Saptamana Financiara in data de 14 iunie 2010 : cartea "Scandal ! escrocherii care au zguduit lumea" de revista Fortune.

Săptămâna Financiară va apărea luni 14 iunie 2010  cartea „Scandal ! escrocherii care au zguduit lumea” de revista Fortune. care va fi disponibilă la preţul de 14 lei.

Mulţi dintre oamenii de afaceri care n-ar dezvălui cum au făcut primul milion se grăbesc să-l pună gaj pe ultimul de care dispun, dacă nu se folosesc cumva de milioane inventate şi de cecuri fără acoperire, în speranţa unui nou început.

Unii amanetează proprietăţile altora, alţii se împrumută de la bănci mici pentru a se putea împrumuta de alte bănci mai mari, alţii se înţeleg să menţină preţurile la un nivel greu de atins tocmai pentru a scoate mai mulţi bani din buzunarele clienţilor, cei mai mulţi dosesc banii în labirintul unor afaceri pe care, de la o vreme, încetează ei înşişi să le mai înţeleagă. Multe dintre aceste afaceri au  avut un impact global, cum ar fi Enron sau Madoff.

Unele dintre ele au distrus definitiv încrederea în bancheri, Wall Street şi bursă. În anii 1920, Ivar Kreuger era considerat salvatorul Europei. În anii 1930, imediat după moarte, s-a descoperit că era unul dintre marii ei escroci.

La fel şi Bernie Madoff sau Jérôme Kerviel, care au reuşit, folosind schemele piramidale (mereu de succes într-o lume de naivi) sau investiţii bursiere speculative să facă să dispară zeci de miliarde de dolari. Ei au fost încurajaţi de un sistem care se hrăneşte cu banii sau, în lipsa acestora, cu vieţilor micilor contribuabili.

Mai multe detalii despre colectia de produse marca SFin de la Saptamana Financiara – aici.

Sursa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *