusi la asemenea practici, va cere bani in plus si de la altii. Lucrul asta este ilegal, dupa cum am mai precizat de nenumarate ori…

 175. da numarul 1 l-am comandat … citez „ajunge in 3-4 saptamani daca o sa mai suplimentam nu se stie sigur” si acum ma kinui pe forumuri sa gasesc primul nr si sa ma asigur ca celelalte le voi lua 100% pt ca , desii e prima mea tentativa, chiar am ambitia sa o duc la bun sf.

 176. Bytza , Tommy 🙂
  Ce naiba mai fratilor ………… fiti constienti departamentul de marketing de DeAgostini si-a atins scopul, lumea vrea revista si fac lucruri intocmai imorale pt. obtinerea lor. Noi alegem ce facem continuam sau renuntam, daca renuntam, pa alternativa de profit la aceasta serie pt. DeA. , daca continuam este bine pentru ei si pentru noi, cateva lucruri trebuie respectate bunul simt si nota bunei clase sociale in care ne aflam, nu oricine va reusi de construit Galionul, pt. ca nu se lipesc piese si iese o barcuta…… Nu, pe durata proiectului fiecare din noi isi va dezvolta o serie ce calitati ce tin de: ORDINE, DISCIPLINA, RABDARE, INDEMANARE, INGENIOZITATE……… SI RESPECT DE SINE SI A CELOR DIN JUR.
  Va urez succes si bine ati venit pe startul AUTO-EDUCATIEI

  P.S. Bytza faza cu lupu ma face sa zambesc, mie teama sa nu fim noi oile in fata lupilor de la DeAgostini cand vad ce face lupul din tine 15lei revista+3lei vanzator si sa ne trezim cu piata saturata de reviste dar la pretul de 20 lei revista pret modificat pt. lumea o vrea si este disperata.

 177. Ce nu inteleg eu e care e graba? Fac modelism static de aproape 5 ani si un avion de 15 cm poate sa ocupe luni bune de munca si documentare. Asta inseamna pana la urma modelismul, vorba ta, ObY: nu ce iese la sfarsit, ca, pana la urma, galionul va ramane intr-o vitrina sau pe undeva si gata. Tot farmecul e in munca pe care o depui pana sa-l finalizezi.

 178. Sambata m-am dus in Mall Vitan Bucuresti la un chiosc de ziare si am intrebat de nr 3 pt un amic care le stringe sa o faca la sfirsit.Nu am gasit nr 3 si m-a indrumat vanzatoarea la un alt chiosc in aripa noua. Aveau toate cele 3 numere aparute iar prin centru la Universitate toate chioscurile au revista de miercuri incepind. Eu cred ca e o problema de distributie in tara, si in functie de cerinte vor rerepartiza volumul. De ce spun asta; este f greu la primele numere sa iti dai seama de interesul cumparatorilor pe zone geografice, iar cine a luat primele numere, e clar ca va continua sa cumpere si se va crea de fapt un circuit clar, cite numere +/- citeva bucati pe oras. Nu ma astept ca la nr 10 de ex. sa se apuce cineva sa cumpere care nu a luat si seria de pana atunci. E clar ca cel mai bine pt toti (exceptand rodipetul) este sa fii abonat, cu contract clar stipulat in care firma DeA sa aiba si obligatii de calitate si timing.
  Bref, eu cred ca se va merge pana la capat avand in vedere marele interes pt aceasta serie. Acum cateva zile am primit pe mail de la o firma un chestionar cu o lista de modele de asamblat corabii din lemn de care ash putea fi interesat ca ei sa le importe si am vazut niste scoruri valeu mama toate incepand de la peste 1500RON. Deci curaj si daca s-o opri facem un efort ne stringem si comandam de la rusi sau direct de la italieni, vedem noi. Bafta

 179. Am cautat numarul 4 prin Cluj, Turda si Alba Iulia miercuri (eram in trecere pe acolo) si nu l-am gasit niciunde. Spre norocul meu, joi l-am gasit in Petrosani la chioscul de unde imi iau de obicei presa. Ma intreb oare de ce atata stres? Nu ar trebui sa se faca numere suficiente (mai ales ptr orasele mari) in asa fel incat sa nu stai cu stres ca nu gasesti un numar? Oricum, sper ca cei de la DeAgostini nu vor renunta la serie pe la mijlocul numerelor…asta chiar ar fi o dezamagire…

 180. va salut pe toti…ma uitam pe forum si vad tot felul de pareri….proiectul mi se pare f tare cu construirea acestor corabii si vin cu o propunere.sa infiintam un fel de asociatie…a celor ce construiesc aceste corabii ,pt inceput macar online,sa ne intalnim in diferite locuri ,pt discutii si argumente,sa ne prezentam machetele,fiecare cu modificarile sau propunerile lui.In legatura cu inceperea constructiei,eu zic ca mai trebuie sa asteptam,trebuiesc multe piese pt inceperea contructiei,iar cu vopsitul si lacuitul trebuie facut la mai multe piese deodata intrucat exista posibilitatea ca vopselurile sa si schimbe culoarea
  p.s.greul inca nu a inceput…

 181. La Cluj totul e ok momentan.Gasesc revistele in majoritatea chioscurilor de ziare, la nr. 4 am asteptat cam mult si eu e adevarat. a aparut joia. Spor la asamblare!

 182. Un mic sfat pe care am uitat sa-l mentionez… pentru cei care nu va-ti apucat inca… folositi alt aracet pentru punti iar cel pe care il aveti de la revista sa-l folositi la coaste pentru ca este foarte bun si foarte putin… eu am reusit sa lipesc scandurile pe punti cu un alt aracet iar coastele mi sau lipit foarte bine:D

 183. Am avut un post unde specificam faptul ca la numarul 2 piesa ppl nr. 6 este cu o defectiune si cei de la DeAgostini au zis ca o sa-mi trimita piesa buna…… Azi am primit prin posta tot nr. 2 cu piesa buna. Consider decenta rezolvarea celor de la DeAgostini si mie imi dau dovada ca sunt o firma serioasa si le multumesc pentru asta. Am sa incep constructia chiar cu lipirea sipcilor pe punte. Toate cele bune.

 184. imi pare rau de calitatea morala si etica foarte scazuta a multora de pe aici.deagostini are colectii serioase gen „tancuri”,”masini epoca”,”razboiul stelelor”,”elvis presley dvd” sa opreasca o colectie.da,daca nu are succes mare,scade tirajul dar nu se renunta.si in alta ordine de idei,chioscarul nu asteapta bani de la voi,smecherii si justitiarii.puneti va in locul lor.aveti clienti stabili de 3 ani care cumpara si „mari corabii”.dupa ce v a cumparat de milioane toti ani astia.si vine un client pe care nu l ati vazut niciodata,si va cere „mari corabii”ca nu a gasit altundeva.voi mai aveti doar una in chiosc.io vindeti strainului sau o tineti pentru clientul casei?ce faceti?

 185. este lamentabil faptul ca s-a ajuns in tara asta sa dai bani uniu om care oricum este platit ptr meseria ce o desfasoara vanzand ziare, reviste si rebusuri! Ne vaitam ca peste tot trebuie s dam deja bine cunoscutele „atentii” si „spagi”.. pai la ce sa ne asteptam cand am ajuns sa dam bani kiar si ptr o amarata de revista! Auzi mentalitate, el e lupu.. ma faci sa rad, nu ma cert cu tine si nu ma cert cu nimeni din toti cei care ati postata aici insa ma surprinde moralitatea si modul de gandire al unora!
  Eu spre exemplu azi am fost in orsa sa gasesc nr.4 al revistei si se pare pana acum ca norocul nu a fost de partea mea..dar sunt convins ca voi reusi sa gasesc si aceasta parte a revistei iar satisfactia ca am „muncit si luptat” ptr a o avea va fi mult mai mare decat imensa satisfactie a a mitui un angajat la chioscul de presa ce-mi asigura urmatorul numar. Dar asta este o alta discutie!
  cum zice Iliescu „it’s not a romanian phenomenon”

 186. Pai, ca sa inteleg…eu nu am dreptul sa cumpar revista, decat daca o iau DOAR de la acelasi nene, pentru ca e pe baza de clienti fideli? :)) In fine, fiecare cu conceptiile lui. In Iasi se gaseste peste tot si vanzatorii sunt ceva mai flexibili.

  @ocsi
  Ar fi genial daca ar scoate si in Romania colectiile cu tancuri, razboiul stelelor sau stapanul inelelor…

 187. Nu…nici n-am apucat sa iau toate numerele. De apucat, la vara, cand o sa am mai mult timp liber.

 188. Salutari !!…Pentru cine nu a gasit primele 3 numere ale colectiei , sigilate , le vand la pretul lor de vanzare .Sunt din Bucuresti.

 189. Salut la toata lumea!Fratilor,voi cum reusiti sa gasiti numerele revistei ca la noi la Constanta daca nu te trezesti cu noaptea in cap(ca sa faci planton linga taraba de ziare sau chiosc),nu ai alta alternativa decat sa dai o mica,,atentie” femeii de la taraba in speranta ca ti-o va opri!La cat de mare este Constanta, la chioscuri aduc 2-3 sau in cazul cel mai fericit 5-6 reviste!NU inteleg de ce oare nu pot trimite mai multe exemplare?

 190. nu va suparati dar ce se intampa cu numerele de se gasesc asa greu ?:(((((
  si sunt din ce in ce mai rare , primul nr arata perfect dar dar cu nr.4 neati omorat . PAREREA MEA

 191. @hmalex87

  Eu m-am „combinat” cu inca doi amici si ne-am luat impreuna o cutie de lac transparent pt lemn si o cutie de bait nuanta castan… iese mult mai ok asa crede-ma, ca iti inchide la culoare lemnul dar in continuare se vad fibrele si ii da o oarecare naturelete machetei.

 192. buna sunt din jud calarasi am si eu o intrebare cum pot si eu sa intru in posesia nr 3 a revistei nu am apucat sa-l iau

 193. Ma trezesc la ora 6;15 sa ma duc la chiosc sa astept sa vina omul cu revistele!Este aberant in bucuresti.In fiecare zi vin doar 10-20 de exemplare pe zi!Va rugam mariti tirajul ca nu se poate!

 194. @ Andreea, @ crsiu89

  voi de unde sunteti?

  cunosc pe cineva care are primul nr. si vrea sa il vanda.
  persoana respectiva e din cluj.

 195. 1. dispozitivul de batut cuisoarele o sa fie in revista intr-un numar viitor ( cred ca undeva pe la numarul 25);
  2. pentru cei carora le lipsesc numere din revista, le pot comanda direct de la deagostini ( le trimit prin posta romana);
  3. Pentru Viorel – pe coaste se poata da cu bait – ( acesta se gaseste in orice magazin de profil in diferite nuante- exemplu: castan , cires, mahon si in functie de numarul de straturi aplicate va iesi mai inchis ) Pretul variaza in functie de firma intre 10 lei – 20 lei cutia.

 196. @mihai spune-mi te rog ai dat o data cu bait s-a uscat si pe urma cu lac?? si pe coaste ai dat? si pe muchii? sau numai pe cele 2 partii?

 197. Fratilor lasati-va pagubasi… Sf Ioan Botezatorul va fi gata doar in numarul… 100 al revistei… 😛 Nu credeti ? sunati specialistii de la De aAgostioni si va vor confirma asta… eu azi am luat numarul 5 dar am decis sa renunt pt ca este o tzeapa mare cat China ! In final cmacheta va ajunge la 1500 lei… si unde mai pui ca trebuie sa astepti aproape 2 ani ca sa o construiest… adica 100 de luni cu machete desfasurate si alte alea prin casa… Tzeparii astia sint ma rau decat noi romanii… sa vedeti ca peste cateva numere le va trece, nu vor mai scoate revista pe piatza, ne iau banii bine mersi iar noi ramanem cum am stabilit. In primul numar al revistei baietii inteligenti dau de inteles ca in 100 de numere ar fi 4 corabii, nu dau nimic concret, e ambiguitate totala ! Pacat ca nu traim in alta tara mai civilizata pt ca acolo ai fi putut sa-i dai in judecata si sa le ceri cateva zeci de mii de euro daune pt ca ai fost informat gresit… dar cum traim in Romania sintem fii ploii, pot sa-si bata astia joc de noi ! Cred ca totusi ma voi adresa protectiei consumatorului sa vedem daca ei au ceva de spus, dar cred ca sansele sunt minime.. asa ca va doresc ,,succesuri” in construirea corabiei, va dura cam tot atata timp cat ar fi fost facuta in realitate

 198. fratilor la mine partea medie a chilei(PPL nr.12-17) nu este perfect dreapta asa cum scrie in descriere…in concluzie atunci cand adaug coasta cu nr. 13 nu se formeaza un unghi perfect de 90 de grade… ce naiba sa fac?sa iau revista cu nr.4 din nou?
  oricum imi pare rau ca m-am apucat sa ansamblez corabia ,iar acum nu pot sa mai vand cele 5 nr. astia de la deagostini au inceput sa ma dezamageasca

 199. @florea2000
  1. Eu de ce am inteles ca aceasta colectie va avea aproximativ 100 de numere iar la final va rezulta o SINGURA CORABIE?? Fapt pe care l-am notat si in articolul de mai sus.
  2. Nu consider ca 1500 lei este mult pentru o astfel de corabie, iar faptul ca apare in decursul a doi ani pe multi oameni ii bucura, una e sa dai 60 de lei lunar si una e sa scoti +1500 lei pentru o corabie realizata complet. Si in alte tari apare cu aceeasi frecventa.

 200. mai fratilor da e simplu… cine vrea cumpara cine nu… isi cumpara un pachet de tigari in + pe saptamana
  la inceput si eu ziceam la fel ca 2 ani e foarte multa insa acum sunt mai mult decat multumit. nimic nu se compara cu momentul in care astepti o saptamana sa cumperi urm nr si mai faci ceva la macheta.
  spunea careva mai sus ca asta e modelismul… Rabdare.
  daca scoteau tot chitul odata dadeai 15 mil pe el? nu cred
  respect celor care incep si continua

 201. Cine s-a inhamat la chestia asta a calculat din timp cat costa, si daca se merita sau nu, eu am zis ca se merita. Nu asi da in veci deodata 1500 RON pe o macheta, in schimb 60 de lei pe luna se merita . Eu nu inteleg cum de nu gasiti revistele eu o iau din mai multe locuri si tot timpul au. Iar cei care au piese strambe povestea un nene mai sus cum le poti indrepta cu apa si niste placi de gresie :)).

 202. Bai cand am intrat aici am zis mi-am zis „Fii atent ca ti-ai gasit sectantii!” unde sa impartasim si noi o parere, o maslina… dar vad ca in purul spirit romanesc sunt numai carcoteli. Reveniti-va!

  Ideea colectiei e desteapta rau de tot, e facuta cu cap sa iti ia si banutii, sa iti aduca niste informatii (putine/numar, dar foarte multe intr-un final) si colac peste pupaza te faci cu ditamai galionul tata pe care il bibilesti singurel.

  E prima corabie de lemn pe care o fac (m-am apucat din secunda 1 de cum am ajuns aks cu primul numar la sub brat) si cred ca visez la ea de cand eram pici si faceam barcute din polistiren expandat si ii furam lu’mama batistele sa-mi fac panze.

  N-as fi investit nici in ruptul capului 1500 lei pe asa ceva, mai ales ca mi s-a spus (si constat si eu inca de pe acum) ca sunt destul de greu de facut; dar asa imi super convine… 15 lei pe saptamana e rata mea la creditul de 2 ani pe care l-am facut a deAgostini fara dobanda.

  Care se astepta sa ii vina corabia gata intr-un sac in primele 20 numere sa se lase, care nu, hai sa dam drumul la o mica comunitate pe aici unde sa mai aruncam si noi un ochi si o vorba intre numerele colectiei.

  PS. Eu unul zic saru’mana ca mi se dau piese cu picatura ca altfel REdeveneam anti-social… am antecedente cu alte machete.

 203. Bun, si cand aveti de gand sa dati liber la abonare? Cum spunea si Mihnea, daca nu te trezesti cu noaptea in cap nu prinzi. Eu noroc ca m-am „combinat” cu vanzatorul ca altfel nu prindeam nici numarul 3.

 204. Mihnea – ia incearca tu in gara de nord poate-l mai gasesti fara cost suplimentar su eventual la Basarab… am vazut ca aia mai aveau numere anterioare..Succes

 205. eu sunt perfect deacord cu ce zice Cosmimn mai sus! nu dadeam 15 mil nici mort . asa 15 lei pe saptamana… e mai mult decat rezonabil.
  daca rusi , nemtii si spaniolii pot sa astepte 2 ani sa faca bucata cu bucata… noi romanii de ce nu putem si gasim numai defecte??
  eu abia astept miercurea sa cumpar revista si sambata sa fac cate ceva le ea!
  bafta celor care au inceput si continua

 206. pentru cei din Bucuresti.. la metrou Crangasi gasiti la chioscuri nr. 4 si 5..poate daca vb. cu chioscarii gasiti si celelalte numere

 207. Dragii mei veti lua cu totii teapa eu am luat anul trecut 4 numere dupa care s a sistat cu promosiunea ca la reaparitie vom primii nr. 5 si 6 gratuit ei ce ziceti nimic am sunat la ei au zis ca voi primi dar sint probleme ca nu primesc suficiente asa ca judecati si voi mai ales ca abonamente nu vor sa faca [nu vor obligatii andesten] cu drag WILLY

 208. am dat comanda de 2 sapt pt primul nr si se pare ca tot nu vine. cat mai astept vrea sa incep sa le fac?

 209. Poate ca asa a fost willy, insa daca vrei iti spun eu de ce nu se va repeta cu siguranta (sau daca se va repeta motivele vor fi cu totul altele)… si imi permit sa cred ca am o parere destul de pertinenta in felul ei caci mananc publicitate pe paine de niste ani:

  De data asta au „relansat” produsul asta asa cum se cuvine… cel putin pana la numarul 3 inclusiv au derulat campania impecabil… felicitari celor care s-au ocupat de treaba asta.

  Ne-au ademenit in jocul asta putin cate putin, de la campania tv la add-urile din ziare dupa care a venit BUM-ul cu primul numar prezentat impecabil in care au avut grija sa-ti dea sa pipai cu degetelele tale ancorele de metal si finisajele perfecte ale pieselor, cu dvd-ul moca din al doilea si continuand cu biblioraftul moca din cel de-al treilea.

  Numai eu la o bere cu prietenii mi-am dat seama ca in cercul meu suntem 6 care facem corabia asta si niciunul dintre noi nu avea asemea veleitati in trecut. Asadar, statistica mea imi spune ca a prins al draq de bine.

  Numa’ uita-te in stanga si-n dreapta cati intreaba cu „disperare” cum fac sa-si procure revista… si asta probabil pentru ca se da ca painea calda.

  Gata! De data asta vor avea succes… facem pariu pe-o macheta? 🙂

 210. cosmine…sa sti k ai dreptate…eu nu cred k va fi vreo tzeapa..am vaz k au renuntzat kativa…poate o sa va para rau la cei kre ati renuntat ;)…oricum se vinde foarte bn..sunt ft multi cei kre cumpara revista

 211. @ObY
  Am verificat, sunt identice! E normal sa apara erori..sunt produse de serie. Multumec pt raspuns,oby! o zi buna!

 212. Da Samy sa va mai spun ceva la noi in oras la prima aparitie au fost 15 numere la adoua doar 5 desii s-a facut comanda de acord ca se vinde ca piinea calda dar cei ce investesc in citeva numere si pe urma nu mai apuci faci comanda laei ca ai pierdut nr.3 si nici acum nu a venit iar noi cei ce am luat 4 nr. anu trecu 4 nr.ce in credere sa avem daca cei de la firma care sint doar niste simpli distibuitori spun sa vedem ce putem face. Eu am consruit 3 corabii BATVIA M.S.VICTORI si MORGANS iar acum am aproape gata SANTA MARIA mi-am dorit sa fac si galionul de acea sint suparat pe einu se gindesc la clienti daca primul nr. ai adu 15 si s-au vindut pai cine se baga sa aiba sansa s-al facapa nu. In icheere va spun corabia merita investitia dar ramine undar mare.

 213. salut. e cineva din ploiesti care are primu sau al doilea nr de vanzare? sau cineva care are sa imi dea niste scanduri ptr punte? ca am facut putina risipa :”>

 214. din Petrosani gradul de dificultate ar fii 5 cel mai mare dar sint foarte multe piese sfiri de diferite grosimi fel de fel de scripeti vele pinze tunuri scari e.t.c. vor venii pe parcursul a 100 de numere deci multa rabdare si migala problema e sa le ai pe toate macheta este reala la scara in final la vinzare poti obtine un pret de la 2000 euro in sus eu am gasit in Germania un sait care vinde au nevoe de poze si de vinzare se ocupa ei dar asa ceva merita sa ai acasa eu deja am dar nu dau nici una bafta in achizitionarea pieselor.

 215. @willy
  Deci Corabiile pe care le-ai facut tu sunt din Petrosani..bun..dar o adresa unde pot da comanda? (probabil au si Nave cu grad de dif mai mic, nu?)

 216. acum vreo 4 ani am primit de ziua mea de la prieteni o corabie la fel cu panze…scripeti…si tot felul de chestii iar acum cam am vazut revista am zis ca trebuie neaparat sa o cumpar…eram fumator si am zis ca mai bine cumpar revista decat sa cumpar 1 pachet de tigati…sunt foarte entuziasmat de ce va fi.

 217. @willy
  nu am facut pana acum corabii ..daia sunt tare curios si nerabdator..dar am rabdare pana strang cel putin 15-20 numere. in schimb am la activ multe machete de avioane..cei drept din plastic… nu cred ca se compara nici pe departe cu galionul si e cu totul altceva. Pentru cei interesati de „scule” cica ar fi un magazin in incinta muzeului militar din buc. am sa trec si eu pe acolo sa vad ce si cum

  pentru cei de aici si care poate scriu si pe softpedia: CU PRIVIRE LA INDREPTAREA COASTELOR SI etc… nu cred ca e bine sa se faca indreptarea dupa ce piesele au fost bagate in apa…este placaj si oricum se umfla sau se stramba mai rau…in cel mai fericit caz indreptarea trebuie sa se faca la abur, apoi sub presa (asa spune un cunoscut care este tamplar)..SFAT… daca vreti sa l luati in considerare…. Ma gandesc bine tinand cont de ce spuneti voi daca nu cumva sa mi iau cate 2 numere de acum incolo..pt orice eventualitate

 218. Eu sunt curios daca vom primi si acea scula de introdus cuiele …daca nu macar sa ne indrume DeAgostini unde am putea gasi acea scula…mi se pare foarte utila

 219. ptr. Belle daca doresti sa construiesti corabii cu grad de dificultate mai mic iti recomamd coabii de plastic care se vopsesc sint minunate au dimensiuni de pina la 40 cm. dai http://www.Revell.ro si poti comanda telefonic sau onlain mai este http://www.magazindemachete.ro. tot corabii de plastic de la Heler. daca vrei corabii de lemn intri pe http://www.ParkFun.ro. ai acolo catalog cu diferite modele mai ieftine sau mai scumpe de la 150 euro la 650. ptr. SAMY nu este greu mai ales ca revista iti arata toti pasii pe cara trebuie sa-i parcurgi eu cund am facut prima machete an intrat pe niste saituri rusesti sa stii ca sint foarte tari Rusii si acum revin eu am inbracat scheletul in baghete pe care leam lipit cu Mment un lipici austriac care lipeste rapid pe urma am dat un strat de chit auto cind s-a uscat am smiguleit si am venit cu un nou strat de baghete care mi-au permis ulterior savin cu un straperfect dar acum revista iti va arata pasii ce trebuiesc urmati nu cred ca trebuie sa cumperi cite doua numere mie mia iesit di prima si mi-au ramas baghete de punte in plus.bafta in constructie baieti.

 220. are cineva idee daca vom primi acea scula de introdus cuiele ? daca nu de unde o putem procura…DeAgostini help !

 221. Scula se pare ca o s-o primim prin nr. 25. Am vazut un astfel de dispozitiv si pe un site, dar nu mai retin care, era in jur de 70 lei parca. Nu cred insa ca este neaparat necesara, se poate improviza ceva. Eu ma gandeam sa bag bolduri la care sa la tai capul. Oricum, mai e pana atunci.

 222. am cautat si la gara de nord nu este!va rog ajutatima cu nr 1 cine il are?0721900733

 223. spuneti ce vreti dar la faza finala corabia e super.scula pt cuie sa o comandati pe net.pt cei ce nu stiu va aparea miercuri nr 6 depinde de distribuitor mai exista o varianta pt cei ce au ratat nr trecute sa o comande la DE,AGOSTINI sau faceti abonament tot la ei

 224. gabriel scz ca nu tiam raspuns eram la scoala.ai putea te rog frumos sa ma mai suni o data?.multumesc 0721900733

 225. @eu_san
  pe sofpedia spun ca e la nr. 56..oricum nu conteaza…important e ce facem noi si cum iese…e un tip pe sft…care a pus imgini cu integrarea la primele 4 numere

 226. Salutare, oameni! Puteti da comanda la DeA daca nu gasiti numerele. Astfel vor publica mai multe nr, decat sa le cump intre voi !! 😛

 227. am gasit numarul 6 la cluj nu a fost problema. recomand sa luati in considerare sfatul lui Bele, astfel cei de la DeA vor mari tirajul.

 228. Daca pana acum majoritatea revistelor m-au plictisit revista nr.6 chiar este interesanta.

 229. Sper din tot sufletul ca de data asta cei de la Deagostini sa fie seriosi si sa publice intreaga colectie.
  Eu am cumparat primele 2 numere acum 3 sau 4 ani, apoi a disparut, pana anul trecut, cand au aparut primele 4 numere. Am inceput sa cumpar colectia de anul acesta, de la nr. 5, sper sa apara si restul…

 230. Intradevar, nr 6 cu nava Vasa chiar mi-a captat atentia. Atentia la detaliile din lemn si marimea impresionanta imi aduce aminte de „Olandezul Zburator” din Piratii din Caraibe.
  App. a mai patit careva? de cand am inceput sa colectionez Revistele ma uit din ce in ce mai des la seria de filme.

  P.S. Eu nu inteleg de ce multi s-au mai apucat sa cumpere numerele in primul rand si s-au trezit abia la numarul 5 sau 6 ca dureaza asa mult si acum vor sa renunte. Mai bine nu le cumparati si lasatii pe cei ce nu le gasesc la chioscurile de ziare sa le procure.
  Eu chiar ma bucur ca dureaza o perioada mai buna de timp, stiu ca va fi ceva serios si de calitate mai buna, decat sa tina 3-4 luni si sa-ti arunce niste piese care nici nu se imbina cum trebuie.

 231. Salut, Va dau o idee tare de tot. Am cumparat toate nr. pana in prezent, dar nu am apucat sa le asamblez asa ca mi-am cumparat o trusa de traforaj si ma-m apucat sa le multiplic ( cu ceva probleme), datorita faptului ca uni prieteni nu au apucat sa le cumpere si nici prin comanda nu ai primit nimic. Sper sa va ajute.

 232. @Fritz
  Daca se respecta seria, ce pana acum e cam la fel cu versiunea ruseasca, ar trebui sa fie livrat in nr 25.
  Oricum asa ceva se gaseste la producatorii de kit-uri de corabii: Amati, Mamoli, sau Corel
  si la toti furnizorii de kit-uri online

 233. am comandat primul numar al revistei deaoarece e singurul care imi lipseste!cei de la Deagostinii mi au spus ca in 3 sau 4 saptamani il primesc!au trecut deja 3 saptami si jumate insa nimic…asa ca sunt interesat de primul numar!cine il are si vrea sa il vanda?sa lasati un coment!va multumesc

 234. Salve, avem si un grup pe Facebook, cautati dupa „Mari Corabii” si va invit sa va alaturati toti pentru discutii privind asamblarea galionului si metodele folosite.

 235. Inainte sa va apucati de acest frumos galion..decomentati-va bine! Eu inca nu m-am apucat de el si bine am facut. Aseara m-am uitat pe cateva forumuri si am vazut cum au lucrat cei cu experienta (mai mult sau mai putina) si mi-am dat seama ca sigur afceam greseli daca incepeam! Deci..documentare, fratilor! 🙂

 236. eu unu … e primul proiect de genu asa de care ma apuc si sincer nu ma astept sa iasa perfect la milimetru… indiferent de cat de mult ma documentez si indiferent cate info adun ceva care sa nu fie perfect tot o sa fac… nu asta e ideea mea: sa fie perfect… e suficient si ma multumesc ca e facut 100% de mine

 237. @Bele
  Adevarat! Documentati’va inainte, si inca un sfat: folositi scule de calitate buna daca vreti sa evitati sa mai cumparati un numar numai pt cateva piese taiate/lucrate gresit!
  Pentru fotografii si sfaturi va asteptam si in grupul nostru de pe facebook: Mari Corabii

 238. @bytza
  Corect, aveti dreptate. Dar..decat sa incep sa fac si sa fac gresit..sau sa fac de „mantuiala” mai bine ma documentez! Detaliile fac diferenta! 😉 Sa presupunem ca vom termina galionul..cum o sa arate acel galion facut de cei care nu se documenteaza fata de cel facut de cei care, totusi, se documenteaza si urmeaza cateva sfaturi?

 239. atata vreme ca e prima macheta pe care o fac…indiferent de cate greseli fac si cat de urata e… pt mine o sa fie cea mai tare:)

 240. Am ratat primul numar si doresc sa intru in posesia lui…am incercat la numarul de Help de pe revista dar de 3 saptamani nu am primit nici un raspuns…Si tare am impresia ca am vb acolo cu un robot…sau era ceva domnisoara plictisita de job.
  Va rog sa imi lasati un mesaj pe mail daca este cineva care stie cum pot intra in posesia numarului 1.
  jonys_boys@yahoo.com

 241. cine si a cumparat vopsea?vreau si eu un sfat!ce tip de vopsea de unde o pot cumpara!trebuie si lac?

 242. @Alin
  Sunt mai multe tipuri de vopsea..depinde pentru ce iti trebuie (metal, lemn) si cam ce propietati sa indeplineasca (infuzibilitate, aderenta mare, rezistenta la intemperii, etc). In functie de aceste 2 mari criterii iti alegi vopseaua. 😛

 243. @catalin @Razvan
  dau eu nr 1 la 30 lei (piese vapor intacte) stima 0741.079331 (ramburs)

 244. ma poate ajuta cineva cu un proiect de corabie vreau sa o fac singur de la a la z dar lucrez si la asta dar sunt putine piese si merge cam greu am luat si nr 7 si lucrezi 3 min mai mare deranjul va multumesc

 245. mai bine s-ar deschide un topic numai cu vanzare …mi se pare putin offtopic ultimile 2 pagini.

 246. nu sunt deloc seriosi!am sunat la ei sa fac comanda de primul dumar si de 1 luna jumatate astept sa mi vina!i am sunat din nou si au spus ca mi l au trimis de 10 zile!la posta nimic nu gasesc nimic nimic p numele meu nimic!cu cn sa ma cert ce sa fac?

 247. Ar fi okay sa apara si aceasta revista „Bismark”, ar crea putina competitie poate se mai ieftinesc :P. Detalii si discutii si in grupul nostru de pe facebook „Mari Corabii”

 248. Am vazut primul numar de la revista model produs de Amati, cu un cuirasat. Pare mai misto decat corabia, insa piesele trebuiesc taiate la traforaj, modelul are 125 cm (!!!!!!!!!) si ghiciti cate numere sunt: 140. DE unde naiba atatia bani pe luna (costa tot 15 lei), de unde spatiu de lucru, etc. NU mai zic ca trebuie sa astepti 3 ani.

 249. Nu stiu cati isi vor permite sa le cumpere pe amandoua..deci cei de la DeA au un avantaj, au deja o piata facuta..au deja cumparatori care nu se vor lasa de Mari Corabii si sa se apuce de aceasta noua revista..deci..poate fi un esec! 😛

 250. eu am cumparat revista mari corabii si cand a aparut prima data ( numerele 1-2-3), acum am continuat sa cumpar de la numarul 4. O fi vreo diferenta intre acele prime numere si acestea?(inafara de cd bineinteles, la piese ma refeream.). Pentru ca daca mai cumpar de cateva ori aceleasi numere de inceput…ma las pagubasa.

 251. @magdalena
  Nu stiu daca sunt diferite numerele, dar ai putea sa faci o poza pieselor si sa le trimiti cuiva si sa-ti confirme daca sunt sau nu al fel! 🙂

 252. bună ziua!
  am intrat pe adresa deagostini.ru(saitul rusesc) si în prezentare era şi o trusă de scule.Pe când şi la noi românii?Vă mulţumesc.

 253. desii nu ma credeti multi veti lua teapa revista va disparea in timp si multi veti ramine cu buzele unflate dupa ce ati investit o gramada de bani eu m-am lamurit am luat primele 4 nr. anul trecut au spus ca la revenirea pe piata noi cei care am luat 4 numere vom primii gratis 5 si 6 dar pauza am telefonat la ei au zis ca voi primii am vrut sa fac abonament au spus nu se poate la chiosc vin cind 5 numere cind 3 eu am renuntat bafta pentru cei ce mai cred.

 254. Stim ca DeA au mai lansat revista si ne asumam riscul! Dar dupa cum sunt vanzarile (adica destul de mari) cred ca se vor tine de treaba..nu au de pierdut! 😉 🙂

 255. @willy
  mai lasa-ne mai frate ca ai zis chestia asta de 5 ori pana acum. ok iti inteleg frustrarea dar …Ajunge lasa-ne pe noi sa dam bani degeaba… poate suntem noi mai norocosi si terminam corabia.

 256. Sunt de acord cu deschiderea unui alt topic pt „tranzactii” de reviste. m-a obosit enorm sa vad bazarul din ultimele posturi. Cat despre Bismark este mult mai putin probabil sa termine vasul. S-a mai oprit odata in Romania dupa cateva numere si in Anglia la Nr 80 parca… aia da frustrare. Eu o sa continui corabia DeA.
  Willy citeste bazarul de mai sus si ai sa vezi ca are cautare revista, deci le-ar trebui un motiv mult mai serios decat banii sa opreasca revista.

 257. Bazarul colectiilor Deagostini, asta daca vrei sa vinzi, sa cumperi sau sa schimbi vreun insert aparut la editura Deagostini !

  Dati click pe link si postati acolo anunturile voastre, toate anunturile postate in acest articol vor fi sterse!

 258. Dragul meu nu ai inteles nimic anul trecut nici pe sit mari corobii nu aparea ai dat vreun telefon la ei sa te lamuresti sint niste simplii distribuitori si nu vor obli gatii ai inteles eu am vrut sa fac abonament capis nu DeAGOSTINII e buba distribuitorii asa au facut si cu corpu omenesc etc dar tu nu stii de acea este normal intro tara civilizata sa te informezi da ei sa fie seriosi eu voi incheia polemica cu tine dragul meu am cumparet de la MANOLII un chit de corabie cu 72 de tunuri si deci am de lucru bafta la constructia corabiei.

 259. @willy
  Salut, willy! Spune-mi, te rog, cei de la Manolii au si corabii din lemn mai usor de construit..ca pentru incepatori? 😀

 260. @ admin blog: va rog sa stergeti toate comentariile legate de vanzare sau cumparare. Macar pe acest blog, sau acest subiect sa putem discuta in liniste de confectionarea corabiei. Multumesc anticipat.

 261. @Florin
  Am facuta putina curatenie, am sters comentariile in care se vindea / cumpara cate ceva din colectia aceasta insa am creat o pagina speciala pentru cei interesati de vanzare/cumpare inserturi Deagostini, click aici.

 262. Dar pentru cei ce nu au gasit in pungulita anumite bucati? Au la cine sa apeleze, sau exista o modalitate de a face rost de acea bucata fara sa fie nevoiti sa cumpere din nou revista?
  De exemplu: cateva persoane nu au gasit inelul ce se gaseste in numarul 8.

 263. @Rudy
  da un mail catre adresa de sus mentionata de la DEA si te vor contacta tot pe mail sa le dai adresa ta si iti vor trimite un colet la posta cu taxe 0 cu numarul respectiv( cel la care ai avut o piesa lipsa!

 264. dc nu lasati comentariile toate?ca va faceti de ras?sunteti cei mai neseriosi o sa va fac eu o reclamatie undeva sus sa vedem atunci ce o sa mai faceti!

 265. m lasat 2 comenturi despre faptul ca nu mia venit deloc primul numar am dat 2 comenzi de 2 luni de zile!se poate chiar asa?crek nu sunt omu invizibil!si aici nu lasati toate comentariile la adresa dumneavoastra!dc?va faceti de ras cumva?

 266. Da oare deagostini are de gand sa ne dea si planul corabiei detaliat ca cei in revista si pe CD sunt niste proceduri cum sa le faci da nu si ce sau cum trebuie facute.

 267. A inceput cineva sa asambleze corabia? Eu nu stiu cum sa pun coastele, pentru ca daca le bag complet in chila atunci nu iese bine. Ar veni puntile foarte inclinate si nu este ok. Ar iesi bine numai daca ridic coastele destul de mult si nu stiu daca asa ar trebui sa fac.

 268. nu cred ca ne da si planul galionului ar fii calumea daca ni-l la da!!!!!!!!! si mai usor de montat fiecare piesa

 269. Vand primele 7 numere din revista cu 100 ron, oricare alt numar separat 20 ron.nr de telefon 0746419494

 270. si eu am primit in sf primul numar si m am apucat de asamblat insa puntea vine stramb inclinata spe mijlocul vasului!dar cred ca asa trebuie sa vina ca altfel nu ar avea cum!trebuiesc ridicate coastele cam sus si nu cred ca e posibil sa aibe asa erori!are umpik de inclinatie daca e sa o asezi drept pe o masa!nus ce sa zic

 271. @Bele
  Ar fi frumos sa ne dea planul chiar si dupa constructia navei sa-l ai langa corabia construita de tine,nu? Le e frica ca nu mai cumperi revista daca iti dau planul.

 272. salutare… avand in vedere ca si eu am primit nr 1 gratuit de la un bun crestin si eu vreau sa cedez gratuit (daca cineva are nevoie) din nr 1 piesele din lemn ( mai putin cele 2 ancore si sipcile subtiri de lipit pe punte)
  daca cineva are nevoie de oricare din ele (coasta 2, prima parte din punte si prima parte din chila) eu sunt din ploiesti

 273. @bytza, intentia e admirabila, dar din pacate cel care ar lua numarul de la tine ar fi cineva ce vrea bucati extra in cazul in care primele nu sunt bune sau sa fie acolo. Ca nu incepi o nava ca si macheta fara ancore.

 274. Imi pare rau ca ma las prostit de astia cu colectia lor.
  La primul numar au dat f multe, apoi din ce in ce mai putine piese. Dau 15 lei pe 4 betze, dar nu banii sunt problema , ci faptul ca ma simt prostit.
  In plus , am si o placuta stramba, iar domnii nu s-au obosit sa ne dea lac, vopsea canci, lipici insuficient.
  Poate ne unim mai multi si gasim o modalitate de a ne impotrivi.
  Astept idei.

 275. @tudor, daca esti pasionat de modelism, dai cat crezi tu de cuvinta pe o macheta.
  Nu inteleg de ce te simti prostit, avand in vedere ca o nava asemanatoare in marime si detalii costa in jur de 800 $. Ceva asemanator cu cei 1500 lei care ii vei da pentru nava asta, numai ca asa dai in rate. Eu unu nu as fi putut nicidecum in timpul apropiat sa scot banii astia dintr-o data, dar asa parca mai merge.
  Cat vine vorba de materiale, stai calm, ca nici o firma de la care ai cumpara o macheta nu ti le da in costul produsului, ori pe langa, ori ti le cumperi tu.
  Sunt multumit asa cum e, vopsele si materialele mi le cumpar dupa gustul meu, ce vreau eu sa folosesc nu ce imi spun ei,amprenta mea sa fie vazuta pe nava finalizata.
  Daca te vei uita pe FaceBook sau orice alt blog special creat pentru acest galion vei vedea de la cei ce au pus poze, ca una nu seamana cu alta, asta pentru ca fiecare a fosolit ce culori a crezut el de cuvinta. Mie asta imi place sa vad, asa ca daca vrei sa te impotrivesti, din partea mea ai cale deschisa, numai ca nu stiu cati te vor urma.

 276. Salut. Eu am inceput sa le asamblez provizriu si intradevar cum spune si alex puntile ies putin cam inclinate si nu calca bine pe betisoarele alea de sustinere. Cred ca m-a apuc putin de pilit la prima chila pt a lasa mai jos prima coasta coasta si api cea de a doua… cred ca asta ar fi solutia ca sa calce bine puntile…sincer chiar nici eu ni stiu cum ar trebui.

 277. salut
  ma poate ajuta cineva cu 2 bete (14 cm) de pus intre coaste! am taiat gresit si acum nu mai am si daca are cineva in + as fi tare recunoscator!
  multumesc

 278. eu am o nelamurire mare unii spun ca in astea 100 de numere sunt 4 corabii, dar eu nu cred ca poate fi adevarar cand pe site lor Dea spune clar doar de una singura. m-am apucat de ansamblat si iese destul de misto, modelistul de la Dea mi-a recomandat sa nu vopsesc piesele inainte de ansamblare, si am pornit cu stangul aveti grija coastele nu vin cum trebuie nu le lipiti din prima nu sunt toate la acelasi nivel.

 279. salutare. eu am pana acum toate numerele aparute dar nu m am apucat de ea am zis sa las pe altii si apoi sa trag concluzii. nu stiu ce lac sa cumpar aveti idei? am inteles ca nu e bine sa lacuiesti piesele inainte de asamblare? deci sa o fac direct fara lacuire si apoi sa o lacuiesc? multumesc.

 280. Intr-adevar, si eu am primit piese strambe. Si mie imi lipseste inelul de la nt.8.
  Am inceput montajul si au erori de dimensionare. Solutia cu puntile din bucati mari nu e una fericira, galionul ar rebui sa aiba forme curbe in zona puntilor, si nu le poti realiza corect dintr-o bucata de placaj. Daca respecti intocmai planul de montaj, vei aunge la diferente intre traverse si punti. Si cite or sa mai fie, ca montajul e la inceput!
  Cu putin noroc si multa potriveala, se acopera la montaj, dar tot nu e asa cum ar trebui, mai ales la o corabie la care va ramine descoperita o parte.
  Oricum, durata de timp ( pina in 2013) e prea mare.
  Daca nu maresc numarul de piese in fiecare numar, eu renunt.
  Gasesc usor o corabie de dimensiunea asta, la cei cam 350 euro pe care mi-i cer ei, si macar o am pe toata odata, fara sa mai astept 2 ani. Iar informatiile despre corabii, care le publica ei, pot sa si le pastreze.

 281. Trebuie să ne gândim că pe lângă acest frumos hobby mai aveem și alte sarcini sau probleme foarte plăcute, respectiv soție, copil așa că este bine un număr pe săptămână

 282. ar fi frumos sa se deschida un topic cu poze aici!fiecare sa poata sa incarce poze cu corabia lui!eu am cumparat pana la urma lac de mahon sa vopsesc scheletul navei si lac transparent pentru punte!sincer a iesit frumos insa nu chiar cum ma asteptam!

 283. In continuarea mesajului meu din 6 aprilie, si unde vorbeam doar de niste neptriviri de piese, minore, ca pe cea serioasa cu nealinierea puntilor la catarg n-am pomenit-o;
  Dupa ce am desfacut Nr 10, chiar m-am enervat: doar o coasta si etrava, daca o fi si asta completa. In rest: 12 pagini despre niste lupte navale, in marea lor majoritate reproduceri dupa cine stie ce stampe si tablouri, care ar putea sa intereseze amatorii de istorie si care nu au legatura cu modelismul (problema lui DeAgostini e ca amatorii de istorie nu cumpara colectii de modelism). Teoria ca din tablouri de epoca poti desprinde detalii interesante, cu care sa imbogatesti corabia, nu merge aici. M-am uitat cu atentie la reproduceri, si cu atit am ramas.
  Apoi am luat Ghidul de montaj pentru numerele 10 – 13. In total sint 32 de pagini, care ar putea fi condensate cu usurinta in nu mai mult de 4.
  Voi insira citeva exemple de asa-zise „instructiuni de montaj”, bune probabil pentru prescolari:
  1. gestul cu vopsirea pieselor se repeta de 8 ori, de parca ar trebui de fiecare data sa-ti spuna sa vopsesti, daca tot te-ai apucat se o faci.
  2. gestul cu masurarea verticalitatii coastelor pe chila se repeta de 5 ori, dupa se s-a mai repetat de 2 ori pe atit in celelalte instructiuni
  3. succesiunea babeasca a „complicatelor” operatiuni de aplicare a unor picaturi de super glue este explicata detaliat la fiecare scara, de parca nu ar fi acelasi lucru
  In final mi-am dat seama:
  Pe cei de la DeAgostini il doare in cot de nava! La fel, cred ca ii doare in cot de cei care vor sa o cumpere!
  Nu vor altceva decit sa-si vinda revista, doar sint editura si cu asta se ocupa. Daca pentru a atrage fraieri, care sa le plateasca publicatiile, trebuie sa mai bage in pungi si niste scindurele, atunci o vor face. Interesul lor e sa vinda publicatia, si atit! Bineinteles, vor fi cit mai putine scindurele, si cit mai multa revista, si nu invers. Educa-te, ghiolbane! La citit, nu la lucru manual!
  Prin urmare, vom continua sa primim piese putine, pierdute printre maldare de maculatura.
  Lasind toate astea la o parte, am telefonat la numarul de pe site. Mi-a raspuns un baiat politicos, care mi-a spus ca au primit foarte multe reclamatii pe tema numarului de piese, si ca au comunicat mai departe. Poate ca asta e instruit sa spuna, oricum nu ma mai intereseaza. Doar am vazut in caricatura lor de ghid de asamblare pe vor ei sa le dau banii la urmatoarele 3 numere. Citeva piese, frumos asezonate cu minim 30 de pagini tiparite larg, cu multe spatii goale.
  Miercurea viitoare o sa numar cu atentie piesele. Daca nu sint minim de 3 – 4 ori mai multe, nu mai cumpar.
  Si ce va rog: nu mai scrieti ca galionul lui DeAgostini e ieftin. Uitati-va si voi pe site-uri. Pentru cine nu stie, dati intii un search pe Mamoli, Corel, ArtesaniaLatina, etc. Daca va simtiti viteji, bagati-va in zona premium, la Victory si altii ca ei. Dupa asta, cautati preturi.
  O sa va cam piara pofta sa asteptati pina in 2013 pentru un galion cu 14,90 lei x 100 numere.

 284. mircea :
  In continuarea mesajului meu din 6 aprilie, si unde vorbeam doar de niste neptriviri de piese, minore, ca pe cea serioasa cu nealinierea puntilor la catarg n-am pomenit-o;
  Dupa ce am desfacut Nr 10, chiar m-am enervat: doar o coasta si etrava, daca o fi si asta completa. In rest: 12 pagini despre niste lupte navale, in marea lor majoritate reproduceri dupa cine stie ce stampe si tablouri, care ar putea sa intereseze amatorii de istorie si care nu au legatura cu modelismul (problema lui DeAgostini e ca amatorii de istorie nu cumpara colectii de modelism). Teoria ca din tablouri de epoca poti desprinde detalii interesante, cu care sa imbogatesti corabia, nu merge aici. M-am uitat cu atentie la reproduceri, si cu atit am ramas.
  Apoi am luat Ghidul de montaj pentru numerele 10 – 13. In total sint 32 de pagini, care ar putea fi condensate cu usurinta in nu mai mult de 4.
  Voi insira citeva exemple de asa-zise “instructiuni de montaj”, bune probabil pentru prescolari:
  1. gestul cu vopsirea pieselor se repeta de 8 ori, de parca ar trebui de fiecare data sa-ti spuna sa vopsesti, daca tot te-ai apucat se o faci.
  2. gestul cu masurarea verticalitatii coastelor pe chila se repeta de 5 ori, dupa se s-a mai repetat de 2 ori pe atit in celelalte instructiuni
  3. succesiunea babeasca a “complicatelor” operatiuni de aplicare a unor picaturi de super glue este explicata detaliat la fiecare scara, de parca nu ar fi acelasi lucru
  In final mi-am dat seama:
  Pe cei de la DeAgostini il doare in cot de nava! La fel, cred ca ii doare in cot de cei care vor sa o cumpere!
  Nu vor altceva decit sa-si vinda revista, doar sint editura si cu asta se ocupa. Daca pentru a atrage fraieri, care sa le plateasca publicatiile, trebuie sa mai bage in pungi si niste scindurele, atunci o vor face. Interesul lor e sa vinda publicatia, si atit! Bineinteles, vor fi cit mai putine scindurele, si cit mai multa revista, si nu invers. Educa-te, ghiolbane! La citit, nu la lucru manual!
  Prin urmare, vom continua sa primim piese putine, pierdute printre maldare de maculatura.
  Lasind toate astea la o parte, am telefonat la numarul de pe site. Mi-a raspuns un baiat politicos, care mi-a spus ca au primit foarte multe reclamatii pe tema numarului de piese, si ca au comunicat mai departe. Poate ca asta e instruit sa spuna, oricum nu ma mai intereseaza. Doar am vazut in caricatura lor de ghid de asamblare pe vor ei sa le dau banii la urmatoarele 3 numere. Citeva piese, frumos asezonate cu minim 30 de pagini tiparite larg, cu multe spatii goale.
  Miercurea viitoare o sa numar cu atentie piesele. Daca nu sint minim de 3 – 4 ori mai multe, nu mai cumpar.
  Si ce va rog: nu mai scrieti ca galionul lui DeAgostini e ieftin. Uitati-va si voi pe site-uri. Pentru cine nu stie, dati intii un search pe Mamoli, Corel, ArtesaniaLatina, etc. Daca va simtiti viteji, bagati-va in zona premium, la Victory si altii ca ei. Dupa asta, cautati preturi.
  O sa va cam piara pofta sa asteptati pina in 2013 pentru un galion cu 14,90 lei x 100 numere.

  Trist dar adevarat, incep sa-i vad in categoria oportunistilor care ne-au prostit de mai bine de 20 ani. Corect ar fi fost sa faca un pret convenabil adica: o corabie ca acest Galion daca costa 10lei si ei il fac la un numar mare sa fie undeva 5 lei nu sa fie 15lei, dar de asa suntem noi romani mai prosti, fraieri dispusi sa imbogatim oportunisti care o sa ne dea praf in ochi de cu masinile de lux cumparate din comisioanele grase obtinute din semi talharia mai sus descrisa.

 285. @mircea
  Mircea, nu stiu de ce te-ai suparat asa de mult pe ei..sunt o firma de distribuire. Daca te uitai cum a mers distribuirea la rusi iti dadeai seama ca asa o sa fie si la noi..cate 2-3 piese/nr. Eu m-am interesat bine si am acceptat situatia si riscurile pentru ca nu-mi permit sa scot din buzunar cateva mil ca sa-mi achizitionez o macheta scara 1:50! O zi frumoasa!

 286. Nu sint o firma de distribuire, nici de distributie. Sint o editura si se ocupa cu tiparituri si altele conexe.
  Sper sa construiesti galionul, va iesi frumos, in mod sigur. Am vazut pe Ebay un kit de vanzare, era sub numele de San Giovanni Battista, produs de Artesania Latina, cu 132,89 euro, cam jumatate din cit o sa te coste pe tine, asta daca pina in 2013 n-o sa pierzi ceva piese sau n-o sa te plictisesti.
  Cit despre SeptimiuB, are dreptate! M-am trezit abia dupa 10 numere.
  O zi buna!@Bele

 287. oby tu chiar te lasi ? ma pui pe ganduri….eu inca nu am desfacut nici primul numar acela cu cartonul gigantic ….nu stiu ce sa fac sa ma apuc sau sa imi recuperez parte din bani prin vanzarea tuturor numerelor…..ce zici ?

 288. Problema ar fi ca este prea scumpa intr-un timp destul de indelungat si acest lucru se datoreaza managerilor romani, ai pus sef de nationalitate romana s-a ales praful si poti face cruce, pentru ca asa este la noi la romani.
  Oful meu si al altora este ca aceasta revista nu o sa continue mult pt. ca nu o sa mai fie multi care o mai cumpara si normal daca la inceput eu personal am cunoscut 80 de persoane care vroiau sa o faca acum mai cunosc o persoana restul au renuntat.
  1.In prima faza cand au aflat ca in 100 de nr. nu sunt 4 corabii si este decat una, pentru magaria cu jocul de cuvinte din primele spoturi publicitare ia dezgustat si au pus punct.
  2. O a doua faza este ca mai toti care cumpara aceasta revista li se rupe de povestile istorice din revista si le pasa mai mult de barcuta si piesele din barcuta au inceput sa vina cu defecte, strambe, defecte de decupaj si altele, motiv pt. care au mai renuntat o parte.
  3. Si ultima din punctul meu de vedere: cu nr.10 o consider lovitura sub centura nu ma intereseaza ca sunt 2 piese si nu trei, ideea in sine de jidani care nu iti dau posibilitatea sa iti continui lucrarea decat dupa achizitia nr.11 pt ca iti trebuie 2 c***t-uri de lemn ca sa le lipesti.Faptul ca in nr.11 poti sa iti faci cavaletul de lucru complet si eu consider ca trebuia finalizat cel tarziu la nr.4.Exact cum spune si mircea maculatura multa si rasfirata in jjjdemi de numere cand ar putea fi comprimata profesional intr-o revista, punand accent mai mult pe ce ne pasa noua cei care le cumparam nu pe ce vror ei sa ne vanda. Si ultima, eu sunt sigur ca costul unei astfel de reviste la un tiraj exemplar cum au fost in primele etape nu depaseste sa-i spunem 2lei restul fiind ce vreti voi sa credeti, ideea este ca daca ei nu umbla putin la pret in minus sunt romani care se vor plictisi asa de rau de busines al celor de la DeAgostini incat dansi nu o sa mai vanda nici cu un tiraj de 100 nr. in toata Romania in viitorul apropiat si vor avea de suferit putinii oameni pasionati si fideli care vror sa continuie.
  Asa ca Domnilor eu cred ca si ce-a mai mica binecuvantare cu un minus de lei mergand pe principiul jidanului „bani din rulaj”, pentru ca romanul este necajit si fiecare ban inseamna, asta ne va ajuta sa ne terminam barcutele si sa facem un foc mare din reviste la sfarsit :D.

 289. Robert :
  oby tu chiar te lasi ? ma pui pe ganduri….eu inca nu am desfacut nici primul numar acela cu cartonul gigantic ….nu stiu ce sa fac sa ma apuc sau sa imi recuperez parte din bani prin vanzarea tuturor numerelor…..ce zici ?

  Nu ma pot pronunta ce sa faci tu, pot sa iti supun ca sunt curios sa vad ce va iesi din asta, Colectie, Busines, Buf sau tzeapa ca a inceput sa le placa.

 290. @mircea
  Pretul este in fct de scara..se poate sa fie acelasi galion dar nu scara 1:50. Da, se ocupa cu tiparitul dar nu sunt raspunzatori pentru piese, ele fiind de import. Firma respectiva a impus un nr de piese intr-un nr de reviste..deci ei s-au adaptat si fac o „colectie” de aprox 100 de numere cu cate ceva despre nave, galioane, etc.
  Daca vanzarile scad se opreste distribuirea…probabil..
  O zi buna! 🙂

 291. nu sunt un navomodelist profesionist dar partea fff frumoasa la asamblarea acestei corabii este ca piesele nu se imbina corect.am cumparat toate nr pana acum (10 ) am urmarit pas cu pas instructiunile de montaj inclusiv DVD dar cand te apuci sa asambezi constati ca nu prea ” se leaga „

 292. Salutare tuturor!!!
  Am primele 9 numere ale colectiei „Mari corabii” si as dori sa le vand unei persoane interesate de a completa aceasta colectie.
  Din pacate eu nu mai pot continua sa o achizitionez, deoarece din vara nu o sa mai fiu in tara, iar abonament nu pot face….asa ca nu imi ramane decat aceasta varianta.
  Cei interesati ma pot contacta la e-mail: radu_mariana79@yahoo.com
  Pretul este negociabil. Deja exista pe piata nr. 10, asa ca va trebui sa va grabiti.

 293. Nu sunt navomodelist profesionist,dar constructia acestui galion m-i se pare ceva frumos. Mai ales daca ai noroc sa termini,si nu renunti intre timp,sa-l construiesti si sa-l asezi undeva frumos in casa,e ceva frumos rau.Sunt piese cam putine la fiecare numar care ti-l cumperi,dar, daca esti hotarat sa-l construiesti este ok! Am inteles ca poti cumpara toate numerele de la nu stiu ce magazin,o sa ma interesez,sau daca stiti voi de unde? va rog sa spuneti… Va multumesc.

 294. @bogdan
  Este adevarat ca unele parti din placaj nu sunt perfect plane (drepte) si ma deranjeaza, dar pana la numarul 10 nu am gasit diferente de taiere (la piesele ce sunt in oglinda). Cred ca am ceva experienta ca modelist, si am reusit sa asamblez corect tot ce a sosit pana acum. E drept ca pretul modelului este cam PIPERAT si poate supra evaluat, dar din pacate nu se prea gasesc kituri la noi. Cum a iesit montarea pana acum puteti vedea la http://modelshipworld.com/phpBB2/viewtopic.php?t=15249 , si nu este exact cum vedem pe DVD-ul din revista, ci real cu ce a sosit, si cu explicatii ale problemelor intalnite
  Din pacate revista este destinata celor pasionati de modelism, deci un public destul de restrans, si nu este asa cum credeau multi, pentru colectionari

 295. Oare cineva din conducerea acestei societati, va citi aceste ” impresii „, scrise de sponsorii lui DeAGOSTINI? Sunt ferm convins ca altfel ar salva situatia. Sunt oameni care au inceput ” sa lipeasca ” piesele acestei barci, dar sigur nu vor apuca sa o termine. Si aici intervine varsta, bani si nu in ultimul rand nervii. Astepti o saptamana sa cumperi doua scanduri, pe care nu poti sa le atasezi scheletului, fiindca iti trebuie si numarul saptamanii viitoare, adica o scandura si jumatate. Dar, vor functiona si vor profita de situatia de criza, deoarece posibilitatile financiare ale romanilor nu le dau voie la ocu[area timpului liber in alt mod.
  Cum spunea Mircea Badea ” traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul „.

 296. eu colectionez in continuare cele 100 de numere nu ma multumeste faptul ca trebuie sa colectionezi timp de 2 ani Eu cred ca in aproximativ 2 ani s-a construit corabia adevarata cea cu scara 1:50 Asa ca nu mai bine construim corabia reala ???eu colectionez si BISMARK-ul care are 140 de numere niste colegi de ai mei au cumparat toate nr.bismarcului de odata sunt curios daca corabia asta poate fi cumparata toata de odata sa nu imi mai vina gandul sa o construiesc pe cea reala.eu o sa sun la numarul 021.40.10.888 sa ma sfatuiesc

 297. Am o nelamurire si nici nu am acum la mine revista cu instructiuni.
  Cele 2 jumatati de punte primite anterior numarului 10 la ce folosesc? (una are nr.19)

 298. @cristikc
  amice, îţi mulţumesc pentru pozele foarte clare care arată etapele asamblării. sunt sigur că îmi vor folosi foarte mult la vară când mă voi apuca de asmablarea pieselor primite până atunci. sper că vei continua să postezi poze la fel de bune şi îţi doresc multă răbdare la asamblare şi finisare.

 299. Vand primele 11 numere din colectia Mari Corabii Deagostini, doar pentru cei interesati, CU DOAR 120 LEI
  FIUL MEU NU MAI ARE RABDARE DOI ANI SI VA TREBUI SA-I CUMPAR CEVA MAI RAPID DE ASAMBLAT
  TEL: 0746-115963

 300. Astazi m-am apucat de construit la Celebrul Galion Sf. Ioan Botezatorul…am asteptat pana acum dar vreau sa va spun ca a meritat…NU ezit sa cumpar in continuare revista…iese o bijuterie de nava.

 301. Buna ziua,

  Sunt destul de confuza si dezamagita de ceea ce am citit pe aici.
  Am inceput sa cumpar aceste reviste pentru nepotul meu. Necazaul este ca mi-a spus ca-si doreste sa construiasca aceasta corabie mult mai tarziu. Este un copil pasionat de masinute, avioane, nave, trenulete. Ii plac foarte mult si jocurile electronice, matematica, istoria.
  Mi-am spus ca ar fi bine sa-i indeplinesc dorinta de a-si construi si o nava, deci am pornit in cautarea numerelor pe care nu le am. Imi lipsesc numerele 1 si 2. Ma poate ajuta cineva? Vreau sa implinesc visul unui copil.

  In speranta ca nu v-am plictisit, va multumesc si sper sa reusesc sa obtin cele doua numere.

 302. O jegmaneala, ca tot ce este in tara asta. Erau 4 corabii in 100 de numere, asta am inteles si eu. In plus colectia se numeste Mari Corabii…..ceea pe ultima oara cand am verificat gramatica limbii romane inseamna mai mult de una. Eu m-am lasat de la numarul 12 ( din pacate) pentru ca vazand ca dau 15 lei pe o singura piesa mi-am pus in sfarsit intrebarea cat dureaza o singura corabie. O jegmaneala fara margini. Daca cineva doreste macheta asamblata pana la numarul 12, putem discuta un pret mai mult decat bun.

  O zi frumoasa.

 303. Dupa ce am citit discutiile voastre de pana acum, incep sa ma bucur ca am renuntat de la numarul 4 :). Si mie mi se pare ca e cam jegmaneala avand in vedere pretul neschimbat si numarul din ce in ce mai mic de piese/numar… Mi-ar fi placut sa construiesc aceast galion dar 100 de numere…..mi se pare cam mult pentru un singur exemplar (1500 lei si 2 ani ptr constructie). Urez bafta celor care vor continua constructia si multi nervi tari :). Un Paste fericit!

 304. toate piesele pot fi cumparate din austria si costa 500 euro !acolo gasiti 45 de corabii fiecare la 500 euro !
  italienii vand machete de tunuri ,catapulte ,tancuri etc. la un pret de incremenesti !un tun de pe vremea lui napoleon care are 43 de piese costa 114 euro ! si e mic cat un pachet de tigari

 305. @Stefan
  Ştefan, nu te obligă nimeni să cumperi sau să te laşi de acest model; dacă citeai însă acest forum, ai fi văzut CLAR (scuze că urlu) că de-a lungul colecţiei se contruieşte un singur model, acest lucru fiind ştiut de la început. Revista se numeşte Mari Corăbii nu în ideea că primeşti câte un kit complet per număr, ci în ideea că vorbeşte despre mai multe corăbii; vorba aceea, the quill is mightier than the sword. Îmi pare rău să aud că te laşi păgubaş aşa de repede, dar poate dacă cumperi dintr-un foc un kit complet, poate vei avea o satisfacţie mai mare şi mai rapidă.
  O zi super în continuare!

 306. cine poate sa imi spuna daca la inceputul ansamblarii ultima punte de sus trebuie sa fie inclinata ca mie asa imi iese.pentru ca am bagat piesele asa cum spune in instructiuni pina la capat si imi iese inclinata

 307. @mitica: Inclinata pe orizontala cat si pe verticala. Si eu sunt curios de inclinatia puntii pe orizontala la ~88 grade, unde acolo in mod normal intra catargul, si cu aceasta inclinatie o sa fie mai greu sa introduci un „bat” drept. Oricum, vedem ce o iesi.
  Bafta in continuare!

 308. @Rudy
  Vam zis io ca trebuie planu!!! Au fost cateva pareri da nimeni nu ma sustinut. Ar trebui lamuriti cei de la deagostini sa nil dea mai repede ca sunt niste cote,dimensiuni si repere ce trebuie respectate sau cel putin comparate.

 309. A comentat cristikc si pe un alt forum…m-am inspirat putin de acolo si asa am facut si eu…cu clesti…cleme la 90 grade si se pace ca au picat bine toate puntile, costele…Trebuie putina migala si multa rabdare…eu nu mai am rabdare sa vina si ultima coastasi puntile care lipsesc…iese ceva deosebit…recomand folosirea instructiunilor lui cristikc

 310. Vand primele 10 numere din colectie. primele 3 au fost montate fara nici o eroare(nu le iau in calcul la pret e alegerea voastra daca le pastrati). le vad doar la pachet pret 7*15 =115 lei.

  0726.172872

 311. rabdare si smirghel !asteptati pana se usuca vopseaua ,aracetul si mai ales baitul !dupa aia piliti pana va doare mana !E greu dar satisfactia e mare !

 312. eu unu am construit nava de la primul numar pana la 17 dar e o nerusinare pt 2 3 piese 15 lei e mult ,in romania sa ajungem sa dam pe o nava 1500 lei e mult pe criza asta mai ales la salarile din ziua de azi 8- 10 mil eu unu nu cred ca termin barca

 313. eu am facut pana acum toate cele 17 numere si iese super. nu am de ce sa ma plang. la sfarsit va fi superba !

 314. Salutare.
  M-am apucat si eu de asamblare si pot spune ca sunt foarte incantat. E greu ( asa cum spune si Costel) dar satisfactia e mare cand vezi ca iese ceva frumos din mainile tale. E pacat ca multi renunta pentru ca pana la urma o sa fie ceva frumos.
  Conteaza foarte mult sa ai rabdare si sa faci cu pasiune!
  Toate bune!

 315. salut…as dorti sa stiu dak e cineva de aici care stie vreo ceva de colectia de la diagostini cu machete masinute..astept un raspuns va rog…au zis ca o sa o publice si nu se mai aude nimic…am vzt ca deja pe okazii lumea vine o macheta de dacia 1300 cu 60 de ron

 316. Poti sa suni la Deagostini si sa ceri sa iti fie trimis prin posta (parca) sau sa cauti aici pe blog sa vezi cine il vinde.

 317. Daca stiam de la inceput ca sunt 100 de numere doar pentru o corabie si nu 4 cat spuneau ei ca sunt in colectie nici nu mai cumparam revista chiar si la pretul primei reviste (nici nu mai stiu cat era , si au trecut doar 3 luni , nu 2 ani), ca mine mai sunt o gramada din orasul meu si chiar incearca sa le vanda la jumatate de pret , numerele achizitionate pana acum si asamblate ;este o hotie pe fata asa ca aveti grija cand mai cumparati asa-zise chituri pentru masini sau corabii, eu unul n-am sa mai cumpar urmatoarea corabie, daca va mai fi firma raspunzatoare pentru asta …

 318. @Andrei
  Eu nu pot intelege de ce majoritate traiau cu impresia ca vor fi 4 corabii in cele 100 de numere ale colectiei.

  Inca de la inceput am scris clar in articol ca va fi doar o corabie, insa multi veneau si spuneau ca vor fi 4 …

 319. @Rodica
  Poti face comanda la cei de la Deagostini. dureaza ceva pana le primesti dar nu mai stai sa cauti prin tot orasul.

 320. Eu drept sa spun as renunta ,deoarece m-am pacalit cu aceasta corabie,dar nu pot renunta acum cand am facut un sfert din ea.Mai bine as prefera sa o vand.

 321. Am asteptat sa se adune primele 20 de numere, ca sa am chila si cavaletul intregi, plus osatura principala. Astazi, am inceput asamblarea, dupa tipicul real si nu pe subansambluri ca la cargouri. Adica, intai chila, apoi coastele si spre sfarsit puntile si alte acareturi.
  Mare dezamagire! Toate piesele mari prezinta curburi (deformari) importante, astfel ca la piesa 31 sageata este de 3mm!!!
  Am trecut cu vederea jecmaneala pe fata, piesele valorand cu mare larghete 1-2 lei, dar ce facem cu calitatea? Va iesi o strâmbatura in valoare de 1500 de lei. Cumva DeAgostini se crede Picasso? Cum se corecteaza aceste rebuturi? Cu chit si vopsea „ciocan”?

 322. Nu imi dau seama ce au primit unii impreuna cu revista („rebuturi, strambaturi, dezamagiri”) dar mi se pare putin prea exagerat. Nu iti place ce iese, te opresti. Atatea reclamatii, pentru ce? Va plangeti de pretul final dar 15 lei pe saptamana sunt nimic in zilele astea (un fast food de care te poti lipsi, un pachet de tigari pe care nu il mai fumezi, cateva beri, cafele pe care nu le mai bei). Cu astfel de ganduri ideea si entuziasmul de a colectiona ceva sigur ar disparea. Piese putine, cu siguranta le vor transmite pe toate. Si eu as fi vrut sa am corabia in 25 de numere dar se pare ca nu asa merg lucrurile si ramanem cu inca 75 de reviste de colectionat. Totul tine de optimismul fiecaruia de a duce la bun sfarsit un lucru, oricare ar fi acesta.

 323. @LucX
  Cred ca nu prea conteaza ce vi se pare dvs! Daca sunteti reprezentantul lui DeAgostini in Romania, semnati ca atare si atunci o sa va indic numerele tuturor pieselor defecte! Mai mult, daca-mi indicati o adresa unde sa va trimit fotogarafii, sunt gata sa fac si acest lucru.
  Domnule (?), 15 lei poate nu inseamna o suma enorma, dar nu cred ca DeAgostini este o biserica, unde enoriasii umplu cutia milei! Este o afacere! O afacere care, pana acum, m-a costat cca 322 de lei, fara a mai pune la socoteala furniturile si sculele de care am nevoie. Astazi, am dat 15 lei pe un butoi miniatura si 8 suvite de lemn. Exact cat am dat pe o trusa de daltite pentru lemn, compusa din 12 piese!

 324. Dupa o pauza in postari, revin putin dezamagit de calitatea „placajului” primit de la DeAgostini. Dupa cum se vede la http://modelshipworld.com/phpBB2/viewtopic.php?t=15249 , am ajuns practic pana la numarul 19, dar la cele doua placi de la castelul pupa m-am oprit pentru moment. Trebuie sa fac multe corecturi, deoarece din cauza curburilor, in unele zone sunt diferente de 3-5 mm si asta in conditiile in care am respectat tot ce au dat, si pot spune ca am si ceva experienta, si scule. Pacat ca nu ne-au respectat. Voi continua, si am privit pe un site rusesc, si am vazut cam ce se ofera pana la numarul 71. Pare interesant dar … sa vedem cat va mai tine la noi. Eu sper totusi sa ajunga sa se incheie normal (adica in 100 de numere) acest proiect. Bafta celor ce vor continua, si asteptam fotografii sau link-uri catre ele

 325. Si eu ma numar printre cei care am crezut in cele 25 de numere pentru o corabie. Foarte adevarat ce s-a spus despre raportul calitate pret si ca se „intinde” artificial colectia din motive financiare banuiesc. Am luat revista si am montat piesele pana la nr. 21 si corabia nu a iesit tocmai rau in ciuda imperfectiunilor. Insa mi-am cam pierdut entuziasmul cand ma gandesc la ianuarie 2013. As vinde-o, dar cui… ?

 326. o întrebare – voi băiţuiţi şi lăcuiţi fiecare piesă în parte şi apoi asamblaţi sau cum? mulţumesc anticipat.

 327. @ Ionu
  Baituirea trebuie facuta inainte de lipire altfel, acolo unde raman urme de adeziv, fie aracet, fie Super-Glue, materialul ramane cu culoarea natur. Pentru baituire am cumparat o cutie de Spor-Policolor culoarea mahon. Arata superb in ceea ce priveste culoarea.
  Lacuirea trebuie sa fie facuta dupa lipire, mai ales daca folositi ca adeziv aracetul.
  Acum, ma lupt cu un foen industrial (pana la 600°C) sa indrept piesele curbate. Am urmarit si imaginile sugerate de @ cristikc si am vazut o gramada de scule si dispozitive pe care nu le am si nici nu prea vreau sa le achizitionez: alta corabie nu mai fac!

 328. ianuarie 2013?????? fratilor nu mai am rabdare pana atunci!!! oare se poate face comanda pt tot odata? ar fi tare dar totusi costa cam mult! am gasit o macheta in stilul acesteia pe un site si costa 340 lei.atat am dat pana acum pe un sfert din corabia lor. cam dezamagitor!

 329. @Tommy
  Mda, la 340 de lei, n-am vazut decat niste chestii din plastic. Dar, la dublul acestui pret, se gasesc machete asamblate, lemn, scara 1:100, aproape la aceiasi complexitate. Am postat un link dar a iesit la spalat.
  Asa cum spuneam, ma lupt sa indrept piesele deformate, fara prea mult succes. Cred ca voi fi nevoit sa le fac din nou la traforaj. Ma gandesc cu groaza ce se va intampla cand va trebui aplicat bordajul! Mai ales in zona prova. Pana acum, n-am reusit decat sa-mi intaresc convingerea: o chinezarie ramane chinezarie oricat bait si lac bagi in ea!

 330. Stie cineva cum se pot face piesele necesare pentru creare unei machete la scara la care o vand cei de la DeAgostini? Unde se pot face piesele?

 331. @cristkc
  Aveti dreptate. Un kit de corabie de pe un site specialzat ajunge si la 500 de euro. Dar despre ce „vorbim” noi aici? Vorbim de o corabie-chinezarie, din cel mai ordinar placaj, taiat la mare viteza (si uneori neglijent) cu laserul si vanduta la un pret comparabil cu modele care includ si manopera si contolul tehnic si o garantie. Da, o corabie se poate achizitiona la pretul de 1200-1250 de lei, asamblata perfect, asa ca trebuie sa fim fericiti ca ne chinuim sa montam o corabie-Picasso la pretul de 1500 de lei. Referitor la Guinea Hobbies:
  http://www.clip-trade.ro/store/img3/GREYHOUND.pdf = 550 RON
  Vreau sa va spun ca am citit ghidul din primul numar si pe muchie si n-am gasit nici o referire la pretul final, la necesarul de scule si SDV-uri si la durata proiectului. Nu semana cu oferta de autoturisme la cinci mii de euro, cu conditia sa nu reusesti sa citesti ce scrie marunt la parterul reclamei. Eu unul ma abtin sa calific acest tip de „afacere”. Dar, fiindca exista un dar, m-am ambitionat sa ajung pana la capat. Cu riscul sa recumpar numerele ce cotin piese defecte.

 332. Daca va uitati pe site-uri specializate o sa vedeti, ca doar o „sectiune” costa cam 130-150 euro, plus transport. In plus trebuie sa tineti cont si la ce scara este. Singura dezamagire pe care o am este calitatea placajului (deformat uneori) si din cauza asta apar mari probleme la asamblare. Pretul real cred ca este la o corabie de talia asta, si avand si „privire spre interior”, deci cu ceva detalii, care totusi costa, cred ca real este cam la 1200-1250 RON
  La 340 ron poate gasesti din lemn ceva „artizanat” (nu artizanal …) facut cine stie pe unde. Cautati producatorii reali de kit-uri, gen Mamoli, Mantua, Amati, Corel, AL (Artesania Latina) … si o sa vedeti cam cat costa

 333. Un exemplu de site, cu legaturi pentru multi producatori, si ceva preturi gasiti la http://www.hobbiesguinea.com/default.php?cPath=57&osCsid=7a83a0a2027f998bf1f1664419b2844e si veti gasi si Occre, si Constructo si altii, asta pentru a va face totusi o idee despre preturile reale pentru acest hobby. In plus nu este o revista cu ceva de „colectie” (in sensul de adunat) ci ceva ce trebuie construit, si se pare ca tocmai asta nu au inteles multi, atunci cand au inceput sa cumpere revista. Pacat

 334. Domnule Cristikc, am dat de greu si am nevoie de un sfatul unui profesionist. Am montat primele patru coaste pe chila si, am vrut sa asez puntile. Abia acum am observat ca suportii au diferente de pana la 1 mm pe inaltime!!! Nu pot fi acuzat ca am lipit prost coastele fiindca mi-am confectionat coltare la 90°, am cumparat clestisori de fixare (ca ai dvs) si am impins coastele in chila pana la refuz (de fapt aici a fost gresala). Acum, cu mare greutate, am demontat coastele, lipesc traversele si o sa le lipesc din nou, aliniindu-le dupa punti. Asa ati procedat si dvs (din fotografii nu reiese) sau ati avut parte de kituri nerebutate? Doamne in ce chestie m-am bagat!

 335. Exista si variante mai ieftine de corabii. Din plastic, dimensiuni mai mici, pret mai mic … un raport pret – calitate foarte bun. Click aici pentru mai multe detalii.

 336. Draga ALM, din pacate si eu am avut probleme cu placajul, ce nu este drept, si cu diferente de genul intalnit si de tine. Am ajuns si eu dinpacate la montarea unorparti, vezi nr 20 unde diferentele sunt mari, de fapt sunt diferente marunte ce s-au tot adunat. Acum m-am oprit, si trebuie sa desfac unele parti si sa pilesc si sa ajustez totul. Tot asa cred ca trebuie sa faci, si sa incerci corecturile inainte sa lipesti definitiv. Kit-ul ar fi ok, daca nu ar avea aceste deformari, ce acumulate duc la mari neplaceri. Bafta tuturor celor care incerca sa termine kit-ul, si sper sa si reuseasca bine

 337. am cumparat si eu aceasta colectie si sincer inca speram ca la numarul 25 sa se termine prima corabie, deoarece indus in eroare de aceasta publicatie fara scrupule, am crezut ca sunt 4 corabii, 1 corabie la 25 de numere. Daca tot ne-au luat de fraieri si ne-au dus in eroare, propun sa facem o plangere cu lista de semnaturi (eu oricum o fac), la Protectia Consumatorului, le voi trimite si lor prima publicatie sa ne explice si ei ce inteleg si cate numere sunt. Dupa care vom vedea cine a inteles mai bine. Sunt informatii intentionat ascunse, pentru ca daca se stia de la inceput cate corabii vor fi in cele 100 de numere nu cumpara nimeni aceasta revista indiferent ca pretul final al acestei machete este mai ieftin sau mai scump decat ofera piata. Le-am arata revista unui numar de 10 persoane, care toti mi-au raspuns acelasi lucru, ca sunt 4 corabii. Va las adresa mea de e-mail pentru cei care doresc sa semneze alaturi de mine aceasta plangere, oricum ea va fi una profesionala, deoarece am angajat un avocat: mariandtru@yahoo.com

 338. cred ca nu justifica pretul piesele ce se ofera la un nr si nici calitatea, dupa parerea mea este o mare pacaleala . cred ca au mai ramas f. putini amatori .

 339. Am si eu o nedumerire; in nr. 25 trebuia sa fie o scula pentru infipt cuisoarele la filele de bordaj. Se numeste PIN PUSHER. In locul acesteia, revista contine o alta unealta, folosita la slefuit (cu un strat de smirghel). Pe mine m-ar fi interesat scula pentru cuie (care nu se gaseste de cumparat si care nu se poate manufactura prea usor). Scula pentru slefuit mi-o puteam face foarte usor si singur.
  Stie cineva daca o sa primim si scula asta intr-un numar viitor, sau nu ne-o mai da deloc? Daca n-o s-o mai primim, sunt neseriosi!

 340. @tic
  Vine in numarul viitor (26) cu alte cateva cuisoare. In nr. 27 o sa vina si o legatura de betigase, vreo 10 la numar. Va rog sa-mi comunicati si mie daca reusiti sa bateti cuisoarele fara ca „lemnisoarele” sa crape. Succes!

 341. @ALM
  Multumesc pentru informatii.
  Dupa ce o sa am scula, o sa fac niste probe. Daca o sa vad ca se crapa lemnisoarele, atunci o sa caut o solutie ajutatoare, eventual sa le gauresc initial cu un burghiu subtire (o,5mm). Trebuie sa gasim o metoda, chiar daca va fi chinul mai mare.

 342. va bateti joc de oameni cu aceasta macheta. este enorm de putin ceea ce dati dumneavoastra (cei de la dagostini), in fiecare numar. ex. in nr 25 ati dat numai o bucata de glaspapier si cateva cuisoare care dupa parearea dumneavoastra costa15lei? .
  echivalati un pic pretul cu bucatile de lemn pe care le dati in fiecare numar. este destul de strigator la cer, consider ca totusi vreti sa va pastrati clientii care totusi inca mai cumpara mari corabii.

 343. @cocosatul
  Domnule, este vorba de o politica de marketing. Macheta este deosebit de frumoasa si, ca numar de componente si complexitate, se apropie de kiturile care costa cca. 500 de euro. La prima vedere, pretul final ar fi corect, daca …
  Din punctul meu de vedere, problema este calitatea materialelor. Placajul utilizat pentru piesele grele (chila, coaste, structura pupa, punti) este de cea mai joasa calitate, deformat si taiat neglijent. Cand afirm ca este de cea mai joasa calitate, o fac pentru ca, incercand sa indrept piesele deformate cu un foen industrial, acesta se „zvarcolea” de parca era viu. Este semnul ca lemnul nu este perfect uscat si ca fibrele straturilor nu sunt corect orientate. Sigur ca pana la urma am indreptat piesele, dar nu este o operatiune normala si usor de facut.
  Initial si eu am fost exasperat si revoltat. Un motiv este ca am apreciat gresit complexitatea machetei si am fost neplacut surprins de calitatea materialelor. Alt motiv este ca initial am crezut ca pensulica si piluta sunt suficiente ca sa asamblez. Nu mai pomenesc sticluta cu aracet care n-ajunge nici sa lipesti coastele. Acum, am adunat ceva scule adevarate si ma pot descurca mai bine. Totusi, sunt constient ca lucrarea este prea grea pentru un incepator in navomodelism. Asa ca am comandat o macheta mai simpla, in kit complet (nu spun care, ca iar taie moderatorul replica), cu care „sa-mi fac mâna”.
  O alta hiba majora a kitului este aceea ca nu ofera o documentatie adevarata, tehnica, si nu niste poze orientative cu comentarii care se refera mai mult la protectia muncii. O astfel de macheta se face si cu sublerul, nu numai cu „ochiometrul”.

 344. Intr-adevar am lucrat si eu la macheta cu sublerul fiind strungar de meserie ,dar nu poti masura cu el in toate partile.La nr.25 am lucrat cam mult la slefuit [coastele cu puntea]Am taiat si cu caterul din coaste sa ajung la nivelul puntilor.Bafta tuturor in continuare.

 345. Salutare. Eu nu m-am apucat inca de slefuit. Problema e ca nu ai repere dupa care sa te iei in momentul in care te apuci de slefuit. Pana acum mai erau dimensiuni, plus ca din imaginile tutorialului nu iti dai seama de cat trebuie sa insisti cu smirghelul. Daca mai aveti poze dupa slefuire ar fi ok sa le postati pentru a avea o comparatie.

 346. Totusi sunt curios de ce nu apare nci un punct de vedere din partea oficialilor acestei reviste la cele comentate aici. Se simt cu musca pe caciula, sau sunt doar niste greci care cred ca pot prosti aceasta natiune. Nu degeaba au ajuns in pragul falimentului ca tara si ca natiune, pentru ca azi prostesti omul dar maine el te are in vedere si nu vrea sa mai aiba de aface cu tine. Peste tot unde ai de a face cu acesti greci (ma refer aici la BancPost si la clientii sai, unde afacerea estetot greaca) ai probleme, se cred cei mai destepti si se vede…Pacat ca noi romanii nu mai avem acel sange de dac in noi, altfel stateau lucrurile cu acesti profitori.

 347. Domnule Marian, nu cred ca oficialii de la DeAgostini citesc acest blog. Si nici n-are rost sa politizam o afacere in care ne-am bagat singuri. Pana mai ieri eram si eu revoltat ca dvs. Astazi am devenit mai moderat. Fiindca „nu este dracu’ chiar atat de negru”!
  Complexitatea corabiei m-a obligat, ca pe orice incepator in ale navomodelismului, sa invat de la altii, sa caut informatii, intr-o sintagma – sa ma documentez. Asa am ajuns la concluzia ca macheta oferita de DeAgostini are un pret final bun. Mai mult, in kit se gasesc si unele scule pe care alte kituri nu le ofera, desi le indica. De exemplu, „dispozitivul pentru impins cuie”, din nr. 26, costa la magazinele pentru modelisti in jur de 70 de lei. Ori, in compensare la alte numere mai „subtirele”, dispozitivul a fost oferit la mai putin de 15 lei.
  Asa cum am scris mai sus, am cumparat o macheta mai simpla in kit complet. Complet cu numele fiindca „afara e vopsit gardu’ si inauntru este leopardu'”. Singura deosebire, afara de complexitate, este calitatea foarte buna a materialelor. In rest, tot piese taiate gresit, tot nevoia de a ajusta la greu pentru a le asambla. Si asa, lucrand la macheta „simpla”, m-am reindragostit de macheta lui DeAgostini. O sa cumpar mai departe numerele si ma apuc din nou de asamblare dupa ce termin macheta mai simpla.

 348. vom mai primi vreu biblioraft??(pentru reviste)…ca eu am gasit unul doar in revista nr. 1..si sunt deja la numarul 26 si nu mai am unde sa imi pun revistele. Daca ma puteti ajuta va sunt recunoscator! Multumesc!

 349. Am vazut ca s-au „dat” contra 10 ron un alt biblioraft, si ceva ce era ca si „suportul” primit pentru cartile cu intructiuni de montaj, deci cred ca in continuare se vor cumpara

 350. Am o intrebare: la sfarsitul constructiei, corabia va sta pe suportul dat in primele numere? Am vorbit cu un prieten care construieste si el corabia si mi-a zis ca chevaletul de prezentare trebuie cumparat. Voi stiti ceva?

 351. @Florin
  Toate kiturile pe care le-am vazut pana acum contineau si suportul. Probabil ca va fi livrat in ultimele numere. Pana acum ati reusit sa inchegati macheta? Se potrivesc componentele? Ma gandesc cu „groaza” la etapa cand va trebui asezat bordajul …

 352. Eu m-am oprit momentan la partea de slefuire. pentru ca nu am nicio cota sa stiu cat trebuie sa iau din coaste.

 353. @ralucutza
  Eu am pierdut numarul 3 si l-am comandat telefonic. La pretul de magazin s-au adaugat taxele postale (parca vreo 20 de lei). Totusi, tinand seama ca am facut comanda la cca doua saptamani dupa aparitia numarului 3, deci existand posibilitatea unor stocuri, nu stiu daca acum mai este valabil numai pretul de magazin. Ati citit toate comentariile? Am vazut ca sunt comentatori dispusi sa-si vanda colectia la un pret bun.

 354. Eu am 14 ani si ma descurc cu corabia aceasta chiar imi place, imi petrec timpul cu ea :))
  Totusi eu nu inteleg un lucru, corabia asta o putem ansambla de la primul numar ? Ca eu asa am facut 😀

 355. @daniel, un biblioraft s-a vandut la #20. Era separat de revista, la 9 lei parca daca mai tin bine minte.

 356. @Devon
  Păi poți să te apuci s-o asamblezi de îndată ce ai un număr convenabil de piese, deci după vreo 4-5 numere, sau poți s-o asmablezi toată la final, cum ai timp și chef. 😉

 357. S-a apucat cineva de batut sipcile pentru bordaj? Va rog sa puneti poze pentru ca e o etapa importanta in construirea machetei.

 358. Va multumesc foarte mult! Voi mai intreba la magazine cand voi lua numerele viitoare de biblioraft…poate nu mai ratez bibliorafturile;)).Mult noroc tuturor in continuare si va multumesc!

 359. Va rog sa imi spuneti de la care numar al revistei incepe corabia a II-a. Va multumesc!

 360. @Claudia
  In colectia Mari corabii nu exista decat o singura corabie, pentru care vei primi piesele pe parcursul a celor 100 numere.

 361. este o porcarie. de ce nu au anuntat de la inceput ca are 100 de numere? daca stiam nu o cumparam. daca vrea cineva vand primele numere pana la 30 cu 10 lei bucata

 362. @Colectionarul
  Colecționarule, dacă îți dau o bere pentru fiecare om care a întrebat câte corăbii se vor face în această colecție, cred că vei strânge suficient ca să îți deschizi un pub 🙂

 363. Daca si ei au pus numele colectiei: Mari CorabII. Ar fi trebuit sa-i zica MAREA CORABIE. Si nu mai facea nimeni nicio confuzie. >:)

 364. Cineva spunea ca a gasit de cumparat la nr 20 biblioraft… si eu am gasit, dar numai imitatii aiurea, in alb, pe care scria „Mari corabii”… de cand a aparut primul biblioraft original odata cu nr 3 n-am mai vazut un altul la fel… in imaginile folosite drept reclama pentru colectie se vad clar 4 bibliorafturi identice, nicidecum unul original plus trei imitatii… poate sa-mi spuna cineva daca a gasit separat de cumparat astfel de bibliorafturi (ca cel din nr 3) aparut dupa nr 20?

 365. @Florin, fara suparare, dar de ce vorbesti fara sa sti? Daca ai fi cumparat mai ziceam ca vorbesti in cunostinta de cauza , dar asa…
  Biblioraftul identic cu cel primit la #3 al revistei se gaseste in acea „imitatie” in alb pe care scrie Mari Corabii. Aia e ca un fel de cutie de protectie.

 366. ce părere aveţi de noua achiziţie sugerată de cei de la DeAgostini – burghiul de mână?

 367. @ Ionu
  Am vazut la OBI cu aproape 20 lei. Poate al lor face gaurile mai rotunde si mai goale. Mie sa-mi dea piesele cat mai repede ca de scule ma descurc io!

 368. @ io
  deci să dau o fugă la Obi? cam pe ce raion ai văzut? şi o întrebare – oare o maşină de găurit mică cu acumulatori nu face găurile la fel de rotunde? sau trebuie neapărat manuală?
  întrebări care aşteaptă răspuns 😀

 369. @ Ionu
  La raionu cu fierastraie de mana, dar masina asta manuala de gaurit nu are burghie, are niste chesti ca un varf de sulita. Am vazut acolo burghie de un milimetru grosime la 7 lei 3 bucati dar problema e sa prinda mandrina de la masina de gaurit burghiu asa subtire.

 370. @io
  decât să fac praf burghie, piese şi nervi (şi bani, să nu uităm bani), mai bine folosesc o maşină de găurit normală; măcar viteza e constantă, nu trebuie să învârt eu 😀 mersi, Io 😀

 371. Eu unu prefer sa fac munca de calitate, daca tot am inceput o investitie, prefer sa o duc la capat. Ce ne oferi ei e un instrument cu marimi exacte, creat special pentru asa ceva, nu un burghiu cumparat de la orice magazin. Asa ca de cat sa-mi pun mainile in cap cu orice inventie de pe raion si 10 viteze si luminite, mai bine invart cu mana mea si stiu ca nu distrug piesa.
  Bafta!

 372. Inca o chestie pentru toti suparaciosii care ii vad aici.
  De ce v-ati apucat de aceasta corabie in primul rand? Doar asa ca va satisfaceti un moft sau sa va scarpinati o mancarime? Chiar nu inteleg, eu unu m-am pregatit sufleteste ca la intr-o aventura, de la durata proiectului, la incercarile legate de piese mici, munca de chinez batran pana la problemele neasteptate(piese strambe, bani, timp etc).
  Deci cei care nu si-au luat inima in dinti de la inceput si au tratat nava asta ca pe un hobby de weekend, trebuia sa va lasati de la primele numere, iar daca doriti sa continuati va recomand sa incetati sa va mai plangeti.

 373. @Rudy
  Ești liber să faci cum dorești, așa cum și eu sunt liber să fac cum doresc. Personal, consider că nu am destulă finețe în mișcări astfel încât să pot manevra în siguranță o unealtă manuală, gen sfredel, după cum se vede în imagine; dacă era pe sistem de roți dințate, era altceva.

 374. S-au folosit de publicitate incomplecta,ptr inducere in eroare a cumparatorilor si de a face cumpararea revistei,ma rog o data picati in plasa trebuie sa cumperi toate nr,cu toate ca barcuta arata bine si incomplecta,la noi in oras deja 90% din cumparatori au renuntat( sunt unul din vanzatorul rodipet)

 375. Salutare cu respect ,pentru toata lumea.Sunt din Campina, Prahova.Am dat din intamplare de acest sait si am vazut ca se discuta despre corabia Sf.Ioan Botezatorul ,de cand au aparut primele numere. Mi-a luat ceva timp sa citesc ce a spus fiecare(si sincer,am mai sarit pe ici pe colo).Nu am fost nici eu multumit cand am inteles ca de fapt,corabia se intinde pe parcursul a 100de saptamani.Nu am pus la socoteala banii,ci timpul scurs de cand incepi sa montezi si pana cand o termini.Eu mai lucrez si la traforaj si sincer nu-mi place sa incep o lucrare si sa o las ne terminata o perioada asa de mare.Dupa o perioada asa de mare placajul isi schimba culoarea,se pune praf oricat ai proteja,capata o culoare mai inchisa.Am inceput si eu sa asamblez la corabie,dar am renuntat si am desfacuto toata.Am invelit toate piesele in folie de plastic si am pus-o intr-o cutie.De la numarul 27, nu am mai scos piesele din revista,le-am facut pe toate teanc. Dupa ce se termina toata colectia, revistele o sa le donez la biblioteca din oras iar de asamblat corabia ,cred ca o sa ma apuc dupa numarul 80. Eu asta recomand la toata lumea ,sa nu se grabeasca.Am cumparat nr.33 , 21-09-2011 , mai trebuie sa treaca 1 an si 3 luni pana la ultimul numar,distanta lunga(coane Fanica).Am vazut ca s-au pus fel si fel de intrebari , de diferite feluri. DA , sunt probleme la placaj.Am cumparat o parte a CHILEI cu o grosime mai mica a placajului ,decat restul.Unele canturi sunt taiate mai mari decat grosimea placajului cu care vin imbinate.

 376. IONU : Deagostini , iti sugereaza cea mai ieftina metoda de a da niste gauri.Daca a-r sugera sa cumparam fiecare si scule cu care sa lucram ( bormasini , masini de slefuit , …..etc) , la ce pret vom ajunge.Fiecare are meseria lui si indemanarea lui , deci fiecare poate sa lucreze cu ce ii este mai usor, si … ( dupa buget ,coane Fanica).

 377. felicitari tuturor care construiesc aceasta corabie!am unele parere sper sa nu deranjeze!am vazut unele poze ale unor asa zisi specialisti care au mai facut asa ceva si lucreaza in domeniu dar sincer nu prea mia placut ce vad deoarece de ex la imbinarea dintre punti se vede clar diferenta nu doar de prelungirea scandurilor ci si de imbinaj!nu ca ma laud sau ceva de genu dar mie pur si simplu mia iesit imbinarea de nici nu ti dai seama unde se unesc puntile!am folosit pentru asta o lama de ras pentru taierea perfecta a scandurilor si pila cu care le am mai slefuit impik!dupa ce le am imbinat au iesit perfect absolut nici o diferenta!dupa care le am lacuit cu lac transparent!

 378. Janel , ai cea mai mare dreptate. Este cea mai proasta przentare de montaj. SFAT pentru cei care mai monteaza scanduri pe punti. La acoperisuri cand se bate astereala , se spune, sa o bati JUCATA. Adica , sa nu bati toate scandurile cu un cap, pe acelasi caprior. La ori ce nava construita, nu cred ca scandurile de punti, sunt inadite pe aceeasi coasta . Cine vrea lamuriri… maly_0707@yahoo.com

 379. Ali Savu , adresa mea de mail o gasesti mai sus.Trimite-mi un nr. de tel. o sa te sun (daca nu deranjez) si o sa vb. in legatura cu numerele publicate pana acum la ,,Mari corabii”. Cred ca o sa te rezolv mult mai ieftin.

 380. Salutare Rudy. Ai pus scandurile pe punte foarte bine.Asa nu se mai vede inaditurile dintre bucatile de placaj.

 381. salutare am o intrebare am vazut si eu pe piata mari corabi si mia placut dar nu pot sa incep acum de la numarul la care este si am aflat ca sunt mai mult vapoare stiti cunva exact cand va trece la vaporul urmator . eu in momentul de fata colectionez masini de legenda

 382. La Mari Corabii e un singura nava. Jocul frumos de cuvinte da de inteles ca sunt mai multe, dar de fapt se refera la revista, ce prezinta navele celebre dea lungul istoriei.
  Cu alte cuvinte, imi pare rau sa te anunt, dar daca nu ai inceput de la numarul 1,2,3..5 acum e prea tarziu.

 383. @bogdan5
  Esti interesat sa cumperi numere din MARI CORABII?

  Iti pot oferi numere la pret foarte avantajos si in plus iti ofer GRATUIT lac pentru corabie……

 384. Daca este cineva interesat,vand colectia Mari corabii,am toate numerele de la 1-38,pret avantajos.Ma gasiti la tel 0767061451

 385. @ bogdan5
  Am vazut anuntul tau. Te-ar interesa colectia completa de la nr 1 pana la 41 din colectia Mari Corabii. Cel mai probabil probabil urmatoarea corabie va incepe cand se termina colectia asta, deci in 2013. Ofer pret avantajos. Ma gasesti la nr 0746 125 970

 386. va rog sa-mi recomandati cu ce sa lipesc sipcile de furnir de corpul navei ? (aracet, superglue) in materialele de prezentare se vede ca se foloseste un betigas cu care se aplica dintrun borcan , chipurile ar fi superglue , dar asa in borcan nu am gasit.

 387. Leo de ce esti egoist si nu recomanzi cu ce sa lipesc filele de furnir de corpul navei ? tu cum ai procedat ce ai folosit ? multumesc !

 388. Nu sunt nici pe departe egoist. Eu le-am lipit cu aracet. Ma intrebase cineva pe blogul meu acelasi lucru si i-am raspuns si acolo. Am crezut ca e vorba de aceeasi persoana.

 389. salutare tuturor – sunt nou in zona, construiesc si eu galionul, iar filele de furnir le-am lipit cu prenadez. Am sa incerc sa postez o poza cu lucrarea mea,dar nu stiu cum asa ca o sa mai dureze pina invat sa adaug poze

 390. Foarte bine ai prins, numai sa incerci sa acoperi golurile pe cat posibil intre sipci, ca dupa slefuire nu o sa arate prea estetic si o sa-ti creeze probleme la montarea furnirului.

 391. Parerea mea este ca nu e foarte bine. Celor care construiesc aceasta corabie le recomand sa se inscrie pe forumurile de specialitate, sau, sa consulte blogurile cu aceiasi tematica. Acolo vor primi toate informatiile de care au nevoie.

 392. ok Leo frumos lucrat dar corabia nu arata asa dupa nr 44. Sa nu dezinformam oamenii. Ai folosit piese obtinute de pe la alte kit-uri sau poate ai improvizat tu. Dar vad in constructia ta piese care pina la numarul 44 nu au fost oferite de catre DeAgostini impreuna cu kitul Sf.Ioan Botezatorul. In rest ce sa spun imi place realizarea ta. Putin cam multe briz-brizuri pentru gustul meu, dar se vede ca te pricepi. Iata cum arata la mine dupa nr.44 .
  http://i345.photobucket.com/albums/p396/nicusorrusu/DSC01179.jpg
  http://i345.photobucket.com/albums/p396/nicusorrusu/DSC01177.jpg
  http://i345.photobucket.com/albums/p396/nicusorrusu/DSC01174.jpg
  http://i345.photobucket.com/albums/p396/nicusorrusu/DSC01173.jpg
  http://i345.photobucket.com/albums/p396/nicusorrusu/DSC01168.jpg
  Astept parerea ta despre cum arata si ce ar mai trebui imbunatatit
  http://i345.photobucket.com/albums/p396/nicusorrusu/DSC01167.jpg

 393. Si sa nu uit …multumesc Rudy pentru incurajari.
  Sa nu uitam .. sunt incepator.
  Toate cele bune tuturor celor care viziteaya acest forum

 394. Buna ziua. Cumpar nr. 27 si 29 din colectia Mari Corabii, daca le aveti cumva, sunati-ma la 0743575116.

 395. Leo, vad ca tu ai primit 4 sipci de 1,5 x 3mm cu numarul 47 al revistei. Dar am totusi o intrebare pentru moderatorii acestui forum, daca se mai uita pe aici, restu ghinionistilor ce au primit doar 3 bucati de sipci (atat cat e si mentionat in acel numar) ce facem? Ca 3 bucati sunt mai mult decat insuficiente.
  Trebuie sa ne multumim cu jumatata de fatada facuta, sau daca telefonam si facem sesizare ne putem astepta sa primim aceasta sipca in plus? As dori un raspuns oficial daca se poate.

 396. Cel mai bine am sa sun direct la ei maine si sa vorbesc direct cu cineva de acolo. Mersi oricum de sfat.

 397. @Rudy Si eu tot 3 baghete 1.5x3mm am primit. Numai ca io nu-mi bat capul cu tot felul de probleme, vinovatii, etc. Am mai luat un numar si am rezolvat treaba. Nu e nici primul si nu va fi, probabil, nici ultimul.

 398. Inteleg perfect, dar din pacate eu abia ieri am sesizat problema ca am ramas in urma cu constructia. Acum dupa 3 saptamani nu ma pot astepta sa mai gasesc #47 la chiosc, si sa dau inca 15 lei pentru o greseala evidenta din partea lor iara nu mi se pare un compromis.
  Dupa ce investesti 750 lei in acest proiect sa ti se puna piedica asa mi se pare de prost gust.

 399. Sunt de acord ca de aceasta data, si nu numai, DeA a dat-o in bara. Ceea ce pot sa-ti spun cu certitudine este ca, vom mai primi la numerele 55 si 65 cate doua baghete 1.5×3 din acelasi material. Sigur, acele baghete sut pentru etapele de atunci. Nu cred ca DeA a gandit finalizarea etapei de la nr.47 la nr.55, sau 65. Am scris asta pentru cei care nu mai gasesc nr.47. Se poate rezolva nitel mai tarziu.

 400. Am sunat direct la DeA, am facut sesizarea, mi s-au luat datele personale, iar numarul #47 va fi livrat la domiciliu in jur de 3 saptamani fara nici un cost aditional.
  Din ce am observat nu am fost primul cu o reclamatie fata de problema asta ca operatoarea a stiut instant la ce ma refer.
  Acum sper sa apara in 3 saptamani sa nu fiu nevoit sa aman si mai mult constructia.

 401. Buna seara domnilor!Aveti cumva idee unde se monteaza piesa nr.1 din nr.50?Nu reusesc sa-i gasesc locul!Multumesc!

 402. Oameni buni, lămuriți-mă și pe mine; stau cu pachetul de piese și cu sumarul din numărul 47 în față și, vorba ceea – ce-i în gușă și-n căpușă: 4 șipci de 1.5/6, 4 șipci de 0.6/20, 3 scânduri de 1,5/3 și 2 scânduri de 2/2. Deci care ar fi problema?
  Nu am ajuns încă la stadiul în care ar trebui să le folosesc, deci informați-mă clar și la obiect și pe mine.
  Mulțumesc anticipat!

 403. Eu folosesc bait pe baza de apa, 3 lei litrul.
  Nuantele pe care le am sunt: stejar, cires, mahon, nuc, pe care le folosesc asa cum sunt sau in diverse combinatii si dilutii in functie de ce nuanta vreau sa-mi iasa.
  Daca incepi lucrarea acum iti recomand sa folosesti pentru structura bait stejar diluat cu apa in proportie 1/2. Sa iasa o nuanta deschisa, nu cum am facut eu. Puntile sunt natur iar furnirul cu care este imbracata carena este numai nuantat cu ulei de in.
  Ar fi multe de spus dar nu cred ca este locul aici.
  Pe http://leomodelismnaval.blogspot.com/ ai lucrarea pas cu pas si mai putem discuta acolo.

 404. buna ziua ! am cateva nelamuriri si anume :(la nr.50) piesa nr.4 dupa teierea recomandata rezulta doua piese dintre care doar una are gauri,trei la numar ,ce sa fac? sa fac gauri si celei de a doua piesa? . Iar piesa nr.2 si nr.3 au gaurile dispuse asimetric si daca le-asi plasa invers ar avea alta dispunere a gaurilor. ce ma sfatuiti ? multumesc.

 405. @ rush74
  salut, pana la numarul 49(acolo am ajuns) pe partea cu captuseala cu gauri stanga cum te uiti din fata cred ca lipseste o bagheta din aia subtire dar lata(cea care incadreaza triunghiurile de jos, alea mai multe), asa e si la tine? mersi.
  @ Leo
  nici eu, adica trebuie sa sun?

 406. Salut! Vreau sa stiu si eu daca a primit cineva burghiul de mana? Astept un raspuns cat mai rapid! Multumesc!

 407. Nu l-am primit si l-am comandat inca din noiembrie de cans a aparut si mi s-a zis ca in ianuarie iar peste cateva zile se face februarie si numic.Sunt cam neseriosi astia.

 408. Salut! Am si eu o nelamurire.De unde se ia acel burghiu de mana? Se cumpara sau apare in revista? Multumesc!!!

 409. Am si eu o intrebare: voi cu ce ati lipit coastele de etrava?(superglue sau cu aracet).Un prieten de-al meu mi-a spus ca el le lipeste cu superglue pentru ca aracetul nu tine.Astept un raspuns cat mai rapid!Multumesc!

 410. O astfel de scula se poate cumpara de la magazinele de modelism: Hobby Tools, Phoenix Models, etc. Costa undeva intre 30-40lei in functie de model si magazin. Poti iesi ceva mai ieftin cumparand de la Conex o mandrina cu set de pensete la care adaptezi un maner de surubelnita ceas. Costa 22 lei si prinde burghie intre 0.3 si 3.2mm.

 411. voi cu ce ati lipit coastele de etrava?(superglue sau cu aracet).Un prieten de-al meu mi-a spus ca el le lipeste cu superglue pentru ca aracetul nu tine.Astept un raspuns cat mai rapid!Multumesc!

 412. E de preferat sa folosesti un aracet de lemn, se intareste mai greu ca superglue dar in timp face o priza mai solida intre bucati si ramane asa chiar daca se aplica presiune pe piese. Lucru ce nu il pot zice despre superglue.
  Recomand Bison, Universal Hobby Glue.

 413. Salut ! Am si eu 2 inrebari.Comanda pentru burghiu a-ti facut-o telefonic? Si cat costa ? Va multumesc anticipat!!!

 414. Costa 35lei. Nu stiu cum se comanda ca nu sunt interesat. Io zic sa nu va aruncati. Este un burghiu cu surub arhimedic la care nu prea ai controlul asupra gaurii, mai ales in materiale moi, cum ar fi lemnul. Cu aceeasi bani, chiar mai putini, va puteti procura de la magazinele de modelism, burghie de mana tip surubelnita ceas mult mai OK si cu care ai un control mult mai bun.

 415. Imi poate spune cineva cum se foloseste acel burghiu? Din cele comandate de la DeA bineinteles. Ca mie unu burghiul intr-un cap e prea larg iar in altul e prea stramt sa intre.
  Ms.

 416. Salut,
  Eu tocmai am rupt de la portofel sa cumpar un Dremel (unealta rotativa electrica) din Practiker.
  Face toti banii plus ca folosit cu grija tine o viata. Gauri , polish, taiere, gravura etc. ajuta mult.
  Cu toate accesoriile de care am nevoie a fost 500 ron…aparatul e doar 250.Eu zic ca merita daca il folosesti si la alte proiecte nu doar la corabia aceasta.

 417. Am ajuns sa folosesc vechea metoda, un ac incins la foc face cat orice masina de gaurit de la DeA sau din alta parte, si nu costa nimic.

 418. Daca ati dori sa stiti pretul la toate pana in prezent pretul este pana in sapte milioane.

 419. La editia numarul 51 Cati balustrii ati primit in punguta? Pentru ca eu am primit doar 18 in loc de 28 cat scrie in revista! Astept raspuns

 420. @ Leo
  Constructia ta arata foarte bine! Nu stiu daca ai urmat exact modelul de construire insa se poate observa ca a iesit ceva foarte frumos acolo. Imi pare rau ca nu am luat si eu colectia. Poate peste cativa ani va fi re-editata sau cei de la DeA vor scoate pe piata si alte modele de corabie!

 421. In general am respectat instructiunile. Numai ca acest model este destul de incert ca existenta, ca sa nu spun chiar inventat, cu toate ca au existat galioane cu acest nume. In consecinta modelul te lasa sa „te joci” putin si sa-ti lasi imaginatia sa zburde.

 422. salut Leo ! Cat ai introdus traversa suspendata in orificiul teugii si in ce unghi ? multumesc , am tot incercat sa postez pe blogul tau dar nu mai reusesc .

 423. Cine are nevoie de primele 3 numere, cu tot cu biblioraft si caseta de prezentare,
  0720087208 😉

 424. Leo, ce ai folosit ca sa dai acea nuanta ferestrelor? Ca nici eu nu sunt multumit de nuanta actuala si as dori ceva mai inchis.
  Multumesc.

 425. La ultimul numar cate rame pt. saborduri si cate trape ati primit,ca la mine au fost 10 cu 12!

 426. la mine 11 rame si 13 trape , tu ce masuri ai luat ? eu azi am vazut ,vreau sa sun maine sa vad ce solutie primesc.

 427. Cred ca voi mai astepta si restul de saborduri pe care trebuie sa le primim si dupa mai vedem noi!Ca ultima solutie,voi mai lua inca un nr.59 sau urmatorul nr.in care vor mai da saborduri.

 428. @ maz
  Din pacate au gresit iar, la numar 62 si (desi e scris si in revista ca sunt necesare doar 4) la revistele din alte tari, si facand si calculul ar fi necesare 5 rame si 5 saborduri
  Am tot corespondat cu ei si mi-au spus ca asteapta parearea „modelistului” care de miercuri nu a aparut
  Astept sa parerea voastra. Eu pana la urma voi fi nevoit sa mai cumpar un numar (59 sau 62) pwentru a avea oate piesele, dar nu mi se pare corect. Poate ar trebui sa sune mai multi pentru a-i sensibiliza

 429. Vand toate numerele aparute din colectia Mari Corabii (la zi), sigilate. Relatii la tel.0721703982

 430. Leo, asa ar fi corect, sa dea 6, adica si pentru acea jumatate necesara la partea deschisa, insa pe varianta prezentata in revistele rusesti si poloneze, sunt doar 5.
  Am purtat o serie de convorbiri si la telefon, si prin mail cu ei, si astept sa vad ce rezolva.
  Sa speram ca vor da ceea ce e lipsa in numarul viitor, eventual cu o erata cu scuze

 431. s-a rezolvat problema? câte rame şi câte saborduri trebuie, per total? vreun răspuns de la producător?

 432. Ionut, nu sunt producatorul kit-ului si imi este greu sa cred ca vei primi un raspuns de la DeAgostini sau Artesania Latina, producatorul probabil al kit-ului.
  In consecinta, eu unul sunt convins ca trebuie atatea cit voi pune eu, adica 19 rame si 19 obloane pentru sabordurile artileriei. Pe blogul meu, in aceasta faza a lucrarii, nu am montat decat la tribord cele doua rame „aranjate” si obloane in discutie.
  DeAgostini propune 18 in instructiunile de montaj, cu toate ca ne-au dat numai 17, dar si cu 18 e aiurea… crede-ma.

 433. Vand toate numerele aparute din colectia Mari Corabii (la zi), sigilate. 10 ron/buc Relatii la tel.0721703982

 434. Dupa o serie de discutii pe mail si telefon, am primit si ultimele raspunsuri de la Deagostini
  Pentru saborduri, cel de-al cincelea lipsa din numarul 62, va fi livrat (cam tarziu spun eu, si le-am scris iar) in numarul 75. Referitor la bagheta lipsa din numarul 65, erau trecute in text 3 buc 1,5x3x300 lemn nuc, mi-au spus ca era trecut in text gresit, si corect este 2 buc, asa cum au sosit. Cred insa ca era bagheta lipsa din numarul 47, Vad ca se discute despre 18 sau 19 saborduri. Si in varianta rusesca sunt 17, dar ne-au dat doar 16, si nu cred ca gresesc in calcule. Sunt 12 + 4

 435. Asa este. Eu am gresit. DeA ne va da in final 17. Dar eu imi mentin parerea ca ar trebui 19. la mine 19 o sa aiba.

 436. stie cineva la ce distanta se pun acele inele de punte de la nr 65 ptr ca in revista arata doar o poza cu un singur ansamblu dar nu explica si la ce distanta se pun.

 437. la numarul 31 nu am nimic in revista….stie cineva sa-mi spuna ceva? in revista scrie ca trebuia sa fiestelaje pt scari,scanduri pt trepte si cuie…va rog! astept un raspuns…..

 438. Vand toata colectia pana la numarul 65… astept ofertele de pret. Pentru cei interesati, faceti o oferta de pret pe adresa de e-mail: tycus2004@yahoo.com. (Revistele sunt inca sigilate).

 439. Stie cineva daca mai continua colectia?….la noi in Braila este a doua saptamana cand domnisoara de unde cumparam imi spune ca nu a venit…..este vorba de nr. 66 sapatamana trecuta si 67 sapatamana aceasta….la inceput mi-a spus ca este din cauza zilei de 1 Mai, dar acum nu stie nimic….nicaieri in oras nu a venit insa….multumesc!

 440. la Brasov aceasi problema …nr 66 si nr 67 de saptamana asta nu au aparut..ce se intampla..!

 441. Am in lucru si SIB si Bismark-ul. Am inceput si Perla Neagra! O sa trimit poze!

 442. Salut! Are cineva nr.34 de la Bismark? Sau macar cotele de la piese ca sa la fac eu! multam!

 443. Leo, vad ca ai o viteza deosebita. Azi dimineata a aparut numarul, si deja la pranz esti si cu partile executate, si cu fotografii, si cu totul pus pe Blog. Felicitari. Ai vazut ca lipsesc cavaletii pentru barca? Sau la tine este ok? Planurile au aparut mai rapid decat se astepta, trebuiau sa apara in numarul 82, deci e foarte bine ca le avem mai repede, adica exact cand incepe munca la catarge.

 444. Intradevar lipseste cavaletul barcii de serviciu, dar nu ma intereseza prea mult optand pentru o alta abordare.

 445. Care e ultimul nr aparut la revista mari corabii? sper k ma ajuta cineva si cum pot intra in posesia numerelor pierdute ( 65 si pana la ultimul nr aparut) . Va multumesc

 446. in numarul 83 am constatat ca sunt niste inacventete si anume .In pachet sunt date o bagheta rotundda notata cu numrul O una patrata notata cu numarul 16 si una dreptunghiulara notata cu numrul25,Acum in figura 83d ne spune sa taiem o bucata din numrul 16 dar nu specifica ce dimensinune trebuie taiata ,ne uitam in imaginile 83e si 83 f si constatam ca acest numar 16 are o forma rotunda cand de fapt el in pachetul de baza are forma patrata.Ma pate ajuta cineva.Va multumesc nticipat

 447. Salut.Cei care au lipsa la colectie pot comanda telefonic la nr. 021.401.0888. Dureaza c-am 2 saptamani pana vine coletul, dar esti servit ireprosabil.Personal am comandat 12 reviste lipsa.
  Domnul Leo respecte maxime de la mine, modelul dvs. este o bijuterie!

 448. Astazi am cumparat numarul 99 si 100 (ultimul al colectiei). Aceste ultime doua numere au aparut in aceasta saptamana, in aceeasi zi.

  Odata cu numarul 100 este oferit gratuit si numarul 101, iar revista ne anunta ca va continua inca 20 de numere (pana la 120) si ne propune o macheta a unei felii in sectiune transversala a aceluiasi galion.
  Dupa mine suna cam naspa; daca am facut galionul, ce haz mai are sa fac o felie in sectiune transversala a acestuia? Cum mai poate fi expusa aceasta in casa?

  Voi ce parere aveti?

 449. In legatura cu „sectiunea maestra” propusa, fiecare cum crede si cum vrea. In general, aceste sectiuni sunt interesante prin detaliere si acuratete fiind la scari mai mari. Pe mine neincantandu-ma, fiind la aceeasi scara, cu detalii nesemnificative si cam „necioplita” De, acum am alte pretentii, asa ca nu am s-a o fac.
  O sa va prezint in continuare lucrarea mea aici, atunci cand timpul imi va permite continuarea ei.
  Succes la modelist si … Sarbatori fericite tuturor!!!

 450. http://sabinbi.blogspot.ro/ acesta este blogul meu cu minerale , sper ca saptamana asta si cealalta sa termkin de urcat pozele saunt vreo 600 de poze aproximativ 150 de minerale si cristale , astept parerea unui „veteran” in domeniu . multumesc

 451. Astazi, 9 ianuarie 2013, la chioscurile de ziare veti gasi numarul 103 al colectiei Mari corabii de la Deagostini.

 452. Astazi, 23 ianuarie 2013, in colectia Mari corabii de la Deagostini a aparut un nou numar.

 453. Buna ziua,
  Tatal meu a cumparat in paralel 2 editii cu scopul ca una din ele sa o vanda…..o corabie este terminata cealalta nu, stie cnv cam la ce valoare s-ar ridica sau ma poate pune in legatura cu cineva care cumpara sau colectioneaza navomodele, as fi recunoscator, de asemenea pers. interesate ma pot contacta la: evo4m_alecs@yahoo.com !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 454. Astazi, 30 ianuarie 2013, in colectie Mari Corabii de la Deagostini va aparea un nou numar al colectiei.

 455. Astazi, 6 februarie 2013, in colectia Mari corabii de la Deagostini a aparut numarul 107 al colectiei.

 456. Domnul Leo, mii de multumiri pentru pozele facute , pas cu pas.M-ati inspirat si m-ati ajutat enorm.Ideea cu „ceaiul” este foarte buna, ca si multe alte idei de nuantarea culorilor.Respecte.

 457. Am ridicat civada … http://leomodelismnaval.blogspot.ro/

  Prefer ca eventualele comentarii cu privire la abordarea lucrarii, tehnici, critici sau aprecieri, sa fie facute pe blogul meu destinat lucrarii, dar, nici aici nu sunt de neluat in seama.

  Respect si tuturor celor care au dus, sau vor duce la bun sfarsit aceasta „lucrare scoala”!!!

 458. Miercuri, 13 februarie 2013, la chioscurile de ziare va aparea numarul 108 al colectiei „Mari corabii”de la Deagostini.