9 thoughts to “Cartea Satra de Zaharia Stancu din 3 noiembrie 2010 impreuna cu Jurnalul National.”

 1. Pe cand si un Dan Puric,Horia Sima ,Zelea Codreanu?Asta mai lipsea din BPT,propaganda nationalist-crestina.
  @ Marian Daca te intereseaza Nae Ionescu,poti sa cauti prin librarii si ai sa gasesti in unele(stiu sigur doar de librariile Humanitas) Filosofia religiei cu 4 sau 5 lei.E asa de vreo 3-4 ani.Cat despre Nichifor Crainic,il gasesti la anticariate in Bucuresti.Am vazut cartea sa de memorii cu 10 lei.Spor la cautari!

 2. @Stangaciu

  Tovarasu’, daca scoti o carte cu un studiu critic bine gandit, acea carte, Mein Kampf sa scrie pe coperta si nu mai este propaganda. Daca desteptii ca tine ar citi si Mein Kampf si Capitalul, poate ca ar fi mai putini extremisti. Asa ca stai linistit,a fost o propunere. Sunt scriitori romani, care trebuie cunoscuti, cu un apart critic inteligent in introducere, si poate ca atunci multe dintre aberatiile politice de atunci si de acum nu s-ar mai produce.

  Asa ca du-te tu si cumparati o inghetata ca stiu eu de unde sa imi cumpar carti.

 3. ,,Daca scoti o carte cu un studiu critic bine gandit, acea carte, Mein Kampf sa scrie pe coperta si nu mai este propaganda.” Partial ai dreptate.Manifestul comunist a aparut fara probleme la Nemira,iar studiile din carte sunt f interesante,deasemenea a fost reeditat si Capitalul(nu la Nemira).Dar ,in extrema cealalta,a fost scandal mare la aparitia cartii Mein Kamf in romana.Oare de ce?Poate si pt ca e mult mai nociva si mult mai usor de citit decat cele enumerate mai sus,limbajul e mult mai violent iar impactul asupra cititorului e mult mai puternic decat cel din greoaiele carti ale lui Marx,de ex.Asa ca,Mein Kamf nu a fost reeditata pt ca editurile nu au stiut sa scrie ,,un studiu critic bine bandit” sau ,,un apart critic inteligent in introducere”?Fiecare cu parerea lui.

 4. Ok, sunt de acord cu dvs. Editurile din Romania NU stiu sa editeze carti. Adica, nu stiu ca ca „a edita” = „a educa”. De aceea eu vreau sa vad in JN colectia BPT carti Nae Ionescu, Mihail Sebastian (si ” De doua mii de ani si Jurnalul), N. Crainic (am aprope tot din ce s-a editat pana acum daca nu in original in xero-copie) dar si Zeletin, ok? si as putea continua x vs. y si tot asa. Ideea este una – toti trebuie publicati, nationalisti vs. internationalisti, comunisti vs. nazisti, nationalisti vs. cosmopoliti, etc.

 5. Aveti mare dreptate in ceea ce spuneti.Si mie mi-ar placea sa publice M Sebastian cu De doua mii de ani sau Jurnalul sau.Dar Jurnalul e greu de publicat pt ca se pare ca sunt probl cu drepturlle de autor,de aceea nu s-a mai reeditat la Humanitas.Cat despre Stefan Zeletin,se poate gasi la Nemira cu 10 lei.In fine.Mie mi-ar placea cel mai mult sa apara o colectie la un ziar ,numai cu memorii sau jurnale ,ar fi frumos.

 6. @Stangaciu

  Eu vreau sa publice carti care sa respecte 2 conditii:
  1. sa le aduca un profit onest, adica finaciar pot sa se imbogateasca pe spinarea nostra daca noi suntem multumiti
  2. noi sa fim multumiti si ei se imbogatesc pe spinarea nostra.

  Deci si ca urmare, orica publica Cioran, Eliade (Revolutia lui Salazar) – sper ca aceptati provocarea :)), Sasa Pana – chiar nu am nimic in biblioteca, pt. ca eu am o bibloteca.

 7. Am gasit in biblioteaca zaharia Stancu – Calatorin prin URSS, 1950. Nu stiu de unde o am dar vreau sa o citesc, dupa aia recitesc Satra.

 8. Am citit,mai exact am”devorat”,cartea „Satra”a lui Zaharia Stancu.Am indragit acest scriitor inca din liceu,cand am citit romanul”Descult”,care mi-a placut la nebunie.Sunt fericita ca pot sa-mi cumpar cartile care-mi lipsesc din biblioteca,caci in tineretea mea am suferit pentru ca nu aveam de unde sa-mi cumpar carti,mai ales cartile scriitorilor nostrii.Ma simt implinita sufleteste atunci cand imi cumpar o carte,cand o citesc,caci e singurul”lux”pe care mi-l pot permite.Concedii nu-mi pot permite,dar sa cumpar carti si sa le citesc,ma relaxeaza si ma bine dipune,caci am hrana pentru suflet!Abia astept sa-mi cumpar maine cartea lui Mircea Eliade „Huliganii”-sunt convinsa ca merita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *